HC MUNI – Engineers Prague 1:3 (kon.) | Akademici Plzeň – Black Dogs Budweis 2:1 (1:0 po s.n.)
konec
HC MUNI
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
ČVUT Engineers Prague
Středa 05.02.2020, 20:00 • Hokejové haly dětí a mládeže, Brno • Univerzitní liga ledního hokeje • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    V brněnských hokejových halách za Lužánkami nás ve středu od osmé hodiny večerní čeká třaskavý souboj o první místo v ULLH!

    Hostující pražský tým Engineers bude vedoucí pozici hájit před brněnskou Masarykovou univerzitou, která je se ztrátou tří bodů na druhé příčce tabulky.

    V akci taktéž uvidíme nejlepšího střelce univerzitní soutěže. Útočník domácích Medvědů Peter Bustin, který vstřelil deset branek a přidal stejný počet asistencí, se zároveň drží společně s Markem Kovalskim z BO Ostrava na čele produktivity ligy! Nejvíce bodů z hostujícího celku, konkrétně patnáct, mají na svém kontě Tomáš Fabiánek a nejproduktivnější obránce celé ligy David Kulich.

    Ve vzájemných zápasech se zatím mnohem více daří jihomoravskému celku, který ovládl obě dvě předchozí střetnutí. Uvidíme, jak dopadne souboj favoritů soutěže tentokrát.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Masaryk University: Tichon (Holub) – Studený, Lašák, Krejčí, Kučera, Grman, Gonos, Grygera – Matov, Říčka, Hasoň, Čtvrtníček, Biolek, Kadlic, Pavel, Kalus, Heža, Tomaník, Bustin, Florek

    Engineers Prague: Příhoda (Havel) – Janásek, Kulich, Raiterman, Žáček, Spurný, Herna, Klement, Sedliský, Vobořil – Veber, Janata, Suda, Káník, Josefus, Sekerka, Fabiánek, Burda, Kadlec, Kolář, Najman

    Rozhodčí: Čunočka – Vašíček, Král'.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Hostující gólman si poradil se střelou z levého křídla, puk chytil do lapačky, hned vzápětí jej z ní však vyklepal a umožnil spoluhráčům rozehrávku.
     
    02:10
    Zatím se hraje stále bez přerušení, domácí brankář Tichon vykopává puk do rohu hřiště.
     
    02:43
    Poprvé v dnešním zápase zní píšťalka rozhodčího, který přerušuje hru poté, co Příhoda zasáhl znovu svou lapačkou.
     
    03:12
    Tomaník se z levého křídla natlačil před gólmana a zblízka se jej pokusil nadvakrát překonat. Příhoda byl připraven a skryl kotouč.
     
    03:45
    David Vobořil, obránce Engineers, nabruslil s pukem do útočného pásma a z vrcholu kruhu prověřil Tichona. Ten hrací předmět udržel na své hrudi.
     
    04:32
    Čtvrtníčkova střela z pravého křídla bránu minula a kotouč následně vyjel až z třetiny pražského celku.
     
    04:49
    Ofsajd zastavuje pokus hostující pětice o přechod přes útočnou modrou čáru.
     
    05:20
    Janásek to zkoušel dvakrát po sobě od modré. Vypadalo to však, že kotouč ani jednou k bráně nedoletěl.
     
    06:33
    Zakázané uvolnění přenáší hru zpět před hostující bránu.
     
    07:01
    Engineers právě vstřelili branku!
    Hosté se po chybě soupeře dostávají do vedení! Fabiánek vypíchl kotouč protihráči, MARTIN SUDA následně střílel z dobré pozice mezi kruhy. Napoprvé Tichona nepřekonal, v druhém případě z dorážky už ano. Asistence: Tomáš Fabiánek.
     
    08:37
    Lašák se z obrany protáhl po pravém křídle až do rohu v útočném pásmu, odkud posílal puk před bránu. Ani jeden z jeho spoluhráčů ale nebyl ve správný čas na správném místě.
     
    09:26
    Hosté odpalují kotouč ke Kučerovi za domácí bránu a odjíždějí střídat.
     
    09:50
    Ofsajd týmu Engineers Prague.
     
    10:18
    Medvědi jsou po inkasované brance lehce v útlumu, tentokrát vyhodili puk jen na zakázané uvolnění.
     
