Kanada – Finsko 4:1 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 1:2 (kon.) | USA – Rusko 3:0 (kon.)
Česko – Švédsko 0:1 (kon.)
konec
USA
3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Rusko
Středa 01.01.2020, 16:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava (SVK) • Mistrovství světa žen do 18 let • Semifinále
Partner:
     
    Pěkné novoroční odpoledne z Bratislavy! V bitvě o finále si to dnes ve druhém semifinále rozdají USA a Rusko. Utkání začíná v 16:30.
     
    USA

    Spojené státy americké tradičně jsou v ženském hokeji společně s Kanadou největším favoritem na zisk zlatých medailí. V základní skupině A skončily Američanky na 2. místě, když si poradily s Finskem (4:1) a Ruskem (1:0), ale v přímé bitvě o 1. místo podlehly Kanadě těsně 1:2. Každopádně si druhým místem zajistily podle očekávání přímý postup do semifinále.

    Ofenzivu zámořského giganta nejvíce táhne Lacey Edenová se čtyřmi kanadskými body (1+3), jež je nejproduktivnější hráčkou týmu. Se dvěma body ji následují Klara Zanonová a Makenna Websterová (obě 0+2). Jedničkou mezi tyčemi je Skylar Vetterová, jež je s úspěšností zákroků 93,75 % druhou nejlepší gólmankou na turnaji.

    Na předešlém světovém šampionátu v japonském Obihiru získaly Američanky stříbrné medaile, když ve finále podlehly Kanadě 2:3 po prodloužení.
     
    RUSKO

    Sborná v základní skupině A obsadila 3. místo. V úvodním utkání obrala o bod Kanadu, se kterou smazala dvoubrankové manko a prohrála 2:3 až po prodloužení. Následně Rusky padly o jediný gól se svými semifinálovými soupeřkami z USA a skupinu zakončily vítězstvím 4:2 nad Finskem, proti němuž otočily třemi góly v řadě. Ve čtvrtfinále Syrcovovy svěřenkyně nedaly žádnou šanci Švédsku, které rozstřílely jednoznačně 4:0.

    O velké síle Ruska jednoznačně hovoří to, že vládnou individuálním statistikám celého turnaje. Ve fantastické formě hraje Kristi Šaškinová, jež se na čele produktivity vyhřívá se ziskem sedmi bodů (4+3). Hned v závěsu je Polina Lučnikovová (1+5), druhá v produktivitě šampionátu. Třetí nejproduktivnější hráčkou Ruska je třetí členka elitního útoku Veronika Koržakovová (2+2). V bráně čaruje Anna Alpatovová, s úspěšností zákroků 94,12 % nejlepší gólmanka turnaje.

    Rusko na minulém mistrovství světa v Japonsku skončilo čtvrté, když v bitvě o bronz podlehlo Finsku 0:3.
     
    V prvním čtvrtfinále Kanada porazila Finsko 4:1. Vítěz tohoto zápasu se tak utká s javorovými listy ve finále o zlato, poražený se popere v bitvě o bronzovou medaili se Suomi.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Thieleová (Vetterová) – Nicholsonová (C), Winnová, Biottiová, Lobdellová, Guildayová, Harveyová, Fuhrmanová, Golnitzová – Zanonová, Edenová (A), Burgenová – Murphyová, Wethingtonová, Websterová (A) – Davisová, Huberová, Hempová – Gentryová, van Wierenová, Simmsová
    trenérka: Maura Crowellová

    Rusko: Volkovová (Alpatovová) – Ponjatovskajová, Petinová, Sviridovová, Achmetovová, Archipovová, Astrachancevová, Šmykovová, Žigulinová – Koržakovová, Lučnikovová (A), Šaškinová (A) – Škaljovová, Lifatovová, Markovová (C) – Boriskovová, Butorinová, Glucharevová – Dryndinová, Kiričenková, Tarasovová
    trenér: Alexander Syrycov

    Rozhodčí: Ariano-Lortieová, Morinová (obě CAN) – Toddová (CAN), Coleová (NOR).
     
