Kayserispor – Antalyaspor 2:2 (kon.) | Sivasspor – Başakşehir 1:1 (kon.) | Kasımpaşa – Galatasaray 0:3 (kon.)
konec
Kasımpaşa SK
0:3 (0:3)
Galatasaray Istanbul
Neděle 09.02.2020, 17:00 • Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu, Istanbul • Turecká Superliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dnešní program jednadvacátého kola nejvyšší turecké soutěže uzavře istanbulské derby mezi Kasımpaşou a Galatasarayem. Domácí bojují o záchranu, zatímco hráči zvučnějšího soupeře o účast v evropských pohárech.
    Pozvánka na dnešní derby mezi Kasımpaşou a Galatasarayem
     
    Kasımpaşa SK

    Kasımpaşa SK má po dvaceti odehraných kolech pouze šestnáct bodů a je druhým nejhorším týmem v celé lize. Hůře už jsou na tom pouze fotbalisté posledního Kayserisporu, kteří mají o pět bodů méně. Do zápasu kvůli zranění nenastoupí český záložník David Pavelka.
    Fotografie z tréninku týmu Kasımpaşa před istanbulským derby
     
    Galatasaray Istanbul

    Galatasaray sice prohrál na hřišti Göztepe, poté ovšem vyhrál čtyři ligová střetnutí za sebou a vítěznou sérii se bude snažit prodloužil proti Kasımpaşe SK. Hosté v lize naposledy porazili poslední Kayserispor a nyní je čeká další oponent, který bojuje v turecké lize o záchranu.
    Galatasaray bude chtít odčinit prohru z poháru s Alanyasporem
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se potkaly na začátku letošní sezóny už ve čtvrtém kole a Galatasaray doma vyhrál 1:0. Jediný a rozhodující gól zápasu vstřelil útočník Radamel Falcao.
    Fotografie z rozcvičení týmu hostujících fotbalistů Galatasaraye
     
    Úvodní sestavy:

    Kasımpaşa SK: Öztürk (C) – Hadergjonaj, Maríá, Břečka, Haddadí – Tirpan – Quaresma, Serbest, Kara, Ndongala – Baba Thiam.
    Náhradníci: R. Köse – Koç, Haspolat, Gohou, Çetinkaya, Demirli, Erdoğan, Depe, Çetin, J. Fernandes.

    Galatasaray Istanbul: Muslera (C) – Mariano, Marcão Teixeira, Donk, Saracchi – Lemina, Seri – Fígúlí, Akbaba, Ö. Bayram – Büyük.
    Náhradníci: Kocuk – Linnes, Özbayraklı, Çalık, E. Bayram, Inan, Onyekuru, Sekidika, Andone, Antalyalı.

    Rozhodčí: Mete Kalkavan. Asistenti: Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar. Čtvrtý rozhodčí: Burak Şeker. VAR: Abdulkadir Bitigen. Asistent VAR: Erdinç Sezertam.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Kasımpaşy obstarali výkop dnešního zápasu, ve kterém hostí v istanbulském derby Galatasaray. Oba týmy se střetly na začátku sezóny a hosté vyhráli těsně 1:0.
     
    2
    Marcelo Saracchi se na levém křídle ocitl proti trojnásobné přesile a raději zvolil zpětnou přihrávku. Následně se směrem vpřed dostal, jeho přízemní centr ale nic nepřinesl.
     
    3
    Hostující Marcelo Saracchi má v úvodu zápasu zdravotní potíže a vypadá to, že Galatasaray bude muset rychle střídat. Na lavičce se už rozcvičuje jeden z náhradníků.
     
    4
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Marcelo Saracchi, přichází Martin Linnes.
     
    5
    Adem Büyük byl na levé straně obranné poloviny Galatasaraye nepříjemně napadán a Ricardo Quaresma ho zezadu fauloval. Hostující útočník musí být ošetřován.
     
    6
    Fotbalisté Kasımpaşy se snažili prosadit na pravém křídle, a když neuspěli, otočili hru na levou stranu hřiště, ani tam se ovšem příliš daleko nedostali.
     
