Espanyol – Mallorca 1:0 (kon.) | Real Sociedad – Ath. Bilbao 2:1 (kon.) | Osasuna – Real Madrid 1:4 (kon.)
Celta Vigo – Sevilla 2:1 (kon.) | Real Betis – Barcelona 2:3 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
1:0 (0:0)
RCD Mallorca
Neděle 09.02.2020, 12:00 • RCDE Stadium (Barcelona) • Španělská LaLiga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Espanyolu, který svého soupeře porazil výsledkem 1:0. Druhý poločas nám spíše přinesl hodně bojovnou podívanou, jenž nabízela minimum vyložených šancí. Až zhruba po hodině hry se diváci dočkali první branky, o kterou se postaral domácí De Tomás. Mallorca se v závěru utkání snažila s výsledkem něco udělat, nakonec se jí to ale nepovedlo. (13:52:32)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 25:15.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ještě jedna žlutá karta, a sice pro dalšího domácího hráče, kterým je Gómez.
     
    90+3
    Po levém křídle se dostal až do šestnáctky domácí Embarba, který hledal své spoluhráče přízemní nahrávkou, jenž ale doputovala pouze do rukavic Reiny.
     
    90+2
    Mallorca se sice s míčem nachází na polovině soupeře, avšak zatím to nic nebezpečného nepřineslo. To platí také po hlavičkovém pokusu útočníka Budimira.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minut.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Espanyol stále drží nadějné jednobrankové vedení. Před malým momentem se k dalšímu zakončení prodíral De Tomás.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Lumor Agbenyenu (RCD Mallorca).
     
    87
    Hosté v krátkém časovém sledu zahrávali hned dvě standardní situace, přičemž se o tu druhou postaral Rodríguez, který po zemi roztáhl hru na volného Kubu.
     
    86
    K vidění byl další nedovolený zákrok, tentokráte na rozehrávajícího Valjenta. Mallorca se tak musela vrátit na místo přestupku, kde rozehrával právě Valjent.
     
    85
    Domácí brankář López si opět s přehledem poradil s padajícím míčem, který okamžitě sevřel do svých rukavic. Poté přišel na řadu další dalekonosný odkop.
     
    84
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Darder, přichází Víctor Gómez.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut, domácí stále vedou o jedinou branku. Mallorca se už dlouhou dobu k ničemu nedostala.
     
    80
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Lago Junior, přichází Abdón Prats.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Víctor Sánchez (Espanyol Barcelona).
     
    79
    Mohammed nepředvedl zrovna ukázkové převzetí nahrávky, míč mu totiž uskočil daleko od kopačky. Espanyol se ho tak ihned chopil, což vedlo k další kombinaci.
     
    78
    Málem to bylo o dvě branky! Vargas v tísni vykouzlil fantastickou patičku za sebe, kam si seběhl Darder, jehož pokus však dokázal Reina zneškodnit.
     
    77
    Espanyol pochopitelně nikam nespěchá, v tomto případě v poklidu kombinoval na vlastní polovině. Soupeř se pokoušel napadat rozehrávku, což mu nevyšlo.

    David Suchý

    Branky: 58. de Tomás (Darder)

    Karty:   6. Prieto (ESB), 39. Vilà (ESB), 54. Diego López (ESB), 70. Cabrera (ESB), 80. V. Sánchez (ESB), 90+4. V. Gómez (ESB) – 61. Sevilla (MLR), 87. Agbenyenu (MLR)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 25:15.
    Espanyol Barcelona: Diego López – Javi López (C), Espinosa, Cabrera, Vilà – Embarba, Roca, David López (72. V. Sánchez), Darder (84. V. Gómez) – Calleri (65. Vargas), de Tomás.
    Náhradníci: Prieto – Melendo, F. Calero, V. Sánchez, Vargas, Lej, V. Gómez.

    RCD Mallorca: Reina (C) – Pozo, Valjent, Raíllo, Agbenyenu – Baba Mohammed, Sevilla (65. Kubo) – Rodríguez, Febas (72. Hernández), Lago Junior (80. Prats) – Budimir.
    Náhradníci: Fabri – Campos, Hernández, Kubo, Prats, Sedlar, Koutris.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco
    bahis siteleri