Sparta – Liberec 9:4 (kon.) | Chodov – Black Angels 14:10 (kon.) | Hattrick Brno – Střešovice 2:8 (kon.)
konec
ACEMA Sparta Praha
9:4 (4:1, 2:2, 3:1)
FBC Liberec
Neděle 19.01.2020, 17:00 • UNYP Arena, Praha • Livesport Superliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Krásné odpoledne všem sportovním fanouškům! Vítáme vás u on-line přenosu z utkání florbalové Superligy mezi ACEMA Sparta Praha a FBC Liberec. Zápas začíná v 17:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Závěr základní části se nezadržitelným tempem blíží a všechny týmy se rvou o co nejlepší pozici v play-off. Zatímco Sparta už má své místo ve vyřazovacích bojí jisté, Liberec je momentálně mimo postupovou zónu. Na osmé Střešovice ale ztrácí pouze dva body.

    Poslední vzájemné utkání dopadlo lépe pro libeňskou Spartu, ta už po 19. minutých hry vedla na Libercem 4:0. Nakonec si ze severu Čech odvezla všechny tři body za pohodlné vítězství 11:6.

    Nedělní utkání odřídí Jiří Dolanský společně s Vojtěchem Sýkorou.

    POSLEDNÍ 3 VZÁJEMNÉ ZÁPASY:

    23.09.2018 Sparta – Liberec 10:5
    18.11.2018 Liberec – Sparta 2:7
    26.10.2019 Liberec – Sparta 6:11
     
    ACEMA SPARTA PRAHA – 4. místo, 44 bodů, skóre 115:86

    Sparťané se už můžou radovat z jistoty postupu mezi nejlepší tuzemskou osmičku. To ale svěřencům Ondřeje Kašpárka stačit nebude, hráči s rudým "S" na hrudi totiž mají furt na dvoubodový dostřel druhé Vítkovice.

    Libenští fanoušci se můžou radovat zejména ze skvěle pracující defenzívy. Do sparťanské branky se v průměru na zápas dostane pouze 4,3 gólů. Pražští florbalisté navíc patří k i těm nejdisciplinovanějším z celé Superligy, v této statistice jsou po Otrokovicích nejlepší.

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    08.12.2019 SKV – Sparta po prodloužení
    15.12.2019 Sparta – Hattrick Brno 7:2
    16.12.2019 Bohemians – Sparta 4:5 po prodloužení
    22.12.2019 Sparta – Střešovice 11:6
    04.01.2020 Pardubice – Sparta 4:10
     
    FBC LIBEREC – 9. místo, 23 bodů, skóre 111:127

    Severočeši mají před sebou těžkou cestu směřující do play-off. Momentálně se totiž nachází na nepostupovém devátém místě dva body za osmými Střešovicemi. Ve hře je ale stále i ještě boj o záchranu, od sestupových pozic totiž svěřence Zdeňka Skružného dělí pouze jedno vítězství.

    I Liberci, podobně jako Spartě, se daří v početní nevýhodě. Soupeři se nepovede skórovat v 68.57% případů, což se Severočechů dělá jeden z nejlépe bránicích týmů v Česku.

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    10.12.2019 Pardubice – Liberec 5:3
    14.12.2019 Black Angels – Liberec 2:11
    20.12.2019 Liberec – Chodov 8:7 po prodloužení
    29.12.2019 Mladá Boleslav – Liberec 9:2
    05.01.2020 Liberec – Otrokovice 7:6 po prodloužení
    Dvojice libereckých florbalistů se dostala do nominace juniorské reprezentace

     
    Liberec před několika dny oznámil příchod útočníka Tomáše Dleska, který by na severu Čech měl hostovat do konce sezóny z trápících se Pardubic. Kádr černo-bílého celku by naopak opustili Daniel Kroupa a Tadeáš Daněk, první jmenovaný se stěhuje v rámci hostování do Jaroměře, ten druhý pak na vlastní žádost ukončil spolupráci s A-týmem.
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo z pražské Libně, kde za nedlouho začne duel mezi domácí Spartou a severočeským Libercem. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Zítka) – Ježek, Bartoš, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek – Kolstrunk, Juha, Ujhelyi – Zouzal, Kozák, Pažák – Burian, Lang, Kocián – Čermák, Krejča, Pruner.

