Třinec – Sparta 5:1 (kon.) | Plzeň – Mountfield HK 2:3 (0:3 po s.n.) | Kladno – K. Vary 4:5 (po pr.)
Pardubice – Litvínov 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 2:1 (2:0 po s.n.) | Olomouc – Zlín 3:1 (kon.)
Liberec – Vítkovice 1:2 (0:2 po s.n.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:4 (0:0, 3:1, 0:3)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 31.01.2020, 14:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 14. kolo
Partner:
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost. (16:09:13)
     
    Tak to bylo něco! Parádní zápas tabulkových sousedů přinesl výborný hokej a nevídaný obrat Karlových Varů, které pod Ještědem ještě ve 40. minutě prohrávaly 0:3. Nakonec ovšem vítězí v základní hrací době a odskakují Bílým Tygrům na rozdíl šesti bodů. Západočeši si užívají zaslouženou děkovačku s početným táborem svých rodinných příslušníků.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Měchura – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    59:25
    Domácí to už zkouší v šesti. Jeden z energetiků mířil přes celé hřiště na prázdnou branku, minul ji přibližně o metr a půl.
     
    59:13
    Martin Böhm povedenou přihrávkou našel Benneta Rossmyho. Ten z pravého kruhu vystřelil bez přípravy, Štěpán Jiskra proti němu předvedl velice důležitý zákrok!
     
    58:27
    Liberec hraje přesilovku, ale sám se vyhnal z útočného pásma. Vary jsou navíc jako polité živou vodou a skvěle se brání.
     
    57:54
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Bulka – 2 min., držení).
     
    57:05
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Velký obrat je dokonán. SAMUEL ŠMAJDA si vzal puk ve středním pásmu, i s trochou štěstí obehrál dva protihráče a bekhendem překonal Krátkého, kterému kotouč propadl mezi rukou a tělem až za čáru! Bez asistence.
     
    56:27
    Ondřej Matas se opřel do puku mezi kruhy a prudkou ranou rozezvučel tyčku! Tady se Krátký natahoval marně, velké štěstí pro Tygry.
     
    55:58
    Nyní se ale domácí osvobodili z pásma, Vary se poté provinily postavením mimo hru.
     
    55:38
    Dominik Rymon pálil z pravého kruhu mimo tři tyče. Energie prahne po otočce skóre a přesilovku nehraje špatně.
     
    54:44
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Měchura – 2 min., hrubost).
     
    54:29
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté smazali třígólovou ztrátu! Robert Šlechta poslal zpoza klece přihrávku mezi kruhy, kde byl připravený ONDŘEJ PRÍHODA. Ten střelou přesně mezi brankářovy betony upekl Krátkému i celému libereckému týmu pořádně hořkou lázeňskou oplatku! Kotouč se jen tak tak došoural za čáru. Asistence: Robert Šlechta, Patrik Hohl.
     
    54:16
    Lubomír Kupčo nebezpečně vystřelil z levého kruhu. Krátký jeho projektil krotil až napodruhé a Kupčo nebyl daleko k dorážce.
     
    53:24
    Martin Böhm se skvěle vrátil, položil se na led a zabránil tomu, aby Šmajdova přihrávka prošla až na volného spoluhráče před brankou.
     
    52:56
    Vary vyhodily tak akorát, aby se nepískalo zakázané uvolnění. O něco živěji teď vypadají domácí, kteří se znovu ženou vpřed.
     
    52:18
    Petr Gajda vlétl do útočného pásma. Chtěl vystřelit ze zákrytu beka, ten ale kotouč mířící z jeho hokejky zastavil už v zárodku.
     
    51:33
    Lubomír Kupčo se protáhl okolo Patzelta a střelou po ledě prověřil připravenou betonů Čeňka Krátkého.
     
    50:40
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jednomu celku se teď nicméně nedaří dát si více přesných přihrávek a ohrozit brankáře.
     
    49:41
    Liberec oslabení přečkal bez úhony, na zbytečné fauly si ale bude muset dávat pozor. Akci Energie zastavuje hvizd rozhodčího, který oznamuje postavení mimo hru.
     
    48:49
    V další šanci se Šmajda rozhodl ještě hledat spoluhráče, úspěch však neslavil.
     
    48:35
    Bulka nabil na levý kruh Šmajdovi, jehož rána z voleje prosvištěla nad břevnem liberecké branky.
     
