Minnesota – Calgary 3:0 (kon.) | Boston – Washington 7:3 (kon.) | Tampa – Florida 6:1 (kon.)
Philadelphia – NY Rangers 5:1 (kon.) | NY Islanders – Columbus 2:3 (kon.) | Ottawa – Buffalo 3:1 (kon.)
Nashville – Arizona 3:2 (kon.) | Winnipeg – Montreal 2:6 (kon.) | Chicago – New Jersey 1:7 (kon.)
Vegas – Colorado 3:7 (kon.) | Vancouver – Edmonton 4:2 (kon.) | Los Angeles – St. Louis 1:4 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
2:6 (1:2, 1:3, 0:1)
Montreal Canadiens
Úterý 24.12.2019, 02:00 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Winnipeg Jets

    Winnipeg letos podává vcelku slušné výkony, což se odráží i na jeho tabulkovém postavení. Po třiceti šesti zápasech má totiž na svém kontě čtyřiačtyřicet bodů a patří mu páté místo v rámci Západní konference. Jets mají průměrnou ofenzivu, když dosud nastříleli 110 branek. Obrana však patří k těm lepším, minimálně v konferenci, a dosud inkasovala 110 branek, celkové skóre je tedy +10. Winnipeg však v posledních třech zápasech vybojoval jen jednu výhru. Nejprve totiž dvakrát padl, a to s Carolinou (3:6) a Chicagem (1:4). Jets v zatím posledním zápase však vyhráli, když přehráli Minnesotu na jejím ledě 6:0.

    Nejproduktivnější hráči:
    Mark Scheifele – 37 bodů (17+20)
    Patrik Laine – 34 bodů (13+21)
    Kyle Connor – 32 bodů (14+18)
     
    Montreal Canadiens

    To Montreal je na tom hůře. Po stejném počtu zápasů, tedy třicet šesti, má na svém kontě čtyřicet bodů. To ale stačí až na desátou pozici v rámci Východní ligy, i když tam jsou rozestupy minimální. Canadiens jsou na tom o něco lépe v útoku, jelikož nasázeli 115 branek. Ten samý počet gólů ovšem i inkasovali, a tak je jejich celkové skóre na nule. V posledních zápasech bral Montreal rovnou dvě výhry. Poradil si totiž postupně s Vancouverem na jeho ledě (3:1) a s Calgary (4:3) taktéž na jeho hřišti. Venkovní trip pokračoval zápasem v Edmontonu, kde Canadiens padli těsně 3:4.

    Nejproduktivnější hráči:
    Tomáš Tatar – 30 bodů (13+17)
    Shea Weber – 29 bodů (11+18)
    Brendan Gallagher – 28 bodů (15+13)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Tatar (MTL) – 36 zápasů, 13+17
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Brossoit (Hellebuyck) – Morrissey, Poolman, Sbisa, Pionk, Bitetto, Beaulieu – Connor, Scheifele, Laine – Ehlers, Wheeler, Roslovic – G. Bourque, Lowry, Appleton – Luoto, N. Shore, L. Shaw.

    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – Chiarot, S. Weber, Kulak, Petry, Mete, C. Fleury – Tatar, Danault, Gallagher – Lehkonen, Domi, Armia – Cousins, Suzuki, Weal – Poehling, N. Thompson, Barber.

    Rozhodčí: MacDougal, Morton – Pancich, Suchánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Obrovská příležitost pro Jets hned v prvních sekundách. Střelu Laineho vyrazil Price betonem a celá útočná formace se vrhla na dorážky. Price byl mimo branku a tak puk zachránil před brankovou čárou Tatar!
    00:20 Kotouč zachránil před brankovou čárou Tatar
     
    01:12
    Z nulového úhlu se pokusil překvapit Brosoita střelou Armia, ale domácí brankář upevnil místečko u své pravé tyče.
     
    01:32
    Od modré čáry střílel Poolman a jeho střelu se pokoušel tečovat Appleton, tentokrát si ale Price dokázal ohlídat kotouč a nepřipustil dorážku.
     
    02:13
    Thompson rychlou přihrávkou hledal před Brossoitem volného Poehlinga, ale tomu kotouč přeskočil hůl, což mu znemožnilo zakončit z první.
     
    02:58
    Na modré čáře podržel kotouč Petry, dokonce se s ním i posunul blíže k brance. Jeho přízemní střela na teč ale skončila na betonu Brossoita.
     
    03:43
    Dvakrát musel v rychlém sledu zasahovat Brossoit. Nejprve si udělal útočný výlet Weber a po zisku kotouče pálil Domi, oba pokusy domácí brankář vyrazil.
     