    FBC Liberec: Vaníček (Král) – Kološ, Klucho, Kárník, Dlesk, Bitman – Šoltys, Světlík, Rozkovec – Leksa, Kořínek, Kopecký – Hrůza, Hejduk, Ferdan – Daněk, Balatka, Valeš – Lhota, Kroupa, Baudisch.

    Rozhodčí: Dolanský, Sýkora.
     
    Florbalisté už jsou na hřišti, domácí hráči nastoupí v klasických rudých dresech, hosté ze severu Čech přijeli v bílo-černé kombinaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Na úvodním buly byl úspěšnější hostující centr Prokop Ferdan, jako první se tak do útoky podívají hráči Liberce.
     
    00:27
    Adam Balatka měl míček v držení za domácí brankou, byl ale sparťanskými obránci zdvojen a tak o něj nakonec přišel.
     
    00:55
    Rychlý domácí brejk kočí spekulativním zákrokem na jednoho z útočníků, rozhodčí se ale tentokrát rozhodl faul neodpískat.
     
    01:33
    Trochu nečekaně to z osy hřiště zkusil bekhendem Radek Valeš, svým přízemním pokusem k pravé tyči ale zkušeného Martina Beneše nepřekonal.
     
    02:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé! Marek Zouzal dokázal míček z pravé strany hřiště procpat mezi dvěma libereckými hráči na JAKUBA KOLSTRUNKA, který si tělem šikovně odstavil obránce a nechytatelnou trefou z otočky pod břevno poslal Spartu do vedení. Asistence: Marek Zouzal.
     
    03:02
    Jan Krejča ve velké šanci sám před libereckou branku trefil pouze odvážně postaveného Víta Vaníčka.
     
    03:20
    Sparťané si při bránění Petra Kološe počínali nedovoleně, Liberec bude rozehrávat z rohu vlastní poloviny.
     
    03:43
    Michal Pažák byl po zisku míčku na polovině hřiště poslán libereckými hráči k zemi, rozehrávat tak bude Sparta.
     
    03:59
    Už to vypadalo, že by Jan Světlík mohl jít do rychlého brejku na sparťanskou branku, získaný míček na polovině hřiště ale nedokázal udržet.
     
    04:30
    Matěj Čermák se po přihrávce zpoza branky dostal zakončení z bezprostřední blízkosti liberecké branky, skulinku mezi Vítem Vaníčkem a pravou tyčkou ale nenašel.
     
    04:50
    Jakub Kopecký to na sebe vzal a po přihrávce z poloviny hřiště přes hůl jednoho z obránců vypálil, jeho zakončení švihem nakonec letělo vysoko nad sparťanskou brankou.
     
    05:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    A už je to o dva góly! Matěj Pruner přihrávkou zpoza branky našel před velkým libereckým brankovištěm volného navrátilce JANA KREJČU, který svou střelou z první k levé tyči rozvlnil síť severočeské branky! Asistence: Matěj Pruner.
     
    05:59
    Liberec bude po nedovoleném zákroku u mantinelu rozehrávat nadějně vypadající standardní situaci.
     
    06:05
    Martin Beneš teď musel zasahovat proti razantní střele švihem z pravé strany.
     
    06:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanský gólostroj jede na plné obrátky. Marek Zouzal přenechal na polovině hřiště míček JANU MARVÁNKOVI, který si seběhl kousek za polovinu hřiště a razantní ránou švihem vymetl pravý růžek liberecké branky. Asistence: Marek Zouzal.
     
    07:42
    Sparta kombinuje na vlastní polovině.
     
    07:58
    Nahození Lukáše Ujhelyiho skončilo na čepeli sparťanského kapitána Milana Garčara, domácí útok tak bude pokračovat.
     
    08:36
    Michal Zeman přihrávkou o mantinel našel na levé straně hřiště volného Lukáše Ujhleyiho, který to hned zkusil z první. Jeho zakončení letělo pouze doprostřed branky, kde už klečel připravený Vít Vaníček.
     
    08:59
    Matěj Čermák v úniku na libereckou branku nakonec do zakončení nepustil jeden z důrazně hrajících severočeských obránců.
     
    09:25
    I tohle vypadalo nebezpečně, Jakub Kolstrunk se napřáhl k zakončení od levého mantinelu. Vít Vaníček dokázal razantní pokus domácího střelce mířící ke vzdálenější tyči vyrazit konečky prstů.
     
    10:01
    Sražená liberecká střela z osy hřiště končí za mantinely.
     
