Novosibirsk – Čerepovec 3:2 (kon.) | Barys – Soči 3:2 (kon.) | Ufa – Petrohrad 4:5 (po pr.)
Čeljabinsk – Kunlun 3:2 (3:1 po s.n.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 0:4 (kon.) | Jokerit – Magnitogorsk 3:4 (1:2 po s.n.)
Kazaň – Spartak Moskva 4:1 (kon.) | Nižněkamsk – Vladivostok 6:1 (kon.) | N.Novgorod – Chabarovsk 2:5 (kon.)
Minsk – Jekatěrinburg 4:6 (kon.) | Riga – Dynamo Moskva 6:7 (po pr.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Amur Chabarovsk
Sobota 15.02.2020, 15:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Jordán (CHA) 0+0, 5 střel, čas na ledě 22:00
    Ondřej Vitásek (CHA) 1+1, 2 střely, čas na ledě 20:36
    Hynek Zohorna (CHA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:00
    Tomáš Zohorna (CHA) 0+1, 3 střely, čas na ledě 16:40
    Marek Langhamer (CHA) nenastoupil (17:21:45)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 16:38.
    Zblokované střely – 12:11.
    Vyloučení – 4:4.
    Využití přesilovek 1/4 – 1/4.
    Vhazování – 40:13
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Chabarovsku, který svého soupeře porazil výsledkem 5:2. Domácím se povedlo v úvodu třetí třetiny snížil na rozdíl jediné branky, avšak v krátkém časovém sledu si Amur vzal dvoubrankové vedení zpět. Ke konci zápasu se hosté navíc dočkali pátého přesného zásahu, díky čemuž rozhodli o vítězi tohoto zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Alikin si připsal ještě jeden těžký zákrok. K odraženému puku se totiž dostal domácí Rattie, který ovšem mířil pouze do výstroje brankáře.
     
    57:17
    Zpoza vlastní branky rozehrával domácí Genoway, kterému se velice přesně povedlo najít Šenfelda, načež jeho nabídku tečoval výrazně vedle branky Shore.
     
    57:01
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Pavel Turbin – 2 min., krosček).
    56:00 Valerij VASILJEV - 2:5
     
    56:00
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hosté využívají klasickou přesilovou hru! Hodně prostoru měl u modré u modré čáry obránce Ignatovič, který ihned vypálil na brankáře. Lindbäck vyrážel pouze vedle sebe, kde byl maximálně důrazný VALERI VASILJEV, jenž dotlačil puk za brankáře.
    Asistence: Maxim Ignatovič, Kirill Rasskazov.
     
    55:29
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Andrej Belevič – 2 min., podrážení).
     
    54:25
    Jednoduchým řešením to zkoušel domácí Bočarov, který napodobil svého protihráče a rovněž nahodil do útočného pásma. Hostující obrana si s tímto záměrem poradila.
     
    53:39
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Danil Verjajev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:20
    Dnešní utkání sleduje 5500 diváků.
     
    52:13
    Další protiútok pro změnu vzal na sebe Vjačeslav Ušenin, který pouze nahazoval k rohu hrací plochy. Tentýž hráč tam jako první dojel, jenomže puk nechal za sebou.
     
    51:08
    Posléze pro změnu zkoušel snížit krok domácí Belevič, avšak jeho pokus nebyl z dílny těch povedených. Alikin ho přesto raději schoval do své připravené lapačky.
     
    50:44
    Torpedu se ani další přesilová hra zas tak moc nedaří. U modré čáry sice měl napřaženo obránce Mišarin, avšak jeho prudká rána skončila pouze na prvním protihráči.
     
    49:15
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Anton Lazarev – 2 min., podrážení).
     
    49:04
    Lindbäck v tomto případě vyrážel pouze před sebe, kde se k jeho štěstí nacházel jeden ze spoluhráčů. Torpedo se přesto trápí, domácí vycházejí z poctivé obrany.
     
    48:15
    Chabarovsk se navíc více než minutu držel na druhé straně, což mu rozhodně vyhovuje. Až poté musela dvojice domácích hráčů zakročit, avšak čistým způsobem.
     