    04:30
    Přečíslení dva na jednoho nevyřešil Suzuki nejlépe, neboť zkusil přihrávat, ale nepřesně, což dobře se vyvíjející akci hostům zhatilo.
     
    05:04
    Výborný zákrok Price na druhé straně. Skrz celé pásmo dostal přihrávku na volej Shore a hostující brankář se musel proti jeho ráně rychle přesunout, což se mu povedlo a vyrazit betonem kotouč.
     
    06:25
    Během útočného výpadu Canadiens pálil Danault, následně i Gallagher, ale oba střelecké pokusy se obraně Jets podařilo zblokovat.
     
    07:21
    Price musel řešit dva střelecké pokusy od modré čáry, nejprve střílel Pionk a poté se do kotouče opřel i Laine. Brankář Habs druhý pokus vyrazil do ochranné sítě a nás čeká komerční přestávka.
     
    07:56
    Ze skvělé pozice málem zakončoval Scheifele, ale kotouč mu přeskočil hůl, což je pro hosty škoda, neboť Price byl v přesunu a měl by problém se zakončením domácího útočníka.
     
    08:20
    Dělovku Kulaka od modré čáry vyrazil Brossoit jen před sebe, čehož se snažil využít Gallagher, ale domácí brankář zavčasu odpálil kotouč do bezpečí.
     
    08:35
    Z mezikruží pálil Ehlers a vypadalo to jakoby nastřelil tyčku!
     
    09:20
    Lavička Canadiens reklamuje před brankou ofsajd a po velmi krátké poradě u videa jí bylo dáno za pravdu a branka neplatí!
    09:20 Ofsajdové postavení Jets před brankou Laineho
     
    09:57
    Nebezpečně se před branku Brossoita natlačil Chiarot, ale nedokázal z bezprostřední blízkosti protlačit kotouč za jeho záda.
     
    10:06
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Ben Chiarot – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    10:21
    Po rychlé kombinaci Jets pálil nebezpeční z první z mezikruží Scheifele, ale Price rychle zareagoval a schoval kotouč do výstroje.
     
    10:50
    Po vyhození Canadiens jsou znovu hráči Winnipegu nastěhování v útočném pásmu.
     
    11:09
    A podobná situace jako před necelou minutkou. Rychlá kombinace po ose Connor – Scheifele, kdy druhý jmenovaný znovu pálil z mezikruží z voleje, ale Price skvělým zákrokem šanci zneškodnil.
     
    11:29
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Na další pokus už ale hostující brankář byl krátký. Od modré čáry nastřelil kotouč Pionk a po zásahu Price se pokoušel dorážet už Scheifele, nakonec se povedlo dostat kotouč za brankou čáru KYLEU CONNOROVI. Asistence: Mark Scheifele a Neal Pionk.
    11:29 Kyle CONNOR - 1:0

    via Gfycat

     
    12:55
    Po levém křídle se až před Price protáhl Wheeler a zkoušel zasunout kotouč ke vzdálenější tyči. Tentokrát byl Price úspěšný.
     
    13:47
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Neal Pionk – 2 min., sekání).
     
    14:28
    Přízemní střelu Weala šikovně tečoval Cousins a Brossoit si vůbec nebyl jistý, kde má kotouč. Nakonec ho dokázal udržet před brankovou čárou.
     
    14:44
    Tatar při pokusu od modré čáry nastřelil jen záda svého spoluhráče a tak se Jets mohli jednoduše osvobodit ze spárů soupeře.
     
    15:06
    Montreal právě vstřelil branku!
    Parádně sehraná přesilová hra v podání Habs. Na pravém kruhu totiž naznačil střelu Suzuki, jenž pak šikovně poslal puk na levý kruh, kde už měl připravenou hůl TOMÁŠ TATAR a ten neváhal a poslal puk pod horní tyč. Asistence: Nick Suzuki a Jeff Petry.
    15:06 Tomáš TATAR - 1:1
     
    16:03
    Skvělou práci ve středním pásmu odvedl Lehkonen, který získal kotouč pro Armiu. Finský útočník střílel z vrcholku pravého kruhu, ale s tímto pokuse si Brossoit poradil bez problému.
     
    16:38
    Montreal právě vstřelil branku!
    No a podívejme se, máme rychlý obrat. Od modré čáry totiž šikovně vyslal přízemní ránu Weber, kterou přesně mezi betony Brossoita tečoval znovu TOMÁŠ TATAR. Asistence: Shea Weber a Brendan Gallagher.
    16:38 Tomáš TATAR - 1:2
     
    17:29
    Po odrazu kotouč ze středního pásma do hlediště se bude vhazovat. Divoké utkání se tak na pár sekund uklidní.
     
