Finsko – Česko 4:3 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Finsko
4:3 (1:2, 2:1, 0:0 - 0:0)
Česko
Středa 05.02.2020, 15:30 • Wellblechpalast, Berlín • Turnaj pěti (U19)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké středeční odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Tento týden je na programu reprezentační přestávka, a ta se týká i mládežnických reprezentací. Hráči U19 sehrají Turnaj pěti, který se koná v německém Berlíně. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi Finskem a Českem.
     
    Nominace Finska

    Brankáři:
    Eetu Randelin, Roope Taponen

    Obránci:
    Joni Jurmo, Samu Koskenkorva, Kimi Kuusela, Mico Luoto, Jaako Manninen, Vallteri Pulli, Antti Tuomisto, Santeri Yli-Suutala

    Útočníci:
    Santtu Hakanen, Jere Henriksson, Aarne Intonen, Rasmus Lahnaviik, Veeti Miettinen, Wiljami Myllylä, Henri Nikkanen, Petteri Puhakka, Mikael Pyyhtiä, Tuukka Tieksola, Samuel Valkeejärvi, Elias Vilén
     
    Finsko

    Finští hráči do devatenácti let naposledy sehráli tři duely proti českému týmu. Bylo to v listopadu loňského roku, dvakrát se zápasy konaly v Teplicích a jednou pak v Děčíně. Na severu Čech se Finům dařilo, neboť vyhráli všechny tři zápasy. V Teplicích výsledky skončily 5:4 a 3:1, v Děčíně pak čeští mladíci padli 1:2. Dnes by tak rádi zopakovali tyto úspěchy a opět si na český výběr této věkové kategorie brousí zuby.
     
    Nominace Česka

    Brankáři:
    Jan Škorpík (Litoměřice), Hugo Haas (Växjö, Švédsko).

    Obránci:
    Jakub Váchal (Hradec Králové), Jan Mlčák (Litoměřice), Jakub Žůrek (Benátky nad Jizerou), Jiří Suhrada (Tappara Tampere, Finsko), Adam Rutar (Olomouc), Daniel Poizl (Kadaň), Karel Klikorka (Ústí nad Labem).

    Útočníci:
    Matěj Morong (Hradec Králové), David Vitouch (Sparta Praha), David Jindra (Litvínov), Adam Najman, Jakub Rychlovský (oba Benátky nad Jizerou), Radek Mužík (Lulea, Švédsko), Martin Beránek (České Budějovice), Jakub Brabenec (Kometa Brno), Tomáš Bernat, Petr Hašek (oba Kladno), Theodor Pištěk (Örebro, Švédsko), Adam Křemen (Sokolov), Tomáš Křehlík (Karlovy Vary).
     
    Česko

    Česká devatenáctka pak měla ještě další zápasy. V prosinci totiž sehrála World Junior A Challenge, kde se jí vedlo velmi dobře. Nakonec se dostala do bojů o bronzové medaile. Avšak bitvu s Američany čeští hráči nezvládli, po tuhém boji, kdy pět vteřin před vypršením třetí třetiny, srovnal Poizl na 1:1, nakonec USA udolalo Česko 2:1 ve třinácté minutě prodloužení. I čtvrté místo ale bylo rozhodně úspěchem. Dnes by rádi proti Finům mladí Češi chtěli uspět. Bude to zajímavý souboj, který si nenechte ujít.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Randelin (Taponen) – Tuomisto (C), Kuusela, Luoto, Manninen, Yli-Suutala, Jurmo, Pulli, Koskenkorva – Puhakka, Nikkanen, Tieksola – Miettinen (A), Vilén, Pyyhtiä – Henriksson, Intonen (A), Lahnaviik – Valkeejärvi, Hakanen, Myllylä

    Česko: Škorpík (Haas) – Mlčák (A), Klikorka (C), Suhrada, Poizl, Klodner, Žůrek, Rutar – Jindra, Vitouch (A), Mužík – Brabenec, Morong, Rychlovský – Bernat, Přikryl, Pištěk – Křehlík, Křemen, Čížek – Hašek.
     
    Oba celky jsou na ledové ploše, po zaznění státních hymen pak bude moci utkání začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Finové se hned o vhazování dostali do útočného pásma a Škorpík musel hned zasahovat. Na druhé straně pak bylo nebezpečí před Randelinem, ale i ten neinkasoval.
     
