Česko – Rusko 4:3 (kon.) | Švýcarsko – Kazachstán 5:3 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:2 (po pr.)
Kanada – USA 6:4 (kon.)
konec
Kanada
6:4 (0:2, 3:0, 3:2)
USA
Čtvrtek 26.12.2019, 19:08 • Ostravar Aréna, Ostrava (kapacita: 10 004 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:50 Raphael LAVOIE - 6:4
     
    58:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zřejmě jsme se dočkali rozhodující branky utkání! Po americké chybě na modré čáře se totiž RAPHAEL LAVOIE rozjel vstříc opuštěné kleci USA a bez zbytečných nervů pouze zavezl puk za brankovou čáru. Kanadští fanoušci startují vítěznou euforii. Asistence: Alexis Lafreniere.
     
    58:18
    Američané hrají bez brankáře!
     
    58:14
    Americký kouč Scott Sandelin si vybírá oddechový čas!
    56:49 Alexis LAFRENIERE - 5:4
     
    56:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zámořské derby nabízí neuvěřitelný příběh! Po pár sekundách hry od vyrovnání se totiž iniciativy ujal ALEXIS LAFRENIERE, který je přirovnáván k Sidneymu Crosbymu a favorizován na jedničku draftu 2020. Jeho únik a blafák do bekhendu znemožnil Knightovi předvést jeho schopnosti. Bez asistence.
    56:42 Shane PINTO - 4:4
     
    56:42
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Drama je tady! Američané se přeci jen dočkávají vyrovnání, když se kanadským mladíkům nepodařilo pohlídat SHANA PINTA, který pouze trefil puk přímo do sítě. Nutno ovšem vyzdvihnout i geniální nahrávku Robertsona, jež byla na setinu sekundy přesná. Asistence: Nicholas Robertson.
     
    56:15
    Američané mají další možnost přesilovky, když po střetu v rohu kluziště na kanadské obranné třetině byl vyhodnocen jako faulující Ty Dellandrea (CAN), který zřejmě trefil útočícího hráče hokejkou.
     
    54:54
    Bobby Brink nebyl daleko vyrovnání! Jeho úprk z pravé strany totiž byl příliš rychlý na bránící hráče, nakonec tak musel v brankovišti zakouzlit až Daws. Kanaďané přežili další těžkou chvíli.
     
    53:00
    Další zvrat je tady, Američanům se v této chvíli totiž nabízí přesilovka. Po hře vyoskou holí je vyloučen Quinton Byfield (CAN).
    52:45 Nicholas ROBERTSON - 4:3
     
    52:45
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nic ještě není rozhodnuto! Nenápadná akce amerických řad v podání NICHOLASE ROBERTSONA totiž skončila kontaktní trefou. Autor třetí trefy USA se dostal na ose hřiště ke střelbě přes bránícího hráče, přesto se dokázal trefit nad vyrážečku Dawse. Bez asistence.
    50:47 Barrett HAYTON - 4:2
     
    50:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanadské ochozy bouří! Pokračování červeného tsunami nastartoval BARRETT HAYTON, který se dostal na levé straně při kanadském brejku do ideální pozice, z níž mu stačilo při střelbě z první trefit jen prostor mezi třemi tyčemi. A opravdu – Knight na jeho dělovku do protipohybu nestačil zareagovat. Fantastickou přihrávku si připsal znovu opěvovaný Lafreniere, který jen poněkolikáté dokázal svou proklamovanou hokejovou genialitu. Asistence: Alexis Lafreniere, Joseph Veleno.
     
    50:08
    Veleno předvedl fantastickou ekvilibristickou podívanou s hokejkou. Trojité zamíchání pukem ale bylo rázně přerušeno, když Spencer Stastney (USA) zatáhl za záchrannou brzdu. Kanadu čeká další přesilovka, v níž je neuvěřitelně dnes nebezpečná.
     
    47:41
    Raphael Lavoie se dostal k propadlému kotouči a jen těsně minul americkou branku! Knight se po jeho bombě jen bezmocně ohlédl, USA přežily další klinickou smrt.
     
