Kanada – Finsko 4:1 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 1:2 (kon.) | USA – Rusko 3:0 (kon.)
Česko – Švédsko 0:1 (kon.)
konec
Česko
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Švédsko
Středa 01.01.2020, 20:30 • Zimní stadion Vladimíra Dzurilly - Hala 1, Bratislava (SVK) • Mistrovství světa žen do 18 let • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    Příjemný novoroční večer ze Slovenska! Je mou milou povinností přivítat vás u sledování on-line přenosu zápasu o 5. místo na turnaji, v němž se spolu utkají Česko a Švédsko. Utkání začíná v 20:30.
     
    ČESKO

    Češky ovládly před Švédskem základní skupinu B. Slibně rozehrané úvodní utkání sice ztratily, když prohrály se Švýcarskem 1:2 po prodloužení, ale vzápětí si spravily chuť, když složily na lopatky Švédsko po triumfu 3:1. O svém postupu do čtvrtfinále z 1. příčky rozhodly proti domácímu Slovensku, které přemohly jednoznačně 5:1. Do čtvrtfinále šly proti Finsku bez nemocných útočnic Kaltounkové a Sýkorové a Suomi podlehly 1:3.

    Na čele produktivity týmu figuruje Hana Haasová (4+1), třetí nejproduktivnější hráčka turnaje a společně s Ruskou Šaškinovou jeho nejlepší střelkyně. Následují Kristýna Kaltounková (2+2), Tereza Mazancová a Daniela Pejšová (obě 1+1). Českou jedničkou v brankovišti je Julie Pejšová s úspěšností zákroků 89,66 %.

    Český výběr si ve srovnání s minulým mistrovstvím světa bez ohledu na výsledek zápasu polepší. V Obihiru totiž bojoval jen o záchranu, domácí Japonsko přemohl 2:1 na zápasy.
     
    ŠVÉDSKO

    Švédsko naskočilo do základní skupiny skvěle, když porazilo domácí Slovensko 4:2. Následně si Tre Kronor pořádně zkomplikovaly postup do čtvrtfinále, když nestačily na český výběr po výsledku 1:3. Nervy drásající bitvu o postup svedly Švédky se Švýcarskem, které přetlačily 2:0. Ve čtvrtfinále se postavily Rusku a prohrály jednoznačně 0:4.

    V týmu nasbírala zatím nejvíce bodů Linnea Johanssonová (1+2). Dvě branky vsítila Elin Svenssonová (2+0), dvě asistence zaznamenala Gabriella Johanssonová (0+2). Mužstvo hodně spoléhá na výkony své gólmanky Idy Bomanové, jejíž úspěšnost zákroků činí 91,59 %.

    Švédsko skončilo na předchozím světovém šampionátu v Japonsku páté, když ve čtvrtfinále prohrálo s Finskem 2:3 po prodloužení a v bitvě o 5. příčku porazilo Švýcarsko 2:1.
     
    Jak prozradil asistent trenéra Jiří Vozák po včerejším tréninku, do turnaje už nezasáhnou útočnice Kristýna Kaltounková a Karolína Sýkorová, které dostaly virózu a už odcestovaly domů. Zdravotní problémy sužovaly i další hráčky. Uvidíme, v jaké sestavě dnes česká reprezentace vyjede.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Švejdová (J. Pejšová) – D. Pejšová (C), Hanzlíková (A), Horáková, Habartová, Vanečková, Chladová, Černá, Machková – Mazancová, Kalová, Nowáková – Hrubanová, Škorpíková (A), Eignerová – Haasová, Bartáková, Gruntová
    trenér: Pavel Zuziak

    Švédsko: Bomanová (Träff Svenssonová) – Zanderová, Forsgrenová (C), Silenová, Markströmová, Karlssonová, G. Johanssonová, Kandellová – Ahlmová, Thuviková (A), T. Johanssonová – Albinssonová, Blomová, Grundströmová – Hallová, L. Johanssonová (A), Svenssonová – Tärnblomová, Nilssonová, Lindbergová
    trenér: Alexander Bröms

    Rozhodčí: Abergová (FIN), Ivanovová (RUS) – Cerhitová (SVK), Danilovová (RUS).
     