    00:56
    Veeti Miettinen sebral puk ve středním pásmu a okamžitě s ním zamířil před Škorpíka. Jeho přihrávku ale nikdo ze spoluhráčů nezachytil.
     
    01:35
    Od vlastní branky po nepřesné akci českého týmu, zakládali další akci Finové. Ale za vlastní brankou o kotouč nakonec přišli.
     
    02:08
    Česká devatenáctka se dopustila postavení mimo hru a ta se přestěhovala do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    02:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    A hned z následného útoku jdou Češi do vedení. JAN MLČÁK na levé straně vystřelil a dostal kotouč za Randelinova záda – 0:1. Asistence: Adam Křemen a Tomáš Křehlík.
    02:18 Jan MLČÁK - 0:1
     
    03:24
    Finové se okamžitě natlačili do útočného pásma, kde chvíli kombinovali, ale zatím se k pořádné střele nedostali.
     
    04:06
    Nyní už ano, Aarne Intonen napřáhl mezi kruhy, jeho pokus betonem vyrazil Škorpík do bezpečí.
     
    06:32
    Znovu si finský tým vypracoval šanci před českou brankou, obrana ale Škorpíkovi pomohla a dostala puk do bezpečí.
     
    07:12
    Matěj Morong poslal na pravou stranu přihrávku, kterou jeho spoluhráč minul. Do žádného zakončení se tak nedostal.
     
    07:57
    Soupeř českého týmu prahne po vyrovnání a opět k tomu měl několik pokusů, ty však zase byly spíše nepřesné. Nicméně Finové jsou stále v útočném pásmu.
     
    08:47
    Svižná střela Hakanena z levého kruhu jen prosvištěla okolo české branky a skončila vedle ní. Tentokráte Škorpík mohl být v klidu.
     
    09:17
    Jakub Žůrek poslal na modrou čáru Váchalovi dobrou přihrávku. Druhý jmenovaný pak z první vystřelil a donutil Eeta Randelina k zákroku. Ten kotouč ukryl u sebe a zastavil hru.
     
    09:58
    Mlčák se napřahoval na modré čáře, ale poté raději zvolil přihrávku vedle, následně se puk dostal opět před Randelina, jenž kryje další pokus z těsné blízkosti.
     
    10:06
    Vyloučení v týmu Finsko (Elias Vilén – 2 min., držení).
     
    10:52
    Další český tlak před finskou klecí a nebezpečí před svým brankovištěm hasil opět Randelin.
     
    11:18
    Po neúspěšné akci Finů následoval protiútok českého týmu. Ten si ale také zrovna přesně nepočínal. Obě akce na obou stranách tak skončily zmarem.
     
    12:02
    David Jindra v mezikruží v pokleku vystřelil, jeho pokus byl sražen Randelinem vedle jeho branky.
     
    12:06
    Finové jsou v plném počtu.
     
    12:22
    Nyní se vhazuje po levé ruce Jana Škorpíka, který v předchozím zákroku zastavil akci finského národního týmu.
     
    12:49
    Manninen zachytil puk ve středním pásmu a hned vracel hru do teritoria českého týmu. Ale na Škorpíka žádná nebezpečná střela nešla.
     
    13:16
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už ale povedlo a střela RASMUSE LAHNAVIIKA byla přesná a končí za Škorpíkovými zády. Ten se snažil zakročit, leč neúspěšně – 1:1. Asistence: Jere Henriksson a Aarne Intonen.
    13:16 Rasmus LAHNAVIIK - 1:1
     
    15:42
    Finský tým po vyrovnání ožil a znovu se natlačil před branku Jana Škorpíka. Ale ten celou situaci opět ustál.
     
    15:52
    Adam Rutar sebral odražený puk v obranném pásmu, na nic nečekal a rozehrál další akci českých barev. Jenže před finskou klecí se národnímu týmu pokus nepovedl.
     
    17:06
    Z bekhendu to zkusil Valterri Pulli, ale zblízka Škorpíka nepřekonal. Následně pak byla hra přerušena a vhazuje se před jeho brankou.
     
    17:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi si vrací své vedení zase zpátky. Mezi kruhy napřáhl ke střele THEODOR PIŠTĚK a jeho pokus nakonec zaplul za Randelinova záda – 1:2. Asistence: Karel Klikorka a Filip Přikryl.
    17:36 Theodor PIŠTĚK - 1:2
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:17
    Matěj Morong z levé strany švihl do kotouče, který ale jenom proletěl kolem branky Finů a skončil v rohu.
     
