Česko – Švédsko 1:3 (kon.) | Rusko – Finsko 2:0 (kon.)
konec
Česko
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Švédsko
Neděle 15.12.2019, 12:00 • Ice Palace Park of Legends, Moskva, Rusko • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezké nedělní poledne při sledování přenosu závěrečného utkání českého národního týmu na Channel One Cupu, Češi v Moskvě vyzvou Švédsko.

    Tabulka turnaje je po dvou hracích dnech nesmírně vyrovnaná, všichni čtyři účastníci si rozdělili po jedné výhře, přičemž v čele jsou čtyřbodoví Finové, o bod méně získali Česko se Švédskem a domácí Rusové jsou zatím poslední s dvěma body. Bez ohledu na výsledek tohoto utkání pak o konečném pořadí všech týmů rozhodne souboj Ruska s Finskem na fotbalovém stadiónu v Petrohradu.
     
    Česko

    Český tým do sezóny vstoupil nesmírně úspěšně, když vyhrál všechny tři zápasy na zahajovacím Karjala Cupu a radoval se z celkového triumfu na turnaji.

    Čtvrtou výhru v řadě Češi vybojovali v Plzni nad Finy (4:3 po prodloužení) v rámci úvodního zápasu Channel One Cupu. Česko v utkání promarnilo dvoubrankový náskok, který Finové smazali až v poslední minutě řádné hrací doby, výhru pak výběru trenéra Říhy přisoudil po dvaceti sekundách prodloužení Lukáš Sedlák.

    V pátek se český tým přesunul do Moskvy, kde se o den později utkal s domácí sbornou. Rusové do zápasu vletěli velmi úspěšně, v první třetině si vypracovali dvoubrankový náskok, o nějž ale v průběhu zápasu přišli a ve třetím dějství šli Češi díky spolupráci bratrů Zohornů dokonce do vedení. Rusko pak záhy odpovědělo brankou na 3:3 a o vítězství domácího týmu rozhodl až Vladislav Tkačjov, jenž se v první sérii stal jediným úspěšným střelcem samostatných nájezdů.

    Češi do Moskvy přicestovali bez dvojice hráčů, která se představila v úvodním zápase turnaje v Plzni proti Finsku, Romana Willa a Milana Gulaše, kteří dostali předem avizované volno. Proti Rusům se v brance představil Šimon Hrubec, dnes tak dostane příležitost třetí do party, Marek Langhamer.

    Nominace Česka na Channel One Cup:

    Brankáři: Roman Will (Rögle, Švédsko), Marek Langhamer (Chabarovsk, KHL), Šimon Hrubec (Kunlun, KHL).

    Obránci: Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Andrej Šustr (Kunlun, KHL), Ondřej Vitásek (Chabarovsk, KHL), Vojtěch Mozík (Färjestad, Švédsko), Lukáš Klok (Lukko Rauma, Finsko), Jakub Krejčík (Oulu, Finsko), Filip Pyrochta (HC Kometa Brno), Marek Hrbas (BK Mladá Boleslav), Michal Moravčík (HC Škoda Plzeň).

    Útočníci: Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň), Jiří Sekáč (CSKA Moskva, KHL), Dmitrij Jaškin (Dynamo Moskva, KHL), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk, KHL), Hynek Zohorna, Tomáš Zohorna (oba Chabarovsk, KHL), Lukáš Sedlák (Čeljabinsk, KHL), Roman Horák (Växjö, Švédsko), Martin Zaťovič (HC Kometa Brno), Tomáš Filippi, Radan Lenc (oba Bílí Tygři Liberec), David Tomášek, Lukáš Rousek (oba HC Sparta Praha), Radim Zohorna (BK Mladá Boleslav), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Radovan Pavlík (Mountfield HK)
     
    Švédsko

    Zatímco Češi na Karjala Cupu vyhráli všechna tři svá utkání, tak Švédové naopak třikrát prohráli. S Českem se utkali ve svém domácím prostředí v Leksandu, kde týmu Miloše Říhy podlehli 1:3.

