Real Madrid – Real Sociedad 3:4 (kon.) | Ath. Bilbao – Barcelona 1:0 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:0 (0:0)
FC Barcelona
Čtvrtek 06.02.2020, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fandy španělského fotbalu! Dnes jsou na programu dva čtvrtfinálové zápasy Copa del Rey, společně se mnou budete moci sledovat pozdější z nich, který začíná ve 21:00. Narazí v něm na sebe Bilbao a Barcelona. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Athletic Bilbao
    Bilbao mělo o dost složitější cestu do čtvrtfinále Copa del Rey než Barcelona, protože sehrála o dva zápasy více. Nejprve se utkala s Intercity a Sestaem, v obou případech jistě vyhrála, jednou 3:0 a podruhé 4:0. Následovaly už dvě těsnější vítězství, a to když Athletic porazil Elche a Tenerife až po penaltách. Díky tomu se tak aktuálně devátý tým LaLigy dostal až do čtvrtfinále, kde snad vyzve z jednoho nejtěžších soupeřů. V této sezoně už však Katalánce jednou porazil, takže se to určitě pokusí zopakovat.

    Zápasy Copa del Rey
    Tenerife vs. Bilbao – 3:4pen
    Elche vs. Bilbao – 1:2pen
    Sestao vs. Bilbao – 0:4
    Intercity vs. Bilbao – 0:3
     
    FC Barcelona
    Barcelona bude dnes nastupovat jednoznačně v roli favorita, i když nebyla daleko od vypadnutí v Copa del Rey hned v prvním zápase. S divizní Ibizou totiž dlouho prohrávala, ale nakonec odvrátila ponižují vypadnutí v nastavení. Katalánci následně už žádné překvapení nepřipustili a v osmifinále jistě rozstříleli Leganés 5:0. Barceloně se však nyní nedaří moc v LaLize, kde se propadla na druhé místo za svého věčného konkurenta, kterým není nikdo jiný než Real Madrid. Nedávno totiž padla s Valencií, a i když naposledy porazila Levante, tak se nejspíš bude nejvíce soustředit na ligové zápasy. Uvidíme, jestli to nějak ovlivní sestavu Barcelony v dnešním duelu.

    Zápasy Copa del Rey
    Barcelona vs. Leganés – 5:0
    Ibiza vs. Barcelona – 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Simón – Álvarez, Núñez, Martínez – Capa, D. García, Vesga, Yuri – R. García, Muniain (C) – Williams.
    Náhradníci: Ezkieta – San José, Aduriz, Ibai, Lekue, Larrazabal, Villalibre.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, de Jong – Roberto, Messi (C), Fati.
    Náhradníci: Peña – Vidal, Firpo, Arthur, Griezmann, Collado, Umtiti.

    Rozhodčí: Martínez – Barbero, Noval.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali fotbalisté Bilbaa, kteří poté udržují hru na útočnou polovině, kde už se dostali k autovému vhazování. K šestnáctce Barcelony se však zatím výrazně nepřiblížili.
     
    2
    Do hry zapojil také ter Stegen, který bez problémů zachytil soupeřící výkop. S následnou rozehrávkou moc neváhá a rychle posílá míč k nejbližšímu spoluhráči.
     
    3
    Hosté se s míčem moc dlouho neohřáli. Vzápětí ho má na svých kopačkách Athletic, který se pokouší o úspěšnou rozehrávku.
     
    4
    Capa se s balónem dostal až do vápna, ale tam se dopustil nedovoleného zákroku na Albu, který co nejrychleji rozehrává.
     
    5
    Messi pěkným sólem uvolnil Fatiho, který zakončil ze středu šestnáctky, ale rána se mu moc nepovedla, protože skončila jen vedle brány.
     
    6
    Žlutou kartu dostává Semedo (FC Barcelona).
     
    7
    Bilbao po faulu Semeda rychle rozehrálo nakrátko. Centr přišel až vzápětí, ale k ničemu nebezpečnému to nevedlo. Katalánci se bez problémů ubránili.
     
    8
    Barcelona se zkouší dostat co nejdříve do vedení. Fati se v pokutovém území dobře otočil a zakončil, ale trefil jen bránícího hráče. Následně ještě přišel centr, po kterém hlavičkoval de Jong, ale ten mířil jen do rukavic Simóna!
     
    9
    Ter Stegen nemá při rozehrávce komu přihrát. Nakonec míč poslal na Piquého, který ho lacině ztratil, ale své zaváhání rychle napravil. Bilbao každopádně rozehrává roh.
     
    10
    Williams po rohovém kopu sice zakončil do sítě, ale stál v ofsajdovém postavení, kvůli čemuž nemůže branka platit. Německý gólman tak rozehrává.
     