    Zajímavé je, že jako první gólmanky jsou v oficiálním zápisu o utkání uvedeny brankářky, které dosud na turnaji chytaly jako dvojky. Američanka Vetterová a Ruska Alpatovová, podle úspěšnosti zákroků dvě nejlepší gólmanky turnaje, jsou napsány na pozici náhradnic.
     
    Co se týče hráček v poli, na ruské straně je vše stejné jako ve čtvrtfinálovém duelu proti Švédsku. Američanky udělaly oproti utkání s Kanadou změnu v obraně, obranný pár Biottiová – Lobdellová se posunul ze čtvrté formace do druhé.

    Ke změnám došlo také ve složení útoků. Trio Zanonová – Edenová – Burgenová figuruje v elitní pětce místo Murphyové, Wethingtonové a Websterové. Proti Kanadě čtvrtý útok Davisová – Huberová – Hempová se posunul do třetí pětky místo tria Gentryová – van Wierenová – Simmsová.
     
    V aréně právě končí předzápasové rozbruslení.
     
    Na ledě už krouží čtveřice rozhodčích i Američanky, které dnes nastoupí v tmavých dresech.
     
    A už nechybí ani Rusky, které budou bojovat o finále v bílých dresech.
     
    Za chvíli začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Zanonová získala kotouč na pravém křídle a i když byla v těžkém úhlu, zkusila zakončit. Brankářka Volkovová zasáhla úspěšně betony a vyrazila puk do bezpečí.
     
    00:47
    Dopředu s dostaly i Rusky, ale americká obrana zapracovala spolehlivě a získala kotouč.
     
    01:10
    Wethingtonová vypálila z pravého kruhu a její tečovaná rána proletěla po ledě brankovištěm kousek vedl protější tyčky. USA pokračují v náporu.
     
    01:35
    Úplně sama se před bránou ocitla Murphyová, jejíž prudkou střelu lapila gólmnanka Volkovová mezi betony a udržela tam kotouč až do přerušení hry.
     
    02:09
    Američanky zatím tahají za delší konec pomyslného provazu. Do zápasu vlétly s velkou chutí a z každé pozice útočného pásma se hned tlačí do koncovky. Další šanci měla Lobdellová, jejíž dělovku zblízka vytěsnila brankářka Volkovová těsně vedle!
     
    03:07
    Vyloučení v týmu Rusko (Šaškinová – 2 min., podrážení).
     
    03:18
    Rusky získaly kotouč a Sviridovová na dva pokusy nakonec posunula kotouč alespoň do středního pásma.
     
    03:39
    Ránu Websterové vyrazila brankářka Volkkovová betony před sebe a okamžitě důrazně dorážely Murphyová a van Wierenová. Ruská opora mezi tyčemi si poradila a podržela svůj tým!
     
    03:49
    Američanky zvládly lépe vhazování v útočném pásmu a hned se tlačily do koncovky. Prudká rána Murphyové z okraje kruhů skončila ve výstroji brankářky Volkovové.
     
    04:07
    Huberová posílala křížný pas přes brankoviště na Lobdellovou, jež si dobře sjela k protější tyčce, ale před pukem promáchla!
     
    04:37
    Rusky nakonec vybojovaly kotouč a osvobodily se vyhozením.
     
    04:57
    Američanky si hledají ještě cestu do útočného pásma. Jejich první přesilovka v utkání se však rychle chýlí ke konci.
     
    05:09
    Murphyová vypustila ze své hole další nepříjemnou střelu., Gólmanka Volkovová podržela kotouč mezi betony a Američanky se na ni slétly hned jako vosy k dorážkám. Hra je však přerušena.
     
    05:37
    Spojené státy americké i nadále diktují tempo hry. jsou častěji u kotouče a často se s ním probíjejí do blízkosti ruské brány. Gólmanka Volkovová musí být neustále ve střehu.
     
    06:15
    Rusky se opět snažily dostat hru ze svého pásma, ale Američanky je u modré čáry dobře zavřely.
     
    06:48
    Nebezpečná nahrávka letěla napříč brankovištěm na hůl Zanonové, která však netrefila rychlý pas.
     