    48:00
    Tygři si zatím v oslabení vedou opravdu dobře. Energetici se pořádně nemohou dostat ke kotouči, natož do útočné třetiny.
     
    47:30
    Ondřej Culek vyhazuje touš do bezpečí, hosté se musejí vracet až do vlastního obranného pásma.
     
    47:11
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Měchura – 2 min., podrážení).
     
    46:47
    Souběžně s koncem přesilovky nahazoval z úhlu Měchura. Nebezpečný puk prolétl brankovištěm bez teče.
     
    46:26
    Po Plosově přihrávce do slotu se natahovali Gajda s Měchurou. Štěpán Jiskra měl co dělat, aby liberecké útočníky eliminoval.
     
    45:41
    Tato přesilovka se šelmám zatím nedaří. Nyní se dopustily zakázaného uvolnění, bude se tedy vhazovat u jejich klece.
     
    45:01
    Západočeši mohli v oslabení vyrovnat! Jan Botoš v samostatném úniku rozhýbal Krátkého, ten si ale mezeru mezi betony pohlídal a veledůležitým zákrokem podržel svůj tým.
     
    44:44
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Vogl – 2 min., sekání).
     
    44:27
    Adam Měchura táhl puk středem hřiště, přičemž byl faulován. Ve výhodě to zkusil z těžkého úhlu na zadní tyč, Jiskra zasahovat nemusel.
     
    43:47
    Lukáš Plos zachytil letící kotouč a nahodil ho do předbrankového prostoru. Z aktivity Liberce vzešla střela Kříže z pravého kruhu, do akce se dostala lapačka Štěpána Jiskry.
     
    43:20
    Filip Kříž nahodil z úhlu na Jiskru. Tomu puk vypadl a Kříž se snažil po rychlém objetí klece zasunout černou gumu za čáru. Karlovarský gólman byl na místě včas.
     
    42:14
    Dva přesilovkové góly Karlových Varů pořádně zamíchaly kartami. Domácí tým se na to snaží zareagovat a okupuje prostory před Jiskrou.
     
    41:17
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Karlovarští jsou zpátky ve hře! Po bleskově sehrané akci přihrál Ondřej Matas před bránu volnému KRYŠTOFU BULKOVI, který si položil Krátkého a bekhendem zavěsil pod horní tyč. Asistence: Ondřej Matas, Jan Botoš.
     
    40:59
    Rymonova přihrávka byla sražena Putzem, který puk nasměroval alespoň do středního pásma. Hosté se vracejí zpět do třetiny.
     
    40:18
    Adam Měchura pomohl Culkovi se zkrocením skákavého puku a vyhodil jej až na opačný konec ledové plochy.
     
    40:05
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Gajda – 2 min., držení).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:30.
     
    Druhá perioda patřila Tygrům – herně i výsledkově. Domácí vedli už o tři góly, Energie si nicméně kontaktní brankou do kabiny vytvořila pro zbytek utkání stále ještě hratelnou pozici.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Také hosté zužitkovali početní výhodu. Kryštof Bulka na modré čáře zmařil libereckou snahu o vyhození a DOMINIK RYMON poté z pravého kruhu tvrdou přízemní ranou propasíroval touš za betony Krátkého! Asistence: Kryštof Bulka.
     
    38:55
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Měchura – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    38:46
    Rossmy přihrávkou naslepo našel jen Dominika Rymona, jenž objel bránícího hráče a pořádně prověřil gólmana. Krátký stále drží nulu!
     
    38:10
    Ondřej Matas vzal akci dvou proti dvěma na sebe. Čeněk Krátký ale jeho střelu z levého křídla dobře viděl a v klidu ji chytil.
     
    37:15
    A mohlo být pro domácí ještě veseleji. Mikuláš Jenčovský od zadního hrazení vyzval Davide Putze, který z mezikruží nepropálil povyjetého Jiskru. K dorážce se ještě propracoval Samuel Fiala, karlovarský gólman jej ovšem vychytal parádním zákrokem lapačkou!
     
    36:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši krásnou akcí využívají přesilovku. Martin Böhm od modré čáry nabil do levého kruhu Davidu Putzovi. Ten už mohl střílet, ještě si ovšem puk zpracoval, zvedl hlavu a připravil zakončení do poloprázdné klece na druhé straně stojícímu FILIPU KŘÍŽOVI. 3:0! Asistence: David Putz, Martin Böhm.
     