    12
    Hosté se po delší době dostávají ze své poloviny, ale do zakončení se jen tak nedostanou. Bilbao se totiž špičkově brání.
     
    13
    Roberto dostal nákop do běhu, který sice moc nestíhal, ale pro své spoluhráče získal alespoň rohový kop, který nerozehrává nikdo jiný než Messi.
     
    14
    Messi svým centrem mířil na bližší tyč, ale tam byl připravený domácí hráč, který míč bleskově uklidil do bezpečí.
     
    15
    Katalánci jsou v poslední době opravdu dlouho u míče. Nyní to vedlo k zakončení argentinského fotbalisty, ale ten neprostřelil obranný val Bilbaa.
     
    16
    Ter Stegen svým odkopem rychle vrací hru na útočnou polovinu, ale tam nenašel žádného spoluhráče. Athletic se tak vydává do protiútoku, který se nakonec mění v klasické útočné snažení.
     
    17
    Messi si při souboji pomohl útočným faulem, což znamená rozehrávku pro Simóna, který hledá své spoluhráče na útočné půlce.
     
    18
    Domácí se udržují poblíž soupeřící klece. Po zásahu Lengleta navíc získávají autové vhazování.
     
    19
    Muniain svým centrem z pravé strany nenachází žádného spoluhráče, míč odvrátil do bezpečí nizozemský záložník de Jong.
     
    20
    Máme za sebou prvních minut zápasu. Oba týmy jsou směrem dopředu docela nebezpečné, ale branky jsme se zatím nedočkali.
     
    21
    Barcelona má opět docela kostrbatou rozehrávku. Celou situaci nakonec uklidňuje ter Stegen, který míč posílá až za půlící čáru.
     
    22
    Messi se v ponechané výhodě tlačil do brány, ale protihráč ho zastavil riskantním skluzem na hraně malého vápna, kterým argentinskému útočníkovi sebral míč!
     
    23
    Na druhé straně hřiště se do zakončení tlačil jeden z domácím, ale ten prohrál hlavičkový souboj, takže to k ničemu nevedlo.
     
    24
    Ter Stegen si v pohodě došel pro soupeřící nákop. S následnou rozehrávkou nemá kam spěchat, míč tak posílá Lengletovi.
     
    25
    Katalánci si při útočném snažení vydobyli autové vhazování, ale poté se zase stahují ke středovému kruhu, kde klidně kombinují a dopředu se moc netlačí.
     
    27
    Hosté stále krouží na útočné polovině, kde hledají cestu do šestnáctky. Po nepřesné přihrávce Rakitiće to vypadalo na protiútok, ale Bilbao si také nepřihrálo zrovna přesně.
     
    28
    Barcelona to tentokrát zkoušela přes pravou stranu, kde však Roberto špatně prodloužil míč. Domácí se tak po delší době dostávají k míči, ale moc dlouho se s ním neohřáli.
     
    29
    Messi vysílal pěkným pasem do úniku Albu, který však nevyvinul dostatečnou rychlost, takže míč skončil jen za brankovou čárou.
     
    30
    Bilbao po delší době zaútočilo, a rovnou získává standardní situace. Faul si vynutil Capa.
     
    31
    Muniain neodcentroval vůbec špatně, míč se dostal až do malého vápna, kde ho musel Piqué uklízet na rohový kop.
     
    32
    Hosté si tentokrát pomohli útočným faulem, takže míč pořád zůstává v držení Athleticu, který trochu zklidňuje hru.
     
    34
    Domácí jsou nyní opravdu hodně nebezpeční díky dobrému napadání. Núñez si dobře zpracoval nákop, ale zakončení mu nakonec nebylo dovoleno. Získal alespoň roh.
     
    35
    Bilbao se pomocí rohu k ničemu nebezpečnému nedostalo, stále však zůstává u barcelonské brány, protože získává autové vhazování.
     
    36
    Simón bez problémů zastavil soupeřící protiútok. S následnou rozehrou nikam nespěchá, protože za chvíli už je tady přestávka, na kterou se oba celky těší.
     
    37
    Katalánci jsou po delší zpět pevně u míče a uklidňují hru. Přitom se pomalu přibližují k domácí šestnáctce.
     
    38
    Rakitić zastavil Capu jen za cenu faulu, takže k míči jde opět Athletic, který ještě hledá cestu dopředu.
     
    39
    Domácí se po autu natlačili rovnou do vápna, ale Katalánci tam mají prostor velmi dobře pokrytý, takže Bilbao rozhodně nemohl zakončit.
     
    39
    Messi se provinil docela neopatrným skluzem zezadu, za což vidí zasloužený žlutý kartónek v ruce hlavního sudího.
    39. Messi vidí žlutou kartu
     
    40
    Žlutou kartu dostává Alba (FC Barcelona).
     