    47:06
    Turbin se na jistotu vrátil za vlastní branku, kde počkal na příchod druhé formace. Ta to zkoušela pasem na Rasskazova, který tak znemožnil odpískání icingu.
     
    46:20
    Mnohem lépe to provedl obránce Minejev, který se kousek od vlastní branky dostal mimo dosah napadajících hráčů. Chabarovsk se v posledních minutách pouze brání.
     
    45:08
    Před malým momentem se do šance dostal domácí Žafjarov, avšak jeho pokus nepřinesl žádné větší zakončení. Alikin nemusel zasahovat, u puku tak je Jordán.
     
    44:16
    Do dalšího protiútoku se tentokráte dostával hostující Ruděnkov, který se pokoušel spolupracovat se svým kolegou Fajzullinem, avšak ten se daleko nedostal.
    43:37 Nikita JAZKOV - 2:4
     
    43:37
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Jenomže zničehonic se hostující celek vrací do dvoubrankového vedení! Vypadalo to totiž na poklidnou rozehrávku domácích, nicméně tu dokázal ukořisti jeden z hráčů. Puk se od betonu švédského brankáře Lindbäcka dostal k NIKITU JAZKOVOVI, před kterým číhala prázdná branka.
    Asistence: Tomáš Zohorna.
     
    43:06
    Turbin přišel za vlastní brankou o touš, avšak přesto to nemuselo zas tak vadit. Chabarovsk se k němu dostal bleskově zpět, načež ho Korjagin pouze vyhodil.
     
    42:14
    Do útočení se zapojil také domácí Genoway, který poté u pravého kruhu dokázal najít volného Šenfelda, jehož další zakončení se stalo snadnou kořistí brankáře.
    41:14 Damir ŽAFJAROV - 2:3
     
    41:14
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, ono by to mohlo být ještě hodně zajímavé! Schroeder našel na modré čáře napřahujícího se Aljajeva, jenž to zkoušel dělovkou. Vypadalo to na poklidný zákrok pro Alikina, jenomže ve vzduchu tečoval střelu DAMIR ŽAFJAROV, jenž naprosto změnil směr letu puku. Tuto branku uznalo také video!
    Asistence: Arťom Aljajev, Jordan Schroeder.
     
    41:04
    Chabarovsk se bez větších problémů nastěhoval do pásma soupeře, kde se ovšem k ničemu vážnějšímu nedostal. Hynek Zohorna přišel o touš, o což se postaral Orlov.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první dostal do vlastního obranného pásma, odkud vyhazoval kotouč Barancev.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou periodu, která nám pro změnu nabídla další tři přesné zásahy. Torpedo předvedlo velice aktivní nástup, dokonce využilo přesilovou hru, díky čemuž srovnalo krok. Hosté se posléze konečně vzpamatovali, výsledkem byly hned dvě vstřelené branky. Novgorod tak musí v poslední periodě zabrat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:14
    Zoufalá snaha domácích hráčů pokračuje. Tentokráte Orlov pouze nahazoval směrem do pásma soupeře, kde se po chvíli kotouč opět dostal mimo hrací plochu.
     
    38:40
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    37:44
    Do akce se opět dostali sourozenci Zohornové, které dokonce připravili střeleckou pozici pro Vitáska, jehož slabý projektil skončil pouze u připraveného brankáře.
     
    36:04
    Po jednom ze soubojů se puk dokonce dostal mimo hrací plochu, což si pochopitelně vyžádalo pozastavení hry. Hlavní sudí bude opět vhazovat ve střední třetině.
    35:39 Arťom ŽELEZKOV - 1:3
     
    35:39
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hezká souhra Amuru končí třetím zářezem! Domácí obrana se opěr rozestoupila, čehož dokázal využít Lazarev, který v mnohem lepší pozici našel ARŤOMA ŽELEZKOVA, jenž střelou pod břevno překonal ležícího brankáře Lindbäcka.
    Asistence: Anton Lazarev.
     
    35:07
    Tomáš Zohorna to pro změnu zkoušel nenápadným nahozením od levého kruhu, kterým trefil dobře clonícího protihráče. Novgorod zřejmě zaskočila druhá inkasovaná branka.
     