    První výhry v sezóně se tak Tre Kronor dočkali až zde v Moskvě, kde ve čtvrtek porazili domácí Rusko 4:3. Už v úvodu druhé třetiny se Švédové proti sborné ujali tříbrankového náskoku a vyhnali z branky Alexandera Samonova, Rusové pak dvakrát snížili rozdíl ve skóre na jednu branku, vyrovnat už se jim ale nepovedlo.

    Včera se Švédové utkali v severském derby s Finskem. Po bezbrankové první třetině se Švédsko ujalo vedení díky trefě Daniela Brondina, Finové ale zápas otočili až k drtivému vítězství 5:1, které uzavřel trefou do prázdné branky brankář Frans Tuohimaa.

    Nominace Švédska na Channel One Cup:

    Brankáři: Lars Johansson (CSKA Moskva/KHL), Adam Reideborn (Kazaň/KHL),

    Obránci: Niklas Hansson (Rögle), Emil Johansson (HV 71), Calle Andersson (Bern/Švýc.), Simon Bertilsson (Soči/KHL), Klas Dahlbeck (CSKA Moskva/KHL), Viktor Lööv (Jokerit Helsinky/KHL), Henrik Tömmernes (Ženeva/Švýc.), Mikael Wikstrand (Kazaň/KHL),

    Útočníci: Linus Johansson, Michael Lindqvist, Gustav Rydahl (všichni Färjestad), Leon Bristedt, Daniel Zaar (oba Rögle), Fredrik Händemark, Emil Sylvegard (oba Malmö), Mathias Bromé (Örebro), Daniel Brodin (Fribourg-Gottéron/Švýc.), Markus Ljungh (Vladivostok/KHL), Andre Petersson (Dynamo Moskva/KHL), Dennis Rasmussen (Magnitogorsk/KHL), Malte Strömwall (Soči/KHL), Magnus Pääjärvi (Jaroslavl/KHL).
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Langhamer (Hrubec) – Šustr, Jeřábek (C), Mozík, J. Krejčík (A), Klok, Moravčík, Hrbas, Vitásek – Jaškin, A. Nestrašil, Sekáč – Sedlák, Filippi (A), Lenc – Rousek, Horák, R. Pavlík – H. Zohorna, R. Zohorna, O. Beránek.

    Švédsko: L. Johansson (Reideborn) – Tömmernes, Lööv, Dahlbeck, Hansson, Lundberg, E. Johansson, Andersson – Pääjärvi, Rydahl, Strömwall – Bristed, L. Johansson, Bromé – A. Petersson, Rasmussen (C), Zaar – Sylvegard, Händemark, Brodin.

    Rozhodčí: Fatejev, Morozov – Šalagin, Slavikovskij (vš. Rus.).
     
    Rozbruslení před zápasem už je v plném proudu, hokejisté obou týmů se chystají na dnešní souboj. Češi do něj nastoupí znovu v bílých dresech, Švédové oblékli modrou sadu.
     
    Hráče už na kluzišti nahradily rolby, hlasatel představuje základní sestavu Švédů, následovat bude ta česká.
     
    Ochozy moskevské arény nejsou ani zdaleka zaplněné, oproti včerejšímu zápasu Švédsko – Finsko je tu ale otevřené také horní patro.
     
    Hokejisté už se vrátili zpět na led, český tým dnes vede s kapitánským céčkem Jakub Jeřábek. Následovat budou státní hymny.
     
    Došlo k nešťastnému momentu, organizátoři pustili do éteru místo české hymny zcela jinou hudbu, což vyvolalo značné rozpaky. Českou hymnu pak zazpívala skupina fanoušků v hledišti.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    K úvodnímu buly se sklonili Andrej Nestrašil a Gustav Rydahl a je rozehráno! Vítězem prvního minisouboje obou centrů se stal švédský hokejista.
     