    35:48
    Jakub Vogel zabojoval u mantinelu a nasměroval kotouč do bezpečí.
     
    35:19
    Liberečtí trošku uspěchali rozehrávku a dopustili se zakázaného uvolnění. Energie tedy v oslabení získala buly v útočném pásmu.
     
    34:47
    Petr Gajda odstartoval přesilovku okamžitou dělovkou od modré čáry. Rána bez přípravy skončila na plexiskle za hostující klecí.
     
    34:44
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Príhoda – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:46
    Energie se i s lehkým přispěním zásahu rozhodčího dostala do přečíslení. Odražený puk napálil na bránu Jan Botoš, který z mezikruží nemířil přesně.
     
    32:33
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři zdvojnásobují svůj náskok! Petr Gajda od levého mantinelu hezkou přihrávkou oslovil ADAMA MĚCHURU. Ten před bránou neměl moc času, ale stihl chytře prostrčit kotouč pod padajícím Jiskrou! Asistence: Petr Gajda, Bennet Rossmy.
     
    31:46
    V akci tři na dva dostal přihrávku Sapoušek. Uvnitř levého kruhu mu nicméně černá guma sjela z čepele a Krátký žádné střele čelit nemusel.
     
    31:20
    Jan Botoš si před brankovištěm zpracoval nahozený puk. Než se stihl otočit, byl u něj jeden z beků, který jej nenechal zakončovat.
     
    29:54
    Postavení mimo hru v podání Energie, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    29:00
    Petr Gajda pohotově vystřelil hned po buly. Štěpán Jiskra jeho pokus vyrazil, načež se Adam Měchura marně snažil došťourat kotouč zpoza branky do sítě.
     
    28:34
    Bennet Rossmy zachytil liknavou rozehrávku jednoho z karlovarských beků. Hned se snažil najít mezi kruhy najíždějícího Petra Gajdu, avšak poslal mu touš jen na brusle.
     
    27:50
    Karlovy Vary jsou nuceny trávit početní převahu mimo útočné pásmo. Skvělá práce Severočechů při tomto oslabení!
     
    27:10
    Bílí Tygři se osvobodili, následovalo postavení mimo hru v podání hostů, kteří se snažili rychle vrátit zpátky do třetiny.
     
    26:54
    Rymonova střela byla tečována nad branku. Kupčo posléze vypálil z ostrého úhlu, klec však netrefil.
     
    26:21
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Gajda – 2 min., držení).
     
    26:03
    Petr Gajda s vervou dobrusloval nahození ze středního pásma, Štěpán Jiskra se tak radši rozhodl schovat touš ve svém držení.
     
    25:53
    Šmajdova střela byla sražena za branku. Karlovarský útočník se pokusil zaskočit Krátkého ze záporného úhlu, liberecký brankář byl pozorný.
     
    24:58
    Povedená střela Ondřeje Matase z pravého kruhu Krátkému vypadla z rukavice a několik energetiků se snažilo o dorážku. Dobrou práci odvedli domácí beci, kteří gólmanovi pomohli brankoviště uhájit.
     
    24:05
    Aktuálně sledujeme hodně neurovnanou pasáž. Ani jeden tým si nemůže dát více přesných přihrávek za sebou.
     
    22:53
    Lukáš Meisel vypálil z voleje od modré čáry, Robert Šlechta jeho ránu srazil k zadnímu mantinelu. Stanislav Jiskra teď zasahovat nemusel.
     
    22:03
    Karlovy Vary se dostaly k puku, avšak zahrály jej pouze na zakázané uvolnění. Hra se tedy vrací do jejich defenzivní zóny.
     
    21:53
    Tygrů je na začátku druhé třetiny plný led. Znovu se usadili v útočném pásmu a Filip Kříž z levé strany donutil Štěpána Jiskru k zákroku.
     
    20:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    Máme tu první gól! Petr Gajda nejprve v dobré střelecké pozici promáchl, jenže kotouč se odrazil na vrcholky kruhů k MARTINU BÖHMOVI, který ho povedenou ranou bez přípravy okolo Jiskrovy lapačky nasměroval do sítě. Asistence: Bennet Rossmy, Petr Gajda.
     
