Jekatěrinburg – Nižněkamsk 4:3 (kon.) | Čeljabinsk – Chabarovsk 2:3 (1:2 po s.n.) | Kazaň – Ufa 2:1 (kon.)
Dynamo Moskva – Čerepovec 8:1 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 4:5 (2:3 po s.n.) | Omsk – Novosibirsk 3:1 (kon.)
Viťaz – Riga 1:0 (kon.) | Petrohrad – CSKA Moskva 0:1 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
4:3 (2:1, 2:2, 0:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Čtvrtek 19.12.2019, 15:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 36 zásahů, 3 inkasované branky (17:24:35)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 32:38.
    Zblokované střely – 20:10.
    Vyloučení – 3:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/3.
    Vhazování – 32:28.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Jekatěrinburgu, který svého soupeře porazil poměrem 4:3. Poslední perioda nám spíše nabídla taktickou bitvu, při které se domácí hráči snažili neudělat žádnou fatální chybu, což se jim povedlo. Jekatěrinburg byl navíc směrem dopředu mnohem nebezpečnější, avšak poslední třetina nakonec žádnou branku nepřinesla.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:02
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:02
    Šaryčenkov je na střídačce!
     
    58:45
    Domácím se povedlo dostat puk na opačnou stranu, což jim maximálně vyhovuje. Nižněkamsk se stále neuchýlil ke hře bez brankáře!
     
    57:14
    Nižněkamsk začíná mít územní převahu, dost možná budeme sledovat hru bez brankáře. Hosté se v současné době drží s pukem za brankou soupeře.
     
    56:25
    Chafizov vyzkoušel pozornost Kováře, který se rozhodl podržet puk u betonu. Poté ještě přišla na řadu krátká strkanice, avšak v tomto případě se vylučovat nebude.
     
    55:07
    Zablokované nahození z hole Enlunda trefilo pouze jednoho z protihráčů, puk navíc skončil v ochranné síti. Hra se tak přestěhuje zpět před českého brankáře.
     
    54:24
    Ve střední třetině si o nahrávku řekl Platt, který poté pouze nahazoval na branku. Šaryčenkov si nechtěl komplikovat život, proto puk schoval do své lapačky.
     
    53:06
    Do dobré pozice si sjížděl domácí Chripunov, který se ještě za obránci pokoušel najít Bělousouva, avšak tuto čitelnou nahrávku včas odehrál do bezpečí Pajgin.
     
    52:31
    V krátkém časovém sledu byla hra hned dvakrát přerušena, v tom druhém případě se jednalo o icing Nižněkamsku. Hra se tak vrátí zpět před brankáře Šaryčenkova.
     
    51:08
    Málem to bylo o dvě branky! Macek totiž uháněl sám na brankáře, ve finální fázi to zkoušel zakončením mezi betony, se kterým si Šaryčenkov poradil.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut hry, na osmou branku duelu stále čekáme. Jekatěrinburg se v poslední periody snaží neudělat žádnou chybu.
     
    49:05
    Vasilevskij spolupracoval s vedle stojícím Gurkinem, načež jsme sledovali tvrdou ránu z hole Golyševa. Šaryčenkov vyrážel betonem na hokejku kolegy Zacharčuka.
     
    48:07
    Hráči v červených dresech si pohlídali atak po pravém křídle, načež se k hracímu předmětu dostal také brankář Kovář, který ho pouze prodloužil podél mantinelu.
     
    47:25
    Mamkin raději zavítal až za vlastní branku, kde počkal na příchod další formace. Jekatěrinburgu se přesto nepovedlo kvalitním způsobem založit útočnou akci.
     
    46:01
    Další útočná snaha domácích pro změnu skončila v lapačce Šaryčenkova, který poté ještě vyklepal touš z rukavice. V tuto chvíli sledujeme celkem plynulou hru.
     
    45:13
    Po delší době se do útočného pásma podívali také hosté. To mohlo být fatální následky, do protiútoku totiž uháněl Macek, který tentokráte na brankáře nevyzrál.
     
    44:18
    Do dobré pozice pro zakončení se dostal Bodrov, který to zkoušel vší silou. Na poslední chvíli k němu přijel jeden z protihráčů, jenž srazil ránu do ochranné sítě.
     
    43:07
    Jekatěrinburgu se tato přesilová hra zrovna nepovedla, za celou dobu se domácí nedostali k ničemu nebezpečnému. Před malým momentem vyhazoval Pajgin.
     
    42:11
    Momentálně se nehraje, po jednom ze soubojů skončil na zemi jeden z domácích hráčů. Nevypadá to zrovna nejlépe, navíc se dost možná jedná o Batyršina.
     