    00:50
    Švédové se usadili v českém pásmu, za brankou se ale neprosadili a k puku se dostal český tým.
     
    01:40
    Linus Johansson byl v rohu kluziště zdvojen, Češi mu pak dokázali puk odebrat.
     
    01:50
    Po zakázaném uvolnění bude následovat vhazování po pravici Langamera.
     
    02:50
    Úvodní minuty se odehrávají ve volnějším tempu, zatím čekáme na první ohrožení jednoho z brankářů.
     
    03:55
    Leon Bristedt se dokázal uvolnit mezi kruhy, ve výhodné pozici ale místo střely volil nepovedenou přihrávku za sebe a Švédové o puk přišli.
     
    04:55
    Klok zachránil nepříliš ideální přihrávku ještě v útočném pásmu, pak jeho nahození před branku tečoval Horák, švédského brankáře ale nepřekonal.
     
    05:35
    Po souhře s Paajarvim se do zakončení tlačil Rydahl, přes dva české bránící hráče se mu ale vystřelit nepovedlo.
     
    06:05
    Po šesti minutách hry následuje první reklamní přestávka tohoto souboje.
     
    06:45
    Viktor Loov nepříjemně střílel od modré, Langhammer jeho přízemní ránu vyrazil levým betonem.
     
    07:35
    Po českém zisku puku Jakub Krejčík "žabičkou" jen odevzdal hrací předmět zpět na švédské hokejky.
     
    08:40
    České útočné snažení rozjížděl Lukáš Klok přihrávkou na Radima Zohornu, ten se u mantinelu nedokázal probít kolem dvou soupeřů.
     
    09:25
    Rasmussenova střela je sražena do rohu, tam puk vybojovali Češi.
     
    10:26
    Série nepřesností na obou stranách, hráči se zatím spíše zahřívají do herního režimu.
     
    10:50
    Bristedt se pokusil ohrozit Langhamera střelou od mantinelu, českého brankáře nepřekvapil.
     
    11:14
    Po delší době je hra přerušena, Švédové se dopustili ofsajdu a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    11:32
    Bekhendovou střelu švédského kapitána Rasmussena ukryl Marek Langhamer do své lapačky.
     
    11:37
    Švédové vyhráli buly v útočném pásmu, Niklas Hansson pak ostře střílel od modré, Langhamer jeho ránu vyrazil do bezpečného prostoru.
     
    12:13
    Seveřané se čím dál častěji usazují v českém pásmu, Loovovu střelu Langhamer hokejkou prodloužil do ochranné sítě.
     
    12:39
    Po čase se zase hra přesunula do švédského území, Čechům se tam ale nepovedlo moc dlouho udržet.
     
    13:10
    Bristedt nabil do střelecké pozice Emilu Johanssonovi, ani tento švédský obránce si ale nepřišel na Marka Langhamera.
     
    13:55
    Gustav Rydahl se pokusil zahrozit zpoza branky, když si sjel před Langhamera, český brankář ale nadále drží čisté konto.
     
    14:25
    Po české ztrátě puku ve středu hřiště, Švédové se hned natlačili před Langhamera, Sylvegard ale zblízka nedokázal protlačit puk za záda českého brankáře.
     
    14:55
    Češi mohli těžit z rychlého protiútoku, Sekáč se uvolnil na levé straně, první důležitý zákrok si připisuje také švédský brankář Lars Johansson.
     
    15:38
    V další české příležitosti Sedlák přihrál mezi kruhy Filippimu, jehož ránu pokryl Johansson a po další komerční přestávce se bude vhazovat před švédským brankářem.
     
    16:03
    S nahozením Jakuba Krejčíka před branku si poradil Johansson, Češi výrazně stupňují svoji útočnou aktivitu.
     