    10:14
    Matěj Pruner se dokázal šikovně protlačit mezi dvěma libereckými obránci a ze střední vzdálenosti vystřelil, severočeského brankáře Víta Vaníčka ale nepřekonal.
     
    10:49
    Gólem to zavánělo i na druhé straně, Martin Beneš ale nakonec dokázal střelu z levé strany nadvakrát schovat v rukavicích.
     
    11:16
    Přihrávka Michala Zemana z levé strany před libereckou branku sice způsobila rozruch, žádného z hráčů v rudém ale nenašla. Do ofenzivy se tak dostanou i Severočeši.
     
    11:55
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po dvanácti minutách hry skóruje i Liberec. Chvilku po vyhraném buly před sparťanskou brankou se do zakončení ze střední vzdálenosti dostal JAN ŠOLTYS, který nenápadnou střelou pod víko libeňské branky prostřelil cloněného Martina Beneše. Asistence: Jan Světlík.
    Jan ŠOLTYS - 3:1
     
    12:45
    Hostující střelec Prokop Ferdan to zkusil ze střední vzdálenosti, jeho razantní pokus nakonec srazil vlastní holí jeden z pražských obránců.
     
    13:22
    Domácí Michal Pažák dlouho nevěděl zády k liberecké brance co s míčkem, a tak ho pro jistotu poslal zpátky na vlastní polovinu.
     
    13:49
    Po rychlé sparťanské kombinaci se do zakončení z levé strany dostal Lukáš Ujhelyi, z první ale branku Liberce netrefil.
     
    14:19
    Liberecká obrana nezvládla sparťanský nátlak a za vlastní brankou přišla o míček.
     
    14:38
    Dlouhá domácí kombinace před libereckou brankou končí bez zakončení, do útoku se tak opět podívají hráči v bílém.
     
    15:00
    Nahození Jakuba Kopeckého z poloviny hřiště způsobilo před sparťanskou brankou zmatek, dobře postavený Martin Beneš ale za svá záda nepustil ani jednu z dorážek.
     
    15:12
    Nepřesná kombinace vyhání Severočechy zpátky na jejich polovinu.
     
    15:25
    Z bezprostřední blízkosti pravé tyče sparťanské branky to zkusil jeden ze Severočechů, dobře postaveného Martina Beneše ale nepřekvapil.
     
    15:32
    Michal Zeman se uvolnil směrem k mantinelu a švihem to zkusil, libereckého gólmana, kterému clonil jeden z útočníků, ale nepřekonal.
     
    16:11
    Lukáš Ujhelyi zakončil sparťanský rychlý brejk střelou z levé strany, která orazítkovala břevno severočeské branky!
     
    16:56
    Tak tohle nebyla vůbec špatná přihrávka, pas Jana Marvánka do uličky mezi libereckou obranou dokázal vystihnout Vít Vaníček, který míček vyrazil mimo ohrožení branky rukou.
     
    17:20
    Liberec se snaží prokombinovat do útoku, přes důkladně bránící sparťany se mu to ale zatím nedaří.
     
    17:39
    Martin Beneš opět zasahuje helmou, tentokrát proti střele Jakuba Kopeckého z pravé strany hřiště.
     
    18:00
    Další sparťanská tyč! Josef Juha nevěděl na levé straně hřiště s míčkem a tak to zkusil švihem, nakonec trefil vnější část levé tyče od které se míček odrazil do zámezí.
     
    18:30
    Dobře bránící severočeská defenziva vyhání sparťany na vlastní polovinu.
     
    18:55
    Martin Beneš si na vlastní polovině připsal důležitý zákrok, když zastavil rychlý liberecký brejk vykopnutím míčku nohou mimo hřiště.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    19:07
    Jan Šoltys to teď přehnal s tvrdostí a srazil jednoho ze sparťanů přes mantinel. Tohle možná mohlo být na dvě minuty.
     
    19:29
    Střelu švihem Jakuba Kolstrunka z pravé strany vyrazil Vít Vaníček helmou do zámezí za vlastní brankou.
     
    19:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle byl opravdu povedený signál Sparty. Josef Juha poslal střílenou přihrávkou míček na nabíhajícího KRISTIÁNA KOZÁKA, který z bezprostřední blízkosti levé tyčky uklidil míček za záda přesouvajícího se Víta Vaníčka. Asistence: Josef Juha.
    Kristián KOZÁK - 4:1
     
    19:57
    Parádní zákrok Víta Vaníčka! Michal Zeman kolmou přihrávkou přes celou šířku hřiště našel volného Lukáše Ujhelyiho, který z první poslal míček pod víko liberecké branky. Nebýt severočeské gólmana a jeho parádní zákroku rukou, Sparta by se jistě radovala už z pátého gólu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce, Sparta rozhodla dnešní utkání už zřejmě v první dvacetiminutovce, když Liberci nasázela čtyři branky.