    07:16
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nápor Američanek dopadl na úrodnou půdu, celek ze zámoří se ujímá důležitého vedení! Po kombinaci Miy Biottiové a Kirsten Simmsové se dostala k puku LYNDIE LOBDELLOVÁ, jež vypálila z pravého kruhu takřka u osy hřiště a její parádní rána zápěstím zapadla přesně do levého horního růžku brány gólmanky Volkovové, jež nestihla zareagovat! Asistence: Kirsten Simmsová, Mia Biottiová.
    07:16 LOBDELLOVÁ - 1:0
     
    07:47
    Američanky jsou stále aktivnější. Rusko na turnaji disponuje opravdu ohromnou útočnou silou, ale zatím se dopředu takřka vůbec nedostává a brankářka Thieleová má minimum práce.
     
    08:28
    Teďo sobě dala poprvé důrazněji vědět nejproduktivnější hráčka turnaje Šaškinová. Ruská útočnice dorážela zblízka, ale jen do betonů Thieleové.
     
    09:18
    Huberová napřáhla v pravém kruhu a její ránu musela likvidovat betony brankářka Volkovová. Spojené státy opět buší do obranného bloku sborné.
     
    09:39
    Rusko se zatím horko těžko vymaňuje z obležení svých soupeřek. Když už se USA dostanou do blízkosti ruské brány, zavání to opravdu velkým nebezpečím.
     
    10:10
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky jsou jako utržené ze řetězu a po zakázaném uvolnění Ruska odskakují do dvoubrankového vedení! Po přihrávce Danielle Burgenové vypálila z čárek v levém kruhu LACEY EDENOVÁ a nejproduktivnější hráčka USA na turnaji zaskočila gólmanku Volkovovou, jíž kotouč propadl podél bližší tyčky do sítě! Asistence: Danielle Burgenová.
    10:10 EDENOVÁ - 2:0
     
    11:24
    Obrázek hry se nemění. Spojené státy stále buší na zadní vrátka sborné. Obránkyně Ruska neví, kam dřív skočit. Američanky opravdu hýří pohybem, skvěle kombinují a daří se jim i přesně střílet.
     
    12:10
    Hokejistky ze zámoří opět roztočily v útočném pásmu svůj nebezpečné kolotoč. Po sérii několika nahrávek však tentokrát Volkovovou neohrozily kvůli pokaženému pasu.
     
    12:44
    Rusky teď alespoň na chvíli otupily americký tlak, když přesunuly děj hry od své brány až ke gólmance Thielevová. nic z toho však nebylo, obrana USA opět zapracovala na jedničku.
     
    12:58
    Websterová vystřelila z prostoru mezi kruhy, i když byla tísněna dvěma obránkyněmi Ruska. Brankářka Volkovová si střelu pohlídala, zasáhla betony a rukavicí přikryla kotouč.
     
    13:15
    Aktivní Murphyová o sobě dala opět hlasitě vědět. Její ostrý projektil však opora Ruska Volkovová dokázala zkrotit ve své výstroji do přerušení hry.
     
    13:32
    A znovu Murphyová v akci! Tentokrát tečovala prudké nahození od modré čáry v blízkosti ruské brány, al jen do nachystaných betonů Julie Volkovové.
     
    13:50
    K zakončení se po dlouhé době protlačily i Rusky. Achmetovová zakončila z prostoru kruhu, ale brankářka Thieleová byla ve správný čas na správném místě.
     
    14:31
    Škaljovová dostala trochu volného prostoru na pravém křídle, vybruslila si do kruhu a zkusila štěstí ranou na bližší tyčku. Brankářka Thieleová se zaskočit nenechala.
     
    14:54
    Opět vystřelila po chvíli útočného snažení Škaljovová, tentokrát z blízkosti modré čáry. Brankářka Thieleová měla dobrý výhled a vyrazila puk betony.
     
    14:58
    Vyloučení v týmu USA (Fuhrmanová – 2 min., hákování).
     
    15:26
    Rusky vyhrály vhazování, několikrát si vyměnily kotouč a z pravého kruhu nahrávala před bránu Lučnikovová, ale nenašla žádnou ze svých spoluhráček.
     