    11:03
    Naopak tentokrát se domácí hokejisté pokusili zahrozit v útoku, zmatků v hostující obraně však nedokázali využít. V útočném pásmu ale alespoň na chvíli zůstanou. Hosté se dopustili icingu.
     
    11:14
    Engineers se však velmi rychle vydali do útočného pásma a prověřili Tichona. Po jeho zákroku se bude vhazovat v třetině Brňanů.
     
    13:45
    Poslední minuty nepřinášejí žádné velké vzrušení ani zajímavé momenty. Tichon tuto pasáž přerušil lapením kotouče po nahození soupeře.
     
    14:34
    Jan Kalus najel do pásma Engineers a z pravé strany vystřelil na Příhodu. Nemířil však moc přesně, puk letěl přesně doprostřed brány. Hostující gólman jej následně přikryl pod lapačku.
     
    16:07
    Hra, jako již tradičně na brněnských hokejových halách mládeže, rychle ubývá. Příhoda měl další práci, tentokrát s nahozením od levého mantinelu. Žádnou větší šanci ale zatím řešit nemusel.
     
    17:38
    Lašák se v obranném pásmu nenechal překvapit kličkou a získal kotouč, na druhé straně kluziště střílel o chvíli později z dobré pozice Florek, Příhoda je však zatím spolehlivý.
     
    18:10
    A další zákrok hostující gólmana. Puk mu z lapačky sice vypadl, byl u něj však první a nedopustil tak žádné pokusy o dorážku.
     
    18:28
    I Tichon musel být po rychlém výpadu soupeře ve střehu. Kotouč chytil a hra je tak po krátké chvíli opět přerušena.
     
    18:36
    Teď si domácí gólman nebyl jistý, kde se kotouč po střele soupeře od modré rychle po vhazování nachází. Naštěstí pro něj jej měli v držení jeho spoluhráči, kteří s pukem vyjeli do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina souboje o vedoucí pozici v Univerzitní lize ledního hokeje je za námi. Příliš zajímavých momentů nám oba celky v úvodní dvacetiminutovce nenabídly. Větších šancí bylo po málo, jeden gól jsme však viděli. Martin Suda nadvakrát překonal Tichona po nepovedeném výjezdu soupeře z obranného pásma a otevřel tak skóre utkání.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Skvělý zákrok domácího gólmana hned v první minutě prostřední části zápasu! Káník dostal přihrávku před částečně odkrytou bránu, Tichona ale nepřekonal a hrdina momentu před protihráči stihl kotouč i přikrýt!
     
    22:20
    Domácí hokejisté se několik desítek sekund snažili něco vymyslet v útočném pásmu. Nakonec to na sebe vzal obránce Grygera, nerozhodl se ale dobře, nastřelil totiž jen bránícího hráče.
     
    24:00
    I vstup do druhé třetiny je velmi rychlý a prakticky se nepřerušuje...
     
    24:40
    Tichon vyjel za svou branku a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, hosté však stále drží svého soupeře v jeho pásmu.
     
    25:20
    Vobořil dojel kotouč na pravém kruhu a snažil se okamžitě vystřelit, nepovedlo se mu to, protože mu do jeho pokusu na poslední chvíli vložil hůl obránce soupeře.
     
    25:50
    Jan Hasoň nabruslil z křídla až mezi kruhy, jeho střele však bráně také nedoletěla, protože se puk otřel o chrániče soupeře.
     
    26:28
    Říčka se musel sbírat z ledu po tvrdém hitu soupeře v obranném pásmu Masarykovy univerzity.
     
    28:00
    Rychlý hokej opravdu vidíme, šance ale stále nepřicházejí. Kromě tutovky Káníka hned v úvodních sekundách třetiny se prakticky nic důležitého nestalo.
     
    29:08
    Až teď konečně něco zajímavějšího. Florek střílel okamžitě po převzetí dobré přihrávky spoluhráče zpoza brány, z levého kruhu ale vzdálenější tyč o kousek minul.
     
    29:59
    Útočná akce domácích byla zakončena nepříliš povedenou střelou z pravé strany jejich útočné třetiny, Přihoda kotouč srazil za bránu.
     