    Prvního gólu se libeňští fanoušci dočkali už po třech minutách hry. Marek Zouzal našel ve středu hřiště volného Jakuba Kolstrunka, který z otočky poslal míček pod břevno liberecké branky. Netrvalo dlouho a vedení Sparty už bylo dvoubrankové, Matěj Pruner přihrávkou zpoza branky našel navrátilce Jana Krejču, který svůj superligový návrat okořenil vstřeleným gólem. Do listiny střelců se zapsal i Jan Marvánek, který takřka z poloviny hřiště přesně zamířil míček do pravého růžku branky Liberce. Severočeši pak sice dokázali snížit gólem Jana Šoltyse ze střední vzdálenosti, půlminuty před koncem prvního dějství nedělního utkání to ale zase bylo o tři branky. Na konci parádní sparťanské kombinace stál Kristián Kozák, který z bezprostřední blízkosti levé tyče překonal přesouvajícího se Víta Vaníčka.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:39.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely: 12:9.
     
    Hráči už jsou zpátky na hrací ploše, druhá třetina začne během chvíle.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Na úvodním buly druhé třetiny byl úspěšnější hostující centr, do útoku tak půjdou Severočeši.
     
    20:30
    Adam Balatka nakonec svou přihrávkou z pravé strany před sparťanskou brankou našel pouze Martina Beneše, který bez větších problémů schoval míček v rukavicích.
     
    20:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Michal Pažák dlouho nevěděl co s míčkem až nakonec přihrávkou zpoza liberecké klece našel před severočeským brankovištěm volného libeňského kapitána MILANA GARČARA, který svým zakončením do šibenice přidal už pátou sparťanskou branku v dnešním zápase. Asistence: Michal Pažák.
    20:46 Milan GARČAR - 5:1
     
    21:39
    Střela hostujícího střelce Jakuba Kopeckého z pravé strany skončila sražená v zámezí holí jednoho z obránců.
     
    21:50
    Nepřesná kombinace vyhání Severočechy na vlastní polovinu hřiště.
     
    22:05
    Jan Krejča si při napadání liberecké rozehrávky počínal nedovoleně a jednoho z obránců tělem zfauloval.
     
    22:47
    Michal Zeman se šikovně uvolnil od svého obránce a střelou ze středu hřiště otestoval pozornost Víta Vaníčka, dobře postavený liberecký gólman nezklamal a nadějně vypadající střelu vyrazil tělem před sebe.
     
    23:11
    Další sparťanská střela. Tentokrát pálil Lukáš Ujhelyi z levé strany hřiště, švihem ale libereckou branku přestřelil.
     
    23:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak taková branka se jen tak nevidí! Martin Beneš svým dlouhým výhozem našel nabíhajícího MATĚJE ČERMÁKA, který se tak ocitl v samostatném úniku na severočeskou branku. Nadějný sparťanský střelec si jednoduchou kličkou doleva obešel obránce a bekhendovou střelou poslal míček za záda Víta Vaníčka. Asistence: Martin Beneš.
    23:29 Matěj ČERMÁK - 6:1
     
    24:04
    Prokop Ferdan se dostal do zakončení z poloviny hřiště, jeden ze sparťanů mu ale na poslední chvíli vypíchl míček a on tak švihl naprázdno.
     
    24:21
    Sparťané si při napadání liberecké obrany počínali nedovoleným způsobem.
     
    24:37
    Michal Zeman (Sparta) si v rohu hřiště přidržel jednoho z libereckých útočníků, za což ho rozhodčí poslal na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    24:55
    Parádní liberecká akce! Prokop Ferdan poslal míček ze strany na volného Matěje Klucha, ten si ho už ale nedokázal zpracovat.
     
    25:11
    Jakub Kopecký to zkusil z dálky, sparťanskou branku ale nakonec minul.
     
    25:32
    Sparta drží míček na vlastní polovině.
     
    26:08
    Prokop Ferdan byl u levého mantinelu nedovoleným způsobem shozen do mantinelů. Liberec bude zahrávat nadějně vypadající standardní situaci.
     