    41:28
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Marat Chajrullin – 2 min., podrážení).
     
    41:02
    Na opačné straně to Murphy zkoušel po levém křídle, odkud se mu dokonce povedlo obkroužit branku. Kovář si přední tyč pohlídal, na druhé straně neuspěl Holland.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned po zisku kotouče nahazoval na opačnou stranu, kde se nejlépe zorientoval Gurkin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhá perioda, která nám přinesla hned čtyři branky. Nejprve se hostujícímu celku povedlo srovnat, jenomže Jekatěrinburg si vzal vedení zpět. Následovala celkem neurovnaná pasáž, ze kterého Neftěchimik vykřesal vyrovnávací branku, avšak poslední slovo si opět vzali domácí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    38:46 Brooks MACEK - 4:3
     
    38:46
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí se opět dostávají do kýženého vedení! Po uplynutí přesilové hře se domácí dostali na opačnou stranu, kde pořádně zlobili. Nakonec se k volnému touši jako první dostal BROOKS MACEK, který švihem zápěstím procedil puk za Šaryčenkova.
    Asistence: Geoff Platt, Michajl Mamkin.
     
    37:10
    Domácí hráči měli nyní velké štěstí, puk totiž poskakoval po brankovišti. Nakonec se k němu včas dostal obránce Vasilevskij, který ho odpravil do bezpečí.
     
    36:28
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Brooks Macek – 2 min., podrážení).
     
    36:01
    Jekatěrinburg opět přidal na aktivitě, což je patrné. Nyní byla k vidění přetahovaná u pravého hrazení, ze které vyšel vítězně hostující celek, který ihned vyhodil.
     
    35:20
    Puk proti hokejce měl domácí Gurkin, který nejprve vypálil výrazně vedle branky, následné nahození pro změnu skončilo pouze v lapačce brankáře Šaryčenkova.
    34:01 Jonas ENLUND - 3:3
     
    34:01
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hosté se i tentokráte dostali k vyrovnání! Jako první se k volnému kotouči dokázal dostat Padakin, který ho ihned předkládal před branku, kde se nacházel JONAS ENDLUND, jenž proti Kovářovi uspěl s kličkou do bekhendu a následným zakončením.
    Asistence: Pavel Padakin, Jacob Berglund.
     
    33:02
    Gurkinovi se nepovedlo odehrát puk, což mohl být osudné. Najednou se totiž k němu dostal napadající Chajrullin, který vyzkoušel pozornost brankáře Kováře.
     
    32:15
    Po souboji za hostující brankou se je hra přerušena. Bělousov totiž svým pohybem pomohl k tomu, aby se branka dostala ze svého klasického postavení.
     
    31:04
    O nahrávku si před malým momentem řekl domácí kapitán Bodrov, který po přejetí červené čáry ihned nahazoval do pásma, kde se jeho celek nedokázal usadit.
     
    29:12
    Po delší době si zákrok připsal také Šaryčenkov, kterému se povedlo vyzrát na zkušeného Dacjuka. Je tu přerušení hru, zároveň přichází na řadu komerční přestávka.
     
    28:06
    Šiksatdarov celkem v poklidu projel až mezi kruhy, odkud se pokoušel překonat Kováře. Tomu ale výrazně pomohl obránce Batyršin, který toto zakončení zablokoval.
     
    27:02
    Gurkin se snažil na levém křídle najít Garejeva, avšak ten ani díky skoku na led nedosáhl na tuto prudkou nahrávku. Hra se tak opět přestěhuje před Kováře.
     
    26:15
    Rozehrávku Nižněkamsku dokázal přečíst domácí obránce Mamkin, který poté rozehrál díky mantinelu. I v této pasáži sledujeme celkem dost nepřesností – icing.
    25:47 Geoff PLATT - 3:2
     
    25:47
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tato branka jde na vrub brankáře Šaryčenkova! GEOFF PLATT totiž nabral ve vlastním pásmu rychlost, posléze se dostal do opačné třetiny, kde napřáhl k tvrdé ráně z velké vzdálenosti. Ta směřovala nad beton brankáře, Šaryčenkov si nepočínal zrovna jistě.
    Asistence: Michajl Mamkin.
     
    24:13
    Garejevovi se povedlo hezky protečovat nahrávku do jízdy na Golyševa, který poté dokázal načasovat úprk do útočného pásma, kde se jeho formace ještě zdržela.
     