    6
    Galatasaray právě vstřelil branku!
    Fatih Öztürk vyběhl z brány, jenže míč nedokázal lapit a JASÍN MARÍÁ si vstřelil vlastní gól, když ho nyní z nulového úhlu napálil Sufiján Fígúlí!
    6. Jasín MARÍÁ - 0:1
     
    10
    Galatasaray vstoupil do dnešního utkání nejlépe, jak mohl, a po necelých sedmi minutách se ujal vedení. Domácí mohli odpovědět po centru z ostrého úhlu, ke střele se ale nedostali.
     
    11
    Ricardo Quaresma byl hráčem, který se před pár okamžiky dostal k centru na levé straně šestnáctky, jenže jeho následný pas žádného ze spoluhráčů nenašel.
     
    12
    Dieumerci Ndongala a Mario Lemina se srazili v souboji o míč ve středovém kruhu a oba fotbalisté zůstali ležet na hrací ploše. Hra byla přerušena kvůli jejich ošetření.
     
    13
    Oba fotbalisté už jsou zpět na nohou a vypadá to, že budou v pořádku. Po přerušení hry následoval míč rozhodčího a fotbalisté Galatasaraye mohou pokračovat v útočném snažení.
     
    14
    Sufiján Fígúlí se ocital v šanci na pravé straně šestnáctky, jenže k němu rychle přistoupila dvojice protihráčů a k ničemu se tentokrát nedostal. Domácí se ubránili.
     
    15
    Hostující záložník Sufiján Fígúlí je v úvodu zápasu hodně aktivní a nyní do šestnáctky posílal kolmý oblouk, na který si nabíhal jeden ze spoluhráčů, u míče byl ale první Fatih Öztürk.
     
    16
    Mame Baba Thiam si naběhl na centr z levé strany hřiště a na přední tyči se dostal k hlavičce, která minula přední levý horní roh brány hostujícího brankáře Fernanda Muslery.
     
    17
    Adem Büyük si na pravé straně pokutového území nabíhal na dlouhou kolmou přihrávku a vypadalo to, že se dostane do zakončení, Fatih Öztürk ale skvěle vyběhl proti míči.
     
    18
    Ricardo Quaresma si naběhl na pravém křídle na kolmou přihrávku a poté do šestnáctky poslal prudký přízemní centr, kvůli ofsajdu už byl ovšem zbytečný.
     
    19
    Sufiján Fígúlí se dostal k míči na pravém křídle a na vzdálenější levou tyč poslal nebezpečný centr, u kterého byl jako první Florent Hadergjonaj, a odvrátil míč na rohový kop.
     
    19
    Ömer Bayram nyní na levé straně hřiště rozehrál rohový kop a Emre Akbaba na vzdálenější pravé tyči vystřihl nádherné nůžky, které zasáhly do ruky jednoho z domácích hráčů! Ve hře je video.
    19. Emre Akbaba vystřihl pěkné nůžky, které přinesly penaltu!
     
    20
    Rozhodčí se vydal přezkoumat video a ukázal na značku pokutového kopu! Penalta pro hosty!
     
    21
    Florent Hadergjonaj tedy zahrál v pokutovém území jednoznačně rukou a dodatečně poté viděl kartu.
     
    22
    Galatasaray právě vstřelil branku!
    ADEM BÜYÜK vzal odpovědnost na svá bedra a přízemní střelou ze značky pokutového kopu zamířil k levé tyči! Fatih Öztürk sice vystihl směr jeho střely, dosáhnout na ni ovšem nedokázal.
    22. Adem BÜYÜK - 0:2
     
    25
    Mario Lemina předvedl hodně nebezpečný skluz a fotbalisté domácího týmu rozehrávali standardní situaci, následný centr ale na přední tyči nikoho nenašel.
     
    26
    Martin Linnes předvedl na levém křídle pěkný sprint a dlouhou kolmou přihrávkou chtěl vysunout jednoho ze spoluhráčů, ten měl ale k míči daleko a Kasımpaşa se ubránila.
     
    27
    Fotbalisté Galatasaraye se na pravém křídle prosadit nedokázali a domácí Kasımpaşa měla k dispozici autové vhazování, po kterém se zapojil do hry Tomáš Břečka.
     
    29
    Adem Büyük ve dvaadvacáté minutě proměnil penaltu a skóroval tak do sítě svého bývalého zaměstnavatele.
     
    30
    Martin Linnes se ocitl na levé straně šestnáctky ve slibné brankové příležitosti, jeho následná prudká střela z úhlu ale minula přední levý horní roh domácí brány.
     