    46:59
    Daws byl pod velikým tlakem! Hned nadvakrát se musel postavit unikajícímu Turcottovi, nakonec však s vypětím všech sil jeho ránu vytěsnil. Puk skončil v rohu kluziště, Kanaďané se osvobozují.
     
    44:45
    Curtis Hall si připsal obrovskou tutovku, když se prodral přes americké šiky až k zakončení. Knight nicméně stál na svém místě, napodruhé dokázal dostat kotouč mimo bránu. Ochozy to jen zahučelo, tohle bylo velmi těsné.
    39:59 Neuznaný gól USA
     
    39:59
    Američané už se radovali z vyrovnání, jenomže rozhodčí po dlouhém přezkoumávání branku neuznávají. Podle všeho padla už po vypršení času.
     
    39:44
    Američané si ještě těsně před koncem periody zahrají přesilovou hru, za hrubost odchází Kevin Bahl (CAN).
     
    36:38
    Alexis Lafreniere pálil z osy hřiště, jenomže jeho dělovka tentokrát i vinou teče jednoho z bránících soupeřů mířila mimo branku. Americká obrana si může na chvíli znovu oddechnout.
     
    36:06
    Lavoie se pokoušel ujíždět s pukem pryč od své branky, jenomže v postupu po pravém křídle ho ještě před modrou čárou zastavil Spencer Stastney (USA), který bude pykat za hru vysokou holí.
    33:03 Nolan FOOTE - 3:2
     
    33:03
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je tu velký obrat! Zámořské derby naplňuje všechna očekávání, neboť Kanaďané se po přesilovce dostávají poprvé v utkání do vedení. Po rychlé výměně puku se prodral na pravé straně k palbě NOLAN FOOTE, jehož pumelice zápěstím proletěla přesně do šibenice. USA nebyly naplat ani několikeré clony z beků, Knight jen promáchl. Asistence: Ty Smith.
     
    31:34
    Kanaďané se dostanou k další přesilovce, neboť USA nezvládly svou obrannou práci v rámci hokejového úzu. Sudí v rohu amerického obranného pásma totiž viděli faul Camerona Yorka (USA), který byl klasifikován jako nedovolené bránění.
     
    29:19
    Barrett Hayton mohl pomoci ke kanadskému obratu! Naprosto sám na ose kluziště se totiž ocitl právě zmíněný kanadský kapitán, jeho rána nakonec ovšem skončila na rameni Knighta. Ten gólu zabránil jen tak tak!
    26:34 Barrett HAYTON - 2:2
     
    26:34
    Kanada právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelně rychle zužitkovaná přesilovka! jedno vhazování, tři nahrávky a puk mířil přímo do sítě. Lafreniere se totiž na modré čáře rozhlédl, pohrál s pukem a naonec poslal geniální pas na pravý mantinel, kde už stál kapitán Kanady BARRETT HAYTON. Jeho bomba mířila přímo do šibenice, Knight bez šance. Asistence: Alexis Lafreniere.
     
    26:27
    Vyloučení v týmu USA (Shane Pinto – 2 min., držení).
     
    25:48
    Jack Drury spálil obrovskou tutovku! Po fantastickém zrychlení se dostal až do útočného pásma, kde mohl při brejkové situaci ještě nahrávat na osu kluziště, nicméně nakonec zvolil rovnou střelbu. Brankář Daws ovšem předvádí parádní zákrok lapačkou, kde ukryl taktéž puk.
    23:31 Connor MCMICHAEL - 1:2
     
    23:31
    Kanada právě vstřelila branku!
    Co se nepovedlo kanadskému útočnému triu před malou chvílí, to se podařilo naprosto bez potíží CONNORU MCMICHAELOVI, který stál na konci mohutného brejku, jenž započal u vlastní branky Bahl. Thomas se po prostrkávačce už v útočném pásmu rozhodl pro krásnou přihrávku na střed, kde už stál sám sttřelec gólu. Američané jsou rázem už jen v jednogólovém vedení. Asistence: Akil Thomas.
     