    23:05
    Hosté se na malý moment usadili v pásmu soupeře, načež se Mamkinovi povedlo vyhodit kotouč přes všechny čáry, avšak zakázané uvolnění z toho nebylo.
    22:13 Alexandr ČERNIKOV - 2:2
     
    22:13
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Aktivita hostujícího celku končí vyrovnávací brankou! Kulikov dokázal objet branku, načež předkládal pod sebe na Chisamutdinova, kterému se nepovedlo vypálit ideálním způsobem. To nemuselo zas tak vadit, na zadní tyči byl s úspěšnou dorážkou připraven ALEXANDR ČERNIKOV.
    Asistence: Arsen Chisamutdinov, Pavel Kulikov.
     
    22:08
    Kovář musel opět v krátkém časovém sledu zasahovat. Tentokráte své štěstí zkoušel Chajrullin, který to zkoušel pokusem pod ruku, což brankář dokázal ztlumit.
     
    21:06
    Nižněkamsk se nakonec musel vracet až za vlastní branku, avšak poté nabral celkem slušnou rychlost Murphy, který svižným pokusem výrazně minul branku.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se poprvé dostal do vlastního pásma, odkud Pajgin zkoušel rozvinout rychlou akci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám nabídla hned tři přesné zásahy. Jekatěrinburg šel hned po deseti vteřinách do vedení, posléze se mu povedlo svůj náskok navýšit o další branku. Nižněkamsk se směrem dopředu hledal celkem dlouho dobu, nakonec se mu povedlo zkorigovat výsledek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Andrej Obidin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Matt White – 2 min., hrubost).
     
    19:11
    Po levém křídle si to namířil hostující Padakin, který nechal puk za sebou. Sledujeme celkem dost nepřesností, jednu z nich udělal také domácí celek.
     
    17:22
    Jekatěrinburg tak dokázal pořádně sevřít svého soupeře, který ale potřetí v tomto duelu neinkasoval. Navíc se Murphymu nepovedlo dostat kotouč do bezpečí.
     
    16:11
    Na opačné straně pálil z dobré pozice Valitov, avšak rána zápěstím směřovala vedle šibenice. Aby toho nebylo málo, tak měl další branku na holi Macek.
     
    15:03
    Toho se pokoušela využít první formace Nižněkamsku, který nebezpečně vypálila na Kováře. Český brankář byl pozorný a kotouč opět schoval do své lapačky.
    14:56 Jacob BERGLUND - 2:1
     
    14:56
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Zničehonic se hosté radují z kontaktní branky! Za vlastní brankou totiž došlo k chybné rozehrávce, po které měl před Kováře hodně prostoru na zakončení JACOB BERGLUND. Jeho rána švihem nakonec skončila až v síti, Kovář si na tento projektil dokázal sáhnout.
    Asistence: Jonas Enlund.
     
    14:17
    Nahozený kotouč podél mantinelu dokázal jako první vystihnout Mamkin, který se poté sám vydal přes střední třetinu, kde se srazil jedním ze svých spoluhráčů.
     
    13:28
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Denis Bodrov – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexandr Černikov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:35
    Ihned po přejetí modré čáry to nahozením na branku zkoušel Berglund, který však mířil pouze doprostřed branky, což pro brankáře Kováře nebylo nic těžkého.
    10:06 Georgij BĚLOUSOV - 2:0
     
    10:06
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Velký kus práce odvedl Dacjuk, kterému se povedlo ustát souboj u pravého hrazení. Právě tento zkušený hráč přeposlal do jízdy na GREGORIJE BĚLOUSOVA, který na Šaryčenkova vyzrál kličkou do bekhendu.
    Asistence: Pavel Dacjuk, Stěpan Chripunov.
     
    09:05
    Neftěchimik na malý moment převzal otěže zápasu, avšak stále má problémy s přechodem kupředu. Stejně tomu bylo také po výpadu v podání Šiksatdarova.
     
    08:08
    Hned dva protihráče měl kolem sebe domácí Obidin, který tak pouze nahazoval touš za branku soupeře. Jekatěrinburg ještě marně reklamoval nedovolený zákrok.
     
    07:12
    Zničehonic se puk odrazil k zadní tyči, kde měl velkou možnost ke skórování Holland. Šaryčenkov jeho pokus zblízka dokázal pokrýt, následně oba celky vystřídaly.
     
    06:04
    Nižněkamsk se to znovu musel zkoušet až od vlastní branky, nicméně útočné pásmo bylo pokryto velice zodpovědně. Sledujeme celkem neatraktivní pasáž hry.
     
    05:20
    Sergejevovi se povedlo obkroužit vlastní branku, načež se ani hosté nedokázali prodrat do středního pásma, nahrávku totiž dokázal vystihnout jeden z protihráčů.
     