    34:13
    Další rychlý protiútok Amuru tentokráte nabídl zakončení od Ruděnkova. Ten zakončoval k bližší brankové konstrukci, Lindbäck jeho pokus pokryl špičkou vyrážečky.
     
    33:05
    To se potvrdilo také v tomto momentu, tentokráte se k zakončení totiž totiž dostal Rasskazov, který mířil pouze doprostřed branky. Na řadu přichází komerční přestávka.
     
    32:24
    Torpedo tak bude muset opět zabrat, v posledních minutách trochu nechalo hrát svého soupeře, který to potrestal. Lindbäck má najednou o poznání více práce.
    31:05 Alexandr GORŠKOV - 1:2
     
    31:05
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    I přesto se hosté dostávají zpět do vedení! Vjačeslav Ušenin šikovnou zadovkou oslovit ALEXANDRA GORŠKOVA, který to zkoušel velice svižnou střelou zápěstím. Lindbäck se po puku sice natahoval, avšak hrací předmět letěl mimo jeho dosah!
    Asistence: Vjačeslav Ušenin, Ondřej Vitásek.
     
    31:01
    Do útočení se zapojil také Lazarev, který zkoušel štěstí z vrcholku pravého kruhu. Jeho střela měla směřovat ke vzdálenější konstrukci, Lindbäck zasahovat nemusel.
     
    30:00
    Je za námi přesná polovina zápasu, který nám zatím nabídl dva přesné zásahy. Lindbäck má o poznání méně práce, domácí obrana najednou podává zodpovědný výkon.
     
    29:04
    Druhá třetina nabízí naprosto odlišný obrázek. Chabarovsk najednou moc nestíhá, v tomto případě mu to nemusí vůbec vadit, jednalo se totiž o icing domácích.
     
    28:12
    Kousek od středového kruhu se ujal touše Žafjarov, který ho sice dostal za modrou čáru, avšak tam narazil do protihráče. Dost možná se jednalo o ofsajd domácího Torpeda.
     
    27:07
    Směrem dopředu se vydal domácí Šenfeld, který udržel kotouč proti smečce protihráčů. Poté z jeho hole přišla na řadu nahrávka před branku, kde ovšem číhal Vasiljev.
     
    26:14
    Hra byla v krátkém časovém sledu opět přerušena, což si vyžádalo prostor ke komerční přestávce. Krátce po ní se bude vhazovat po levici hostujícího Alikina.
     
    25:02
    Torpedo Nižnij Novgorod zvládá oslabení na jedničku, s pukem si dokonce zahrál také hostující brankář Alikin, který vypomohl s rozehrávkou. Hosté se začíná hodně trápit.
     
    24:18
    Chabarovsk se doslova prodral až do pásma soupeře, kde ovšem na modré čáře přeskočil puk hokejku Korjagina. Hosté tak museli vyklidit útočnou třetinu.
     
    23:19
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Stanislav Bočarov – 2 min., hákování).
     
    23:04
    Jordán zkoušel přeposlat nahrávku na Vjačeslava Ušenina, který ho už neudržel před modrou čárou. Do protiútoku tak spěchali domácí, nic z něj ale nebylo.
     
    22:17
    Novgorod tak vstoupil do druhé třetiny mnohem lépe, dostal se totiž do kýženého vedení. Na opačné straně měl práci také brankář Lindbäck, který raději přikryl volný touš.
    21:59 Arťom ALJAJEV - 1:1
     
    21:59
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácím se povedlo využít přesilovou hru, je opět vyrovnáno! Klíčem k úspěchu bylo vyhrané vhazování, po kterém se Novgorod dostal ke kombinaci. K tvrdé dělovce si sjel kapitán Barancev, jehož pokus byl sražen přímo na hokejku ARŤOMA ALJAJEVA, který zamířil do protipohybu brankáře.
    Asistence: Denis Barancev, Ty Rattie.
     
    21:37
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Valerij Vasiljev – 2 min., faul kolenem).
     