    41
    Rozehrávka hostů je opět velmi špatná. Fati však dobře ukořistil míč a mířil dopředu, ale nedostal se ani přes půlící čáru.
     
    42
    Hlavní trenér Barcelony Setién se na střídačce vztekal, za což vidí žlutou kartu. V dalších podobných situacích by se měl krotit.
     
    43
    Katalánci se konečně dostali k míči. Ten si chtějí co nejdéle podržet, proto s ním kombinují na své polovině a dopředu se zatím nehrnou.
     
    44
    Athletic napadá až u soupeřícího vápna, ale tentokrát to k zisku míče nevedlo. Hosté se nákopem dostali dopředu, kde Messi donutil k faulu Álvareze, který ze své počínání vidí žlutou kartu!
     
    45+1
    Přímý kop z luxusní pozice nerozehrává nikdo jiný než argentinská megastar, ale ten poslal míč jen do vyskakující zdi.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:03.
     
    V první půli jsme sledovali velmi vyrovnanou podívanou. Oba celky se však prezentují zcela odlišnou hrou – Bilbao těží hlavně z aktivního napadání, naopak Barcelona z dlouhé a přesné kombinace na útočné polovině. Ani jedna taktika zatím k přesné trefě nevedla, tak uvidíme, jestli nějaké zafunguje ve druhém poločase.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Bilbao hned od začátku napadá až v barcelonském pokutovém území, což málem vedlo k zisku míče, ale hosté nakonec budou vhazovat.
     
    47
    Semedo se nadějně rozbíhal po pravé straně, ale nákop byl moc nízký, protože ho stihl zablokovat bránící hráč.
     
    48
    Messi se nejprve nadějně uvolňoval, ale míč si nakonec moc předkopl, takže utekl až k domácím stoperům.
     
    49
    Domácí uklidňují hru na své polovině, odkud nakonec Simón odkopává míč k soupeřící bráně, ale jeho spoluhráči ho nezískali.
     
    51
    Athletic nadějně kombinuje na útočné polovině, ale nakonec to přece jen zvládli hosté, kteří získali aut. Semedo tak rychle vhazuje.
     
    52
    Williams se tlačil za nakopnutým míčem, ale u něho byl nakonec první ter Stegen, který sice balón uklidil do bezpečí, ale přitom zasáhl Piquého. Ten je nakonec po rozdýchání v pořádku.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Capa (Athletic Bilbao).
     
    55
    Na obou stranách nyní pozorujeme opravdu hodně nepřesností. Ter Stegen nyní předložil míč protihráče na hranici šestnáctky, ale nakonec včas zasáhl jeho spoluhráč, který donutil soupeře k faulu.
     
    56
    Barcelona se v poslední době jenom brání, ale zatím to zvládá víceméně bez problémů. Nyní díky dobré defenzivě může jít do protiútoku.
     
    57
    De Jong si sice skvěle naběhl na přihrávku, ale u míče byl nakonec první Simón, který ho uklidil do bezpečí. De Jong poté upadl, ale dle hlavního rozhodčího pád nafilmoval, za což vidí žlutý kartónek.
     
    57
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Fati, přichází Griezmann.
     
    59
    Semedo se individuálně dostal až do domácího vápna, kde posílal míč před bránu, ale jeho pas byl sražen na rohový kop.
     
    60
    Právě jsme se přehoupli do druhé třetiny hracího času. Ten začínají s míčem na kopačkách domácí, kteří hledají cestu dopředu.
     
    62
    Střídají Griezmann byl poprvé po svém příchodu na hřiště výrazně vidět. Z hranice šestnáctky však mířil jen vysoko nad bránu, což znamená odkop pro Simóna.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Dani García (Athletic Bilbao).
     
    65
    De Jong opět skončil na zemi, tentokrát byl ale opravdu poslán protihráčem k zemi. Penalta se však nepíská.
     
    66
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Vesga, přichází San José.
     
    67
    Barcelona nyní dostala Bilbaa pod obrovský tlak, Athletic tak jen sotva odolává. Stále však neinkasuje.
     
    68
    Alba si dobře zpracoval centr, následně zakončil, ale jeho rána neměla dostatečnou razanci, takže Simón úplně v pohodě zasáhl.
     
    69
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Rakitić, přichází Arthur.
     
    70
    Griezmann mohl být hráčem dnešního duelu, tutovou šanci však neproměnil! Francouzský forvard byl ve vápnu úplně sám po přihrávce Roberta, ale zakončil přímo do domácího gólmana!
    70. Griezmann spálil obrovskou šanci
     
    72
    Žlutou kartu dostává Piqué (FC Barcelona).
     