    22:10
    Bobby Brink pořádně zahrozil, ale Daws stačil scvaknout betony k sobě! Američané nyní musí své tutovky dost litovat, nebyli daleko od možná klíčové branky utkání.
    18:32 Arthur KALIYEV - 0:2
     
    18:32
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Americká přesilovka přináší další kanadský smutek! Po krásné, naprosto učebnicové ukázce přečíslení se dostal k palbě po krásné přihrávce od Zegrase z levé strany k palbě ARTHUR KALIYEV, jehož rána ze slotu byla pro Dawse nechytatelná. Američané se tak dostávají nečekaně do dvoubrankového vedení! Asistence: Trevor Zegras, Alexander Turcotte.
     
    17:19
    Americký tlak v útočném pásmu nakonec byl ovlivněn faulem signalizovaným už před půl minutou. Jared McIsaac (CAN) totiž dost signifikantně zatáhl hokejkou mezi paží a bokem protihráče, signál po sudí udělit trest za hákování.
     
    11:46
    Knight nyní znovu ve středu pozornosti! Dawson Mercer při brejku nakonec pálil jen do boční sítě. Z pozice pro střelbu jej vytlačil pozorný Miller, jistota v americké defenzivní řadě.
     
    10:13
    Kanaďané měli hned dvě stoprocentní šance! Nejprve Nolan Foote a posléze i Dawson Mercer pálili z parádní pozice příklepem, vždy z pravého kruhu, nicméně pokaždé zamířili příliš nad. Knight tentokrát ustál těžké chvíle.
     
    07:56
    A další kanadská tutovka! Bowen Byram ovšem svou bombu napasoval až příliš vysoko, kotouč přeletěl šibenici a spojnici o pár milimetrů. Knight si musel v brance pořádně oddechnout.
     
    07:11
    Američané přežili první tutovku! Barrett Hayton se napřáhl v mezikruží po nádherné přihrávce z rohu, jenže v poslední chvíli přispěchal John Beecher, jehož stehno nakonec puk odblokovalo mimo kluziště. Kanada zůstane natlačená v útočném pásmu i po přerušení.
     
    05:54
    Kanadský tlak na obranu USA byl nyní precizní, neboť zámořský gigant nyní nestíhal. Jordan Harris (USA) navíc své bránění a agresivitu až příliš přehnal, sudí ho odměnili dvouminutovým trestem za nedovolené bránění.
    03:10 Shane PINTO - 0:1


     
    03:10
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Americký tlak se zúročil v úvodní branku utkání! Rychlé přenesení hry na modrou čáru se tentokráte ukázalo jako klíčové, neboť SHANE PINTO dokázal svou bombou z první překvapit všechny clonící Kanaďany. Brankář Daws na ránu podle všeho ani neviděl, puk skončil pod jeho vyrážečkou. Asistence: Zachary Jones, Bobby Brink.
     
    02:22
    Američané se mohou připravit na první přesilovku, kanadský kapitán Barrett Hayton (CAN) vyfasoval dvě minuty za podrážení.
     
    00:59
    Beecher se prorval do zakončení, první vážnější akce ale končí jen ránou mimo kanadskou branku. Američané se poprvé významněji ukazují!
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 24. McMichael (Thomas), 27. Hayton (Lafreniere), 34. Foote (Smith), 51. Hayton (Lafreniere, Veleno), 57. Lafreniere, 59. Lavoie (Lafreniere) – 4. Pinto (Jones, Brink), 19. Kaliyev (Zegras, Turcotte), 53. Robertson, 57. Pinto (Robertson)


    Kanada: Daws (Hofer) – Bahl, Bernard-Docker, McIsaac, Smith (A), Addison, Byram, Drysdale – Veleno (A), Lafreniere, Foote – Byfield, Cozens, Hayton (C) – Foudy, Dellandrea, Dudas – Thomas, McMichael, Mercer – Lavoie.
    USA: Knight (Wolf) – Stastney, Miller (A), Harris, M. Samuelsson (C), Jones, Emberson, York – Robertson, Wahlstrom (A), Pinto – Drury, Caufield, Beecher – Turcotte, Ford, Brink – Hall, Pivonka, Kaliyev – Zegras.

    Rozhodčí: Harnebring (SWE), Heikkinen (FIN) – Hägeström (FIN), Lundgren (SWE)

    Diváci: 8693
    bahis siteleri