    V české sestavě dnes chybí útočnice a kapitánka Sára Čajanová, kterou zřejmě nepustila do hry nemoc. Podle oficiálního zápisu o utkání budou hrát Češky se třemi útoky a čtyřmi obrannými páry. Do brány se postaví podle očekávání Viktorie Švejdová.
     
    Švédky udělaly minimum změn. Do brány se znovu postaví jednička Ida Bomanová. Jako sedmá obránkyně figurovala v sestavě při čtvrtfinále s Ruskem Gabriella Johanssonová, jež se místo Tuvy Kandellové postaví do třetího obranného páru. Zatímco útok Ahlmová – Thuviková – T. Johanssonová v minulém utkání byl napsaný v sestavě jako třetí, dnes je zaznamenán jako první.
     
    Švédky právě vyjely na led a jejich fanoušci v ochozech spustily hlasitý pokřik "Sverige!".
     
    A brankářka Švejdová přivedla z kabiny i český tým.
     
    Na hrací ploše už se prohánějí rozhodčí i Švédky.
     
    A teď už se za jásotu českých fanoušků řadí na modré čáře i česká reprezentace!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Češky hned po vhazování nahodily puk do pásma.
     
    00:18
    Uf, to vypadalo nebezpečně! Po pravém křídle se volným prostorem dostala až do kruhu T. Johanssonová a její dělovku vyrazila u bližší tyčky betony brankářka Švejdová!
     
    00:44
    Český výběr se nastěhoval do útočného pásma, ale sérii soubojů u hrazení zvládly lépe seveřanky a vyvezly kotouč.
     
    01:14
    Momentálně se hraje v českém pásmu. Švédsky však nemají kotouč pod kontrolou a bojují o něj u hrazení.
     
    01:41
    Zuziakovy svěřenkyně už rozehrály a kombinují v útočném pásmu.
     
    02:11
    D. Pejšová vypálila od modré čáry a gólmanka Bomanová toho moc neviděla! Nakonec si však letící kotouč přeci jen našla a vyrazila jej od protější tyčky.
     
    02:31
    Švédsko poslalo kotouč jen na icing, buly u brankářky Bomanové.
     
    02:52
    Švédsko se snaží dostat puk ven ze své třetiny, jenže Češky velmi aktivně napadají.
     
    03:15
    Svenssonová se natlačila zleva přes českou hráčku a zakončila z kruhu, Viktorie Pejšová je ale plně koncentrovaná a kotouč vyrazila betony do rohu pásma.
     
    03:42
    Švédky vyslaly ještě několik střel ze střední vzdálenosti, ale gólmanka Švejdová si poradila.
     
    04:05
    Škorpíková se prohnala po pravém křídle jako vítr až do zakončení, z mírného úhlu na pravé straně zkoušela zasunout kotouč k bližší tyčce, jenže narazila na připravenou Idu Bomanovou.
     
    04:39
    Švédky se dlouho bránily ve svém pásmu. Kotouč tak jen šikovně posunuly ze svého pásma, aby nešlo o icing, a pouštějí na led čerstvé síly.
     
    05:08
    Český výběr znovu operoval v blízkosti gólmanky Bomanové, ale švédská defenziva pracovala spolehlivě a dobře vyčistila prostor kolem své brankářky.
     
    05:37
    Češky jsou zatím aktivnější. Více se drží na puku a pravidelně se jim daří probojovat se do blízkosti švédské brány.
     
    06:08
    Škorpíková zatím hraje hodně aktivně. V kruhu několikrát zamíchala s kotoučem na holi, najela si ještě blíže bráně a zápěstím vystřelila. Brankářka Bomanová byla na místě.
     
    06:30
    Kotouč se po sražené švédské střele odrazil do ochranné sítě. Buly proběhne v kruhu po pravici české gólmanky Švejdové.
     
    06:56
    Oba týmy se snaží přes střední pásmo. Z ochozů se ozývá český pokřik "Jedeme, holky, jedeme!".
     