    15:58
    Američanky jsou pod tlakem a nedaří se jim vyhodit.
     
    16:14
    Rusky opět rozjely rychlou kombinaci v blízkosti brány USA a zakončovala z první gólfákem v pravém kruhu Lučnikovová, ale jen do betonů Thielevové.
     
    17:00
    Američanky odolávaly velkému tlaku, dokázaly si však v těžkých chvílích poradit, když je podržela brankářka Thieleová. Už se hraje 5 na 5 a Rusky rozehrávají od své brány.
     
    17:17
    Vyloučení v týmu USA (Harveyová – 2 min., hrubost).
     
    17:23
    Dobrou obrannou práci předvedla van Wierenová, jež vypíchla Ruskám puk u hrazení a posunula hru až do pásma sborné.
     
    17:56
    Rusky už okupují útočnou zónu.
     
    18:10
    Boriskovová vystřelila z pravého kruhu, ale nastřelila jen holenní chrániče před sebou stojící protihráčky. Vzápětí Američanky dostaly kotouč pryč z svého pásma.
     
    18:26
    Sborná s dopustila ofsajdu, který je navíc posouzen jako úmyslný. Buly v pásmu Ruska.
     
    18:53
    Rusky se dostaly do útočného pásma, ale než stihly něco vymyslet, Američanky je odzbrojily a vyhodily.
     
    19:17
    Američanky jsou kompletní, ale i nadále se musí bránit. Sborná je uzavřela v jejich pásmu a hledá si prostor ke střele.
     
    19:27
    Gólmanka Thieleová si poradila se střelou ze střední vzdálenosti, kterou raději přidržela ve výstroji až do přerušení hry.
     
    19:45
    Před brankou opět zahrozila skvěle hrající Murphyová, jež tečovala nahození jen do betonů připravené gólmanky Volkovové.
     
    19:57
    Na druhé straně ještě vypálila ruská kapitánka Markovová, ale její rána byla zblokována těsně vedle brány.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je v Bratislavě za námi a o poznání spokojenější jdou do kabin Američanky, které měly famózní nástup do zápasu a díky trefám Lyndie Lobdellové a Lacey Edenové vedou 2:0. Rusko si vytvořilo šance hlavně v přesilovkách s blížícím se koncem první třetiny, ale vylámalo si zuby na pozorné brankářce Thieleové. Prostřední část začne přibližně v 17:15.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    USA – 15
    Rusko – 8
     
    Na ledě už nechybí rozhodčí a teď naskakují i Američanky.
     
    A na hrací ploše už nechybějí ani reprezentantky Ruska.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Rusky vyhrály vhazování a po boji ve středním pásmu vypálila z kruhu Lučnikovová. Gólmanka Thieleová si připsala další úspěšný zákrok a dál drží čistý štít.
     
    21:34
    Obrovská šance Ruska na snížení! Lifatovová a Škaljovová dorážely hned několikrát z bezprostřední blízkosti u levé tyčky gólmanky Thieleové, jež fantasticky podržela svůj tým!
     
    22:00
    Američanky se dostaly do útočného pásma, kde kombinují.
     
    22:31
    USA odrazily ruský útok a postupným útokem se rychle probily do útočného pásma, kde si vyměňují hráčky puk.
     
    22:40
    Američanky byly nakonec vykázány z útočného pásma kvůli postavení útočící hráčky v brankovišti.
     
    23:08
    Oba týmy se snaží založit útočnou akci, ale bez potřebného efektu. K vidění bylo několik nepřesností v kombinaci.
     
    23:39
    Američanky už si proklestily cestu přes urputný obranný blok soupeřek do útočného pásma.
     
    24:01
    Sborná bleskově otočila hru a dopředu se drala rozjetá kapitánka Markovová. Byla však zdvojena a u modré čáry ztratila kotouč.
     
    24:39
    Od modré čáry vypálila Golnitzová, jenže neseštelovala si mířidla tak, jak by potřebovala. Kotouč proplachtil vedle branky gólmanky Thieleové.
     