    16:25
    Daniel Brodin se pokusil o rychlý výpad do českého týmu, při své individuální akci ale ztratil stabilitu a po pádu na led o puk přišel.
     
    17:20
    Souhra bratří Zohornů, Tomáš si v útočném pásmu vyměnil puk s Hynkem, při pokusu o zakončení ale byl důrazně atakován švédskými zadáky a skončil na ledě za brankou.
     
    18:00
    Jakub Jeřábek nahodil puk před branku, Johansson si s ošemetnou situací, kdy před ním bylo hned několik hráčů obou týmů, poradil,
     
    19:00
    Rozeběhla se závěrečná minuta první třetiny.
     
    19:17
    Filippi si našel palebnou pozici ve švédské třetině, Johansson si připisuje další zákrok.
     
    19:38
    Po Klokově přihrávce podél modré čáry se pokusil vystřelit Horák, rána mu ale vůbec nevyšla a Švédové ji snadno zablokovali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nabídla zprvu velmi opatrný hokej na obou stranách, pak se iniciativy ujali Švédové a několikrát zahrozili před Markem Langhamer, ten ale drží čisté konto stejně jako jeho švédský protějšek. Emil Johansson byl v zápřahu především v závěrečné pětiminutovce úvodního dějství.

    Střely na branku: 7 – 6
     
    Do konce přestávky zbývají dvě minuty, na led už se vrátili rozhodčí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se ujímají vedení! Viktor Loov zavezl puk útočnou třetinou až před českou brankou, kde pak DENNIS RASMUSSEN dotlačil puk za Langhammerova záda! Asistenci si připisuje i švédský brankář.
    Asistence: Viktor Loov, Lars Johansson
    20:47 Dennis RASMUSSEN - 0:1
     
    22:25
    Roman Horák schoval svoji střelu za několik hráčů před Johanssonem, ten si ale dokázal puk najít a pevně jej udržet ve své výstroji. Před švédským brankářem se pak strhla drobná rozmíška, kterou se ale povedlo hned vyřešit.
     
    22:50
    Tommernes lobovanou přihrávkou našel na pravém křídle najetého Handemarka, jenž přihrával před branku, kde se ale Švédům nepovedlo zakončit.
     
    23:30
    Calle Andersson nahazoval puk před branku, Langhamer jej vyrazil do rohu kluziště.
     
    23:50
    V Moskvě se probouzí obecenstvo, skupinka českých fandů žene hráče v bílém dopředu.
     
    24:25
    Daniel Zaar vyjel od zadního mantinelu před branku, kde se pokusil nadvakrát vystřelit, proti české defenzivě v čele s Markem Langhamerem ale neuspěl.
     
    25:25
    Viktor Loov zůstal naprosto osamocen v útočném pásmu, jeho svižná rána ale proletěla vedle české branky.
     
    25:57
    Až v závěru šesté minuty druhé třetiny poprvé po změně stran zahrozili Češi, Radan Lenc se dostal ke šťastně odraženému puku od švédského obránce, na Johanssona si ale nepřišel.
     
    26:03
    Andrej Nestrašil se pokusil překvapit Johanssona z ostrého úhlu, švédský brankář vyrazil puk mimo kluziště.
     
    26:08
    Daniel Brodin byl ve středu hřiště faulován Jakubem Krejčíkem, ten je potrestán za hákování. První přesilovku zápasu mají k dispozici Švédové.
     
    26:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Čtyřicet sekund stačilo Švédům k využití první početní převahy tohoto duelu! Na levém křídle zůstal volný MALTE STRÖMWALL, jenž prostřelil Langhamera a zvyšuje švédské vedení!
    Asistence: Henrik Tommernes, Andre Petersson
    26:50 Malte STRÖMWALL - 0:2
     
    27:12
    Švédové pokračují v aktivitě, vybojovali vhazování po Langhamerově pravici.
     
