Ústí n/L – Kralupy n. Vltavou 3:0 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
HK Kralupy nad Vltavou
Čtvrtek 27.02.2020, 18:15 • Zimní stadion Ústí nad Labem • DHL Extraliga juniorů • Skupina A
Partner:
     
    Konec zápasu. (20:27:39)
     
    57:34
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A je to ještě stvrzeno! Slovan využil svého dlouhodobého tlaku na soupeřovu svatyni. Po rychlé kombinaci přesně uklidil kotouč mezi tři tyče Krinwaldovy branky VÍT ŠINDELÁŘ. Asistence: Martin Štěpánek a Matěj Harkabus.
     
    56:18
    Slovan se stále drží na útočné vlně před brankou soupeře. Kralupům ale vychází osobní obrana, která jim znemožňuje střelbu.
     
    55:52
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Slovan využívá i tuto přesilovku a gól to pro ně může být zlatý! TOMÁŠ STUCHLÝ na nic nečekal a vyklepl otevřený prostor u pravé tyče kralupské branky. Tím navyšuje vedení Slovanu. Asistence: Vít Šindelář.
     
    53:57
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou (Ondřej Šíba – 5 min. + osobní trest do konce utkání, sekání). Trest odpyká Kristian Šiška.
     
    53:38
    Tomáš Svoboda musel čelit hned třem těžkým střelám od soupeřů. Zvládl si ale s nimi poradit bravurně!
     
    52:58
    Vít Šindelář nestačil v rychlostním souboji o puk Krinwaldovi, který si najížděl od branky a puk vyhodil do volného prostoru.
     
    52:24
    Oba týmy v plném počtu.
     
    51:56
    Domácím se ale povedlo vyhodit puk na opačný konec kluziště a následně i za ním vystartovat. K ničemu zásadnímu to ale nevedlo.
     
    51:17
    Z boje o puk ve středním pásmu vyšly lépe Kralupy. Michal Hájek se ale nedostal k zakončení, neboť těsně před ním stáhl do rohu puk Svoboda.
     
    50:59
    Dělovce Adama Hese musel čelit Tomáš Svoboda. S šancí si ale poradil bravurně, neboť letící kotouč z první přivinul přesně k tělu.
     
    50:24
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Roman Brandner – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou (Tomáš Kleveta – 2 min., hrubost).
     
    50:08
    Domácí v plném počtu.
     
    49:59
    Slovan dokázal zmírnit velký tlak na svou branku vyhozením kotouče. Kralupští se následně museli prokousat zpět.
     
    49:00
    Další samostatný brejk Harkabuse. Znovu se objevil sám před gólmanem, ale ani tentokrát jeho přízemní střela přes gólmana nepřešla.
     
    48:15
    Kralupským se daří kombinace po vnějším obvodu útočného pásma. Odsud čekají na ideální moment pro palbu. Ten zatím přišel jen jednou, navíc Svoboda puk vyrazil.
     
    48:08
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jaroslav Šešina – 2 min., napadení).
     
    47:33
    Do brejku si nabruslil Januška. Toho sice dva obránci Ústí zblokovali. Následně ale vypálil Jonáš Marek. Ke štěstí domácích ale jeho dělovka mířila do mantinelu.
     
    47:07
    Domácí v plném počtu.
     
    47:06
    Další důležitý zákrok Tomáše Svobody. Tentokrát proti Františku Januškovi, který jej prověřil tvrdě zprava při dorážce.
     
    46:05
    Kralupští se dostali ke kotouči za vlastní brankou. Jejich rozehrávka ale zahořela na modré, kde domácí soupeře zblokovali a po chvilkovém boji o puk jej vyhodili na opačný konec ledové plochy.
     
    45:19
    I přes oslabení vyjeli jako první útočit domácí hokejisté. Nakonec z toho ale bylo spíše chytání času, protože na Krinwalda ani nezkusili vypálit.
     
    45:07
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Pavel Gottfried – 2 min., sekání).
     
    44:18
    Drze si najížděl těsně u branky Kryštof Pejchal. Dvojice bránících hráčů Ústí ho ale dokázala přelstít a vynést hru od vlastní branky.
     
