Espanyol – Mallorca 1:0 (kon.) | Real Sociedad – Ath. Bilbao 2:1 (kon.) | Osasuna – Real Madrid 1:4 (kon.)
Celta Vigo – Sevilla 2:1 (kon.) | Real Betis – Barcelona 2:3 (kon.)
konec
Celta de Vigo
2:1 (0:1)
Sevilla FC
Neděle 09.02.2020, 18:30 • Abanca-Balaídos (Vigo) • Španělská LaLiga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera! (20:33:32)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 16:14.
     
    Překvapení je na světě, Celta se díky výhře 2:1 nad Sevillou odlepila ze dna tabulky a posunula se na sedmnácté místo, naopak hosté přišli o šanci se vrátit do elitní čtyřky. Po prvním poločase, který nabídl vyrovnanou partii, to lépe vypadalo se svěřenci trenéra Lopeteguie, ve třiadvacáté minutě je po Olazově chybě poslal do vedení Júsuf Nasjrí. Ani po přestávce některý z týmů herně nedominoval, štěstí se nakonec přiklonilo na stranu domácích, kteří zásluhou Iaga Aspase a Pioneho Sista otočili skóre.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Sergio Escudero (Sevilla FC).
     
    90+3
    Iago Aspas se snažil získat pro domácí cenné vteřinky, po ztrátě balonu si ale proti Escuderovi zcela očividně pomohl rukama, což sudí nemohl přehlédnout.
     
    90+2
    Favorizované Sevilly moc času na vyrovnání nezbývá. Hosté se pochopitelně hned vrhli do útoku, situaci jim ale zase o trochu více zkomplikoval faulující Nolito.
     
    90+1
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Domácí fanoušci jsou v extázi, na začátku čtyřminutového nastavení totiž jejich tým přidává druhou branku, a je tedy velice blízko třem bodům! Vaclíkův odkop zachytil ve středu pole Yokuşlu, po jehož přihrávce se do úniku dostal a posléze střelou o tyč prosadil PIONE SISTO.
     
    90
    Technicky velice dobře vybavený Lucas Ocampos se snažil zamotat hlavu Araujovi, ten se ale nenechal vycukat a střelu soupeře obětavě zablokoval.
     
    89
    Defenziva Celty zapomněla na Lucase Ocampose. Argentinec se odpoutal od Olazy a poslal nabídku do malého vápna, kde de Jonga k zakončení nepustil Murillo.
     
    88
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Fjodor Smolov, přichází Santiago Mina.
     
    88
    Rafinhova nahrávka byla několikrát tečována. Balon vyplaval u Sista, jenž si jej zbytečně ještě přehazoval na levačku. Své zakončení tak pozdržel a doslova tak vybídl k bloku Carlose.
     
    87
    Navasův pas dolétl k Nolitovi. Španělský záložník se rozhodl pro překvapivé zakončení z voleje, zasahující Araujo se štěstím odvrátil balon na rohový kop.
     
    86
    Rafinha neměl s kým kombinovat, proto se rozhodl pro přenesení hry až na Huga Malla, který ani ve skluzu na skákající balon nezvládl dosáhnout. Aut pro Sevillu.
     
    85
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Franco Vázquez, přichází Nolito.
     
    84
    Až nyní přilétl do šestnáctky nepříjemný centr, který málem zaskočil Rubéna Blanca. Gólman domácího celku musel hodně rychle couvat, aby letící míč zastavil.
     
    83
    Sevilla se snaží rozjet přihrávkový kolotoč na útočné polovině. Hosté se stále drží u balonu, k výraznějšímu ohrožení brankáře Blanca se ale zatím nedostali.
     
    82
    Sisto odebral balon rozehrávajícímu Banegovi. Zbytek akce už byl od domácích fotbalistů hodně pomalý, Yokuşlův centr se stal snadnou kořistí pro Gómeze.
     
    81
    Posledních deset minut a nějaké to nastavení je před námi. Domácí se nezdají být s nerozhodným stavem spokojeni, povede se jim dokonat parádní obrat?

    Vojtěch Tůma

    Branky: 78. Aspas (Rafinha), 90+1. Sisto (Yokuşlu) – 23. Nasjrí

    Karty:   51. Murillo (CVG), 79. Mallo (CVG), 80. Smolov (CVG) – 63. Diego Carlos (SEV), 90+4. Escudero (SEV)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 16:14.
    Celta de Vigo: Blanco – Mallo (C), N. Araujo, Murillo, Olaza – Rafinha, Yokuşlu, Beltrán (70. Bradarić) – Aspas, Smolov (88. S. Mina), Méndez (46. Sisto).
    Náhradníci: S. Álvarez – Denis Suárez, Sisto, Bradarić, Aidoo, G. Fernández, S. Mina.

    Sevilla FC: Vaclík – Navas (C), Sergi Gómez, Diego Carlos, Escudero – Jordán, Fernando, F. Vázquez (85. Nolito) – Suso (66. Banega), Nasjrí (73. L. de Jong), Ocampos.
    Náhradníci: Bunú – Nolito, Banega, Koundé, Gudelj, L. de Jong, Reguilón.

    Rozhodčí: Santiago Jaime – Jorge Bueno, Fernando Tresaco
    bahis siteleri