    30:20
    Vyloučení v týmu HC Masaryk University (Čtvrtníček – 2 min., sekání).
     
    30:57
    Chvíli poté, co se základní hrací doba překlenula do své druhé poloviny, přišlo první vyloučení. Úvod přesilové hry se hostům ale úplně nedaří. Grygera po chvíli vyhodil, následně se Engineers dopustili zakázaného uvolnění.
     
    32:10
    Obránce Raiterman při snaze vystřelit z nápřahu od modré čáry zlomil svou hůl, domácí čtveřice tak vyjela s pukem ze svého obranného pásma.
     
    32:20
    Domácí v plném počtu.
     
    33:10
    Engineers právě vstřelili branku!
    Hostům však nemusí nevyužitá přesilovka vůbec vadit! Ujížděli totiž do přečíslení dva na jednoho. PETER JOSEFUS to vzal na sebe, rychle si přehodil puk na forhend a z bezprostřední blízkosti brány jej poslal nad Tichonovu vyrážečku. Asistence: David Kulich.
     
    34:19
    Jan Kalus nabral rychlost a individuálně se pokusil dostat do střelecké pozice. Hosté mu puk vypíchli, vystřelil však jeho spoluhráč. Puk ale k bráně nedoletěl.
     
    34:19
    Vyloučení v týmu Engineers Prague (Raiterman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:20
    Ani domácím hokejistům jejich první početní výhoda nevychází, minuta z ní je pryč a žádnou střelu jsme neviděli.
     
    35:55
    Engineers znovu vyhazují kotouč až k Tichonovi.
     
    36:15
    Příhoda vykopl puk po střele Štěpána Kučery od modré svým pravým betonem.
     
    36:19
    Hosté v plném počtu.
     
    36:59
    Medvědi pokračovali ve snaze vstřelit kontaktní branku a drželi se v útočném pásmu i po návratu Raitermana na led. Jejich ofenzivu přerušil Příhoda chycením kotouče.
     
    37:24
    Vyloučení v týmu HC Masaryk University (Gonos – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:20
    Josefus se proháčkoval až do střelecké pozice a vyslal svižnou střelu zápěstím. Puk o kousek minul pravou tyč brány Masarykovy univerzity.
     
    38:31
    Tichon zasahuje proti střele ze křídla a bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    39:24
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu HC Masaryk University (Čtvrtníček – 2 min., hrubost).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá perioda zápasu skončila výsledkem 1:0 pro hostující Engineers. Ve 34. minutě navýšil vedení Pražanů Petr Josefus, který využil přečíslení svého týmu dva na jednoho. Ve druhé polovině prostřední dvacetiminutovky se také natrhl pytel s dnešními vyloučeními. Domácí hráli jednu početní výhodu, hosté dokonce dvě. Ani jedné přesilovkové trefy jsme se ale nedočkali. Engineers začnou třetí třetinu znovu v převaze, protože domácí Čtvrtníček byl zároveň se sirénou vyloučen za hrubost.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Kotouč se chvíli po vhazování odrazil k domácí bráně. Tichon neponechal nic náhodě a puk pro jistotu přikryl.
     
    41:17
    Přesilové hry zatím ozdobou dnešního zápasu rozhodně nejsou, domácí čtveřice se znovu osvobodila.
     
    42:00
    Domácí v plném počtu.
     
    42:38
    Hasoň se zajímavě dostával až před Příhodu, na pořádné zakončení své akce byl ale příliš blízko.
     
    42:59
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Domácí poprvé v zápase překonávají Příhodu a bylo to po akci vskutku nenápadné. Už to vypadalo, že JAN GRYGERA je z dobrého úhlu pro střelu pryč, nakonec však téměř z hranice brankové čáry nahodil puk směrem k hostujícímu gólmanovi, kterému kotouč propadl mezerou mezi betony až do sítě. Asistence: Pavel Tomaník.
     
    43:30
    Příhoda znovu v ohrožení, tentokrát už však prostor mezi svými betony dokázal uzavřít včas.
     
    45:20
    Po delší době přerušuje hru také strážce domácí svatyně Tichon. Následuje vhazovaní po jeho pravici.
     
    45:50
    Příhoda dokázal zkrotit skákavý kotouč a schovat jej do lapačky, znovu se tak přerušuje.
     