    18:15
    Dobrou práci odvedla obrana Habs, která nedovolila tlak Jets a velmi rychle se dostala z vlastního pásma.
     
    18:44
    Po pravém křídle zavezl kotouč do pásma Appleton a zkusil vypálit, nicméně Price kotouč viděl a tak jednoduše vyrazil puk do hry.
     
    19:25
    U pravé tyčky se šikovně k zakončení protlačil Gallagher a dokonce zazvonila tyčka. Podle všeho, ale spíš to byla boční branková konstrukce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina dvou kanadských týmů začala daleko lépe pro Jets, nejprve vstřelil branku Laine, ale coach challenge Montrealu byla z důvodu ofsajdu neuznána. Pak už se sice Jets dočkali, ale jakoby je vedení trochu uspalo. Canadiens od té doby byli lepším týmem a byli odměněni dvěma brankami, obě v podání Tatara.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Po vhazování v obranném pásmu se do brejku málem dostal Armia, jemuž byl směřován kotouč na útočnou modrou čáru. Nakonec ale přihrávka Gallaghera byla příliš dlouhá.
     
    21:20
    K odraženému kotouč se na vrcholcích kruhů dostal Gallagher, ale váhal se střelou. Nakonec se hostům nepodařilo nikterak ohrozit Brossoita.
     
    22:02
    Weal pouze jednoduše nahodil kotouč na Brossoita a získal tak alespoň vhazování v útočném pásmu Canadiens.
     
    22:39
    Od pravého mantinelu vyslal střelu ke vzdálenější tyči Appleton, ale branku Montrealu minul, což se hodí právě hostům, kteří pohodlně vyvezou kotouč z pásma.
     
    23:02
    Po rychlém brejku hleda Barber u vzdálenější tyče Poehlinga, jenže přihrávka nebyla dostatečně přesná, aby mohl hostující útočník zakončit.
     
    23:58
    Poolmanovu střelu od modré čáry tečoval Scheifele, ale naštěstí pro hosty mimo tři tyče. Každopádně to byla velmi nebezpečná situace.
     
    24:37
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí brankář Brossoit udela obrovskou chybu při rozehrávce, kdy namazal na hůl Gallaghera. Jeho zakončení ještě dokázal sice zneškodnit, ale na dorážku PHILLIPA DANAULTA již v leže nemohl zareagovat. Asistence: Brendan Gallagher.
    24:37 Phillip DANAULT - 1:3
     
    25:35
    Po dobrém forčekingu celé formace se do zakončení z pravého kruhu dostal Cousins, ale tentokrát Brossoit velmi dobře zasáhl levým betonem.
     
    26:41
    Domácí jsou poslední sekundy jako opaření, Montreal hraje v útočném pásmu a snaží se vytvářet střelecké příležitosti.
     
    27:24
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Shea Weber – 2 min., sevření puku rukou).
     
    27:40
    Obraně Canadiens se podařilo již dvakrát vyhodit kotouč a Jets se musí postupně znovu formovat v útočném pásmu.
     
    28:00
    Na pravém kruhu zakončoval typicky z voleje Laine, ale Price se přesunul a jeho dělovku vyrazil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    28:25
    Velmi dobrou práci odvedl Suzuki s Thompsonem, kteří hrou v útočném pásmu získali několik sekund z oslabení.
     
    28:52
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jack Roslovic.
     
    28:56
    Montreal právě vstřelil branku!
    Ačkoliv to vypadalo, že vhazován ívyzní lépe pro Jets a dostanou kotouč z pásma, skvělou práci odvedl Gallagher, jenž vypíchl kotouč a PHILLIP DANAULT poté střelou po ledě mezi betony překvapil Brossoita. Bez asistence.
    28:56 Phillip DANAULT - 1:4
     
    29:56
    Canadiens navíc pokračují v přesilové hře a drží kotouč v útočném pásmu, zatím ale Brossoit zasahovat nemusel.
     
    30:50
    Na levý kruh dostal na volej nabito Weber, který svou ránu mířil do protipohybu Brossoita, ale ten se tentokrát vytáhl a ramenem skvěle vyrazil!
     
    32:21
    Jets se nadechli k náporu v útočném pásmu, ale Price zasahovat nemusel. Velmi dobrá práce obrany Canadiens, která eliminuje pokusy střelců jako je Laine nebo Scheifele.
     
    32:41
    Kulak postrčil na modré čáře kotouč na hůl Danaulta, jenž z voleje poslal puk na Brossoita. Domácí brankář ale střelu viděl a schoval puk do lapačky.
     