    26:19
    Signál Severočechům nevyšel, přesto budou pokračovat v útoku.
     
    26:35
    Jakub Kolstrunk to při rychlém brejku na libereckou brankou zkusil švihem ze středu hřiště, nakonec ale trefil pouze nohu před sebou stojícího obránce.
     
    26:37
    Sparta v plném počtu.
     
    27:08
    Sparta se snaží uklidnit tempo hry kombinací na vlastní polovině.
     
    27:42
    Lukáš Ujhelyi přihrávkou z rohu hřiště našel hůl jednoho z libereckých obránců, Severočeši tak půjdou do rychlého brejku.
     
    28:04
    Lukáš Kořínek to zkusil z levé strany, sparťanskou branku ale nakoonec minul.
     
    28:06
    Ani sparťanský střelec Lukáš Ujhelyi a trefil pouze u tyčky dobře postaveného libereckého gólmana Víta Vaníčka.
     
    28:18
    Tak tohle se sparťanským fanouškům vůbec nelíbí! Milan Garčar (Sparta) je za přidržení libereckého hráče poslán na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    28:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec svou druhou přesilovou hru v dnešním zápase dokázal zužitkovat! Prokop Ferdan poslal míček pod sebe na levého obránce Lukáše Lhotu, který z první našel na pravé straně volného JAKUBA KOPECKÉHO, který svou přesnou trefou do pravé šibenice prostřelil přesouvajícího se Martina Beneše. Asistence: Lukáš Lhota.
    28:49 Jakub KOPECKÝ - 6:2
     
    29:21
    Jan Šoltys svým zakončením švihem ze střední vzdálenosti rozezněl břevno sparťanské branky!
     
    30:01
    Matěj Čermák v souboji v rohu hřiště povalil jednoho z Libereckých na zem, hosté tak budou rozehrávat z vlastní poloviny hřiště.
     
    30:20
    Po nahození Tomáše Dleska se do dorážky dostal Jan Baudisch, z první ale sparťanskou branku netrefil.
     
    30:59
    Lukáš Kořínek si v rohu hřiště počínal nedovoleným způsobem, Sparta tak bude mít k dispozici volný úder.
     
    31:12
    Nepřesná sparťanská střela z pravé strany, do útoku se tak podívají hráči Liberce.
     
    31:50
    Josef Juha v souboji u mantinelu nedovoleným způsobem přistrčil Jakuba Kopeckého, Liberec bude rozehrávat z poloviny hřiště.
     
    32:05
    Hra je na chvíli přerušena kvůli pádu Adama Balatky, který byl u míčku později než Martin Beneš a nepříjemně přes libeňského gólmana přepadl.
     
    32:05
    Liberecký střelec se bez větších problémů zvedá z palubovky a bude zřejmě v dnešním zápase pokračovat.
     
    32:33
    Michal Pažák měl co dělat, aby na polovině hřiště obstál proti libereckému přečíslení a míček udržel na čepeli.
     
    32:52
    Tomáš Dlesk si na polovině hřiště podržel přidržením sparťanského kapitána Milana Garčara, na dvě minuty to ale tentokrát nebude.
     
    33:21
    Jakub Kolstrunk to po přihrávce z poloviny hřiště zkusil švihem z pravé strany, mířil ale pouze do míst, kde už klečel připravený Vít Vaníček.
     
    34:04
    Přihrávku Jakuba Kolstrunka ze strany dokázal Vít Vaníček vyrazit pouze před sebe, kde se naštěstí pro hostující fanoušky nedostál žádný ze sparťanů k dorážce.
     
    34:30
    Hostující střelec Jan Bitman to zkusil z levé strany, trefil ale pouze nohu před sebou stojícího Matěje Prunera.
     
    35:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je to zase jen o tři braky! Po ztrátě Josefa Juhy na polovině hřiště se k míčku dostal hostující střelec PROKOP FERDAN, šikovným způsobem se uvolnil od dvou obránců a ze střední vzdálenosti vymetl pravý růžek libeňské branky. Bez asistence.
    35:04 Prokop FERDAN - 6:3
     
    35:21
    Lukáš Ujhelyi se v rohu hřiště rozhodl pro bezpečnější přihrávku podél levého mantinelu zpět na vlastní polovinu.
     
    35:37
    Tomáš Dlesk nedovoleným způsobem dotíral na sparťanského beka Radima Křenka, Sparta tak bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    35:59
    Milan Garčar má míček v držení za vlastní brankou a čeká na střídající spoluhráče.
     