    25:23
    Oba týmy se pokoušely přejít do útočného pásma. Američankám se to sice nepovedlo, ale Rusky vyhodily jen z vlastní půlky hřiště na icing.
     
    25:44
    Wethingtonová přihrála Murphyové, jež už byla ve velkém úhlu a elegantní zadovkou zkusila své parťačce kotouč před brankoviště vrátit. Rusky puk nakonec odpálily.
     
    26:11
    Američanky v těchto chvílích kontrolují hru. Dopředu se jim sice nepodařilo dostat, ale za vedení 2:0 je to rozhodně nemusí až tolik trápit.
     
    27:16
    Šaškinová s Lučnikovovou se pokoušely probít k dorážkám z bezprostřední blízkosti, ale Američanky k nim v obraně okamžitě přistoupily, vytlačily hru do rohu pásma a pak ven.
     
    27:36
    Chvilku po vhazování to zkusila z pravého kruhu Gentryová, jenže nedokázala zamířit přesně na svůj cíl a minula ruskou bránu.
     
    27:47
    Po levém křídle se protáhla ve velké rychlosti až do kruhu van Wierenová. Na nic nečekala a rychle švihem vypálila. Brankářka Volkovová utěsnila prostor u bližší tyčky a přerušila hru.
     
    28:10
    Rusky se snaží ve svém pásmu nahánět aktivní Američanky, jež kombinují v útočném postavení a hledají si vhodný prostor a chvíli pro zakončení.
     
    28:56
    Američanky opět způsobily rozruch kolem ruské brány. Po několika bleskových nahrávkách vystřelily z prostoru mezi kruhy, brankářka Volkovová však byla přesně tam, kde měla být. Sudí přerušily hru.
     
    29:21
    Sborná se ne a ne dostat do tempa. Američanky se i nadále prezentují bruslivou a nápaditou hrou. Nyní Rusko vyhodilo kotouč v tísni přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    29:34
    Winnová vystřelila od modré čáry, ale její ránu dobře zablokovala svými chrániči před ní stojící ruská hráčka. Američanky rozehrávají až ze zákrytu své brány.
     
    30:04
    Rusky přenesly hru do útočného pásma, kde si několikrát mezi sebou vyměnily hrací předmět. Dlouho se však u gólmanky Thieleové neohřály, Američanky je brzy odzbrojily.
     
    30:58
    Ani další ruský útočný výpad nepřinesl pro brankářku Thieleovou žádné nebezpečí. Obrana USA pohotově zasáhla, získala kotouč v blízkosti mantinelu a opět kvapí dopředu.
     
    31:34
    Hokejistky ze zámoří opět tahají za útočnou pilku v útočném pásmu. Ruská obrana v čele s gólmankou Volkovovou znovu musí vyhlásit stav nejvyšší pohotovosti.
     
    32:04
    Biottiová vystřelila mezi okrajem levého kruhu a modrou čárou, jenže o kousek minula protější tyčku gólmanky Volkovové.
     
    32:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    USA ze svého tlaku opět profitují tím nejlepším možným způsobem a odskakují sborné už na rozdíl tří branek! Byla to hodně nepřehledná situace, když Kirsten Simmsová vystřelila z prostoru mezi kruhy, gólmanka Volkovová neudržela kotouč ve výstroji a za její záda došťourala hrací předmět důrazná EMMA GENTRYOVÁ! Rusky ještě u sudích reklamují nedovolené bránění své gólmance, ale marně! Asistence: Kirsten Simmsová.
    32:47 GENTRYOVÁ - 3:0
     
    33:35
    Sborná teď zabrala a tlačí své soupeřky u brankářky Thieleové.
     
    34:13
    Vyloučení v týmu USA (Fuhrmanová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    34:23
    Rusky sice vyhrály vhazování, ale Šaškinové už utekl kotouč do středního pásma. Ofsajd.
     
    34:47
    Rusky se nakonec dostaly ke střele, jež však nezasáhla svůj cíl. Odražený puk od zadního hrazení zachytily Američanky a okamžitě vyhodily.
     
    35:18
    Sborná už si probila cestu zpět do pásma soupeřek. Nyní bojuje o kotouč v rohu pásma USA.
     