    07:01
    Švédky si nepohlídaly střídání a hrály v šesti! Přesilovka pro český tým! Trest odpyká Lindbergová (SWE).
     
    07:15
    Švédsko zvládlo lépe situaci na vhazování a vyhodilo.
     
    07:31
    Hanzlíková obdržela pas do levého kruhu a zkusila štěstí. Její ránu gólmanka Bomanová dobře viděla a podržela ji na své hrudi.
     
    07:55
    Nebezpečné nahození jen prosvištělo před švédským brankovištěm. Češky byly v dobrém postavení, ale na kotouč před bránou nedosáhly! Škoda!
     
    08:21
    Švédky drží hru daleko od své brány a ukrajují drahocenné sekundy ze svého trestu. Český tým ne a ne dostat puk na delší dobu pod kontrolu.
     
    08:44
    Ani teď to po akci po levém křídle nevyšlo. Švédsko uzmulo svým soupeřkám kotouč a odpálilo hrací předmět až do hájemství gólmanky Švejdové.
     
    09:10
    už při hře 5 na 5 napřáhla u modré čáry Markströmová, jejíž dělovku brankářka Švejdová asi moc neviděla, ale kus černé gumy proletěl vedle její pravé tyčky.
     
    09:46
    Švédskému výběru nevyšla rozehrávka. Píská se zakázané uvolnění a buly proběhne u gólmanky Bomanové.
     
    09:55
    Svenssonová nahodila kotouč do útočného pásma, kde se teď její spoluhráčky usadily a kombinují.
     
    10:33
    To je obrovská škoda! G. Johanssonová vyrobila při rozehrávce obrovskou minelu, Škorpíková jí sebrala kotouč těsně před bránou a po blafáku střílela bekhendem, ale brankářka Bomanová zázračně zasáhla lapačkou!
     
    10:50
    Švédky dostaly puk pod kontrolu a zakládají ze zákrytu své brány nový postupný útok.
     
    11:14
    Češky odrazily švédský útočný nájezd a nyní už operují s kotoučem na holích na dostřel gólmanky Bomanové.
     
    11:49
    Hráčky obou týmů sváděly dlouhý a urputný souboj v rohu švédského pásma. Kotouč nakonec vyšťouraly Tre Kronor a už míří dopředu.
     
    12:08
    Česká obrana zapracovala výborně. Získala kotouč a Češky mohou rozehrát.
     
    12:40
    Eignerová pomohla svému týmu nahozením do útočného pásma a bylo z toho zakončení od modré čáry. Kotouč za letu tečovala clonící Škorpíková, ale těsně vedle brány.
     
    13:17
    Skandinávky už přesunuly děj hry na druhou stranu hřiště. O kotouč svádějí souboje v blízkosti mantinelů.
     
    13:57
    Brankářka Bomanová ztlumila holí nahození českého týmu a rozehrála nakrátko na své spoluhráčky. Češky napadají.
     
    14:24
    T. Johanssonová dostala hezký pas před brankoviště a z voleje vystřelila. Gólmanka Švejdová si připisuje na konto další čárku za povedený zákrok. Švédský útok ale pokračuje.
     
    14:57
    Švédky teď zasypaly vydatnou sprškou střel gólmanku Švejdovou. Ta si s ranami z okraje kruhů a od modré čáry poradila na jedničku. Teď se žene vpřed český výběr.
     
    15:21
    Češky táhly nadějný protiútok po ose hřiště, ale švédská obrana se včas zformovala a dříve, než stihly soupeřky zakončit, urazila jim kotouč do rohu pásma.
     
    16:11
    Na ledě se toho teď moc zajímavého neděje. Oba týmy se střídají s železnou pravidelností u kotouče a marně se snaží proniknout do útočného území.
     
    16:54
    Mazancová se dostala k puku za švédskou bránou, ale byla v obležení soupeřek a navíc neměla moc kam přihrát. Tre Kronor ji odzbrojily a už se ženou do protiútoku.
     