    36:26
    Jan Marvánek teď vypíchnutím míčku jednomu z libereckých útočníků napravil svou nepřesnou přihrávku středem hřiště, která skončila u jednoho z libereckých hráčů.
     
    37:03
    Vít Vaníček teď byl u míčku za libereckou obranu dřív než Matěj Čermák a zastavil tak nadějně vypadající domácí akci.
     
    37:40
    Liberecké zdvojení bylo pro Kristiána Kozáka za hostující brankou už příliš, jeden ze šesti sparťanských střelců v dnešním zápase tak o míček přišel.
     
    38:22
    Liberec kombinuje na vlastní polovině.
     
    38:50
    Hrubka ve sparťanské obránce, Radek Valeš se ale nakonec před důrazně bránícího Radima Křenka do zakončení nedostal.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    39:25
    Dominik Bartoš to při rychlém sparťanském brejku zkusil ze středu hřiště, nakonec ale libereckou branku přestřelil.
     
    39:51
    Na závěr třetiny bude Sparta rozehrávat z rohu hřiště.
     
    39:58
    Z pozice levého křídla teď vystřelil Jan Krejča, jeho přízemní trefa prolétlo těsně kolem pravé tyče liberecké branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Liberec ve druhém dějství dnešního zápasu vytáhl na Spartu se zlepšeným výkonem a dokázal ve druhé třetině vyválčit remízu 2:2.

    Gólové konto druhé třetiny otevřeli sparťané, po přihrávce zpoza liberecké klece skóroval domácí kapitán Milan Garčar. Sparťanští fanoušci se mohli radovat znovu už po třech minutách, kdy Martin Beneš dlouhým vyhozením našel Matěje Čermáka, který úspěšně zakončil svůj samostatný únik na severočeskou klec. Pak už ale byla řada na Liberecké, nejdříve dokázal ve 29. minutě zužitkovat přesilovou hru Jakub Kopecký. Po půlhodině hry se pak zapsal do listiny střelců po ztrátě Josefa Juhy na polovině hřiště i Prokop Ferdan.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:24.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely ve 2. třetině: 9:7.
    Střely celkově: 21:16.
     
    Hráči už jsou zpátky na palubovce, druhá třetina začne během pár minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Na úvodním buly třetí třetiny byl úspěšnější liberecký centr.
     
    41:29
    Dalekonosný pokus Radima Křenka proletěl vedle pravé tyče liberecké branky.
     
    42:03
    Liberec kombinuje na vlastní polovině.
     
    42:25
    Jan Šoltys svým zakončením ze středu hřiště trefil pouze před ním stojícího Jakuba Kolstrunka.
     
    43:17
    Nahození Adama Balatky z pravé strany zastavil jeden z jeho libereckých spoluhráčů vlastním tělem.
     
    43:39
    Sparťanské napadání liberecké rozehrávky končí nedovoleným zákrokem.
     
    44:03
    Rychlý sparťanský brejk zakončil Lukáš Ujhelyi, ten však z levé strany trefil pouze před sebou stojícího libereckého beka.
     
    44:50
    Další sražená sparťanská střela! Tentokrát nedokázal před sebou stojícího obránce propálit po přihrávce přes celou šířku hřiště Michal Pažák.
     
    45:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberecké přečíslení 3 na 2 končí brankou! Jan Světlík dokázal se štěstím posunout míček do středu hřiště na nabíhajícího JANA BITMANA, který zakončením z první k levé tyči našel prostor mezi nohou a rukou Martina Beneše. Asistence: Jan Světlík.
    45:18 Jan BITMAN - 6:4
     
    45:59
    Vlétnutí Kristiána Kozáka do souboje před libereckou brankou posoudil jako faul, Severočeši tak budou rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    46:32
    Střílenou přihrávku Michala Pažáka dokázal Vít Vaníček se štěstím vyrazit tělem za vlastní branku.
     
    46:58
    Další šance Sparty! Michal Zeman ze střední vzdálenosti švihem ale trefil pouze dobře postaveného severočeského gólmana.
     
    47:46
    Liberec kombinuje na vlastní polovině.
     
    48:10
    Martin Beneš síťkou vlastní branky nechtěně vyhodil míček mimo vyhrazenou hrací plochu, hra tak bude pokračovat vhazováním po jeho levici.
     
