Chicago – NY Rangers 3:6 (kon.) | Dallas – Arizona 3:2 (kon.) | Edmonton – Boston 1:2 (po pr.)
Anaheim – Florida 1:4 (kon.) | Colorado – NY Islanders 3:1 (kon.) | Vancouver – Minnesota 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
HC Slavia Praha
4:6 (2:1, 2:4, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Čtvrtek 20.02.2020, 18:00 • ZS Eden, Praha • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 17. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný den všem fanouškům dorosteneckého hokeje! Zveme vás ke sledování textového přenosu z utkání sedmnáctého kola ELIOD Extraligy dorostu. Ve vršovickém Edenu přivítá domácí HC Slavia Praha celek HC Energie Karlovy Vary.
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Hosté ze západu Čech příjíždějí do Prahy na třetím místě tabulky. Energie bojuje o čelo a z Edenu by ráda odvezla plný bodový zisk. Na první vzájemné střetnutí ale hokejisté Karlových Varů nevzpomínají s nadšením. Sešívaní v lázeňském městě dokázali zvítězit 7:2. Pražané si i tak budou muset dávat pozor na produktivní dvojici Dominik Rymon a Lubomír Kupčo, která je hlavní ofenzivní silou karlovarského celku.
     
    HC Slavia Praha

    Červenobílý celek má za sebou dvě porážky. Doma s Plzní a venku s Kladnem. Výsledky sešívaného dorostu jsou jako na houpačce a momentálně se tým Ladislava Slížka nachází na dvanáctém místě skupiny O pořadí v play off. Nejproduktivnější hráčem Slavie je Marek Vlasák, který dokázal nasbírat již devětatřicet kanadských bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Pittr (Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch (C) – Vlasák, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann (A), Štancl, Vymětal

    HC Energie Karlovy Vary: Kubát (Pavlovic) – Dorot, Houdek (A), Anton, Bulka, Hohl, Vogel, Havlík – Kupčo, Šlechta, Šmajda, Príhoda, Matas, Botoš (C), Sapoušek (A), März, Zeman

    Rozhodčí: Glanc – Kučera, Kubíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Energetici se ihned pustili do ofenzivních manévrů, v obranném pásmu byli ale úspěšnější slávisté, kteří dokázali protečovat kotouč do středního pásma. O malý moment později se hosté provinili zakázaným uvolněním.
     
    01:25
    Oba celky mohly vystřídat. Následně se před Hofmannem trochu uvolnil prostor, sešívaný útočník se pokusil vystřelit. Pokus ale zachytil do výstroje brankář Kubát.
     
    02:07
    Matěj Kvasnička udržel útočné pásmo pro Slavii a znovu prověřil Kubáta, ten si i přes malé komplikace poradil a vyrazil kotouč za branku Karlových Varů.
     
    03:11
    Vlasák se Skoupým dobře napadli rozehrávku hostů, Energie se však přesto dostala konstruktivně z vlastního pásma. Poté ale hostující celek o hrací předmět přišel.
     
    04:07
    Slavia je zatím aktivnějším týmem. Tomáš Jokl si nyní dovolil individuální akci, kdy dokázal přejít přes tři karlovarské hráče, po prudké brzdě v útočném pásmu vystřelil na Kubáta, který však zasahovat nemusel, jelikož kotouč letěl nad branku.
     
    05:20
    Až nyní se přerušuje hra. Hostům se nepodařilo přejít přes modrou čáru v rámci pravidel a píská se postavení mimo hru.
     
    05:39
    I Marek Vlasák na druhé straně si nepohlídal postavení svých spoluhráčů a vyrazil s pukem do útočné třetiny hřiště příliš brzo. Ofsajd tedy i na straně sešívaného celku.
     
    06:30
    Kryštof Bulka zaváhal na vlastní modré čáře a Vojtěch Malínek mířil na Kubáta, ten ho dokázal vychytat. Celou situaci následně dobruslil Jakub Hofmann, který docílil branky, avšak pouze po evidentním kopnutí bruslí. Branka tedy pochopitelně platit nemohla.
     
    07:11
    Sešívaní hokejisté propadli na útočné modré čáře a Energie mířila do přečíslení dva na jednoho. Zakončení vyšlo na Ondřeje Príhodu, který však neposedný kotouč nedokázal nasměrovat za Pittra!
     