    27:45
    Lukáš Sedlák u zadního mantinelu přetlačil v osobním souboji Dahlbecka, pak byl ale ve svém snažení příliš osamocen.
     
    28:10
    Sedlák posunul puk Jaškinovi, jehož střela z bekhendu ztroskotala na Johanssonovi.
     
    28:35
    Dimitrij Jaškin si navedl puk od mantinelu až před Johanssona, kde od švédských obránců dostal obrovské množství prostoru, na soupeřova brankáře si ale nepřišel.
     
    29:50
    Aktivní švédský obránce Lööv potáhl puk do útočného pásma, pak hned střílel, ovšem českou branku minul.
     
    31:05
    Po přihrávce od pravého mantinelu Daniel Brodin střílel z pokleku, Langhamera ale nepřekonal.
     
    31:30
    Češi se usadili v útočném pásmu, Vojtěch Mozík se z nadějné pozice opřel do puku, Johansson ale jeho ránu vyráží do rohu.
     
    32:21
    Po nepřesné přihrávce českého týmu je pískán ofsajd, hra se přesune před Langhamera.
     
    32:45
    Niklas Hansson za vlastní brankou složil k zemi Lukáše Sedláka, při nejbližším přerušení si přesilovku zahrají také Češi.
     
    32:59
    Vyloučení v týmu Švédsko (Niklas Hansson – 2 min., podrážení).
     
    33:10
    Tomáš Filippi pálil z první po přihrávce Hynka Zohorny, Johanssona ale český útočník nepřekonal.
     
    34:00
    Češi odehráli celou první minutu v útočném pásmu, snažení českého týmu zakončila zablokovaná střela Hynka Zohorny, Švédové pak vyhodili puk přes celé kluziště.
     
    34:47
    Další česká střela je sražena do ochranné sítě, přesilovka se blíží ke konci.
     
    35:00
    Hansson se vrátil z trestné lavice na led, Švédové pokračují v plném počtu.
     
    35:45
    Emil Sylvegard si z pravého křídla najel před branku, kde jej doplnili dva spoluhráči, Švédové ale z nadějné příležitosti nedokázali nic vytěžit.
     
    36:10
    Po zakázaném uvolnění českého týmu se bude vhazovat před Langhamerem.
     
    36:35
    Dennis Rasmussen zavezl puk útočným pásmem až za branku, pak přihrával před Langhamera, našel ale jen české zadáky.
     
    37:20
    Hynek Zohorna hledal prudkou přihrávkou před branku Radovana Pavlíka, ten ale v tísni puk netrefil.
     
    37:52
    Švédové se rozjeli do protiútoku ve dvou proti jedinému českému obránci, Mathias Bromé to vzal na sebe, Langhamer si ale s ránou švédského útočníka poradil.
     
    38:23
    Vyloučení v týmu Švédsko (Gustav Rydahl – 2 min., držení hole).
     
    38:45
    Jiří Sekáč se uvolnil na levém křídle, Johansson jeho ránu nasměroval do ochranné sítě.
     
    39:05
    Hynek Zohorna se u mantinelu rozčiloval, že mu byla vyseknuta hokejka, rozhodčí ale Švédy do tří neposílají.
     
    39:25
    Nebezpečné nahození Jakuba Jeřábka Johansson vyrazil do rohu kluziště, český nápor v přesilovce ale pokračuje.
     
    39:35
    Do Filippiho rány se položil obětavě bránící Klas Dahlbeck, Švédové pak posílají puk přes celé hřiště až za českou branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se Švédové ujali dvoubrankového vedení po trefách Rasmussena a Strömwalla. První jmenovaný se prosadil zblízka po individuální akci obránce Löova, Strömwall pak využil první přesilovku zápasu.

    Třetí dějství by mělo začít ve 13:38.

    Střely na branku: 14 – 13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Češi v úvodu třetí třetiny dohrávali přesilovku, k tlaku se ale nedostali a Švédové už pokračují v pěti mužích před Johanssonem.
     