    73
    Po faulu Piquého následovala dost nebezpečné standardní situace, které ale končí jen hlavičkou nad horní tyč.
     
    Dnešní utkání sleduje 49 154 diváků.
     
    75
    Katalánci krouží kolem domácí šestnáctky, ale nakonec se raději stáhnout dozadu, protože nechtějí riskovat ztrátu balónu.
     
    76
    Athletic vytlačil soupeře na jeho polovině a už pomalu začíná myslet na prodloužení. To je každým okamžikem blíž a blíž.
     
    77
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Muniain, přichází Aduriz.
     
    78
    Hosté stále mají míč, ale vůbec nikam nespěchají. I oni tak pomalu vyhlíží overtime.
     
    79
    Piqué si zničehonic lehl na trávník a vypadá to, že bude muset střídat. Umtiti už se začíná připravovat.
     
    80
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Piqué, přichází Umtiti.
     
    81
    Barcelona se nemůže prokombinovat skrz napadající hráče. Ter Stegen tak nakonec nakopává až na útočnou polovinu, ale tam míč končí jen u druhého brankáře.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Arthur (FC Barcelona).
     
    83
    Bilbao nerozehrálo standardku zrovna ideálně, hosté poté okamžitě spěchali do protiútoku, ale ten se kvůli nepřesné přihrávce mění v klasické útočení.
     
    84
    Katalánci se moc netlačí ke góle v základní hrací době. I když postupně si přibližují k domácímu vápnu, ale vždy si raději přihrají dozadu.
     
    86
    Athletic to po delší době zkouší směrem dopředu, ale samozřejmě nic neriskuje, takže k ohrožení ter Stegena se nejspíš nedostane.
     
    87
    De Jong dobře udržel míč na středu hřiště, Semedo však poté zastavuje slibně rozjetou akci.
     
    88
    Messi se zničehonic luxusně uvolnil, díky čemuž byl víceméně sám před Simónem, ale trefil se jen do něj!
    88. Messi mohl rozhodnout, ale nestalo se tak
     
    89
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Raúl García, přichází Ibai.
     
    90
    V poslední minutě základní hrací době ještě něco zkouší vymyslet Bilbao. Williams se tak díky dobrému centru dostal k zakončení, ale volej z první se mu vůbec nepovedla, takže skončila vedle brány.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+2
    Dani García se po souboji potřebuje trochu vydýchat, střídat samozřejmě nemůže, takže musí pokračovat.
     
    90+3
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Athletic si nejspíš ve třetí minutě nastavení zajišťuje postup do semifinále Copa del Rey! Ibai z pravé strany odcentroval na hranici malého vápna, kde SERGIO BUSQUETS v souboji s Williamsem tečoval balón, čímž ho nešťastně prodloužil na zadní tyč. Ter Stegen to vůbec nečekal, takže nemohl zasáhnout.
    90+3. Sergio BUSQUETS - 1:0
     
    90+5
    Katalánci se ještě tlačí za vyrovnávací brankou, ale moc času už nemají. Semedo navíc svým nákopem nachází jen rukavice Simóna.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Zápas opravdu dlouho směřoval do prodloužení, ale ve třetí minutě nastavení se nakonec prosadilo Bilbao, které vyřadilo Barcelonu z Copa del Rey a prohloubila tak její krizi. O vítězství se luxusní hlavičkou postaral Williams, který teď po dlouhou dobu bude klubovým hrdinou. Katalánci se tak mohou pokusit o celkové prvenství jen v LaLize a Lize mistrů.
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:13.
     
    To je ode mě z tohoto zajímavého zápasu vše. Děkuji Vám za pozornost a přeji dobrou noc. (22:58:45)

    Lukáš Mihal

    Branky: 90+3. Busquets (vla.)

    Karty:   44. Álvarez (ATB), 53. Capa (ATB), 63. D. García (ATB) – 6. Semedo (BAR), 39. Messi (BAR), 40. Alba (BAR), 57. de Jong (BAR), 72. Piqué (BAR), 81. Arthur (BAR)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:13.
    Athletic Bilbao: Simón – Álvarez, Núñez, Martínez – Capa, D. García, Vesga (66. San José), Yuri – R. García (89. Ibai), Muniain (C) (77. Aduriz) – Williams.
    Náhradníci: Ezkieta – San José, Aduriz, Ibai, Lekue, Larrazabal, Villalibre.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué (80. Umtiti), Lenglet, Alba – Rakitić (69. Arthur), Busquets, de Jong – Roberto, Messi (C), Fati (57. Griezmann).
    Náhradníci: Peña – Vidal, Firpo, Arthur, Griezmann, Collado, Umtiti.

    Rozhodčí: Martínez – Barbero, Noval

    Diváci: 49 154
    bahis siteleri