    19:49
    Ještě mají puk čeští mladíci, ale už to vypadá, že se v této části hry nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní se do vedení dostal český tým, Finové se snažili vyrovnat, ale nedařilo se jim to. Nakonec toho ale dosáhli a začínalo se opět od začátku. V závěru první periody pak vrátil českému týmu vedení Theodor Pištěk a poprvé do kabin se tak jde lépe právě Čechům. Čeká nás další zajímavá třetina, která začne přibližně v 16:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Finové začali druhou třetinu akcí před českou brankou, ale tu do zdárného konce nedotáhli. Poté hru otočil zase český výběr, jenž Randelina donutil k zákroku.
     
    22:06
    Po nepřesné akci Finů následoval další útok Čechů, ti nedostali puk za Randelina a Finové otáčejí hru.
     
    22:40
    Po zákroku Škorpíka byla hra přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Finský tým tak útočné pásmo ještě udržel.
     
    22:58
    Vyloučení v týmu Česko (Filip Přikryl – 2 min., hákování).
     
    24:21
    Český tým se zatím dobře brání a vyhazuje puky až před Randelina. Finům se zatím nedaří ohrozit Škorpíkovu branku.
     
    24:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Teď už to neplatí, přesilovka Finů je využita a je opět vyrovnáno. MIKAEL PYYHTIÄ dostal puk za Škorpíka a začíná se znovu od začátku. Asistence: Aarne Intonen a Veeti Miettinen.
    24:57 Mikael PYYHTIÄ - 2:2
     
    26:08
    Znovu finský tým ožil a dostal se před Škorpíka, před ním vznikla skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval český brankář a dostal kotouč pod kontrolu.
     
    26:50
    Matěj Morong na pravém kruhu střelu poslal jen do obrany soupeře a poté si už Randelin svou branku uhlídal.
     
    27:12
    Vyloučení v týmu Finsko (Kimi Kuusela – 2 min., hákování).
     
    29:12
    Finové přečkali své oslabení bez úhony a už jsou v plném počtu.
     
    30:50
    Jsme za polovinou základní hrací doby a na ukazateli stále svítí nerozhodný stav. Nyní jdou do akce Finové, obrana českého týmu se tak musí mít na pozoru.
     
    32:28
    Další menší závar před Škorpíkem, ten nemusel zasahovat, pomohla mu totiž pozorná obrana.
     
    32:58
    Teď ale zastavil přízemní střelu Pulliho a kotouč dostal před sebe. Následně si ho vzali do své moci jeho spoluhráči, ale nepodařilo se jim ho dostat do středního pásma.
     
    33:36
    Valkeejärvi zavezl puk do útočného pásma, ale Finsko o něj přišlo a záhy se pak Češi zjevili před Randelinem, jenž musel krýt další jejich pokus.
     
    35:02
    Češi v obranném pásmu vybojovali puk a hned ho dostali do neutrální zóny. Dále před soupeřovu klec se však nakonec nedostali.
     
    36:06
    Po další střele Finů zakročil Škorpík a hra je zase pozastavena. Vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    36:33
    Jeden z Finů neudržel puk na modré čáře a ten propadl do středního pásma. Soupeř českého týmu tak musí útočnou třetinu opustit.
     
    37:16
    Následně se do akce dostal finský tým znovu, po pokusu Hakanena zastavil puk betony Jan Škorpík.
     
    38:02
    Aarne Intonen napřáhl na levém kruhu a jeho pokus končí na obraně Česka.
     
    38:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové poprvé v utkání strhávají vedení na svou stranu, když Škorpíka prostřelil po přihrávce od Intonena VEETI MIETTINEN – 3:2. Asistence: Aarne Intonen.
    38:29 Veeti MIETTINEN - 3:2
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jenže dvanáct vteřin před koncem této části hry se začíná opět od začátku. Češi se ještě dostali do útočného pásma, kde se mezi tři tyče trefil TOMÁŠ KŘEHLÍK – 3:3. Asistence: Jiří Suhrada.
    39:48 Tomáš KŘEHLÍK - 3:3
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Finsko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Wiljami Myllylä.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také prostřední dějství je minulostí. Finové nejprve vyrovnali a v závěru poprvé šli do vedení. Ale to jim moc dlouho nevydrželo, protože srovnal Tomáš Křehlík. Uvidíme, co nám ještě nabídne třetí třetina, která začne přibližně v 17:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Od vlastní branky zakládali akci hokejisté českého týmu, chvíli se usadili před Randelinem, ale žádnou střelou ho neohrozili.
     