    31
    Mario Lemina před pár okamžiky zatáhl jednoho z protihráčů za dres a hlavní rozhodčí mu okamžitě sdělil, že další jeho počínání proti pravidlům bude potrestáno kartou.
     
    32
    Martin Linnes si to z levého křídla namířil neohroženě do šestnáctky a poté před bránu posílal nebezpečnou přihrávku, kterou dokázal zastavit domácí obránce Tomáš Břečka.
     
    33
    Mariano na pravém křídle zvedl hlavu a nádherným centrem našel hlavu Adema Büyüka, který chtěl zamířit ke vzdálenější pravé tyči, jenže bránu o pořádný kus minul.
     
    34
    Fotbalisté Galatasaraye vzápětí zaútočili podél levé postranní čáry, jenže se daleko nedostali a na opačné straně mohl udeřit Ricardo Quaresma, jenže před vápnem o míč přišel.
     
    36
    Fernando Muslera předvedl hodně riskantní rozehrávku a ve spolupráci s jedním ze spoluhráčů poté zabránil katastrofě. Hosté si pořádně zahrávali s nebezpečím.
     
    39
    Fotbalisté Galatasaraye se dostali na pravém křídle k dalšímu z řady centrů, Kasımpaşa ho ale dokázala na přední tyči bez problému odvrátit a domácí se ubránili.
     
    40
    Ricardo Quaresma se dostal podruhé k nebezpečnému centru na levé straně šestnáctky, jenže Marcão Teixeira ho dokázal hlavou odvrátit a zbořil jednoho z protihráčů.
     
    41
    Adem Büyük si naběhl na vzdálenější levé tyči na krásný centr z pravého křídla a po zpracování míče ze středu šestnáctky zamířil k přední levé tyči! Gól ovšem vzápětí neplatil kvůli ofsajdu.
     
    41
    Galatasaray právě vstřelil branku!
    ADEM BÜYÜK si zpracoval míč po fantastickém přetaženém centru z pravého křídla a ze středu šestnáctky poté zamířil k levé tyči sítě! Gól sice neplatil kvůli ofsajdu, po přezkoumání videa ale Galatasaray SK vede již 3:0! Asistence: Mariano.
    41. Adem BÜYÜK - 0:3
     
    45
    Ricardo Quaresma se na pravé straně hřiště postavil k rozehrání rohového kopu a do šestnáctky poslal nebezpečný centr, po kterém došlo ke střele a míč minul levou tyč.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    45+2
    Ömer Bayram se teď pokusil na ose hřiště vypálit zpoza šestnáctky, jenže jeho střela nabrala příliš velkou výšku a zamířila nad bránu domácího brankáře Fatiha Öztürka.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Fotbalisté Galatasaraye vstoupili do utkání skvěle, když si v úvodu střetnutí vstřelil vlastní gól Jasín Maríá a v polovině prvního poločasu následně proměnil penaltu Adem Büyük, který se krátce před přestávkou ještě prosadil podruhé. Skóre po prvním poločase dnešního derby tedy zní. Kasımpaşa SK 0 Galatasaray Istanbul 3.
    Fotbalisté Galatasaraye dominují a po poločase vedou o tři góly
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Fotbalisté Galatasaraye rozehráli druhých pětačtyřicet minut, do kterých vstupují s tříbrankovým vedením. O dvě branky se postaral Adem Büyük. Vstřelí hattrick?
     
    47
    Druhý poločas začal náporem domácích hráčů Kasımpaşy, jenže kromě rohového kopu na pravé straně hřiště se zatím k ničemu nedostali a prohrávají 3:0.
     
    48
    Dieumerci Ndongala chtěl na levém křídle vhazovat, ale nakonec míč přenechal jednomu ze svých spoluhráčů, kterým byl domácí obránce Usáma Haddadí.
     
    49
    Fotbalisté Kasımpaşy vstoupili do druhého poločasu mnohem aktivněji a na pravé straně šestnáctky vybojovali po sraženém přízemním centru další rohový kop.
     
    50
    Usáma Haddadí si naběhl na odvrácený míč a zpoza šestnáctky napřáhl k pohotovému voleji, který zamířil těsně nad břevno hostující brány!
    50. Usáma Haddadí nebyl daleko od vstřelení nádherného gólu!
     
    51
    Jean Michaël Seri se pokusil v blízkosti středového kruhu pěkně uvolnit, rychle k němu ale přiběhl Mame Baba Thiam a ze strany ho nepříjemně srazil k zemi.
     
