Kunlun – Vladivostok 4:0 (kon.) | Jekatěrinburg – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Magnitogorsk – Nižněkamsk 4:3 (2:0 po s.n.)
Ufa – Novosibirsk 2:3 (kon.) | Minsk – Jaroslavl 2:3 (po pr.) | Dynamo Moskva – Jokerit 1:2 (po pr.)
Petrohrad – Čerepovec 4:3 (po pr.) | Spartak Moskva – Viťaz 6:0 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 1:4 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
Úterý 17.12.2019, 15:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:12
    Branka Ufy je již prázdná!
     
    53:03
    Teemu Hartikainen vybojoval na ose hřiště puk, který napálil na branku. Säteri ho neudržel a následně tak musel čelit dorážce Linuse Omarka, který touš za jeho záda nedostal!
    51:34 Vladislav KARTAJEV - 2:3
     
    51:34
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak pozor! Je sníženo. Výborně to udělali Kartajev s Baranovem. Prvně jmenovaný předal v útočném pásmu puk svému spoluhráči, který s ním zamířil za branku a z tohoto prostoru našel právě VLADISLAVA KARTAJEVA, jenž volejem z pravého kruhu vymetl vzdálenější horní růžek branky Sibiru. Asistence: Ilja Baranov.
     
    47:54
    Domácí útočník Linus Omark je vyloučen za zbytečný zákrok v útočném pásmu. Za brankou držel Timašova.
     
    44:29
    Mikael Ruohomaa zahrál vysokou holí proti Omarkovi a přesilovou hru tak budou mít k dispozici i domácí!
     
    43:34
    Domácí málem skórovali ve vlastním oslabení! Eduard Gimatov zavezl puk dopředu po pravé straně a z kruhu pro vhazování vystřelil. Kotouč ještě hokejkou lehce přizvedl obránce a Säteriho zachránila horní tyčka!
     
    43:11
    Dmitrij Sajustov vložil před brankou hokejku do přihrávky spoluhráče, ale Metsola svůj tým podržel!
     
    41:57
    Juuso Puustinen dostal přihrávku na levý kruh a Metsola se proti němu musel rychle přemisťovat. Navíc pak musel krýt i dvě dorážky útočníka Sibiru!
     
    41:44
    Domácí brankář Juha Metsola je zlým mužem dnešního utkání! Nyní je vyloučen za podražení Česalina a celkově má na kontě už 14 trestných minut.
    34:58 Jegor MILOVZOROV - 1:3
     
    34:58
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovou hru nevyužili, ale skórovali těsně po jejím skončení! Alexandr Loginov měl puk na levém kruhu. Místo střely ho ale ještě posunul na lépe postaveného JEGORA MILOVZOROVA, který z mezikruží pohodlně skóroval a připsal si svou druhou trefu v utkání – 1:3. Asistence: Alexandr Šarov a Alexandr Loginov.
     
    32:51
    Brankář Metsola se dostal při zalehnutí kotouče celým tělem za brankovou čáru a je tedy vyloučen za zdržování hry! K tomu ještě dostává osobní trest za nesportovní chování. Rozhodčí svůj verdikt nyní vysvětlují nespokojené střídačce Salavatu Julajev.
    29:34 Philip LARSEN - 1:2
     
    29:34
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí přesilovku využívají a snižují tak na rozdíl jediného gólu! Sošnikov nahrál na modrou čáru PHILIPOVI LARSENOVI, který využil, že měl Säteri zakrytý výhled a jeho střela tak zapadla za záda brankáře Sibiru. Asistence: Nikita Sošnikov.
     
    28:57
    Za nedovolené bránění je vyloučen Jevgenij Česalin. Domácí si zahrají přesilovku.
     
    24:27
    Hosté teď rozebrali obranu soupeře. Brankář Metsola už snad ani netušil, kde puk je, ale Juuso Puustinen trefil z mezikruží protihráče!
    20:59 Jegor MILOVZOROV - 0:2
     
    20:59
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hosté po 59 sekundách druhé třetiny zvyšují svůj náskok! Peltola poslal puk na modrou čáru, odkud ho Konstantin Alexejev nahodil na branku, letící touš ještě tečoval JEGOR MILOVZOROV a Metsola už nestačil adekvátně reagovat – 0:2. Asistence: Jukka Peltola a Konstantin Alexejev.
    16:31 Dmitrij SAJUSTOV - 0:1
     
    16:31
    Sibir právě vstřelil branku!
    Gól platí! DMITRIJ SAJUSTOV založil útočnou akci, kterou i sám zakončil. Ve středním pásmu předal puk Jegorovi Milovzorovi, který mu ho následně vrátil před odkrytou branku. Sajustov kotouč holí netrefil a ten se tak odrazil do domácí klece od jeho nohy. Právě tohle trenéři Ufy reklamovali, ale rozhodně se nejednalo o úmyslné kopnutí a gól byl tedy správně uznán. Asistence: Jegor Milovzorov.
     
    16:31
    Hosté vstřelili gól, ale rozhodčí budou ještě situaci zkoumat na videu. Střídačka Ufy totiž reklamuje, Dmitrij Sajustov puk do branky kopl!
     
    10:35
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Grigorij Panin – 2 min., sekání).
     
    10:35
    Další šance hostí! Šarov zavezl puk dopředu po levém křídle a nahrál před branku Juusovi Puustinenovi, který zblízka nepřekonal Metsolu. Bude se ale vylučovat...
     
    09:36
    Tohle už byla velká šance hostí! Česalin prohodil puk na Nikitu Šaškova, který byl sám před Metsolou. Domácí brankář se však překonat nenechal a kotouč za jeho záda neprocpal ani dojíždějící Jevgenij Česalin!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 30. Larsen (Sošnikov), 52. Kartajev (Baranov) – 17. Sajustov (Milovzorov), 21. Milovzorov (J. Peltola, K. Alexejev), 35. Milovzorov (Šarov, Loginov)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Panin (C), Arzamascev, A. Semjonov, S. Garejev, Pašnin, Koledov – Sošnikov (A), Hartikainen, Omark (A) – Baranov, Pimenov, M. Majorov – V. Žarkov, Kadějkin, Kugryšev – Gimatov, Kartajev, Amirov – Baškirov.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasikov) – Loginov (C), Jokipakka, Děmidov, K. Alexejev, Ilja Morozov, Jermakov, Timašov, Jefremov – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Milovzorov (A), Sajustov, J. Peltola (A) – Šaškov, V. Komarov, Česalin – N. Korotkov, Torčeňuk, A. Jakovlev.

    Rozhodčí: Naumov, Lavrentěv – Golovjov, Savenkov

    Diváci: 7450
    bahis siteleri