    17:34
    T. Johanssonová vyprášila ostrou ranou z mezikruží betony gólmanky Švejdové a od modré čáry následně střílela i Markströmová, ale její rána byla zblokována.
     
    18:04
    Škorpíková se prodrala po pravé straně přes protihráčky a vystřelila k přední tyčce, kde bylo místo! Brankářka Bomanová fantasticky vyrazila puk nad horní tyčku!
     
    18:36
    Vyloučení v týmu Česko (Hanzlíková – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Švédsko (Albinssonová – 2 min., hrubost).
     
    18:36
    Albinssonová uháněla sama na bránu, ale gólmanka Švejdová se parádně roztáhla ve svém brankovišti a skvělým zákrokem betony zabránila pohromě! Hanzlíková potom Albinssonovou vrazila hokejkou a ta si to nenechala líbit a byla z toho menší potyčka.
     
    19:24
    Češky ještě drží hru v útočném pásmu a snaží se zakončit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní třetině se hrál rychlý a vyrovnaný hokej. Šance si vytvořila obě mužstva, o něco víc jich možná měl přeci jen český tým. Obě brankářky jsou však zatím bezchybné, Viktorie Švejdová i Ida Bomanová zatím chytají skvěle. Prostřední část začne zhruba ve 21:10, stav je stále 0:0.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 9
    Švédsko – 8
     
    Prostřední část se začne hrát 4 na 4. Adéle Hanzlíkové a Elle Albinssonové zbývá z trestu 36 sekund.
     
    Všechny aktérky už jsou zpět na hrací ploše, bitva o 5. místo může pokračovat!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Kapitánce D. Pejšové vystihly Švédky rozehrávku a T. Johanssonová to zkusila z úhlu na levé straně, ale přestřelila horní tyčku české brány.
     
    20:47
    Na druhé straně předvedla úspěšný zákrok brankářka Bomanová, která přerušila hru. Buly u její brány.
     
    21:01
    Grundströmová nabrala rychlost a dostala se za českou obranu. Na hraně faulu ji těsně před střelou podrazila jedna z Češek, ale vylučovat se nebude. Gólmanka Pejšová zastavila puk betony.
     
    21:40
    Český výběr se vydal do útočného pásma po ose hřiště, ale nakonec z toho nic nebezpečného nevzešlo. Švédky si vzaly kotouč zpět a už se samy vydávají do útoku.
     
    22:11
    Zatím sledujeme stejně jako v první třetině vyrovnaný hokej. Obě mužstva se snaží být aktivní, zatím však dominují obě pozorné defenzivy.
     
    22:43
    Kotouč opustil hrací plochu. Rozhodčí vhodí hrací předmět zpět do hry ve švédském pásmu po pravé ruce gólmanky Bomanové.
     
    22:50
    Češky vyhrály vhazování a drží se v útočném pásmu. Jejich příznivci si žádají gól.
     
    23:17
    Český tým se snažil po levém křídle založit útok, jenže Švédky byly u modré čáry připravené a nahodily hrací předmět zpět za českou bránu.
     
    23:44
    Blomová prověřila pozornost české gólmanky ranou z mezikruží a vzápětí se probila k zakončení i Albinssonová z levého kruhu. Gólmanka Švejdová podržela puk v náruči.
     
    24:04
    Češky vyhrály vhazování ve svém pásmu a protlačily se do území soupeřek. Ty je však vytlačily za bránu Bomanové a po vyhraném osobním souboji přesunuly děj hry do neutrální zóny.
     
    24:24
    Tre Kronor pronikly do útočného pásma a teď se snaží rychlými přihrávkami rozhýbat postavený obranný blok Češek.
     
    25:07
    Stále se hraje nahoru dolů, ale šancí k vidění zatím moc nevidíme. Ve hře obou mužstev se objevují nepřesnosti, jež zabraňují souvislejšímu tlaku nebo vzniku nadějnější příležitosti ke skórování.
     
    25:30
    Češky vybojovaly alespoň vhazování v útočném pásmu. Brankářka Bomanová ukryla ve své náruči nahození ze strany a podržela raději puk až do přerušení hry.
     