    41:30
    Jiří Sekáč potáhl puk po levé straně útočného pásma, před brankou se pak jeho spoluhráči prosadit nedokázali.
     
    42:20
    Lukáš Rousek byl za švédskou brankou tvrdě naražen na mantinel, rychle se ale zvedl zpět na nohy a hraje dál.
     
    43:18
    Dahlbeck přihrávkou napříč útočným pásmem našel na pravé straně Dennise Rasmussena, do jeho nepřesné střely se u vzdálenější tyče pokusil strčit hůl Strömwall, puk ale nedokázal zasáhnout.
     
    44:30
    Jakub Krejčík od levého mantinelu přihrál Beránkovi, ten se pokusil zakončit bekhendem kolem bránícího Švéda, to se mu ale nepovedlo.
     
    44:41
    Emil Sylvegard si našel střeleckou pozici v českém pásmu, Marek Langhamer si připisuje do statistik další úspěšný zákrok.
     
    46:05
    Z hromadného souboje za švédskou brankou vydolovali puk Češi, Nestrašilova přihrávka z pravého křídla před Johanssona se ale neujala.
     
    46:45
    Radovan Pavlík napřáhl ke střeleckému pokusu z levého křídla, švédskou branku minul.
     
    47:02
    Po české ztrátě puku ve vlastním pásmu měl obrovskou příležitost na třetí trefu Švédů Fredrik Händemark, Marek Langhamer ale udržuje české naděje na bodový zisk při životě.
     
    47:27
    Komerční přestávka, po ní se bude vhazovat po pravici českého brankáře.
     
    48:01
    Tvrdý souboj u mantinelu svedli Dimitrij Jaškin s Linusem Johanssonem, rozhodčí posílají švédského hráče na trestnou lavici za držení.
     
    48:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    První gólová radost českého týmu v dnešním odpoledni! Přesilovkou souhru Filippiho s Jeřábkem zakončil ránou z levé strany HYNEK ZOHORNA a jako první český hráč procedil puk za záda Larse Johanssona!
    Asistence: Tomáš Filippi, Jakub Jeřábek.
    48:41 Hynek ZOHORNA - 1:2
     
    49:35
    Češi by rádi rychle vyrovnali, Horákova střela z otočky se neujala, hokejisté v bílém ale zůstávají usazeni v útočném pásmu.
     
    50:15
    Další příležitost měl Ondřej Vitásek, jeho ránu Johansson vyrazil pravým betonem.
     
    50:50
    Po vyhraném buly českého týmu okamžitě zakončoval Michal Moravčík, jeho rána ale prosvištěla vedle švédské branky.
     
    51:05
    Při dalším náporu českého týmu se před Johanssonem nedokázal prosadit Dimitrij Jaškin.
     
    51:16
    Vyloučení v týmu Švédsko (Mathias Bromé – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    51:59
    Obrovský závar před Johanssonem! Překonat ležící Švédy i jejich brankáře se pokoušeli Hynek Zohorna, Jaškin i Nestrašil, Johansson ale s velkým štěstím udržel Švédům těsný náskok!
     
    52:03
    Okamžitě po vhazování střílel Michal Moravčík, také jeho pokus Johansson zlikvidoval.
     
    53:00
    Češi zůstávají při přesilovce usazeni v útočném pásmu a neustále dobývají švédskou defenzivu.
     
    53:20
    Druhou minutu české přesilovky už Švédové přežili o poznání přesvědčivěji a Bromé se z trestné lavice vrátil na led po odpykání celého dvouminutového trestu.
     
    54:25
    Po velmi krkolomné české rozehrávce ve vlastním pásmu a následné ztrátě puku střílel od modré Strömwall, jeho prudkou ránu Langhamer vyráží do rohu. Český brankář měl práci zase po dlouhém čase.
     