    33:18
    Danault už byl v dobré palebné pozici, z vrcholku levého kruhu ale ještě zkoušel najít hůl Gallaghera, ale ten s touto variantou nepočítal a puk skončil v rohu.
     
    33:58
    Ve středním pásmu nabral velkou rychlost Domi a šikovně se individuálně propracoval až před Brossoita, nakonec minul levou tyčku.
     
    34:34
    Do samostatného úniku se propracoval Connor, položil si Price a už mu stačilo jen přehodit beton hostujícího brankáře. Jenže Price se dokázal ještě více roztáhnout a šanci zneškodnit.
    34:34 Skvělý zákrok Price proti úniku Connora
     
    35:29
    Hra zůstane v útočném pásmu Canadiens, odkud se odrazil kotouč do hlediště.
     
    36:14
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    No a máme tu znovu drama, kotouč do útočného pásma zavezl Scheifele, přenechal ho za sebe, kde si ho převzal PATRIK LAINE a ten skvělou ránou k pravé tyči snižuje. Asistence: Mark Scheifele.
    36:14 Patrik LAINE - 2:4
     
    36:37
    Střílenou přihrávku před branku Winnipegu tečoval Domi, ale nakonec domácí brankář zasahovat nemusel, neboť puk minul branku.
     
    37:27
    Skvělá individuální práce Domiho, nikoho ze svých spoluhráčů v útočném pásmu neměl, ale stejně se dokázal přes tři hráče Jets propracovat k zakončení.
     
    38:17
    Montreal ale nachází na branku odpověď, alespoň co se týče obrazu hry. Znovu se hosté usadili v pásmu a dvakrát pálil Chiarot. Tentokrát ale dobře zafungovala obrana Jets, která jeho pokusy zneškodnila.
     
    39:20
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí doplácí na velké chyby, mizernou rozehrávkou daroval Nathan Beaulieu kotouč MAX DOMIMU. Ten sice původně přihrával do šance Suzukimu a Lehkonenovi, který prvně neproměnil. Rozhozené obrany ale využil právě MAX DOMI, jenž na asi třetí pokus dostal kotouč do sítě. Asistence: Artturi Lehkonen a Nick Suzuki.
    39:20 Max DOMI - 2:5
     
    39:44
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Nate Thompson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina byla poměrně bohatá na góly. Canadiens však většinu času diktovali tempo hry a zcela zaslouženě po dvou třetinách vedou. Jets mohou litovat také velkých individuálních chyb v obraně, které vedli ve dvě branky Montrealu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Ačkoliv Jets začínají třetí dějství v početní výhodě, Canadiens se podařilo odehrát první sekundy v útočném pásmu a tím právě ušetřit sekundy z vlastního oslabení.
     
    40:56
    Nejen, že se Montrealu daří dobře bránit, nyní vyrazil Suzuki s Lehkonenem do přečíslení dva na jednoho. Pálil nakonec Suzuki, ale Brossoit vyšvihl lapačku a dobře zasáhl.
     
    41:32
    Jets se znovu nemohou dostat do pásma, puk vyhodil sám Price. Při dalším pokusu domácích zase vyvezl puk Danault.
     
    41:55
    Střílenou přihrávku před Brossoita poslal Danault a puk lehce tečoval Thompson. Naštěstí pro Jets puk letěl mimo pravou tyčku.
     
    42:45
    Útočná formace Tatara se tentokrát i přes hru v útočném pásmu do zakončení nedostala, přes to hosté se snaží mít hru pod kontrolou a to se jim zatím daří.
     
    43:37
    Podobná situace na druhé straně, první útočná formace nastěhovaná v útočném pásmu, ale Price zasahovat nemusel.
     
    44:30
    Od pravého mantinelu vyslal kotouč na Brossoita Gallagher a šikovně puk tečoval Tatar. Domácí brankář měl nyní štěstí, protože puk se odrazil od jeho betonu.
     
    45:34
    Hodně prostoru před brankovištěm Jets dostal Domi, který si položil Brossoita a zkoušel dostat kotouč ke vzdálenější tyči. To se mu ale nepovedlo, domácí brankář tentokrát dobře zasáhl.
     
    46:57
    Posledních pár sekund sledujeme snad první hluché místo dnešního zápasu, hra se odehrává hodně ve středním pásmu.
     
    48:15
    Domi nahodil kotouč na Brossoita a ten raději přikryl kotouč. Nechá tak vhazovat po jeho pravici.
     
    48:44
    Od modré čáry se napřáhl do kotouče Ehlers, nicméně jeho střela letěla vysoko nad branku Price.
     