    45:50
    Vyloučení v týmu Engineers Prague (Janásek – 2 min., sekání).
     
    46:33
    Hosté se dokázali už dvakrát osvobodit a střídají.
     
    47:22
    Medvědi se stále nedokázali pořádně usadit v útočném pásmu, jejich početní výhoda se chýlí ke konci.
     
    47:50
    Hosté v plném počtu.
     
    48:55
    Vojtěch Kadlic, ještě loni hráč juniorky brněnské Komety, se pokusil v rohu kluziště obhodit se protihráče, to se mu ale nepovedlo a puk tak ztratil.
     
    50:03
    Tichon zasahuje proti nahození, nebo spíše takové žabce, od mantinelu a přerušuje tak průběh utkání.
     
    50:57
    Vyloučení v týmu Engineers Prague (Káník – 2 min., podrážení).
     
    51:40
    Domácí se dokázali rychle vrátit do útočného pásma i ohrozit gólmana, kotouč za Příhodu ale nedotlačili.
     
    52:36
    Hosté se však znovu dvakrát osvobodili vyhozením puku až na druhou stranu ledové plochy.
     
    52:57
    Hosté v plném počtu.
     
    53:27
    Zakázané uvolnění Masarykovy univerzity.
     
    53:44
    Tentokrát naopak vyhodili puk na icing hosté.
     
    54:51
    Příhoda sice nebyl v ideálním brankářském postoji, se střelou z úhlu si ale bez problémů poradil a kotouč vyrazil.
     
    55:52
    Puk končí až v ochranné síti, bude se vhazovat před bránou domácího týmu.
     
    57:04
    Do konce třetí třetiny nezbývají už ani tři minuty. Do útoku se ale v posledních chvílích tlačí hlavně vedoucí hosté, uvidíme zda se domácí Medvědi dostanou do závěrečného náporu.
     
    57:53
    Další vhazování v pásmu Brňanů, tentokrát po pravé ruce brankáře Tichona.
     
    58:10
    Buly před Příhodou, jeho protějšek Tichon zatím stále zůstává v bráně.
     
    58:31
    Engineers se dokázali "prošermovat" do středního pásma a ukrajují cenné sekundy ze zbývajícího času.
     
    58:51
    Po vzájemná potyčce přijde vyloučení na obou stranách.
     
    58:51
    Vyloučení v týmu HC Masaryk University (Kučera – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Masaryk University (Tomaník – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Engineers Prague (Josefus – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Engineers Prague (Káník – 2 min., hrubost).
     
    58:51
    Oddechový čas pro domácí. Bude se pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    59:20
    Domácí již v šesti!
     
    59:52
    Engineers právě vstřelili branku!
    Je definitivně rozhodnuto! JIŘÍ JANATA měl s trefením prázdné brány jednoduchou práci. Asistence: Tomáš Fabiánek, Tomáš Kadlec.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání o první místo v Univerzitní lize ledního hokeje je u konce. Pražští Enginners dokázali porazit Masarykovu univerzitu v poměru 1:3 a svůj náskok v tabulce navyšují už na šest bodů. Za domácí se prosadil pouze Jan Grygera, za hosty pak Martin Suda, Petr Josefus a Jiří Janata.
     
    Ode mě je to pro dnes již vše. Přeji vám klidný večer a u dalšího textového sportovního přenosu opět na počtenou! (22:08:03)
    Marken.cz

    Filip Krůza

    Branky a nahrávky: 43. Grygera (Tomaník) – 8. Suda (Fabiánek), 34. Josefus (Kulich), 60. Janata (Fabiánek, Kadlec)


    HC MUNI: Tichon (Holub) – Studený, Lašák, Krejčí, Kučera, Grman, Gonos, Grygera – Matov, Říčka, Hasoň, Čtvrtníček, Biolek, Kadlic, Pavel, Kalus, Heža, Tomaník, Bustin, Florek
    ČVUT Engineers Prague: Příhoda (Havel) – Janásek, Kulich, Raiterman, Žáček, Spurný, Herna, Klement, Sedliský, Vobořil – Veber, Janata, Suda, Káník, Josefus, Sekerka, Fabiánek, Burda, Kadlec, Kolář, Najman

    Rozhodčí: Čunočka – Vašíček, Král'
    bahis siteleri