    20:15
    Druhou část otevírá rychlé zakázané uvolnění domácího celku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:42.
     
    Máme za sebou dvacet minut velice kvalitního dorosteneckého hokeje. Vzhledem k předváděné hře je s podivem, že stále čekáme na první gól. Oba týmy jej několikrát měly doslova na dosah, tak se nechme překvapit, kdo nakonec otevře skóre.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Západočeši tráví závěr periody v ofenzivní zóně. Uvidíme, jestli ještě stihnou něco vymyslet...
     
    18:55
    Energie zatopila před domácí brankou. Od tyčky se kotouč odrazil k Samuelu Šmajdovi, který ještě vybízel k teči Ondřeje Dorota. Karlovarský obránce ale ve velké šanci nedokázal puk pořádně zasáhnout!
     
    18:30
    Mikuláš Jenčovský napálil kotouč od červené čáry na branku, načež odjel střídat.
     
    17:41
    Tygři se drží v útočném pásmu, Vary se ale skvěle pohybují a soupeři nenechávají příliš volného místa.
     
    16:34
    Martin Böhm chyboval na modré čáře a hosté vyrazili do akce dvou na jednoho. Liberecký obránce ale své zaváhání napravil, když lehce tečoval přihrávku a Lubomír Kupčo to měl se skákavým pukem těžké. Přesto musel Krátký předvést velice kvalitní zákrok!
     
    16:15
    Po rychlé kombinaci a nahrávce Kříže z pravého kruhu stanul v ideální střelecké pozici Mikuláš Jenčovský, jenž po bleskové otočce zamířil pouze do středu branky!
     
    16:12
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Rymon – 2 min., podrážení).
     
    15:20
    Lukáš März se i s trochou štěstí vytočil zpoza klece až do kladného úhlu, Krátký ale mezeru u bližší tyčky včas uzavřel.
     
    14:45
    Severočeši vyhodili, Filip Kříž navíc skvělým napadáním rozehrávky pošetřil další čas.
     
    14:27
    Úvod první přesilovky utkání byl ze strany Energie malinko statický. Samuel Šmajda to nakonec zkusil tahem z levého kruhu, Čeněk Krátký přerušuje hru.
     
    13:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Měchura – 2 min., hákování).
     
    13:34
    Elitní liberecká formace se dlouho držela ve třetině. Bennet Rossmy si u zadního mantinelu všiml, že se mezi kruhy nachází Gajda. Škoda pro Tygry, že přihrávka nebyla z nepřesnějších.
     
    12:37
    Filip Kříž si najel před Jiskrovu svatyni a šikovně tečoval přihrávku z pravé strany. Energetiky zachránilo břevno!
     
    11:52
    Nahození Patrika Hohla prolétlo přes houštinu těl a Krátký s ním měl co dělat. Ve spolupráci s beky nepříjemnou situaci přečkal.
     
    10:55
    Jiskra si troufl na rozehrávku před dojíždějícím Jenčovským. Těžko říct, jestli mu za to obránci úplně poděkovali, následný boj za brankou každopádně zvládli.
     
    10:16
    Richard Patzelt se hezkým bruslařským manévrem na modré vyhl hrozícímu ofsajdu. Domácí pokračují s pukem.
     
    09:27
    Meiselovo bekhendové nahození se snášelo ke karlovarské brance. Stanislav Jiskra musel dávat pozor, jestli někdo nezmění jeho směr.
     
    08:46
    Martin Böhm výborně napadal soupeřovu rozehrávku a ukořistil puk v ofenzivní zóně. Škoda pro Liberecké, že následná přihrávka do strany na Filipa Kříže postrádala razanci.
     
    08:06
    Karlovy Vary v posledních minutách pořádně pookřály. Dominik Rymon nejprve z osy hřiště přestřelil branku, načež ještě dotíral na Krátkého. Ten našel touš v lapačce, hra je přerušena.
     
    06:50
    Jan Botoš se po rychlé kombinaci zjevil mezi kruhy. V ideální střelecké pozici ještě vybízel k teči Hohla, který najížděl k tyči. To se ale jako správné řešení neukázalo.
     
    05:53
    Pořádně zahrozili také hosté. Lukáš März si najížděl před Krátkého. Zpoza klece obdržel přihrávku rovnou na hokejku, z první si poté vylámal zuby na betonech gólmana!
     
