Espanyol – Mallorca 1:0 (kon.) | Real Sociedad – Ath. Bilbao 2:1 (kon.) | Osasuna – Real Madrid 1:4 (kon.)
Celta Vigo – Sevilla 2:1 (kon.) | Real Betis – Barcelona 2:3 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
1:0 (0:0)
RCD Mallorca
Neděle 09.02.2020, 12:00 • RCDE Stadium (Barcelona) • Španělská LaLiga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská LaLiga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Espanyol Barcelona a RCD Mallorca.
     
    Espanyol Barcelona

    Fotbalisté Espanyolu letos prožívají hodně špatnou sezonu, v současné době se nacházejí až na poslední pozici tabulky. Katalánci mají na svém kontě pouhých patnáct bodů, avšak manko na poslední nesestupovou pozici je pouze tříbodové. Espanyol však v posledních duelech dokázal výsledkově zabrat, prohrál totiž pouze jeden z posledních čtyř ligových duelů. Barcelonský celek přesto potřebuje začít sbírat v body, v posledním ligovém duelu navíc ztratil všechny tři body, neboť se mu nepovedlo uspět na hřišti Granady, kde nakonec prohrál konečným výsledkem 1:2.
     
    RCD Mallorca

    Na opačné straně stojí Mallorca, která sice prožila celkem povedený vstup do letošního ligového ročníku, avšak špatné výsledky z posledních kol měly za výsledek pokles až na sedmnácté místo, tedy poslední nesestupové. Jeden z nováčků soutěže do této chvíle nasbíral osmnáct bodů, navíc mu na šestnáctý Eibar chybí už šest bodů, avšak Mallorca má svůj zápas třiadvacátého kola ještě k dobru. Mallorca je ale vůbec nejhorším venkovním mužstvem celé ligy, z deseti odehraných zápasů dokázala vybojovat pouze jeden jediný bod, předposlední Leganés má o čtyři body více.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Espanyol Barcelona: Diego López – Javi López (C), Espinosa, Cabrera, Vilà – Embarba, Roca, David López, Darder – Calleri, de Tomás.
    Náhradníci: Prieto – Melendo, F. Calero, V. Sánchez, Vargas, Lej, V. Gómez.

    RCD Mallorca: Reina (C) – Pozo, Valjent, Raíllo, Agbenyenu – Baba Mohammed, Sevilla – Rodríguez, Febas, Lago Junior – Budimir.
    Náhradníci: Fabri – Campos, Hernández, Kubo, Prats, Sedlar, Koutris.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzala na starost Mallorca, která bude hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu to po pravém křídle zkoušel domácí Darder, který se pokoušel dostat k centru, avšak tím trefil pouze jednoho z protihráčů do nohy.
     
    4
    Espanyol s pořádnou chutí vstoupil do tohoto zápasu. Embarba totiž vykouzlil nesmírně nebezpečnou nabídku do malého vápna, kde mířil kousek vedle Calleri.
     
    5
    Espanyol se opět usadil u pokutového území, kde se mu povedlo vybojovat míč zpět. Navíc se po jednom ze soubojů na zemi ocitl Roca, o faul se ale nejednalo.
     
    6
    Na opačné straně zahrával standardní situaci zkušený Sevilla, který se snažil zakroutit svůj centr směrem do pokutového území, našel ale pouze protihráče.
     
    6
    Žlutou kartu dostává Andrés Prieto (Espanyol Barcelona).
     
    7
    Domácí to skvěle vykombinovali na vlastní polovině, načež se na druhou stranu hrací plochy vydal Embarba, který byl dle výroku sudího zastaven čistým způsobem.
     
    8
    Cabrera vyvezl hrací předmět na útočnou polovinu, kde se pokoušel oslovit Lópeze. Ten neustál souboj s protihráčem, avšak ani tentokráte se nejednalo o faul.
     
    9
    Tutovka na straně RCD! Zpětná nahrávka totiž našla v dobré pozici kanonýra Budimira, který levou nohou mířil kousek vedle domácí branky.
     
    10
    Na opačné straně pro změnu zasahoval Reina, který první pokus vyrazil pouze vedle sebe, kde se o dorážku do boční sítě postaral domácí forvard De Tomás.
     
    11
    Zatím sledujeme strhující podívanou, která nabízí celou řadu zajímavých momentů. Před malým momentem zakročil Bernardo, který odvracel za cenu rohu.
     
    12
    Ani druhý rohový kop hostujícího celku nepřinesl nic vážnějšího, avšak Mallorca poté ještě pokračovala ve svém snažení. Zablokovaný centr přinese další roh.
     