    35:40
    Po několika přihrávkách napřáhla na modré čáře obránkyně Sviridovová, jenže její ránu zblokovaly Američanky bránící mezi kruhy a vyhodily kotouč pryč ze svého území.
     
    36:17
    Kotouč opustil hrací plochu a ani po vhazování ve středním pásmu se Rusky do útočného pásma neprotlačily. Američanky jsou už kompletní, hraje se 5 na 5.
     
    36:50
    Američanky se dvakrát v krátkém časovém sledu dostaly přes ruskou modrou čáru do pásma, jenže nestihly nic vymyslet a o kotouč byly připraveny.
     
    37:24
    Z kruhu zakončila ruská kapitánka Markovová, brankářka Thieleová však číhala u bližší tyčky a dokázala ránu zkrotit na své hrudi do hvizdu rozhodčí.
     
    37:44
    Sborná se i nadále drží v útočném pásmu na dostřel gólmanky Thieleové. Nyní se Američankám nepovedlo vyhodit, Rusky zkoušejí dál aktivně napadat rozehrávku.
     
    38:34
    Wethingtonová vystřelila z dobré pozice v mírném úhlu na pravé straně a brankářka Volkovová musela vytasit další úspěšný zákrok. Betony vytěsnila kotouč do bezpečí.
     
    39:08
    Ruské hokejistky ještě zkoušejí snížit v úplném závěru prostřední části. Nyní aktivně napadaly rozehrávku svých soupeřek za brankářkou Thieleovou, ale bez úspěchu.
     
    39:50
    Rusky ještě nahodily kotouč podél hrazení do útočné třetiny a ženou se za ním v hojném počtu, zřejmě už však nic vymyslet nestihnou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Spojené státy americké ve druhé třetině ještě o jednu branku zvýšily své vedení, když se z dorážky prosadila Emma Gentryová. Rusky si toho moc vytvořit nedokázaly a ve třetí periodě to budou proti rozjeté mašině ze zámoří opravdu hodně těžké. Stav je 3:0, třetí dějství začne přibližně v 17:58.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    USA – 7 (22)
    Rusko – 3 (11)
     
    Na hrací ploše už máme sudí.
     
    A teď už vyjely z kabiny i Američanky.
     
    Gólmanka Volkovová přivedla na led sbornou a můžeme pokračovat!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Američanky ukořistily puk po vhazování ve středovém kruhu a pílí kupředu po levém křídle.
     
    40:37
    Rusky si situaci dobře pohlídaly a podél hrazení posunuly kotouč ven ze svého území.
     
    40:54
    Američanky dál drží kotouč, ale zatím se jejich útoky rozbíjejí o pozornou defenzivu sborné.
     
    41:37
    Murphyová předvedla hodně riskantní nahrávku v útočném pásmu v blízkosti modré čáry, kotouč jí vypíchla Markovová, ve velké rychlosti objela bránící protihráčku a zblízka o kousek minula bránu, když střílela do protipohybu Thieleové!
     
    41:45
    Právě kapitánka Markovová zůstala po ostrém střetu ležet u zadního mantinelu, ale vypadá to, že bude v pořádku a bude pokračovat dál v utkání, což je jen dobrá zpráva.
     
    42:25
    Američanky se opět ženou vpřed. Rusky by potřebovaly vytvořit si soustavnější tlak a snížit.
     
    43:00
    Vhazování ve středním pásmu vyznělo lépe pro sbornou, jež se tlačila do útočného území, jenže přes organizovanou obranu soupeřek si cestu nenašla.
     
    43:34
    Američanky už znovu okupují útočné území, Rusky je však dobře napadají a papírové favoritky utkání tak nemají na nic dostatek času.
     
    44:07
    Rusko už ukořistilo kotouč a může se vydat do útoku.
     
    44:31
    Tohle Ruskám nevyšlo. Dlouhé nahození za bránu Spojených států amerických dojely dříve Američanky a je z toho jen icing. Buly u gólmanky Volkovové.
     
    44:41
    Tak ani teď to sborné nevyšlo. Škaljovová byla u puku o něco později, je z toho další zakázané uvolnění.
     