    08:34
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí celek se ujímá vedení! MAXIM BRUMMEL dokázal využít volného prostoru v útočném pásmu a nabruslil si na osu hřiště, odkud dokázal rychlou střelou mezi betony překonat brankáře Kubáta – 1:0. Asistence: Jakub Štancl a Jiří Stejskal.
     
    09:27
    Skoupý se snažil chytrou zadovkou najít zpoza branky Hofmanna, ten však kotouč netrefil a do brejku se hnali hosté. Michal Pittr ale dokázal podržet svůj tým a připsal si úspěšný zákrok.
     
    11:05
    O kotouč se bojuje v obranném pásmu domácí Slavie, která zatím dokáže dobře bránit přechod Karlových Varů do útočného pásma.
     
    12:05
    Dominik Palát nezasáhl ve středním pásmu úplně přesvědčivě. Využít toho chtěl Robert Šlechta, jehož křižná střela z levé strany zamířila o kousek mimo.
     
    13:17
    Na opačné straně ledové plochy přerušuje hru brankář Kubát. Oba týmy mohou poslat na led čerstvé síly.
     
    13:36
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté srovnávají stav zápasu. Michal Pittr nedokázal proti střele Botoše zasáhnout jistým způsobem. LUKÁŠ MÄRZ si poté dokázal najít kotouč a dorazil ho za dezorientovaného brankáře Slavie – 1:1. Asistence: Jan Botoš a Ondřej Matas.
     
    14:04
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Samuel Šmajda – 2 min., faul loktem).
     
    15:12
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí se znovu dostávají do vedení. Slavia zamkla svého soupeře ve vlastním obranném pásmu a už dorážka Skoupého byla nadějná. Další střelu od modré čáry pak právě MIKULÁŠ SKOUPÝ dokázal tečovat mimo dosah Kubáta – 2:1. Asistence: Jakub Hofmann a Jiří Stejskal.
     
    15:56
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Lukáš März – 2 min., podrážení).
     
    16:19
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jakub Štancl – 2 min., podrážení).
     
    17:04
    Samuel Šmajda se po malé odmlce přihlásil se zajímavou střelou, která neměla vůbec špatné parametry. Nakonec sice o chlup přeletěla branku Pittra, ale brankář Slavie musel zůstat pozorný.
     
    17:33
    Jiří Stejskal se snažil dlouhým pasem vysunout Jana Hamršmída, ten ale na puk nedosáhl a Slavia bude muset o získání puku znovu bojovat.
     
    17:56
    Oddechový čas pro hosty.
     
    18:08
    Michal Pittr znovu zasahuje, proti střele z bezprostřední blízkosti si poradil zákrokem vyrážečkou, která vymrštila puk vysoko nad branku.
     
    18:19
    Oddechový čas pro domácí.
     
    18:37
    Kličkovaná Maxima Brummela skončila až na brankáři Kubátovi, který si pohlídal prostor mezi betony, kam sešívaný forvard mířil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Velká škoda pro Slavii. Slávisté se se sirénou dostali k přečíslení dva na jednoho a malý moment po konci první části dokázali dosáhnout branky, ta ovšem platit nemůže.
     
    Po první třetině tak vede Slavia zásluhou branek Maxima Brummela a Mikuláše Skoupého. Lukáš März sice dokázal srovnat stav, ale domácí celek se znovu dokázal dostat do nejtěsnějšího náskoku. Druhá část začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak to byla paráda z dílny SAMUELA ŠMAJDY, který využil svých šikovných rukou obehrál sešívané beky a následně zavěsil puk za Pittrova záda – 2:2. Asistence: Matěj Zeman a Robin Sapoušek.
     
    21:35
    Energie nyní zavřela Slavii ve vlastním pásmu a neumožňuje sešívaným příliš radostných chvilek. Domácí se musí mít neustále na pozoru.
     
    22:16
    Michal Pittr si připisuje další úspěšný zákrok a přerušuje hru. Slavia se bude moct zkonsolidovat.
     
    22:46
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí jdou znovu do vedení! Energie nyní nepřesvědčivě rozehrávala a Slavia dokázala rozehrávku hostů dobře napadat. Sešívaní se poté ujali kotouče a JAKUB ŠTANCL po přistrčení Vlasáka dokázal dostat kotouč po důrazné kličce až za Kubáta, na kterého útočník Slavie spadl po zákroku jednoho z karlovarských beků. Brankář Energie bude muset střídat – 3:2. Asistence: Marek Vlasák.
     
    22:46
    Střídání v týmu HC Energie Karlovy Vary: ze hřiště odchází Matěj Kubát, přichází Matěj Pavlovic.
     