    05:20
    Matěj Leden byl hodně aktivní u tyčky. Kotouč se vznesl do výšky a přistál v síti pouze z vnější strany. Severočeši zatím mají více ze hry.
     
    04:32
    Další velká šance šelem! Do mezery v karlovarské obraně si to namířil Mikuláš Jenčovský. Před Jiskrou si přehodil puk na bekhend, maskovaného muže ovšem nerozhodil.
     
    03:57
    Jakub Vogel s vervou napadal rozehrávku domácích. Tři liberečtí hráči s ním měli docela problém, nakonec se přece jenom vykombinovali z pásma.
     
    03:14
    Energetici si vypracovali velice zajímavý tlak. Jan Botoš zakončoval z mezikruží, ke své smůle to ale měl na bekhend a Krátký přízemní střelu vykopl do bezpečí.
     
    02:38
    Teď Krátkému vypadla střela od modré čáry. Samuel Šmajda se snažil dorážet na brankovišti, liberečtí beci mu nicméně nenechali čas ani prostor.
     
    02:00
    Robert Šlechta táhl karlovarskou akci. Z pravého kruhu to vzal na sebe, Čeněk Krátký zasahuje vyrážečkou.
     
    01:20
    David Putz se zčistajasna objevil úplně sám před brankou. Štěpán Jiskra se na čáře výborně roztáhl a nenechal Putze prostrčit touš do sítě!
     
    00:42
    Puk se odrazil do levého kruhu příhodně pro Martina Böhma, který ranou z první donutil Jiskru ke kvalitnímu zákroku betonem.
     
    00:16
    Bílí Tygři začali pěkně zostra. Rossmy vjel do pásma a hned vystřelil na zadní mantinel. Od modré to pak zkoušel Ondřej Culek, jemuž kotouč nesedl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Krátký (Leško) – Böhm, Hladík, Meisel, Patzelt, Culek – Putz, Vodlan, Fiala, Jenčovský (C), Kříž, Leden, Měchura, Plos, Jobek, Rossmy, Gajda.

    HC Energie Karlovy Vary: Jiskra (Kubát) – Dorot, Houdek (A), Anton, Bulka, Hohl, Vogel, Kupčo, Šlechta, Šmajda, Príhoda, Matas, Rymon, Botoš (C), Sapoušek (A), März, Zeman.

    Rozhodčí: Mareš – Všetečka, Brož.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Skupina o pořadí v play-off v rámci ELIOD Extraligy dorostu pokračuje čtrnáctým kolem. My se společně zaměříme na důležitý souboj mezi týmy Bílí Tygři Liberec a HC Energie Karlovy Vary.

    Význam utkání je jasný už při pohledu na tabulku. Oba celky bojují o nejvyšší příčky a rozdíl mezi nimi je pouze tříbodový. Liberečtí tedy v případě výhry v základní hrací době toto manko vymažou. Tygři včera přehráli Chomutov po dobrém výkonu 3:1. Energetici vybojovali v Havířově dva body za vítězství 5:4 po prodloužení, nicméně mohlo pro ně být i lépe. K vlastní smůle ovšem prohospodařili tříbrankový náskok.

    Zatím jediné vzájemné utkání v sezóně vyšlo mnohem lépe Západočechům, kteří na domácím ledě uspěli vysoko 7:3. Získají body i pod Ještědem, nebo budou muset své rezervě na dnešního soupeře zamávat? To se dozvíme už v pátek brzy odpoledne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 21. Böhm (Rossmy, Gajda), 33. Měchura (Gajda, Rossmy), 37. Kříž (Putz, Böhm) – 40. Rymon (Bulka), 42. Bulka (Matas, Botoš), 55. Príhoda (Šlechta, Hohl), 58. Šmajda


    Bílí Tygři Liberec: Krátký (Leško) – Böhm, Hladík, Meisel, Patzelt, Culek – Putz, Vodlan, Fiala, Jenčovský (C), Kříž, Leden, Měchura, Plos, Jobek, Rossmy, Gajda.
    HC Energie Karlovy Vary: Jiskra (Kubát) – Dorot, Houdek (A), Anton, Bulka, Hohl, Vogel, Kupčo, Šlechta, Šmajda, Príhoda, Matas, Rymon, Botoš (C), Sapoušek (A), März, Zeman.

    Rozhodčí: Mareš – Všetečka, Brož
    bahis siteleri