    45:00
    Američanky mají i nadále zápas plně pod kontrolou. I když se jim nedaří vytvořit si větší šanci, drží hru daleko od své gólmanky Thieleové. To jim stačí.
     
    45:36
    Websterová pálila z otočky bekhendem v mírném úhlu na levé straně těsně vedle a vzápětí měla obrovskou příležitost Harveyová! Ta byla úplně sama před brankovištěm a měla hodně času zamířit. Nakonec však trefila jen náruč gólmanky Volkovové uprostřed brankoviště!
     
    46:03
    Vyloučení v týmu USA (Huberová – 2 min., sekání).
     
    46:34
    Rusky se usadily rychle v útočném pásmu a byly blizoučko snížení! Brankářka Thieleová však předvedla parádní zákrok proti střele zblízka a dál drží čisté konto!
     
    47:31
    Američanky se v pohodě brání, ruskému týmu toho moc nedovolují.
     
    48:03
    V závěru přesilovky ještě vypálila Achmetovová, jenže její ránu brankářka Thieleová dobře viděla a vyrazila ji betony do rohu amerického pásma. Její spoluhráčky pak vyhodily.
     
    48:33
    USA už jsou na ledě v plném počtu a opět začínají svírat sbornou v blízkosti gólmanky Volkovové.
     
    48:54
    K úžasnému sólu se teď nadchla Murphyová. V středním pásmu přebrala puk, rozkmitala své rychlé nohy, vyhnula se několika protihráčkám a z mírného úhlu na pravé straně vystřelila k bližší tyčce, kde jí zatarasila cestu ke skórování betony gólmanka Volkovová.
     
    49:34
    Děj hry se teď odvíjí převážně ve středním pásmu, ani jednomu z týmů s nedaří dobře zaútočit.
     
    50:09
    Rusky chybovaly v rozehrávce a ke kotouči se dostala Gentryová. Než se však stihla pořádně zorientovat, ruská defenziva svou chybu napravila odpálila kotouč pryč.
     
    50:43
    A znovu aktivní útočnice USA Gentryová. Přebrala dobrý pas v prostoru mezi kruhy a její zápěstní střelu schovala do své náruče brankářka Volkovová.
     
    51:05
    Sborná už přesunula děj hry do útočného pásma. Potřebovala by už prolomit své střelecké trápení, aby ještě Američankám zkomplikovala cestu do finále.
     
    51:41
    Burgenová mohla rozjásat svůj tým počtvrté, když se natlačila až před brankoviště. Brankářka Volkovová přiložila betony k ledu včas.
     
    52:15
    Dalí nepříjemnou ránu na ruskou bránu vyprodukovala nezastavitelná Murphyová! Protáhla se z pravé strany až k bráně a mířila ke vzdálenější tyčce, gólmanka Volkovová bokem ránu vyrazila pryč!
     
    52:48
    A opět Abbey Murphyová! Zakončovala z bezprostřední blízkosti, jenže ani v tomto případě na pozornou brankářku Volkovovou, jež stále drží alespoň malé ruské naděje na vyrovnání, nevyzrála! Maskovaná opora sborné zasáhla betonem!
     
    53:31
    Rusky po vhazování ve středním pásmu přesunuly děj hry do útočného území, ale důrazné Američanky získaly kus černé gumy zpět do své moci.
     
    54:01
    Spolehlivě zapracovala i ruská defenziva, sborná se ještě žene do útoku.
     
    54:36
    USA hrají velmi disciplinovaně. Vzadu si dávají moc dobrý pozor a snaží se i nadále co nejvíce zaměstnávat brankářku Volkovovou, která se v dnešním utkání opravdu nenudí.
     
    55:09
    Rusko může vstřelit alespoň čestnou branku, na trestnou lavici usedá Haley Winnová (USA) za krosček.
     
    55:28
    Sborná se zabydlela v útočném pásmu a ostřeluje brankářku Thieleovou. Zatím bez úspěchu.
     
    55:54
    Američanky dvakrát v krátkém časovém sledu získaly kotouč a vyhodily.
     