    12
    Pokutový kop pro Mallorcu!
     
    13
    Pokutový kop to nakonec nebude. Režie si totiž vybrala situaci před penaltovým zákrokem, kdy se k centru dostal Budimir, míč se ale celým objemem nacházel za brankovou čárou.
     
    14
    Mallorca si tak vyzkoušela ještě jeden rohový kop, avšak ani ten nepřinesl nic nebezpečného. Espanyol se však dostává pod tlak, nyní bude čelit standardce.
     
    16
    I tentokráte se k rozehrávce postavil zkušený záložník Sevilla, který to celkem překvapivě zkoušel přímo na branku, jehož střelecký pokus vystoupal vysoko nad.
     
    17
    U postranní lajny se povedlo zabojovat Rocovi, který poté roztáhl hru do volného prostoru. Tam se k míči dostal De Tomás, jenž nevyzrál na prvního protihráče.
     
    18
    Na opačné straně si pro změnu Agbenyenu vybojoval autové vhazování, po kterém vracel míč na vlastní obrannou polovinu, kde jeho celek rozjel kombinaci.
     
    19
    Pomezní sudí byl v tomto případě velice pozorný, všiml si totiž teče v podání hostující Poza. To znamená, že domácí hráči si rovněž vyzkouší autové vhazování.
     
    20
    Za dlouhým pasem se dostával hostující Budimir, který ho ovšem nedokázal zachytit na hrací ploše. Míč tak skončil v zámezí, na řadu přijde další vhazování.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zajímavého zápasu, na první branku stále čekáme. Aktivita z úvodu je minulostí, nyní sledujeme hodně nepřesností.
     
    22
    Vilovi nevyšel průnik po levém křídle, tam totiž narazil na pozorného Valjenta. Na opačné straně si Rodríguez neporadil s Bernardem, který zasáhl špičkou nohy.
     
    27
    Espanyol se opět natlačil směrem k pokutovému území, kde to měl hodně složité záložník López, který navíc svým centrem našel pouze hlavu prvního protihráče.
     
    28
    Před malým momentem navíc sáhl k nedovolenému zákroku hostující Sevilla, který ve snaze o zisk míče povalil k zemi Rocu. Následovat bude další standardní situace.
     
    29
    Odpovědnost na sebe vzal Darder, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho vzdušná nabídka prolétla až do malého vápna, kde na míč jen těsně nedosáhl López.
     
    30
    Ven z branky musel hostující brankář Reina, kterému se však povedlo zmenšit střelecký úhel. Poté ho v brance nahradil Raillo, který na jistotu odpálil balón.
     
    31
    Mallorca se po delší době dostala k souvislejší pasáži s míčem na kopačkách. Pozo i přesto raději vracel na Valjenta, který si vybral svého kolegu zadáka Railla.
     
    32
    Reina si navíc připsal další zákrok, a sice proti zakončení křídelníka Embarby. Ten na hranici šestnáctky převzal nahrávku, poté však mířil doprostřed branky.
     
    33
    Je za námi zhruba třetina zápasu, zatím na první přesný zásah čekáme marně. Mallorca je o něco aktivnější, nicméně směrem dopředu je nebezpečnější Espanyol.
     
    34
    Katalánský celek si navíc vykřesal zisk vůbec prvního rohového kopu. Z levé strany se o exekuci postaral Darder, který svůj centr poslal do náruče brankáře Reiny.
     
    35
    Espanyol pro změnu rozehrával volný kop kousek od středového kruhu. I tentokráte byla k vidění přízemní rozehrávka, Dídac si nakonec vybral kolegu Lópeze.
     
    36
    Do hlavičkového souboje se pouštěl Budimir, který sice nebyl úspěšný, avšak po souboji skončil na zemi Bernardo, jenž zřejmě inkasoval úder do obličeje.
     
    37
    Na opačné straně se Mallorca dožadovala faulu na zatím nevýrazného Juniora, sudí byl ale opačného názoru. Hosté tak budou moci zahrávat další rohový kop.
     
    38
    Sám na sebe to zkoušel vzít domácí Embarba, který si nastolil pořádné sousto. S míčem narazil na prvního protihráče, kterému se povedlo poslat míč do bezpečí.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Dídac Vilà (Espanyol Barcelona).
     
    42
    Pozovi se povedlo poslat do pokutového území centrovanou nabídku, kterou ovšem hravě odklízel do bezpečí Cabrera. Pro změnu se dopředu ženou domácí.
     
    43
    Reina se ujal dalekonosného odkopu od své branky, který poslal na opačnou stranu. Juniorovi se povedlo odhadnout dopad míče, avšak ten přesto neudržel.
     