    25:57
    Hezké sólo předvedla dnes česká kapitánka D. Pejšová, jež se prohnala až do levého kruhu a zkusila vypálit ke vzdálenější tyčce. Její střele chybělo trochu více přesnosti, nicméně to byl sympatický pokus.
     
    26:26
    Český výběr se pokusil přejít do útočného pásma dlouhou nahrávkou, na kterou však žádná z hráček nedosáhla. Zakázané uvolnění.
     
    27:00
    Škorpíková se snažila přejít přes Švédky do pásma, ale byla odzbrojena. To samé na druhé straně platilo i pro Markströmovou, jež však byla faulována.
     
    27:00
    Vyloučení v týmu Česko (Hanzlíková – 2 min., hákování).
     
    27:33
    Brankářka Švejdová vyrazila ránu Markströmové od modré čáry betony a Češky se vydaly po pravé straně do brejku. Na jeho konci pálila zblízka Gruntová, ale jen do připravené brankářky Bomanové.
     
    27:59
    Český výběr se zatím brání znamenitě. Drží hru daleko od své brány a šetří drahocenné vteřinky ze svého trestu.
     
    28:21
    Karlssonová vypálila od modré čáry a gólmanka Švejdová asi neměla moc dobrý výhled, ale dokázala kotouč betony vytěsnit do bezpečí.
     
    28:44
    Češky brání velmi kompaktně, Švédky proto střílely od modré čáry. To nebyl pro Viktorii Švejdovou žádný velký problém.,
     
    29:37
    Už při hře 5 na 5 zakončovala mezi kruhy nebezpečně T. Johanssonová, brankářka Švejdová byla na místě. Vzápětí vyrazila i štiplavou ránu Forsgrenové od modré čáry.
     
    30:05
    To je škoda! Haasová měla dobře najetou Gruntovou, jež by zřejmě ujížděla sama na bránu, ale dala jí o trochu delší nahrávku a česká útočnice na ni o kousek nedosáhla!
     
    30:37
    Česká reprezentace odrazila švédský útok a hrnula se do útočného území. Švédky jim ale zatarasily cestu už na své modré čáře a s pukem kvapí do blízkosti gólmanky Švejdové.
     
    31:00
    Nakonec z toho nic nebezpečného pro gólmanku českého výběru nevzešlo, píská se ofsajd Tre Kronor.
     
    31:17
    hráčky bojují o puk v blízkosti modré čáry Švédska.
     
    31:30
    Tři korunky opět svedly několik soubojů u hrazení českého pásma, ale soupeřky jim uzmuly po chvilce snažení kotouč.
     
    32:18
    Karlssonová chytře nahodila od modré čáry puk do rohu pásma, kam dojely její spoluhráčky. Švédsko kombinuje u české brány.
     
    32:40
    Nebylo z toho však nic moc nebezpečného, rána od modré čáry byla zblokována vysoko nad českou bránu.
     
    33:09
    Karlssonová vystřelila od modré čáry, ale rána jí vůbec nesedla a puk proletěl daleko vedle pravé tyčky gólmanky Švejdové. Hráčky ve žlutomodrém se dál drží v pásmu a u kotouče.
     
    33:37
    Právě po srážce s Karlssonovou zůstala ležet na ledě útočnice Gruntová, která se hodně těžko sbírala z ledu. Doufejme, že bude v pořádku a bude moci pokračovat v utkání.
     
    33:54
    Češky se zabydlely v útočné třtině a pokoušejí s probít do střelecké pozice. Důrazné Švédky jim to vak zatím vůbec neumožňují, český výběr nepouštějí od hrazení.
     
    34:17
    Podobně se situace vyvinula i na druhé straně hrací plochy. Švédky si nedokázaly nic vytvořit a už byly odzbrojeny Zuziakovým souborem.
     
    34:39
    Ani teď se Švédky v útočném pásmu moc dlouho neohřály.
     
    35:24
    Škorpíková si sjela na osu hřiště a dostala nahrávku, ale byla odzbrojena.
     