    53
    Fotbalisté Galatasaraye vstoupili do druhého poločasu utkání poměrně vlažně, za tříbrankového vedení se jim ale příliš divit nemůžeme. Domácí naopak zabrali a snaží se snížit.
     
    54
    Hra se během posledních okamžiků utkání odehrává v klidném středu hrací plochy a Mario Lemina si nyní raději pomohl zpětnou přihrávkou, po které se do hry zapojil Fernando Muslera.
     
    55
    Obránce Mariano se teď pokusil na pravém křídle o kolmou přihrávku, jenže ji podcenil a míč skončil na kopačkách Usámy Haddadího, který málem skóroval.
     
    56
    Usáma Haddadí napřáhl po přestávce k pěknému voleji, který zpoza šestnáctky zamířil těsně nad bránu hostí.
     
    59
    Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází Ricardo Quaresma, přichází İlhan Depe.
     
    60
    İlhan Depe se nyní mohl krátce po příchodu na hřiště radovat z gólu, když si na pravé straně šestnáctky naběhl na kolmou přihrávku a málem skóroval, pískal se ovšem ofsajd a jeho přízemní střela už byla zbytečná.
     
    61
    Tomáš Břečka předvedl v blízkosti středového kruhu ostrý skluz, za který byl potrestán žlutou kartou.
     
    63
    Útočník Adem Büyük vypálil zpoza šestnáctky a nádhernou střelou mířící do levého horního rohu brány mohl zkompletovat čistý hattrick, jenže Fatih Öztürk ho fantastickým zákrokem vychytal!
    63. Adem Büyük mohl zkompletovat skvělou střelou hattrick!
     
    64
    Galatasaray měl vzápětí k dispozici rohový kop, jenže jednomu z hostů byl odpískán útočný faul.
     
    65
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Emre Akbaba, přichází Henry Onyekuru.
     
    65
    Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází Dieumerci Ndongala, přichází Anıl Koç.
     
    67
    Fotbalisté Galatasaraye přišli o míč v blízkosti středového kruhu a Usáma Haddadí na levém křídle vypálil zpoza šestnáctky, jeho diagonální střela ale minula vzdálenější pravou tyč.
     
    68
    Sufiján Fígúlí mohl využít zpětné přihrávky z levé strany šestnáctky, jenže jeho přízemní střela zpoza šestnáctky byla příliš slabá a navíc domácími hráči zablokována.
     
    68
    Henry Onyekuru mohl krátce po příchodu na hřiště skórovat, když na levé straně šestnáctky mířil z ostrého úhlu do sítě, brankáře Fatiha Öztürka ale na brankové čáře zachránil Tomáš Břečka, který míč fantasticky odvrátil hlavou!
    68. Český obránce Tomáš Břečka nyní dokázal zabránit gólu!
     
    70
    Do konce zápasu zbývá odehrát dvacet minut a Galatasaray vede nad domácí Kasımpaşou rozdílem tří branek, když si vstřelil vlastní gól Jasín Maríá a poté dvakrát skóroval Adem Büyük, který navíc mohl zkompletovat hattrick.
     
    72
    Kasımpaşa se vydala směrem dopředu a nebezpečně operovala s míčem v pokutovém území, jenže jednomu z domácích hráčů nakonec byl odpískána ruka.
     
    73
    Mickaël Tirpan si počínal v pokutovém území velice dobře a přízemní centr z pravé strany odvrátil na rohový kop, který se vzápětí musel opakovat.
     
    74
    Ömer Bayram vypálil po rozehrávce rohového kopu nakrátko a jeho přízemní střela minula bližší pravou tyč. Došlo k teči, takže se bude kopat další rohový kop.
     
    75
    Galatasaray se dostal po rozehrání rohového kopu k hlavičce, jenže míč vůbec nezamířil na bránu.
     
    76
    Do konce zápasu zbývá odehrát necelých patnáct minut a Galatasaray stále vede na hřišti Kasımpaşy rozdílem třídy. Domácí jsou ale předposlední, takže to není překvapení.
     
    77
    Tarkan Serbest byl zřejmě hráčem, který nyní vypálil zpoza šestnáctky, jeho střela ale byla slabá a navíc zamířila doprostřed brány, kde ji snadno lapil Fernando Muslera.
     