    44
    Mallorca se navíc sama vytlačila až na obrannou polovinu, kde se příliš agresivně choval napadající Embarba. Hlavní sudí tak opět odpískal nedovolený zákrok.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám sice přinesl atraktivní vstup do zápasu, avšak žádné branky jsme se nakonec nedočkali. Oba celky si v úvodu vypracovaly několik slibných šancí, Mallorca dokonce mohla zahrávat pokutový kop, který sudí odvolal. Ke konci poločasu bylo k vidění hodně nepřesností, které doprovázela celá řada nedovolených zákroků.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se za padajícím míčem pokusil jako první dostal Calleri, jenomže před ním se povedlo zakročit Raillovi, jenž odehrál míč do bezpečí.
     
    49
    Před malým momentem navíc došlo ke standardní situaci právě pro domácí celek. I tentokráte se k míči postavil zkušený Darder, který našel pouze hlavu soupeře.
     
    50
    Reina si posléze připsal další zákrok, avšak se v žádném případě nejednalo o nic složitějšího. Hostujícímu brankáři se navíc povedlo vyhodit balón na Poza.
     
    51
    Espanyol vstoupil do druhého poločasu opět hodně aktivně. Před malým momentem neustál souboj napadající De Tomás, který si dle sudího sám pomohl faulem.
     
    52
    Junior se prodral k pokutovému území, kde ovšem svým centrem nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Naopak se povedlo zakročit Bernardovi, který vypíchl míč.
     
    53
    Zničehonic se až před brankáře dostal hostující Junior, který však nedokázal překonat vyběhnuvšího Lópeze. Domácí brankář totiž bleskově vyběhl z branky.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Diego López (Espanyol Barcelona).
     
    55
    Mallorca si vybojovala přímý volný kop z velice zajímavé pozice. Sevilla to pochopitelně zkoušel přímo na branku, jeho pokus nakonec dokázal López vyrazit před sebe.
     
    56
    Hosté jsou v těchto momentech zápasu aktivnější. Junior si navíc opět seběhl na levé křídlo, odkud nezkoušel odcentrovat, nýbrž hledal volného kolegu Febase.
     
    57
    V jeden okamžik to vypadalo, že bude muset De Tomás vynuceně střídat, jenomže zatím se tak neděje. Šlo totiž o problém s kotníkem, což si způsobil při dopadu na zelený pažit.
     
    58
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Jaképak zranění RAÚLA DE TOMÁSE? Nejprve došlo k hraničnímu zákroku na vlastní obranné polovině, načež se po levém křídle dostal na druhou stranu Dídac. V pokutovém území si poté naskočil právě RAÚL DE TOMÁS, který hlavičkou zamířil mimo dosah Reiny.
     
    59
    Sudí ještě krátce konzultoval předchozí možný faul s videorozhodčím, avšak i on sám doporučil branku uznat. To znamená, že Espanyol vede o jednu branku.
     
    60
    Darder však zůstal po předchozím souboji ležet na trávníku, do akce se dostal také lékařský personál. Dost možná se bude poprvé střídat, avšak ještě nepředbíhejme.
     
    61
    Hlavní sudí vyvodil také důsledky, žlutou kartu za důrazný souboj schytal velezkušený Sevilla. Pro Dardera tento zápas zcela určitě končí.
     
    62
    Tak nakonec tomu tak není, Darder totiž zůstává na hrací ploše. Espanyol Barcelona navíc rozehrává další volný kop od středového kruhu, určitě se bude jednat o centr.
     
    63
    Sevilla to zkoušel kolmicí mezi obránce, kam si nabíhal Budimir. Nahrávku však dokázal jako první ukořistit Bernardo, který nekompromisním způsobem odkopával do bezpečí.
     
    64
    Je za námi zhruba hodina hry, která nám přichystala jedinou branku. Domácí se totiž před malým momentem dostali do vedení, Mallorca tak potřebuje zabrat.
     
    65
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Jonathan Calleri, přichází Matías Vargas.
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Salva Sevilla, přichází Takefusa Kubo.
     
    69
    Poprvé se k míči dostal také střídající Kubo, kterému se povedlo v tandemu najít kolegu Rodrígueze. Ten pro změnu nedokázal ustát souboj na hranici šestnáctky.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Leandro Cabrera (Espanyol Barcelona).
     
    71
    Následně jsme sledovali pokus o přenesení hry na levou stranu, kde číhal Embarba. Na poslední chvíli však zakročil Pozor, který hlavou odklidil možné nebezpečí.
     