    43:39
    Harkabusovi projel puk pod hokejkou, čímž Slovan nemohl pokračovat ve střelecké příležitosti. Domácí se tak musel vrátit k vlastní brance. Udrželi se ale na puku a tak rozehrávají.
     
    42:45
    Slovan nadále pokračuje v tempu a nahazování puku směrem na branku. Zatímco Kralupy oplácí vyhazováním puků.
     
    41:43
    Matěj Harkabus se utrhl přes obranu a zcela sám vypálil středem pole proti kralupskému gólmanovi. Ten ale prostor svého brankoviště zamkl betony, pod nimiž se puk do branky nedostal.
     
    41:19
    Františku Januškovi nevyšla nahrávka na Kryštofa Pejchala, který by následně mohl z první pálit na branku. Namísto toho domácí vyhodili puk na icing.
     
    41:01
    Domácí v plném počtu.
     
    40:05
    I první buly závěrečné třetiny padlo do moci Kralupům. Hosté využívají toho, že jsou v početní výhodě a okupují prostor před Svobodou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina přinesla celkem bojovný hokej, který už byl o něco živější než v periodě předchozí. Do jejího vývoje také vstoupily početní výhody a nevýhody. Tlaku na branku ale žádný z týmů nedokázal gólově využít a proto Slovan stále vede o jediný gól.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:14
    V této přesilovce si naopak počínají dobře před brankou Kralupští. K té se snaží přistoupit blíže díky sérii rychlých nahrávek. A mise je to úspěšná, jen zakončení nestačí na Svobodovo překonání.
     
    39:01
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Matěj Harkabus – 2 min., podrážení).
     
    38:24
    Domácí se stále více a více přibližují k brance Kralup, kterou také masivně ostřelují. Kralupský gólman si ale dokázal s celou situací poradit.
     
    37:54
    Hosté v plném počtu.
     
    37:16
    Slovan se dostal k postupné rozehrávce od vlastní branky. Ta došla až k Brandnerovi, jemuž ovšem utekl puk a dostal se do moci hostujícího celku.
     
    36:53
    Ústečtí se snažili gólově využít chaosu těsně před brankou Krinwalda. Leč k tomu nedošlo, navíc se za ní strhla menší vzájemná potyčka.
     
    36:13
    Domácí v plném počtu.
     
    36:09
    V posledních vteřinách vyrovnané hry to jsou Kralupy, které si počínají nebezpečněji.
     
    35:32
    Se štěstím se Martin Štěpánek probil přes několik hráčů Kralup. Jeho střela ale byla sražená do ochranné sítě.
     
    35:05
    I hra čtyři na čtyři vychází lépe domácímu týmu. Pro zmírnění tlaku tak Kralupy vyhodily kotouč na zakázané uvolnění.
     
    34:13
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Roman Brandner – 2 min., podrážení).
     
    33:14
    V počátku dlouhé přesilovky pokračuje Slovan v nátlakové hře na Krinwaldovu branku. Naráží ale na dosti tvrdou hru středočeského celku.
     
    32:54
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou (Tomáš Klapka – 5 min. + osobní trest do konce utkání, nedovolené bránění). Trest odpyká Karel Šmíd.
     
    32:35
    Hosté v plném počtu.
     
    32:21
    Hráčům Slovanu kombinace po obvodu útočného pásma nevyšla, Kralupy se dokázaly dostat k puku a přenést hru ke Svobodovi.
     
    31:32
    Po vhazování následoval rychlý přesun Ústí do pásma, ovšem také bleskové vyhození kotouče na opačný konec kluziště v podání Kralup.
     
    31:01
    Kralupští dokázali přenést hru. Navíc z pravé strany skoro pod pravým úhlem poslal puk na branku Marek Němec. Svoboda ale včas máchl po kotouči lapačkou, do níž také puk zaplul.
     
    30:46
    Slovan vstoupil do přesilovky celkem aktivně. Už po buly musel Krinwald čelit tvrdé střele Jaroslava Šešiny od modré. S tou si ale poradit dokázal.
     