    48:19
    Kristián Kozák si v rohu vlastní poloviny počínal nedovoleně, Liberec tak bude zahrávat standardní situaci.
     
    48:32
    Nepřesnosti v liberecké kombinaci vyhnali Severočechy zpátky na vlastní polovinu.
     
    48:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vedení Sparty je opět tříbrankové! Kristián Kozák posunul míček na volného MATĚJE PRUNERA, který z bezprostřední blízkosti severočeské branky poslal balónek za záda přesouvajícího se Víti Vaníčka. Asistence: Kristián Kozák.
    48:47 Matěj PRUNER - 7:4
     
    49:25
    Kapitán Liberce Matěj Klucho to zkusil z dálky, nadějně vypadající střelou nakonec poslal těsně vedle levé tyče.
     
    49:44
    Strkanice u mantinelu končí vyloučením jednoho hráče na obou stranách. Michal Pažák (Sparta) si půjde na dvě minuty sednout za hrubost, Radek Valeš (Liberec) pak za nedovolené vrážení.
     
    51:07
    Jan Baudisch bránil kličkujícího Josefa Juhu nedovoleným způsobem, Sparta tak bude rozehrávat z pravé strany hřiště.
     
    51:22
    Radim Křenek se šikovně obtočil okolo svého obránce, jeho přízemní zakončení ale nebylo přesné a proletělo těsně vedle levé tyče liberecké branky.
     
    51:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanské přečíslení 2 na 1 končí brankou! Lukáš Ujhelyi poslal míček na volného RADIMA KŘENKA, který ho bez větších problémů uklidil za záda přesouvajícího se Víta Vaníčka. Asistence: Radim Křenek.
    51:36 Radim KŘENEK - 8:4
     
    51:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Marek Zouzal dobrým pasem za libereckou obranu našel volného MATĚJE ČERMÁKA, ten si povedl míček do levé strany, počkal si až si před ním Vít Vaníček lehne a nekompromisně skóroval trefou pod víko severočeské branky. Asistence: Marek Zouzal.
    51:46 Matěj ČERMÁK - 9:4
     
    52:15
    Oddechový čas pro hosty.
     
    52:15
    Střídání v týmu FBC Liberec: ze hřiště odchází Vít Vaníček, přichází Jan Král.
     
    52:30
    Michal Zeman sekl Prokopa Ferdana do hole, Liberec bude mít výhodu volného úderu z pravé strany hřiště.
     
    52:35
    Dalekonosnou střelu Jakuba Kárníka z poloviny hřiště zastavil před sparťanskou brankou tělem jeden z jeho vlastních spoluhráčů.
     
    53:35
    Závar před libereckou brankou, Jakub Kolstrunk se nakonec ale do zakončení z bezprostřední blízkosti branky nedostal.
     
    54:01
    Josef Juha to zkusil z otočky z pravé strany, severočeský gólman Jan Král dokázal jeho zakončení ke vzdálenější tyči vyrazit dlaní do rohu hřiště.
     
    54:30
    Matěj Pruner se teď trochu zlobí na rozhodčí, kteří necitlivě zastavili jeho průnik na libereckou branku odpískáním nedovoleného zákroku na polovině hřiště.
     
    55:13
    Zákrok Milana Garčara u mantinelu na Prokopa Ferdana posoudili sudí jako nedovolený, Liberec tak bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    56:20
    Na konci rychlého libereckého brejku stál Radek Valeš, svým zakončením švihem ale nakonec sparťanskou branku minul.
     
    56:44
    Jakub Kolstrunk si při napadání liberecké rozehrávky počínal nedovoleným způsobem, což neuniklo jednomu z rozhodčích.
     
    57:15
    Matěj Klucho dokázal svým zakončením z poloviny hřiště trefit pouze nohu před sebou stojícího domácího obránce.
     
    57:52
    Zakončení Lukáše Böhma z pravé strany skončilo sražené jedním ze sparťanů v zámezí.
     
    58:13
    Martin Beneš svým vyhozením trefil jednoho z libereckých hráčů do hlavy, hra je přerušena a vypadá to, že ani jeden z rozhodčích neví co teď.
     
    58:13
    Hra nakonec bude pokračovat vhazováním ve středu hřiště.
     
    58:30
    Přihrávka Lukáše Ujhelyiho z levé strany na sparťanského kapitána Milana Garčara okolo dvou libereckých obránců neprošla.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    59:09
    Dominik Bartoš byl na polovině hřiště hráči Liberce zastaven nedovoleným způsobem, Sparta bude mít k dispozici volný úder.
     