    23:21
    Brankář Pavlovic, tedy v brance Karlových Varů novic, musel ihned vytáhnout dobrý zákrok proti Hofmannovi, který nedokázal využít toho, že se brankář Energie přesouval.
     
    25:02
    Utkání se ale začalo hrát v rychlejším tempu a akce střídá akci. Hosté se hnali do útoku, ale slávisté se dokázali velice rychle vrátit.
     
    26:05
    Energie se znovu dostala do útočné třetiny a Lubomír Kupčo mohl zužitkovat volný prostor. Nakonec ale dokázal zasáhnout obránce Jiří Stejskal.
     
    26:59
    Mikuláš Skoupý se dokázal efektivně zbavit všech pronásledovatelů a připravil si zajímavou palebnou pozici. Matěj Pavlovic ale celou situaci dobře viděl a v rozkleku zachytil kotouč do své rukavice.
     
    28:28
    Energie se provinila zakázaným uvolněním a hra se přesune zpět před brankáře Pavlovice.
     
    29:17
    Slavia je znovu aktivnější a nyní na několik sekund zavřela Energii ve vlastním obranném pásmu. Následovala střela Jiřího Stejskala, kterou vytěsnil Pavlovic lapačkou nad bránu.
     
    30:18
    Obránce Petr Houdek se opřel od modré čáry do kotouče, který nakonec skončil u Pittra. Hosté ale velice dobře bránili sešívanému gólmanovi ve výhledu. Michal Pittr si ale dokázal poradit.
     
    31:07
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak zatím je to zřejmě zápas SAMUELA ŠMAJDY. Karlovarský forvard se znovu dokázal prokličkovat přes střed hřiště a následně na dlouhou hůl dokázal podržet puk, který poté precizně zasunul za brankáře Michala Pittra – 3:3. Asistence: Petr Houdek a Robin Sapoušek.
     
    32:48
    Znovu v akci Šmajda! Nyní ho znovu slávisté nedokázali zastavit. Šmajdova střela přes Klucha ale zamířila pouze do brankáře Pittra.
     
    34:23
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté jdou poprvé v zápase do vedení za bouřlivého potlesku karlovarských příznivců. Šlechta poslal puk ONDŘEJI PRÍHODOVI, který střelou na lapačku dokázal překonat Pittra v brance Slavie – 3:4. Asistence: Robert Šlechta a Ondřej Dorot.
     
    36:03
    Jiří Stejskal natáhl ke střele z velké vzdálenosti, brankář Pavlovic dokázal puk lapačkou vytěsnit mimo prostor tří tyčí a na tahu je tak Energie.
     
    36:37
    Hostujícímu celku se ale nepodařilo přejít přes střední pásmo a Slavia, sice pod tlakem, bude znovu rozehrávat.
     
    37:40
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového trháku! Lubomír Kupčo vyvezl puk zpoza branky a nabídl ho na modrou čáru. Tam se nacházel KRYŠTOF BULKA, který skrytou ránu dopravil až za Pittra, který opouští své brankoviště – 3:5. Asistence: Lubomír Kupčo a Ondřej Príhoda.
     
    37:40
    Střídání v týmu HC Slavia Praha: ze hřiště odchází Michal Pittr, přichází Tomáš Volevecký.
     
    39:37
    Slavia právě vstřelila branku!
    Energie nyní zachybovala v rozehrávce za vlastní brankou a Štancl dokázal vybojovat puk pro MIKULÁŠE SKOUPÉHO, který nikým nehlídaný prostřelil k pravé tyči brankáře Pavlovice – 4:5. Asistence: Jakub Štancl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Sledujeme atraktivní hokej plný branek. Slavia se potřetí dostala do vedení, ale hosté dokázali i přes zranění brankáře Kubáta stav otočit a vedou 4:5. Sešívaní v závěru druhé třetiny ale znovu snížili a zadělali tak na velice zajímavou třetí periodu, která začně přibližně v 19:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Slávisté si vybojovali důrazem pozice v obranném pásmu Energie a připravili pozici pro obránce Drába, jeho nahození ale dokázal Pavlovic vyrazit do bezpečné zóny.
     
    42:01
    Kapitán domácího celku Kluch si nepočínal příliš povedeně na útočné modré a sešívaní hokejisté museli zařadit zpátečku. Nakonec ale Energie z kontru zahrozit nedokázala.
     