    21:07
    Za nahrávkou spěchal Tomáš Zohorna, který nahazoval puk směrem na branku. Lindbäck nakonec vystrčil hokejku, Novgorod se nemůže dostat ke kombinaci.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny tentokráte dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří se ihned pokoušeli dostat na druhou stranu, Orlov totiž pouze nahazoval.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám překvapivě nabídla jednoznačnou podívanou. Amur Chabarovsk byl směrem dopředu lepším celkem, dokonce se radoval z jediného zásahu. Domácí však musí děkovat brankáři Lindbäckovi, který měl plné ruce práce, navíc hned několikrát podržel svůj celek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:46
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Gleb Korjagin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    17:12
    U modré čáry měl napřaženo český obránce Michal Jordán, který pořádně vylekal brankáře Lindbäcka. Nutno podotknout, že Chabarovsk je naprosto jednoznačně lepší.
     
    16:01
    Lindbäck má i nadále plné ruce práce. Domácí obrana stále vůbec nefunguje, což mohl potrestat Gorškov, jenž střelou příklepem mířil nad horní konstrukci branky.
     
    15:06
    Ruděnkov se opět dostal do zajímavé pozice pro zakončení, do střeleckého pokusu vložil hokejku jeden z protihráčů, puk proto vystoupal až do ochranné sítě.
     
    14:10
    Sledujeme celkem poklidnou pasáž hry, jenž nepřináší nic moc zajímavého. Před malým momentem to na sebe vzal Shore, který se neproháčkoval kolem protihráčů.
     
    13:13
    Fajzullin byl na ledové ploše více než minutu, proto raději odjel na střídačku. To vedlo k útočnému výpadu domácího Genowaye, kterému se nepovedlo najít Beleviče.
     
    12:04
    Jordán měl na nahození podél hrazení celkem dost prostoru, volný puk si nakonec na druhé straně našel Vitásek, po jehož nahrávce zakončoval právě Jordán.
     
    11:12
    Ve velice dobré pozici se zjevil Tomáš Zohorna, který to z mezikruží zkoušel přesně pod břevno. Puk nakonec o kousek minul branku, Torpedo děkuje nepřesnosti hostujícího kapitána.
     
    10:04
    Do protiútoku se vydal Rattie, který bekhendovou nahrávkou nabízel kotouč do předbrankového prostoru, kde se Alikinovi povedlo zamést kotouč do bezpečnějšího prostoru.
     
    09:10
    Novgorod se směrem dopředu zatím dost trápí, ani jeho další útočná akce nepřinesla nic nebezpečného. Na opačné straně zkoušel nahodit od modré Vitásek.
     
    08:20
    Chabarovsk je i nadále při chuti. Třetí formace se pohodlně dostala až k zakončení, o které se od levého kruhu postaral Fajzullin, jenž trefil pouze brankáře.
    07:59 Ondřej VITÁSEK - 0:1
     
    07:59
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme čekali necelých osm minut! Vitásek zkušeně za sebe nepustil dotírajícího hráče, jeho formace se navíc prokousala až před brankáře Lindbäcka. Od modré čáry jsme sledovali nahození na branku, které dokonale tečoval ONDŘEJ VITÁSEK.
    Asistence: Igor Ruděnkov, Danil Fajzullin.
     
    07:12
    Směrem dozadu se musel vracet domácí Mišarin, který nakonec hledal svého kolegu Aljajeva, jenž pro změnu napálil hrací předmět na opačnou stranu hrací plochy.
     
    06:03
    K odraženému puku se jako první dostal Ruděnkov, který pálil přes obránce. Právě domácí zadák byl klíčovým hráčem, v opačném případě by Lindbäck zřejmě poprvé kapituloval.
     
    05:11
    Torpedo se na delší časový úsek usadilo v pásmu soupeře, avšak nepřesná nahrávka pustila do protiútoku Hynka Zohornu, kterému se nepovedlo najít svého sourozence.
     
    04:08
    Alikin stále čeká na svůj první zákrok, tentokráte se nahození od modré čáry sneslo daleko vedle branky. Hra byla přesto přerušena, na zemi zůstal ležet domácí Gončaruk.
     
    03:12
    Amur raději čekal na příchod nové formace, avšak nahrávka z hole Korjagina nebyla zrovna přesná. Ke slovu se tak přihlásil Urakov, který přeposlal na Iljina.
     
    02:04
    Z druhé vlny ještě zakončoval Vasiljev, avšak jeho dělovka od modré čáry nakonec minula domácí branku. Směrem dopředu to poté zkoušel Šenfeld, který pouze nahazoval.
     