    36:01
    Tärnblomová, Nilssonová a Lindbergová po střele zblízka, kterou gólmanka Švejdová vyrazila před sebe, důrazně dorážely, ale maskovaná opora českého výběru si poradila znamenitě a přes betony puk nepustila!
     
    36:09
    Na druhé straně vzápětí zahrozil obdobně i český výběr, brankářka Bomanová měla rovněž betony připravené k zásahu.
     
    36:46
    Hanzlíková si srovnala puk na holi u modré čáry a vystřelila. Brankářka Bomanová měla dobře zacloněný výhled, letící kotouč si však našla a schovala ve svém klíně.
     
    37:14
    Češky si počínaly dostatečně důrazně v předbrankovém prostoru a vyvezly kotouč do středního pásma.
     
    37:29
    Forsgrenová zakončovala švédský útok, brankářka Švejdová byla znovu pozorná.
     
    37:52
    Uf, to bylo jen tak tak! Úplně volná Grundströmová dorážla hned třikrát z bezprostřední blízkosti, ale brankářka Švejdová roztáhla betony v brankovišti a zamezila pohromě!
     
    37:52
    Vyloučení v týmu Česko (Horáková – 2 min., krosček).
     
    38:24
    Švédky nedokázaly udržet kotouč v útočném pásmu a po nepřesné střele Češky vyhodily.
     
    39:21
    Třem korunkám to trvalo poměrně dlouho, ale nakonec přeci jen získaly postavení v útočném pásmu. Kolem obranné čtveřice české reprezentace si teď přihrávají.
     
    39:41
    Haasová vypíchla Švédkám kotouč ve středním pásmu, ale byla na ledě už hodně dlouho a neměla dostatek sil na rychlejší únik. Nakonec z pravého kruhu nastřelila u přední tyčky gólmanku Bomanovou.
     
    39:52
    Český tým je v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části jsme sledovali znovu vyrovnanou a urputnou bitvu. Moc šancí se však znovu neurodilo. Obě gólmanky udržely čisté konto, i když si musely připsat několik těžkých zákroků. Třetí perioda začne přibližně ve 21:54, stav je stále nerozhodný 0:0.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 6 (15)
    Švédsko – 9 (17)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Mazancová dostala ve středním pásmu nepřesnou nahrávku, ale vydala se za nahozeným kotoučem a chvíli jej dokázala vybojovat. V obležení Švédek to ale měla hodně těžké, už hrají Tre Kronor.
     
    40:37
    Švédky se zabydlely ve středním pásmu, gólmanku Švejdovou však zatím neohrozily. Byly z toho jen dvě hodně nepovedené střely od modré čáry.
     
    41:21
    Škorpíková mohla zakončovat se slibné pozice mezi kruhy, ale kotouč jí sjel z hole a nakonec z toho nebylo nic. Češky se udržely ještě chvíli v pásmu, ale nic z toho už nevytěžily.
     
    41:48
    Tre Kronor se neprobily přes zahuštěný prostor ve středním pásmu, hrát s pukem tak mohou jejich soupeřky.
     
    42:22
    Bartáková nabrala rychlost na pravé straně a protlačila se ke střele. Brankářka Bomanová však utěsnila všechny skulinky u bližší tyčky.
     
    42:50
    Haasová se probíjela mezi kruhy, ale byla zdvojena protihráčkami a než stihla zakončit nebo přihrát, op hrací předmět přišla.
     
    43:27
    Švédky přešly přes modrou čáru českého výběru, ale neobešlo se to v mezích pravidel. Píská se postavení mimo hru, buly ve středním pásmu.
     
    43:51
    T. Johanssonová vystřelila z nebezpečného prostoru na ose hřiště, gólmanka Švejdová však rychle roztáhla betony ve svém brankovišti a pokryla nebezpečnou střelu.
     
    44:24
    Hra se přelévá ze strany na stranu. U švédské brány byla tvrdě poslána k zemi Hrubanová a čeští fanoušci se dožadovaly vyloučení. Píšťalka sudích však zůstala němá.
     