    30:35
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou (Michal Hájek – 2 min., krosček).
     
    30:25
    Roman Brandner obětavě bojuje s pukem za soupeřovou brankou.
     
    29:23
    Přesto to Kralupy nakonec zvládly. Do zakončení se dostal Tomáš Kleveta. Jeho důrazná střela ale narazila. A to přesně na Svobodovy betony.
     
    28:05
    Kralupští se marně snaží osvobodit ze sevření ve vlastní třetině. Ústecká obrana si spolehlivě hájí svůj domovský led a nepustí soupeře příliš hluboko.
     
    27:08
    Série zahozených tutovek. Tak by se daly charakterizovat dva poslední výjezdy na branku. Nejdříve Kryštof Pejchal nepřešel přes dvojici ústeckých beků, následně Matěj Harkabus příliš přetáhl cestu s kotoučem a zakončit tak již nestihl.
     
    26:13
    Rychle si k brance najížděl po pravé straně Ondřej Šíba. Před brankou ale musel udělat brzdu, neboť ho stíhal Martin Štěpánek. Díky tomu ale ztratil razanci s níž by mohl vypálit.
     
    25:35
    Hosté v plném počtu.
     
    24:40
    Ústečtí se po chvilkovém výjezdu opět dostali k brance. Na Krinwalda vypálil Roman Brandner. Tato střela ale nečinila strážci kralupské klece příliš velké problémy.
     
    23:35
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou (Kristián Šiška – 2 min., hákování).
     
    23:25
    Kralupské mohl vrátit do hry Štěpán Binko, který si počkal na kotouč letící obloukem k brance. Z těsné blízkosti také vymyslel kličku na branku, ale na Svobodu nevyzrál.
     
    23:00
    Další, kdo okusil střelu, byl Richard Jarábek. Ten se napřáhl od modré a poslal puk přesně na branku. Krinwald ale dokázal puk vyhodit nad sebe do ochranné sítě.
     
    22:11
    Dělovka v podání Adama Janouška mířila přímo do betonů kralupského gólmana.
     
    21:18
    Jsou to tentokrát Kralupští, kteří se tlačí více na branku. Povedenou kombinací drží soupeře celkem v šachu, avšak ne natolik, aby z toho padl gól.
     
    20:15
    Úvod druhé periody přinesl rychlý kralupský výpad. A zrovna tak rychlou ústeckou reakci. Avšak pro Romana Krinwalda to práci neznamenalo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina přinesla čekání na Godota. Hra se přelévala často z jedné strany na druhou, avšak na zakončení dlouho nemohlo dojít. Až v samém závěru třetiny měl Slovan více štěstí a díky Matěji Harkabusovi dokázal otevřít skóre.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Naopak samy Kralupy mohly skórovat. A to konkrétně po brejku Ondřej Šíba.
     
    19:12
    Ústecké gól viditelně nabudil. Kralupská obrana, včetně gólmana tak musí být více na pozoru. Situaci před brankou ale zvládá zatím držet.
     
    18:31
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A je z toho také první gól utkání! Slovan se neustále přibližoval k brance, až MATĚJ HARKABUS vymetl prostor u levé tyče Krinwaldovy svatyně a poslal svůj tým do vedení. Asistence: Jakub Tot a Vít Šindelář.
     
    17:58
    První zákrok si v početní výhodě připsal paradoxně ústecký gólman po rychlém nájezdu Kralupských. Slovan se tak snaží o pozvolný průnik před branku soupeře.
     
    17:43
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou (Kryštof Pejchal – 2 min., napadení).
     
    17:23
    Enormní šance osamoceného Kryštofa Pejchala. Z těsné blízkosti brankoviště zvedl kotouč pod břevno. Gólman Svoboda se ale blýskl povedeným zákrokem a puk vytáhl nad sebe.
     
    15:51
    Další kralupskou akci zahájil Jonáš Marek. Na dva hráče Slovanu ale nestačil. A na rozdíl od předchozí situace, dokázali domácí hru otočit.
     
    14:39
    Celkem nadějně si v útočném pásmu počínal Vít Šindelář. Dvojnásobná přesila ale na něj byla přeci jen příliš. I tak se ale puk stále drží před kralupskou klecí.
     