    01:11
    Chabarovsk měl celkem velké problémy s rozehrávkou, nakonec se mu přeci jenom povedlo poprvé ohrozit brankáře Lindbäcka, který střelu vyrážel k hrazení.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal s pukem za vlastní branku, kde se o rozehrávku pokoušel Orlov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: Lindbäck (Tichomirov) – Orlov, Barancev (C), Ch. Genoway, Zborovskij, Mišarin, Aljajev, Minejev – Žafjarov, Shore, Schroeder (A) – Belevič, Rattie, Šenfeld – Urakov, Bočarov, D. Iljin (A) – Gončaruk, Počivalov, Verjajev – Šachvorostov.

    Amur Chabarovsk: Alikin (Kiseljov) – Vitásek, Jordán, Ignatovič, V. Vasiljev, Turbin, Korjagin, Korobov, Alexandrov – H. Zohorna (C), T. Zohorna, Jazkov – Fajzullin, Rasskazov (A), Ruděnkov – Vl. Ušenin (A), Vj. Ušenin, Gorškov – Železkov, A. Lazarev.

    Rozhodčí: Beljajev, Oskirko – Slavikovskij, Šadrin.
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Jordán (CHA)
    Ondřej Vitásek (CHA)
    Hynek Zohorna (CHA)
    Tomáš Zohorna (CHA)
    Marek Langhamer (CHA)
     
    Amur Chabarovsk

    Na opačné straně stojí Chabarovsk, který rovněž bojuje o proniknutí do play-off. Amur se pro změnu nachází na desáté pozici východní konference, na osmý Magnitogorsk přitom ztrácí pouhé čtyři body. Chabarovsk se v posledních zápasech jeví ve velice dobré formě, povedlo se mu totiž vyhrát čtyři z posledních pěti duelů, v tom jediném prohrál proti prvnímu Petrohradu. V minulém kole však tuto porážku dokázal odčinit, souboj proti Viťazu dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých byl úspěšnější právě Chabarovsk, který se tak radoval z druhého získaného bodu.
     
    Torpedo Nižnij Novgorod

    Hokejisté Torpeda se v závěru tohoto ročníku nacházejí na osmé pozici, což by znamenalo postup do vyřazovacích bojů. Novgorod se však musí mít na pozoru, před devátým Soči má pouze tříbodový náskok, druhý jmenovaný celek má navíc zápas k dobru. Torpedo navíc potřebuje zlepšit formu z posledních zápasů, naposledy se mu totiž povedlo bodovat začátkem února, kdy vysokým výsledkem porazilo Čerepovec 5:0. Od té doby přišly na řadu dvě porážky, a sice proti CSKA Moskva a Petrohradu. Novgorod tak potřebuje bodovat, play-off je totiž stále v nedohlednu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi Torpedo Nižnij Novgorod a Amur Chabarovsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 22. Aljajev (Barancev, Rattie), 42. Žafjarov (Aljajev, Schroeder) – 8. Vitásek (Ruděnkov, Fajzullin), 32. Gorškov (Vj. Ušenin, Vitásek), 36. Železkov (A. Lazarev), 44. Jazkov (T. Zohorna), 56. V. Vasiljev (Ignatovič, Rasskazov)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Lindbäck (Tichomirov) – Orlov, Barancev (C), Ch. Genoway, Zborovskij, Mišarin, Aljajev, Minejev – Žafjarov, Shore, Schroeder (A) – Belevič, Rattie, Šenfeld – Urakov, Bočarov, D. Iljin (A) – Gončaruk, Počivalov, Verjajev – Šachvorostov.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Kiseljov) – Vitásek, Jordán, Ignatovič, V. Vasiljev, Turbin, Korjagin, Korobov, Alexandrov – H. Zohorna (C), T. Zohorna, Jazkov – Fajzullin, Rasskazov (A), Ruděnkov – Vl. Ušenin (A), Vj. Ušenin, Gorškov – Železkov, A. Lazarev.

    Rozhodčí: Beljajev, Oskirko – Slavikovskij, Šadrin

    Diváci: 5500
    thejrc.org