    43:25
    Matěj Zeman nyní znepříjemnil rozehrávku obránci Jakubu Drábovi, kterému ujel kotouč směrem k sešívané brance. Volevecký však byl připraven a betonem posunul puk za slávistickou klec.
     
    45:21
    Jakub Hrdlička nahodil kotouč před Pavlovice, kterého se snažil tečí překonat Štancl. Sražená střela ale zamířila mimo branku.
     
    45:45
    Další střela sešívané družiny od modré čáry. Pavlovic si dokázal najít výhled a v klidu zachytil kotouč do rukavice.
     
    47:28
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, ale převážně to je sešívaný celek, kdo diktuje tempo hry. Nyní se slávisté znovu nastěhovali před Pavlovice a znovu z toho byl pokus Hrdličky. Brankář Pavlovic znovu zasahuje.
     
    49:04
    Karlovy Vary ale vzdorují a zatím efektivně zachytávají spoustu sešívaných pokusů o proniknutí do útočného pásma.
     
    50:19
    Na větší brankovou příležitost ve třetí třetině stále čekáme. Slavii se nedá upřít snaha, ale Karlovy Vary zatím velice dobře brání a občas také vyráží do rychlých brejků. Jeden z nich nyní zakončil Príhoda do brankáře Voleveckého.
     
    51:17
    Další nahození z hokejky sešívaných beků. Tentokrát to byl Tomáš Kluch. Před brankou se ještě snažil hlídkovat Skoupý, ale karlovarští beci dokázali dobře vyčistit prostor před Pavlovicem.
     
    52:45
    Oba celky nyní několikrát zachybovaly v přechodové fázi. Ztráty kotoučů na obou stranách tak zapříčinily nepříliš pohlednou pasáž.
     
    53:40
    Karlovy Vary se dostaly do útočného pásma a drží kotouč daleko od Pavlovicovy branky. Slavia se nemůže dostat na delší časový úsek k puku.
     
    55:35
    Čas utíká velice rychle a Slavia se stále nedokázala dostat do vyloženější pozice. Energie účinně brání prostor před vlastní brankou a slávisté se dostávají pouze k nahozením z velké vzdálenosti.
     
    56:41
    Mikuláš Skoupý protečoval přihrávku Jakuba Drába do útočné třetiny hřiště a o puk se urputně bojuje za karlovarskou brankou.
     
    57:11
    Ondřej Príhoda mohl definitivně rozhodnout dnešní klání, ale v úniku nedokázal trefit Voleveckého branku. Velká škoda pro Energii.
     
    58:05
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté zřejmě rozhodují dnešní duel na ledě v Edenu. Matas dokázal bekhendem předat kotouč skrz osu hřiště na kapitána JANA BOTOŠE, který se trefuje přesně mezi betony brankáře Voleveckého – 4:6. Asistence: Ondřej Matas a Lubomír Kupčo.
     
    59:20
    Ještě jeden zákrok pro Tomáše Voleveckého, který situaci nekomplikoval a podržel kotouč na svém betonu.
     
    59:55
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Jakub Vogel – 2 min., pozdní dohrání).
     
    Konec zápasu.
     
    Hosté dokázali potvrdit svůj náskok a vítězí na ledě v Edenu po zajímavému průběhu 4:6. Slávisté sice třikrát vedli, ale na vítězství to v dnešním zápase nestačilo. Karlovy Vary tak oplácí Slavii porážku z prvního vzájemného střetnutí. (19:58:54)

    Martin Kamenik

    Branky a nahrávky: 9. Brummel (Štancl, Stejskal), 16. Skoupý (Hofmann, Stejskal), 23. Štancl (Vlasák), 40. Skoupý (Štancl) – 14. März (Botoš, Matas), 21. Šmajda (Zeman, Sapoušek), 32. Šmajda (Houdek, Sapoušek), 35. Príhoda (Šlechta, Dorot), 38. Bulka (Kupčo, Príhoda.), 59. Botoš (Matas, Kupčo)


    HC Slavia Praha: Pittr (38. Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch (C) – Vlasák, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann (A), Štancl, Vymětal
    HC Energie Karlovy Vary: Kubát (23. Pavlovic) – Dorot, Houdek (A), Anton, Bulka, Hohl, Vogel, Havlík – Kupčo, Šlechta, Šmajda, Príhoda, Matas, Botoš (C), Sapoušek (A), März, Zeman

    Rozhodčí: Glanc – Kučera, Kubíček

    Diváci: 43
    bahis siteleri