    56:17
    Rusky po chvíli snažení dostaly puk do útočného pásma a mají ponechanou výhodu, zahrají si přesilovku 5 na 3!
     
    56:22
    Vyloučení v týmu USA (Fuhrmanová – 2 min., krosček).
     
    56:39
    Achmetovová dostala nabito na modrou čáru a vypálila z mohutného nápřahu. Brankářka Thieleová neměla moc dobrý výhled, protože před jejím brankovištěm panoval velký provoz, ale kotouč si našla a schovala ve výstroji.
     
    56:50
    Američanky vybojovaly kotouč a vyhodily až k ruské bráně.
     
    57:10
    Ponjatovskajová chtěla vystřelit od modré čáry, ale trefila jen protihráčku.
     
    57:34
    Američanky založily kontr a zavánělo to gólem! V pádu po rybičce zakončovala Zanonová, jež trefila betony, stejně jako dojíždějící Wethingtonová z dorážky!
     
    58:27
    USA hrají v plném počtu, Rusky nadějnou přesilovku proti třem soupeřkám nevyužily.
     
    58:46
    Rusky ještě zkoušejí vstřelit alespoň čestný gól, bojují o kotouč v útočném pásmu u hrazení.
     
    59:03
    Gólmanka Volkovová musela přerušit hru, protože po chycení střely od levého mantinelu k ní okamžitě dojely rychlé útočnice USA. Buly v pásmu sborné.
     
    59:19
    Američanky ještě tlačí Rusky u jejich brány za hlasité podpory svých fanoušků.
     
    59:37
    Edenová prudkou střelou zblízka vyprášila betony gólmanky Volkovové a Rusky odpálily rychle kotouč jen na icing.
     
    59:41
    Rusky vyhrály buly a ještě se snaží dostat dopředu.
     
    59:53
    Američanky už drží kotouč a vypadá to, že počkají za vlastní bránou na závěrečnou sirénu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Američanky po skvělém výkonu udržely s přehledem ve třetí periodě tříbrankový náskok, který ještě mohly navýšit. Rusko porážejí 3:0 a v zámořském derby si to zítra rozdají s Kanadou o zlatou medaili! Rusky čeká souboj s Finskem o bronz.
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    USA – Lacey Edenová (útočnice)
    Rusko – Julia Volkovová (brankářka)
     
    Tři nejlepší hráčky týmu na turnaji:

    USA

    Lacey Edenová (útočnice)
    Kiara Zanonová (útočnice)
    Caroline Harveyová (obránkyně)

    Rusko

    Kristi Šaškinová (útočnice)
    Polina Lučnikovová (útočnice)
    Vita Ponjatovskajová (obránkyně)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    USA – 11 (33)
    Rusko – 4 (15)
     
    Zápas sledovalo 456 diváků.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Zanedlouho se vám z Bratislavy znovu ozveme u večerního zápasu, v němž se česká reprezentace o konečné 5. místo na turnaji utká se Švédskem, takže zůstaňte s námi! (18:36:44)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 8. Lobdellová (Simmsová, Biottiová), 11. Edenová (Burgenová), 33. Gentryová (Simmsová)


    USA: Thieleová (Vetterová) – Nicholsonová (C), Winnová, Biottiová, Lobdellová, Guildayová, Harveyová, Fuhrmanová, Golnitzová – Zanonová, Edenová (A), Burgenová – Murphyová, Wethingtonová, Websterová (A) – Davisová, Huberová, Hempová – Gentryová, van Wierenová, Simmsová
    trenérka: Maura Crowellová

    Rusko: Volkovová (Alpatovová) – Ponjatovskajová, Petinová, Sviridovová, Achmetovová, Archipovová, Astrachancevová, Šmykovová, Žigulinová – Koržakovová, Lučnikovová (A), Šaškinová (A) – Škaljovová, Lifatovová, Markovová (C) – Boriskovová, Butorinová, Glucharevová – Dryndinová, Kiričenková, Tarasovová
    trenér: Alexander Syrycov

    Rozhodčí: Ariano-Lortieová, Morinová (obě CAN) – Toddová (CAN), Coleová (NOR)

    Diváci: 456
    bahis siteleri