    14:08
    Vzápětí na druhé straně tvrdě vypálil Tomáš Kleveta. Tomáš Svoboda ale včas zasáhl.
     
    13:15
    Hosté pozvolna rozehrávali od své branky. Moc daleko se ale nedostali, již na modré se domácí chopili kotouče. A s velkým štěstím také uhájili bezbrankový stav po dorážce z hole Romana Brandnera.
     
    11:58
    Do povedené individuální akce si to šinul Matěj Harkabus. Na modré ale podklouzl a spadl na led. Puku se tak ihned zmocnil Marek Němec a nasměroval jej na opačný konec ledové plochy.
     
    11:21
    Ozbrojeného Hese zpacifikoval Martin Štěpánek. Tím nabil domácím k průniku, avšak znovu se stalo osudné střední pásmo, přes které neprošli.
     
    10:10
    Adam Janoušek se pokusil křižným passem Ondřeje Polatu. Leč, nepovedlo se a Kralupy opět otočily hru. Tomáš Svoboda je pod velkým tlakem.
     
    09:16
    Matěj Harkabus nedokázal zpětně nahrát přes Klapku některému ze svých spoluhráčů ke střele. Přesto se nakonec puk objevil v náručí gólmana Krinwalda a vhazovalo se po jeho pravici.
     
    08:10
    Marně se domácí snažili sérií přihrávek přiblížit bezprostředně k brankovišti. Středočeši zablokovali čtverec před brankou a nepustili do něj jakýkoliv kotouč.
     
    06:56
    Po chvilkovém ostřelování vlastní branky se Slovan chopil kotouče. Daleko ale nedojel a vzápětí se Kralupy vrátily zpět ke Svobodovi.
     
    06:34
    Obraz hry se od počátku třetiny nijak nezměnil. Přetahovaná z jedné strany na druhou, rychlý brejk a následné nezakončení. Gólmani sice musí být ve střehu, ale moc práce doposud nemají.
     
    05:12
    I Kralupští se pomalu dostávají do hry. Výsledkem je zakončení Marka Němce. Ten si ale najel až příliš blízko před branku a měl tak problém najít volnou skulinu ve Svobodově svatyni.
     
    04:21
    Další vážnější akci na kralupskou branku předvedl Adam Janoušek, který s pukem přebruslil přes dva beky Středočechů. Byť byl před brankovištěm, tak na Krinwalda vypálil nezvládl.
     
    03:14
    Velká smůla pro Ústečany! Po chybě v kralupské rozehrávce se ke kotouči dostal Šešina. Už on měl dostatek prostoru na skórování. Našel ale s pukem vlevo postaveného Matěje Harkabuse, který už ovšem zakončit nedokázal.
     
    02:35
    Další křižný nájezd směrem na branku zkusil Jaroslav Šešina. Jeho zakončení ale mířilo vysoko do ochranné sítě nad Krinwaldem.
     
    01:13
    Tomáš Kleveta si nahodil puk směrem k brance. tam ale u něj byl jako první Pavel Gottfried a výsledkem toho byl rychlý brejk Slovanu. Z dvou střel na kralupskou branku ale nebyla úspěšná ani jedna.
     
    00:25
    Do prvního útoku se po vhazování dostali hráči Ústí nad Labem. Před Krinwaldem toho ale moc nevytvořili a naopak Kralupy rychle otočily hru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Svoboda (Kmoch) – Šešina, Stuchlý, Jarábek, Gottfried, Polata, Štěpánek – Průša, Matloch, Hampl, Brandner, Harkabus (C), Janoušek, Tot, Koval, Šindelář, Macek.

    HK Kralupy nad Vltavou: Krinwald (Milec) – Hes, Zedek (A), Klapka, Drozda, Hájek, Kučera – Marek, Šíba, Kleveta, Hašlar, Němec (A), Šmíd, Šiška, Kočí, Januška (C), Pejchal, Binko.

    Rozhodčí: Jaroš – Hynek, Dědek.
     