    40:55
    Stále se český tým drží v útočném pásmu, kde to zkoušel od modré čáry Karel Klikorka, ovšem za Randelinova záda kotouč nedostal.
     
    42:00
    Finové jsou v plném počtu.
     
    43:15
    Rasmus Lahnaviik napřáhl na vrcholu pravého kruhu, kotouč ale proletěl jen vedle branky Jana Škorpíka.
     
    44:09
    Tomáš Křehlík bojoval o kotouč u hrazení se soupeřem, nakonec ho do své moci dostali Finové a spěchají před branku Jana Škorpíka.
     
    44:59
    Finové si v obranném pásmu počínali dobře a obrali svého soupeře o kotouč. Záhy však na druhé straně neudrželi útočnou třetinu.
     
    46:22
    Český tým se prodral do pásma Finska, ale před Randelinem ale neuspěl.
     
    47:16
    Nahození puku Finy do obranného pásma a poté už směřují do útoku. Obrana českého týmu se tak rychle vrací zpět před Škorpíka.
     
    48:30
    Henri Nikkanenovi nevyšla střela, která končí na holi jednoho z beků českého týmu.
     
    48:42
    Vyloučení v týmu Česko (Theodor Pištěk – 2 min., hákování).
     
    49:43
    Finové se už usadili před Škorpíkem, jejich pokus šel mimo tři tyče. Následně pak se český tým osvobozuje a vyhazuje puk až před Randelina.
     
    50:42
    Český tým je v plném počtu.
     
    51:35
    Po zákroku Randelina je hra pozastavena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    52:12
    Povedená akce českého týmu končí zakončením z pravé strany. Brankář Finů ale kotouč vyrazil do bezpečí a pomohl svému týmu.
     
    53:12
    Oba týmy se snaží strhnout vedení na svou stranu, ale oba gólmani jsou zatím proti.
     
    54:15
    Matěj Morong sice vyvezl kotouč z obranného pásma, ale Česko se nedostalo do akce, místo toho čelilo dalšímu finskému pokusu.
     
    55:19
    Tuukka Tieksola projel do mezikruží, jeho následná střela končí mimo tři tyče.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:24
    Stále se skóre v závěru třetiny nemění a už to vypadá, že utkání dojde minimálně do nastavené hrací doby.
     
    59:50
    Kotouč je v neutrální zóně a třetí třetina bude za malý okamžik už minulostí.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba vítěze neurčila a na řadu tak přijde prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Z důvodu technických problémů přineseme nyní jen důležité informace. Děkujeme za pochopení.
     
    61:32
    Vyloučení v týmu Finsko (Joni Jurmo – 2 min., podrážení).
     
    64:00
    Probíhá poslední minuta nastavené hrací doby. Oběma týmům se tak nedaří rozhodnout.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Tak ani prodloužení nerozhodlo o vítězi tohoto zápasu a rozuzlení tak musejí rozhodnout samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Finsko.
    Autorem vítězné branky je PETTERI PUHAKKA.
    65:00 Petteri PUHAKKA - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Utkání nakonec došlo až do samostatných nájezdů, které rozhodli Finové a stali se tak vítězi. Čeští hráči ale podali velmi dobrý výkon, ve kterém s Finy drželi krok.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:57:19)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 14. Lahnaviik (Henriksson, Intonen), 25. Pyyhtiä (Intonen, Miettinen), 39. Miettinen (Intonen), rozh. náj. Puhakka – 3. Mlčák (Křemen, Křehlík), 18. Pištěk (Klikorka, Přikryl), 40. Křehlík (Suhrada)


    Finsko: Randelin (Taponen) – Tuomisto (C), Kuusela, Luoto, Manninen, Yli-Suutala, Jurmo, Pulli, Koskenkorva – Puhakka, Nikkanen, Tieksola – Miettinen (A), Vilén, Pyyhtiä – Henriksson, Intonen (A), Lahnaviik – Valkeejärvi, Hakanen, Myllylä
    Česko: Škorpík (Haas) – Mlčák (A), Klikorka (C), Suhrada, Poizl, Klodner, Žůrek, Rutar – Jindra, Vitouch (A), Mužík – Brabenec, Morong, Rychlovský – Bernat, Přikryl, Pištěk – Křehlík, Křemen, Čížek – Hašek
    bahis siteleri