    04:02
    Berezin zastavil akci soupeře ještě u středového kruhu, jenomže poté domácí chybovali v rozehrávce. Pro Kováře to znamenalo další práci, o střelu se postaral Kazionov.
     
    03:11
    Velice sympatickým způsobem to před malým momentem provedl domácí Garejev, který se protáhl kolem protihráče, načež po jeho nahrávce pálil do brankáře Golyšev.
     
    02:03
    První zákrok si připsal také český brankář Kovář, kterému se povedlo vychytat střelecký pokus v podání Enlunda, jenž mířil pouze doprostřed branky.
     
    01:11
    Nižněkamsk se chtěl poprvé v tomto duelu vydat do útočného pásma, avšak ještě ve středu hrací plochy zasahoval Sexton, který táhne další útok své lajny.
    00:10 Brooks MACEK - 1:0
     
    00:10
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tak to bylo velice rychlé! Domácí hráči totiž ihned v úvodních vteřinách nahazovali kotouč do pásma, nicméně ten se od zadního hrazení odrazil před hostující svatyni, kam si jako první sjel BROOKS MACEK, jenž pohodlně zamířil do prázdné branky.
    Asistence: Anatoli Golyšev, Jefim Gurkin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Gurkin, Alexej Vasilevskij, Mamkin, Berezin, Trjamkin (A), Batyršin, D. Bodrov (C), Valitov – Golyšev, Macek, A. Garejev – Sexton, Holland, Obidin – Chripunov, Dacjuk (A), Bělousov – Ovčinnikov, Platt, Ivašov.

    Neftěchimik Nižněkamsk: Šaryčenkov (Barulin) – Pajgin, R. Murphy (A), Aťušov (A), S. Zacharčuk (C), An. Sergejev, Šaripzjanov, Volgin – White, Z. Mitchell, Šiksatdarov – Chajrullin, P. Kulikov, Černikov – Enlund, Berglund, Denis Kazionov – Chisamutdinov, Šarifjanov, Padakin..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK)
     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    Na opačné straně stojí hráči Nižněkamsku, kteří pro změnu okupují desátou pozici tabulky. Neftěchimik má na svém kontě devětatřicet bodů, nicméně manko na postupové pozice není nijak drastické, jsou to čtyři body. Nižněkamsk se nachází v o dost horší formě, poslední dva duely se mu zrovna nepovedly. Ten první přinesl těsnou porážku na domácím ledě, kde se povedlo uspět Ufě poměrem 2:1. Minulé střetnutí, proti Magnitogorsku, navíc dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterém byl úspěšnější právě Metallurg, který tak vykřesal druhý bod do tabulky.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Hokejisté Jekatěrinburgu se v tuto chvíli nacházejí na šesté pozici východní konference, což znamená přesný prostředek tabulky. Jekatěrinburg má na svém kontě pětačtyřicet bodů, nicméně naprosto totožný počet bodů mají další dva celky. Domácí celek tohoto zápasu dal zapomenout na nepovedenou formu, naopak výsledkově zabral. Výsledkem jsou čtyři výhry z posledních pěti duelů, jediná porážka se uskutečnila v souboji proti Soči, které vyhrálo až po nájezdech. Jekatěrinburg bude chtít navázat na povedenou formu, v posledním duelu navíc udržel čisté konto.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi Avtomobilist Jekatěrinburg a Neftěchimik Nižněkamsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 1. Macek (Golyšev, Gurkin), 11. Bělousov (Dacjuk, Chripunov), 26. Platt (Mamkin), 39. Macek (Mamkin, Platt) – 15. Berglund (Enlund), 23. Černikov (Chisamutdinov, P. Kulikov), 35. Enlund (Padakin, Berglund)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Gurkin, Alexej Vasilevskij, Mamkin, Berezin, Trjamkin, Batyršin, D. Bodrov, Valitov – Golyšev, Macek, A. Garejev – Sexton, Holland, Obidin – Chripunov, Dacjuk (C), Bělousov – Ovčinnikov, Platt, Ivašov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Šaryčenkov (Barulin) – Pajgin, R. Murphy, Aťušov, S. Zacharčuk (C), An. Sergejev, Šaripzjanov, Volgin – White, Z. Mitchell, Šiksatdarov – Chajrullin, P. Kulikov, Černikov – Enlund, Berglund, Denis Kazionov – Chisamutdinov, Šarifjanov, Padakin – Chafizov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Judakov – Parikov, Slavikovskij
    bahis siteleri