W. Brémy – Union Berlín 0:2 (kon.) | Freiburg – Hoffenheim 1:0 (kon.) | Hertha – Mohuč 1:3 (kon.)
Schalke – Paderborn 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Düsseldorf 1:1 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 4:3 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
4:3 (2:2)
Borussia Dortmund
Sobota 08.02.2020, 18:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    82
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, tohle je neskutečný zápas! Po necelé minutě se domácí ujímají vedení a otáči vývoj! Bayer operoval hned po vstřeleném gólu ve vápně, po několika přihrávkách nakonec přišel centr napříč šestnáctkou, který ještě na hřišti stihl jeden z hráčů domácích a patičkou jej poslal na Sinkgravena. Nizozemský záložník našel přesně ve vzduchu hlavu LARSE BENDERA a kapitán Werkselfu umístil míč na zadní tyč, Bürki neměl nárok – 4:3! Asistence: Daley Sinkgraven.
     
    81
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Teď už to gól je a LEON BAILEY pokračuje ve svém suverénním výkonu po nástupu na hřiště! Za obranou číhal Volland, na kterého přišla z hloubi pole na ofsajdové hraně přihrávka. Volland sice ještě nezakončil, skluz jednoho z obránců Dortmundu ale přihrál míč právě pro Baileyho, který uklidil míč do protipohybu Bürkiho – 3:3! Bez asistence.
     
    65
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hned z protiútoku však BVB doručilo gól na 3:2! Díky několika šikovným přihrávkám vzniklo přečíslení Dortmundu v podobě 4 na 2. Hakimi ve správnou chvíli uvolnil na levém křídle RAPHAËLA GUERREIRA, který prostřelil po zemi křížem na zadní tyč padajícího Hrádeckého a žlutočerní se tak ujímají zase vedení – 2:3! Asistence: Achraf Hakimí.
     
    43
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Těsně před koncem první půle máme srovnáno a tenhle fotbal baví! Jonathan Tah zabránil v poslední chvíli tomu, aby nepřesný centr na zadní tyč zalétl mimo hřiště a kopem přes hlavu jej vrátil pod sebe na KEVINA VOLLANDA. Elitní střelec leverkusenské sestavy se nijak nerozpakoval, zhruba z penaltového puntíku pustil míč na branku a přes obránce Dortmundu a gólmana Bürkiho se míč dostal až do šibenice – 2:2! Asistence: Jonathan Tah.
     
    33
    Dortmund právě vstřelil branku!
    BayArena mlčí a EMRE CAN výmluvným gestem tohle všechno dává domácím fanouškům najevo! Turecký záložník totiž vyslal z dobrých 20 metrů neskutečnou technickou střelu z levé strany, která plachtila vzduchem, až zapadla přesně do šibenice Hrádeckého branky! Neskutečný gól a Dortmund se dostává na konci 33. minuty do vedení – 1:2! Bez asistence.
     
    22
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Po dvou minutách ale máme srovnáno! Rohový kop po šanci Brandta se sice zahrával dlouho, neboť na hrací plochu létaly papírky z chorea domácího kotle, nakonec se ale rozehrávky ujmul Jadon Sancho, který přesným centrem našel nabíhajícího MATSE HUMMELSE. Ztracený syn BVB zkušeně uklidil hlavou míč přímo do sítě – 1:1! Asistence: Jadon Sancho.
     
    20
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Prakticky z rohového kopu ale vznikl protiútok Leverkusenu, který se tímto ujímá vedení! Amiri ze středu pole našel krásnou pozemní přihrávkou rozběhnutého KEVINA VOLLANDA. Domácí útočník se dostal legální cestou za obránce BVB a střelou z hranice šestnáctky na delší tyč posílá Bayer do vedení – 1:0! Asistence: Nadiem Amiri.

    Tomáš Kalas

    Branky: 20. Volland (Amiri), 43. Volland (Tah), 81. Bailey, 82. L. Bender (Sinkgraven) – 22. Hummels (Sancho), 33. Can, 65. Guerreiro (Hakimí)

    Karty:   35. L. Bender (LEV), 67. Volland (LEV) – 39. Guerreiro (DOR)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 1:2. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:11.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký – L. Bender, Tah, Tapsoba, Sinkgraven – Amiri (89. Dragović), S. Bender – Bellarabi (46. Weiser), Havertz, Diaby (71. Bailey) – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan, Lomb – Wendell, Weiser, Dragović, Stanilewicz, Azhil, Alario, Bailey.

    Borussia Dortmund: Bürki – Akanji (87. T. Hazard), Hummels, Zagadou – Hakimí, Can (87. M. Götze), Witsel, Guerreiro – Brandt (46. Reyna), Sancho, Häland.
    Náhradníci: Hitz – Balerdi, Schmelzer, Ł. Piszczek, N. Schulz, M. Götze, Reyna, Dahoud, T. Hazard.

    Rozhodčí: Schmidt – Günsch, Bandurski

    Diváci: 30 210
    bahis siteleri