    54:35
    Utkání Česka se Švédskem v moskevské aréně sleduje 9 178 diváků, velmi dobrá návštěva.
     
    55:34
    Švédům se podařilo udržet puk v blízkosti vlastní střídačky po dobu dobrých patnácti sekund, čas kvapí kupředu.
     
    56:20
    Jiří Sekáč se dostal k volnému puku mezi kruhy, na střelu si ale netroufl a puk se mu nepovedlo udržet.
     
    57:20
    Střelu Radima Zohorny bránící Švédové odrazili do rohu, český nápor ale pokračuje.
     
    58:00
    Hlášeny jsou poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:05
    Marek Langhemer odjel z branky na střídačku, Češi hrají v šesti.
     
    58:45
    Po přihrávce Jeřábka se do kotouče opřel Nestrašil, mířil ale nepřesně.
     
    58:57
    Švédové vyhazují puk přes všechny čáry, píská se zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Češi vyhráli důležité vhazování, nahození Jeřábka na branku se ale neujalo.
     
    59:27
    Po dalším zakázaném uvolnění Švédů se hra vrátí před Larse Johanssona.
     
    59:27
    Oddechový čas českého týmu.
     
    59:27
    V českém dresu se na vhazování chystá Tomáš Filippi.
     
    59:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Filippi vhazování vyhrál, Sekáč ale u mantinelu přišel o puk a švédský kapitán DENNIS RASMUSSEN se pohodlně trefil do prázdné branky.
    Bez asistence.
    59:34 Dennis RASMUSSEN - 1:3
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Hynek Zohorna a Viktor Lööv.
     
    Český tým prohrál i své druhé vystoupení v Moskvě v rámci Channel One, opět ale po velkém boji, Švédům podlehl 1:3.

    Po bezbrankové první třetině seveřané odskočili ve druhém dějství díky brankám Rasmussena a Strömwalla, třetí třetina ale herně jasně patřila českému týmu. Ten snížil díky přesilovkové trefě Hynka Zohorny a Češi pak měli nadále územní převahu, Lars Johansson ale dalším českým šancím odolal a do prázdné branky uzavřel skóre Dennis Rasmussen.

    Střely na branku: 26 – 22.
     
    O konečném pořadí Channel One Cupu rozhodne až souboj Rusů s Finy, který se před chvílí rozehrál na fotbalovém stadiónu v Petrohradu. Vítězi turnaje se stanou Švédové nebo Finové, ti potřebují jakkoliv porazit Rusko.

    To už vede 1:0 rychlou brankou Slepyševa a aktuálně tak posouvá český tým na čtvrté místo, tam Češi zůstanou v případě jakéhokoliv bodového zisku domácího týmu. (14:27:17)
    Marken.cz

    Tomáš Kohlmann

    Branky a nahrávky: 49. H. Zohorna (Filippi, Jeřábek) – 21. Rasmussen (Lööv, L. Johansson), 27. Strömwall (Tömmernes, A. Petersson), 60. Rasmussen


    Česko: Langhamer (Hrubec) – Šustr, Jeřábek (C), Mozík, J. Krejčík (A), Klok, Moravčík, Hrbas, Vitásek – Jaškin, A. Nestrašil, Sekáč – Sedlák, Filippi (A), Lenc – Rousek, Horák, R. Pavlík – H. Zohorna, R. Zohorna, O. Beránek.
    Švédsko: L. Johansson (Reideborn) – Tömmernes, Lööv, Dahlbeck, Hansson, Lundberg, E. Johansson, Andersson – Pääjärvi, Rydahl, Strömwall – Bristed, L. Johansson, Bromé – A. Petersson, Rasmussen (C), Zaar – Sylvegard, Händemark, Brodin.

    Rozhodčí: Fatejev, Morozov – Šalagin, Slavikovskij (vš. Rus.)

    Diváci: 9 178
    bahis siteleri