    49:30
    Tentokrát už se musel Price činit. Přihrávku na levý kruh dostal Lowry, jenž mířil svou střelu k bližší tyči, nicméně hostující brankář dobře zasáhl a navíc nedovolil žádné dorážky.
     
    49:57
    Rána od modré čáry z hole Pionka letěla sice mimo, ale odrazila se od zadního mantinelu přímo na hůl Wheelera, který pohotově dorážel. Price se ale k tyči přesunul a byl u kotouče dřív.
     
    51:08
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tohle byla obrovská paráda v podání Domiho. Ten získal kotouč ve středním, zavezl ho blíže k brance a po naznačení střely, čímž si na led položil Brossoita, předložil krásný pas před prázdnou branku, kde už neměl problém dorazit do sítě ARTTURI LEHKONEN. Asistence: Max Domi.
    51:08 Artturi LEHKONEN - 2:6
     
    52:15
    Ani za takového stavu se Canadiens nedostávají pod tlak, hrají jednoduše a znovu dostávají puk ze třetiny. Nechtějí drama.
     
    53:31
    Winnipeg se dnes nedokáže prosadit, znovu sice obsadil útočné pásmo, ale naprosto bez šance ohrozit Price.
     
    54:16
    Kotouč se po odrazu ze středního pásma objevil v hledišti a tak nás čeká komerční pauza.
     
    55:25
    Jets sice nahodili kotouč do útočného pásma, ale nedokázali se v něm udržet, natož ohrozit Price. Je vidět, že dnešní utkání je rozhodnuté a spíše se dohrává.
     
    56:56
    Nepřesná rozehrávka v podání Jets a to je zakázané uvolnění domácích. Vhazovat se bude znovu před Brossoitem.
     
    57:03
    A po vhazování se ke střele z kruhu dostal Lehkonen, jehož střelu Brossoit vykopl betonem.
     
    57:28
    Dělovku od modré poslal Pionk, ale nikdo z domácích netečoval ani neclonil, takže Price pohodlně vyrazil.
     
    57:55
    Po pravém křídle nabral s kotoučem rychlost Ehlers, jenže poté střelou s nápřahem vyslal puk na Price, ale ten si vyjel a schoval puk do výstroje, bez možnosti jakékoliv dorážky.
     
    58:39
    Price si v závěru utkání připisuje další zásah. Opět ale střelu Lowryho viděl a tak znovu zachytil puk do lapačky bez problému.
     
    58:57
    Na druhé straně se propracoval do zakončení před Brossoitem Domi, ale puk nabral jak se říká na lopatu a poslal ho do ochranné sítě.
     
    59:27
    Suzuki vyslal od pravého mantinelu střílenou přihrávku, ale nikdo z jeho parťáků kotouč netečoval směrem na branku Brossoita.
     
    Konec zápasu.
     
    Ačkoliv to na začátku utkání nevypadalo, nakonec se z toho stala jednoznačná záležitost pro Montreal. A nutno říct, že zcela zaslouženě. Od vyrovnávací branky se Canadiens tlačili dopředu, měli více šancí, byli daleko více nebezpeční a také efektivnější. Převahu Habs také dokazuje i poměr střel, na branku Jets hosté dnes vyslali 48 pokusů, oproti 29 domácím.
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Tatar (MTL), 2+0, 6 střel, čas na ledě 18:08
    Libor Suchánek (čárový rozhodčí)
     
    Tři hvězdy utkání:

    Phillip Danault (MTL), 2+0
    Tomáš Tatar (MTL), 2+0
    Nick Suzuki (MTL), 0+2 (04:46:55)

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 12. Connor (Scheifele, Pionk), 37. Laine (Scheifele) – 16. Tatar (Suzuki, Petry), 17. Tatar (S. Weber, Gallagher), 25. Danault (Gallagher), 29. Danault, 40. Domi (Lehkonen, Suzuki), 52. Lehkonen (Domi)


    Winnipeg Jets: Brossoit (Hellebuyck) – Morrissey, Poolman, Sbisa, Pionk, Bitetto, Beaulieu – Connor, Scheifele, Laine – Ehlers, Wheeler, Roslovic – G. Bourque, Lowry, Appleton – Luoto, N. Shore, L. Shaw.
    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – Chiarot, S. Weber, Kulak, Petry, Mete, C. Fleury – Tatar, Danault, Gallagher – Lehkonen, Domi, Armia – Cousins, Suzuki, Weal – Poehling, N. Thompson, Barber.

    Rozhodčí: MacDougal, Morton – Pancich, Suchánek
    bahis siteleri