    72
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází David López, přichází Víctor Sánchez.
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Aleix Febas, přichází Juan Hernández.
     
    73
    Mallorca se pro změnu rozhodla útočit po levém křídle, kde se k centru dostal Kubo. Jeho zpětná nahrávka však doputovala k Bernardovi, který opět odkopl míč.
     
    74
    U středového kruhu si obrannou povinnost splnil středopolař Roca, který poté ještě nasbíral cenné vteřinky na vlastní polovině, načež přenášel hru na Embarbu.
     
    75
    Brankář López se musel bleskově vydat z branky, přičemž se k padajícímu míči dostal před Budimirem. V opačném případě bychom sledovali vyloženou šanci RCD.
     
    76
    Následně se o provedení autového vhazování postaral domácí Javi López, který si počkal na pomoc od Embarby, jenž mu ihned vracel zpět k postranní lajně.
     
    77
    Espanyol pochopitelně nikam nespěchá, v tomto případě v poklidu kombinoval na vlastní polovině. Soupeř se pokoušel napadat rozehrávku, což mu nevyšlo.
     
    78
    Málem to bylo o dvě branky! Vargas v tísni vykouzlil fantastickou patičku za sebe, kam si seběhl Darder, jehož pokus však dokázal Reina zneškodnit.
     
    79
    Mohammed nepředvedl zrovna ukázkové převzetí nahrávky, míč mu totiž uskočil daleko od kopačky. Espanyol se ho tak ihned chopil, což vedlo k další kombinaci.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Víctor Sánchez (Espanyol Barcelona).
     
    80
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Lago Junior, přichází Abdón Prats.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut, domácí stále vedou o jedinou branku. Mallorca se už dlouhou dobu k ničemu nedostala.
     
    84
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Darder, přichází Víctor Gómez.
     
    85
    Domácí brankář López si opět s přehledem poradil s padajícím míčem, který okamžitě sevřel do svých rukavic. Poté přišel na řadu další dalekonosný odkop.
     
    86
    K vidění byl další nedovolený zákrok, tentokráte na rozehrávajícího Valjenta. Mallorca se tak musela vrátit na místo přestupku, kde rozehrával právě Valjent.
     
    87
    Hosté v krátkém časovém sledu zahrávali hned dvě standardní situace, přičemž se o tu druhou postaral Rodríguez, který po zemi roztáhl hru na volného Kubu.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Lumor Agbenyenu (RCD Mallorca).
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Espanyol stále drží nadějné jednobrankové vedení. Před malým momentem se k dalšímu zakončení prodíral De Tomás.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minut.
     
    90+2
    Mallorca se sice s míčem nachází na polovině soupeře, avšak zatím to nic nebezpečného nepřineslo. To platí také po hlavičkovém pokusu útočníka Budimira.
     
    90+3
    Po levém křídle se dostal až do šestnáctky domácí Embarba, který hledal své spoluhráče přízemní nahrávkou, jenž ale doputovala pouze do rukavic Reiny.
     
    90+4
    Ještě jedna žlutá karta, a sice pro dalšího domácího hráče, kterým je Gómez.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 25:15.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Espanyolu, který svého soupeře porazil výsledkem 1:0. Druhý poločas nám spíše přinesl hodně bojovnou podívanou, jenž nabízela minimum vyložených šancí. Až zhruba po hodině hry se diváci dočkali první branky, o kterou se postaral domácí De Tomás. Mallorca se v závěru utkání snažila s výsledkem něco udělat, nakonec se jí to ale nepovedlo. (13:52:32)

    David Suchý

    Branky: 58. de Tomás (Darder)

    Karty:   6. Prieto (ESB), 39. Vilà (ESB), 54. Diego López (ESB), 70. Cabrera (ESB), 80. V. Sánchez (ESB), 90+4. V. Gómez (ESB) – 61. Sevilla (MLR), 87. Agbenyenu (MLR)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 25:15.
    Espanyol Barcelona: Diego López – Javi López (C), Espinosa, Cabrera, Vilà – Embarba, Roca, David López (72. V. Sánchez), Darder (84. V. Gómez) – Calleri (65. Vargas), de Tomás.
    Náhradníci: Prieto – Melendo, F. Calero, V. Sánchez, Vargas, Lej, V. Gómez.

    RCD Mallorca: Reina (C) – Pozo, Valjent, Raíllo, Agbenyenu – Baba Mohammed, Sevilla (65. Kubo) – Rodríguez, Febas (72. Hernández), Lago Junior (80. Prats) – Budimir.
    Náhradníci: Fabri – Campos, Hernández, Kubo, Prats, Sedlar, Koutris.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco
    bahis siteleri