    44:48
    Na ledě se toho stále moc zajímavého neděje. Oba týmy se nemohou na souvislejší dobu usadit v pásmu, nedaří se jim ani vypracovat si nadějnějí anci.
     
    45:25
    Haasová se probila do koncovky z mezikruží, brankářka Bomanová však byla opět připravena a kotouč schovala ve své výstroji až do hvizdu sudí.
     
    45:47
    Češky odrazily útok Švédek a díky dobrému napadání získaly kotouč v jejich pásmu.
     
    46:06
    Ve vyústilo ve střelu obránkyně Hanzlíkové od modré čáry, jež však neměla moc velkou razanci a navíc směřovala doprostřed brány. Takový pamlsek na zahřátí pro gólmanku Bomanovou.
     
    46:25
    Jedna ze Švédek s už skoro protlačila za českou obranu, nakonec ji však hráčky v červenobílých dresech připravily o kotouč dřív, než stihla střílet.
     
    47:12
    Albinssonová si z levé strany vybruslila až před brankoviště, jenže už byla hodně blízko gólmance Švejdové, jež si betony s několika střelami poradila.
     
    47:25
    Tak teď stály při českém týmu všichni svatí! Mezi kruhy měla až moc času a prostoru Blomová, jejíž prudký projektil orazítkoval pravou tyčku brány gólmanky Švejdové!
     
    47:33
    Vyloučení v týmu Česko (D. Pejšová – 2 min., krosček).
     
    47:50
    Češky získaly puk, ale nepovedlo se jim vyhodit. Opět se poroučela na led jedna z nich, rozhodčí však k nevoli české části opět nevylučují.
     
    48:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, Švédky nakonec svou přesilovku využívají a ujímají se velmi důležitého vedení! Ida Karlssonová přiťukla kotouč před branku úplně volné THEE JOHANSSONOVÉ, jež jenom lehce klepla do puku a prostřelila brankářku Švejdovou, jež byla naprosto bez šance zasáhnout! Asistence: Ida Karlssonová, Annie Silenová.
    48:35 T. JOHANSSONOVÁ - 0:1
     
    49:35
    Seveřanky stále nemají dost a gól je očividně dost nakopl. Opět s drží v blízkosti gólmanky Švejdové a hledají si prostor k střele.
     
    50:24
    Nowáková měla slibnou šanci vyrovnat. Ocitla se v dobré pozici u branky, ale z levé strany vyprášila jen betony gólmanky Bomanové u přední tyče.
     
    51:07
    G. Johanssonová dostala nabito na modrou čáru a opřela se do puku. Její střela však neměla potřebné parametry a proletěla daleko vedle pravé tyčky gólmanky Švejdové.
     
    51:47
    Češky si vynutily tlak a kombinují v blízkosti védské brány, Tre Kronor však velmi zodpovědně střeží předbrankový prostor a nepouštějí český tým do koncovky.
     
    52:25
    Švédsko nakonec získalo puk ve svém pásmu pod kontrolu a zavezlo jej do útočného pásma. Gólmanka Švejdová byla znovu v permanenci, s ranou z prostoru mezi kruhy si poradila.
     
    52:59
    Švédky rozehrávaly od své brány, zatímco Češky aktivně forčekovaly. Nakonec to přineslo své ovoce, z levého kruhu pálila Škorpíková, gólmanka Bomanová byla u tyčky včas a přerušila hru.
     
    53:02
    Hned po vyhraném vhazování v útočném území udeřila na modré čáře do kotouče D. Pejšová, její ostrá rána však proletěla těsně vedle švédské brány.
     
    53:18
    Nebezpečí i na druhé straně. Z kruhu vystřelila L. Johanssonová ostrý projektil, gólmanka Švejdová se znovu vyznamenala a svými chrániči vyrazila puk.
     
    53:53
    Vzápětí znovu střílela do betonů L. Johanssonová a ještě do lepší palebné pozice se proháčkovala Thuviková. Viktorie Švejdová dál drží české naděje na obrat.
     
    54:22
    Až před brankoviště se přes českou defenzivu prodrala Ahlmová, jenže fantastickým chytající brankářka Švejdová jí vzala povedeným zákrokem gólovou radost!
     