    Dosavadní vzájemné zápasy základní části:

    4.10., 7. kolo: Kralupy n. V. – Ústí n. L. 2:5
    Branky a nahrávky: 30. Srbek (Hájek), 44. Zedek (Hájek, Němec) – 6. Matloch (Brandner, Stuchlý), 25. Harkabus (Gottfried, Šindelář), 27. Janoušek (Harkabus), 28. Gottfried, 59. Šindelář (Mareš, Janoušek).

    27.10., 14. kolo: Ústí n. L. – Kralupy n. V. 6:0
    Branky a nahrávky:
    4. Tot (Mareš), 8. Harkabus (Janoušek, Stuchlý), 19. Macel (Čermák), 31. Mareš (Tot, Hakrabus), 39. Šešina (Brandner), 40. Janoušek (Harkabus).

    29.11:, 21. kolo: Kralupy n. V. – Ústí n. L. 3:2 pp.
    Branky a nahrávky:
    14. Němec (Januška), 30. Hájek (Marek), 63. Němec (Marek, Januška) – 10. Šindelář (Gottfried, Polata), 45. Polata (Harkabus, Gottfried).

    22.12., 28. kolo: Ústí n. L. – Kralupy n. V. 3:2
    Branky a nahrávky:
    10. Stuchlý (Čermák, Gottfried), 47. Šešina (Tot), 48. Mareš (Harkabus, Gottfried) – 3. Marek (Januška, Němec), 46. Bradáček (Drozda, Litera).

    26.1., 35. kolo: Kralupy n. V. – Ústí n. L. 4:2
    Branky a nahrávky:
    20. Marek (Němec, Kučera), 25. Němec (Marek, Januška), 42. Zedek (Kučera, Hájek), 57. Litera (Bradáček) – 35. Polata (Šindelář, Harkabus), 58. Šindelář.
     
    Kralupští se postupně vydrápali až na samé čelo tabulky, na kterém si drží celkem slibný náskok. To jim již nějakou dobu zpět zajistilo postup do čtvrtfinále play-off. Středočeši od ledna prohráli jen jediný zápas, a to proti pražské Kobře. V ofenzivě pak mezi lídry patří dvojice Marek Němec a František Januška, oba shodně s počtem 49 kanadských bodů.
     
    Ústečtí se v ofenzivě mohou spolehnout zejména na Matěje Harkabuse. Útočník Slovanu, který si střihl i sedm zápasů v Chance lize, si doposud připsal 31 gólových tref a 35 asistencí. To jej řadí do pozice druhého nejproduktivnějšího hráče celé juniorské extraligy.

    V základní části byl Slovan po delší dobu na prvním místě. Tuto pozici ale musel opustit při dlouhé sérii proher, díky nim se dnes drží s jednobodovým náskokem na čtvrtém místě, avšak o postup do play-off musí v tomto zápase bodovat. Případně se spoléhat na nebodování Havlíčkova Brodu.
     
    Zdravím vás u posledního kola základní části Redstone extraligy juniorů. V rámci něho přivítá domácí HC Slovan Ústí nad Labem hosty HK Kralupy nad Vltavou. Důležitý to je zápas zejména pro domácí tým, který bojuje o vstupenku do play-off na dálku s Havlíčkovým Brodem. To Kralupští mají jistotu již nyní jistotu prvního místa s třináctibodovým odstupem na druhý Písek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 19. Harkabus (Tot, Šindelář), 56. Stuchlý (Šindelář), 58. Šindelář (Štěpánek, Harkabus)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Svoboda (Kmoch) – Šešina, Stuchlý, Jarábek, Gottfried, Polata, Štěpánek – Průša, Matloch, Hampl, Brandner, Harkabus (C), Janoušek, Tot, Koval, Šindelář, Macek.
    HK Kralupy nad Vltavou: Krinwald (Milec) – Hes, Zedek (A), Klapka, Drozda, Hájek, Kučera – Marek, Šíba, Kleveta, Hašlar, Němec (A), Šmíd, Šiška, Kočí, Januška (C), Pejchal, Binko.

    Rozhodčí: Jaroš – Hynek, Dědek
    bahis siteleri