    59:32
    Jakub Kolstrunk to zkusil z poloviny hřiště, připraveného Jana Krále ale nepřekonal.
     
    59:40
    Velká šance Sparty! Kristián Kozák ale z bezprostřední blízkosti nedokázal skákající míček usměrnit za záda Jana Krále.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, Sparta potvrdila roli favorita a vyhrála nad severočeským Libercem 9:4.

    Prvního gólu se libeňští fanoušci dočkali už po třech minutách hry. Marek Zouzal našel ve středu hřiště volného Jakuba Kolstrunka, který z otočky poslal míček pod břevno liberecké branky. Netrvalo dlouho a vedení Sparty už bylo dvoubrankové, Matěj Pruner přihrávkou zpoza branky našel navrátilce Jana Krejču, který svůj superligový návrat okořenil vstřeleným gólem. Do listiny střelců se zapsal i Jan Marvánek, který takřka z poloviny hřiště přesně zamířil míček do pravého růžku branky Liberce. Severočeši pak sice dokázali snížit gólem Jana Šoltyse ze střední vzdálenosti, půlminuty před koncem prvního dějství nedělního utkání to ale zase bylo o tři branky. Na konci parádní sparťanské kombinace stál Kristián Kozák, který z bezprostřední blízkosti levé tyče překonal přesouvajícího se Víta Vaníčka.

    Prvního gólu se libeňští fanoušci dočkali už po třech minutách hry. Marek Zouzal našel ve středu hřiště volného Jakuba Kolstrunka, který z otočky poslal míček pod břevno liberecké branky. Netrvalo dlouho a vedení Sparty už bylo dvoubrankové, Matěj Pruner přihrávkou zpoza branky našel navrátilce Jana Krejču, který svůj superligový návrat okořenil vstřeleným gólem. Do listiny střelců se zapsal i Jan Marvánek, který takřka z poloviny hřiště přesně zamířil míček do pravého růžku branky Liberce. Severočeši pak sice dokázali snížit gólem Jana Šoltyse ze střední vzdálenosti, půlminuty před koncem prvního dějství nedělního utkání to ale zase bylo o tři branky. Na konci parádní sparťanské kombinace stál Kristián Kozák, který z bezprostřední blízkosti levé tyče překonal přesouvajícího se Víta Vaníčka.

    Liberec se na začátku druhé třetiny dokázal dostat na dvoubrankový dostřel Sparty, když Jan Světlík našel volného Jana Bitmana, který úspěšně zakončil liberecké přečíslení 3 na 2. Pak už ale byla hra v režii Sparty, nejdříve se prosadil proti přesouvajícímu se libereckému gólmanovi Matěj Pruner, o chvilku se z gólu do poloprázdné branky radoval i Radim Křenek. Posledním střelcem nedělního zápasu se stal Matěj Čermák, který proměnil samostatný únik na severočeskou branku.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely ve 3. třetině: 7:3.
    Střely celkově: 28:19.
    Diváci: 291.
    Hráči utkání: Kristián Kozák (Sparta) a Jakub Kopecký (Liberec).
     
    Z naší strany je to pro dnešek vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (19:12:53)

    Libor Kokoška


    Hledáme zpravodaje pro tým ACEMA Sparta Praha. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 3. Kolstrunk (Zouzal), 6. Krejča (Pruner), 7. Marvánek (Zouzal), 20. Kozák (Juha), 21. Garčar (Pažák), 24. Čermák (Mart. Beneš), 49. Pruner (Kozák), 52. Křenek (Ujhelyi), 52. Čermák (Zouzal) – 12. Šoltys (Světlík), 29. Kopecký (Lhota), 36. Ferdan, 46. Bitman (Světlík)


    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Zítka) – Ježek, Bartoš, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek – Kolstrunk, Juha, Ujhelyi – Zouzal, Kozák, Pažák – Burian, Lang, Kocián – Čermák, Krejča, Pruner.
    FBC Liberec: Vaníček (53. Král) – Kološ, Klucho, Kárník, Dlesk, Bitman – Šoltys, Světlík, Rozkovec – Leksa, Kořínek, Kopecký – Hrůza, Hejduk, Ferdan – Daněk, Balatka, Valeš – Lhota, Kroupa, Baudisch – Böhm.

    Rozhodčí: Dolanský, Sýkora
    bahis siteleri