    55:34
    Švédky v posledních minutách na ledě jednoznačně dominují, vytrvale se hraje v českém pásmu a Tre Kronor hýří pohybem i aktivitou.
     
    56:00
    Český výběr nakonec po dlouhém snažení vybojoval kotouč a usadil se v útočném pásmu.
     
    56:29
    D. Pješová přejela modrou čáru a hned zakončovala z okraje levého kruhu. Její ránu zblokovala před ní stojící Hallová do ochranné sítě. Hra je přerušena, vhazovat se bude v území Švédska.
     
    56:45
    Kalová si obhodila protihráčku, ale u nahozeného kotouče byly u zadního hrazení první Švédky, které okamžitě rozehrávají a otáčejí hru.
     
    57:11
    Český tým už je znovu přikován ke své bráně.
     
    57:52
    Thuviková znovu zavezla puk do útočného pásma. Švédky opět tlačí.
     
    58:20
    Haasová ze strany nahazovala puk před brankoviště, ale Gruntová byla v obležení švédských hráček a ke kusu černé gumy se nedokázala přes přesilu probít.
     
    58:31
    Český tým teď pokazil rozehrávku a je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    58:31
    Moc času na vyrovnání už nezbývá, česká střídačka si proto bere oddechový čas.
     
    58:47
    Švédky drží hru co nejdéle v českém pásmu.
     
    59:00
    To je obrovská škoda! Češky založily rychlý útok a na okraji kruhů vypustila ze své hole rychlou střelu D. Pejšová! Kotouč bohužel pro české barvy zacinkal jen na břevno!
     
    59:20
    Vhazování ve švédském pásmu, Češky už jsou v šesti.
     
    59:35
    Češky zakládají další útok.
     
    59:48
    Puk mají švédské obránkyně, tohle už vypadá pro české barvy hodně špatně.
     
    Konec zápasu.
     
    Bohužel, český tým se rozloučil se světovým šampionátem porážkou, a to těsnou 0:1. O vítězství Švédek rozhodla ve 49. minutě Thea Johanssonová, jež skórovala při přesilové hře. Švédsko tak končí páté, český tým bere 6. místo.
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    Česko – Viktorie Švejdová (brankářka)
    Švédsko – Lova Blomová (útočnice)
     
    Tři nejlepší hráčky týmu na turnaji:

    Česko

    Sára Čajanová (útočnice)
    Daniela Pejšová (obránkyně)
    Viktorie Švejdová (brankářka)

    Švédsko

    Annie Silenová (obránkyně)
    Ida Bomanová (brankářka)
    Thea Johanssonová (útočnice)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 7 (22)
    Švédsko – 18 (35)
     
    Zápas sledovalo 152 diváků.
     
    Od nás je to pro dnešek z Bratislavy vše. Znovu se vám ozveme už zítra, kdy nás čekají boje o cenné kovy. Děkujeme vám za pozornost a přejeme vám příjemný zbytek večera! Na shledanou! (22:56:57)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 49. T. Johanssonová (Karlssonová, Silenová)


    Česko: Švejdová (J. Pejšová) – D. Pejšová (C), Hanzlíková (A), Horáková, Habartová, Vanečková, Chladová, Černá, Machková – Mazancová, Kalová, Nowáková – Hrubanová, Škorpíková (A), Eignerová – Haasová, Bartáková, Gruntová
    trenér: Pavel Zuziak

    Švédsko: Bomanová (Träff Svenssonová) – Zanderová, Forsgrenová (C), Silenová, Markströmová, Karlssonová, G. Johanssonová, Kandellová – Ahlmová, Thuviková (A), T. Johanssonová – Albinssonová, Blomová, Grundströmová – Hallová, L. Johanssonová (A), Svenssonová – Tärnblomová, Nilssonová, Lindbergová
    trenér: Alexander Bröms

    Rozhodčí: Abergová (FIN), Ivanovová (RUS) – Cerhitová (SVK), Danilovová (RUS)

    Diváci: 152
    bahis siteleri