    77
    Sufiján Fígúlí mířil po nádherné kombinační akci z levé strany šestnáctky ke vzdálenější pravé tyči, Fatih Öztürk ale dokázal jeho přízemní střelu vyrazit a následná dorážka byla zablokována!
    77. Sufiján Fígúlí mohl poslat hosty do čtyřbrankového vedení!
     
    79
    İlhan Depe si to z levého křídla namířil do šestnáctky mezi dvěma protihráči a byl faulován. Fotbalisté Kasımpaşy budou rozehrávat volný přímý kop.
     
    80
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Jean Michaël Seri, přichází Selçuk Inan.
     
    81
    Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází Tarkan Serbest, přichází Gerard Gohou.
     
    81
    Aytaç Kara rozehrál volný přímý kop a rozhodl se pro centr na vzdálenější pravou tyč, který bez teče zamířil vedle brány, a Fernando Muslera tedy nemusel zasahovat.
     
    83
    Mariano se pokusil vypálit zpoza šestnáctky, jenže jeho prudká přízemní střela byla zablokována.
     
    84
    Selçuk Inan se dostal po centru z levé strany šestnáctky na přední tyči k hlavičce, jenže zamířil přímo do náruče brankáře Fatiha Öztürka, který míč nadvakrát zastavil.
     
    85
    Anıl Koç na levé straně hřiště vypálil zpoza šestnáctky a jeho táhlá přízemní střela mířila k přední levé tyči brány, kde byl připravený brankář Fernando Muslera.
     
    87
    Kasımpaşa se dostala na levé straně hřiště k nebezpečnému přízemnímu centru a na přední tyči číhala dvojice domácích hráčů, jenže hosté míč odvrátili.
     
    90
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+1
    Střídající Gerard Gohou se dostal po centru z rohového kopu k hlavičce, jenže uprostřed šestnáctky hlavičkoval vysoko nad bránu a Fernando Muslera nemusel zasahovat.
     
    90+2
    Henry Onyekuru byl zřejmě hráčem, který se ocitl za domácí obranou sám a přízemní střelou mířil k pravé tyči, jenže Fatih Öztürk pak míč vytáhl na rohový kop! Další fantastický zákrok brankáře.
     
    90+3
    Sufiján Fígúlí mohl skórovat po dělové střele zpoza šestnáctky, jenže Fatih Öztürk ji vyrazil!
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Galatasaray dnes potvrdil roli favorita a vyhrál rozdílem třídy
     
    Galatasaray odehrál na hřišti Kasımpaşy skvělý zápas, o jehož osudu rozhodl první poločas. Hned z kraje zápasu si vstřelil vlastní gól obránce Jasín Maríá a ještě před přestávkou zadělal na hattrick Adem Büyük, nakonec ho však nezkompletoval. Hosté se dotáhli bodově na čtvrté místo a společně s Alanyasporem mají 39 bodů. Konečný výsledek. Kasımpaşa 0 Galatasaray Istanbul 3. (18:58:24)

    Tomáš Reiner

    Branky: 6. Maríá (vla.), 22. Büyük (pen.), 41. Büyük (Mariano)

    Karty:   21. Hadergjonaj (KSK), 61. Břečka (KSK)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:8. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:11.
    Kasımpaşa SK: Öztürk – Hadergjonaj, Maríá, Břečka, Haddadí – Tirpan – Quaresma (C) (59. Depe), Serbest (81. Gohou), Kara, Ndongala (65. Koç) – Baba Thiam.
    Náhradníci: R. Köse – Koç, Haspolat, Gohou, Çetinkaya, Demirli, Erdoğan, Depe, Çetin, J. Fernandes.

    Galatasaray Istanbul: Muslera (C) – Mariano, Marcão Teixeira, Donk, Saracchi (4. Linnes) – Lemina, Seri (80. Inan) – Fígúlí, Akbaba (65. Onyekuru), Ö. Bayram – Büyük.
    Náhradníci: Kocuk – Linnes, Özbayraklı, Çalık, E. Bayram, Inan, Onyekuru, Sekidika, Andone, Antalyalı.

    Rozhodčí: Mete Kalkavan. Asistenti: Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar. Čtvrtý rozhodčí: Burak Şeker. VAR: Abdulkadir Bitigen. Asistent VAR: Erdinç Sezertam
    bahis siteleri