Philadelphia – NY Rangers 5:2 (kon.) | Columbus – Minnesota 0:5 (kon.) | Carolina – Colorado 2:3 (kon.)
Vegas – Buffalo 4:2 (kon.) | Anaheim – Pittsburgh 3:2 (kon.) | NY Islanders – Boston 0:4 (kon.)
Los Angeles – New Jersey 2:1 (po pr.) | Tampa – Calgary 4:3 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
HC Litvínov
Sobota 29.02.2020, 11:02 • ZS Eden • DHL Superpohár • Skupina A
Partner:
     
    Z Edenu je to zatím vše, znovu se vám přihlásíme před utkáním mužského celku Slavie, který hostí Porubu. (13:08:20)
     
    Sešívaní si zásluhou dobře odehrané třetí části připisují první výhru v DHL Superpoháru. Ve třetí třetině se střelecky prosadili Martin Petrák, Dominik Němeček a Jakub Janča. Sešívaní se tedy posouvají ve skupině A v tabulce nad Litvínov.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Slávisté ještě zaměstnávají obranu Litvínova, ale na konečném výsledku to zřejmě již nic nezmění.
     
    57:31
    Dominik Štíbr obral hosty o kotouč a zamířil do útoku. Jaroslav Brož ho ale přihrávkou nenašel a píská se zakázané uvolnění. Hra se přesune před Pánka.
     
    57:03
    Hosté v plném počtu.
     
    55:37
    Litvínov vyrazil s kotoučem na hokejkách dopředu ze třetiny a ušetřil tak cenné vteřinky.
     
    55:00
    Slavia nadále svírá v obranném pásmu litvínovské hráče. Pokusy Němečka ani Klatta v brance Zelenky neskončily.
     
    53:21
    Martin Petrák je na tom velice dobře bruslařsky a nyní toho znovu sešívaný forvard využil. Zakončení do bekhendu se mu ale v tomto případě nevydařilo.
     
    52:35
    Obránce Vojtěch Jonák vyhazuje puk přes všechny čáry do bezpečí. Litvínov si může na malý moment vydechnout.
     
    52:03
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jaroslav Fišer – 5 min. + osobní trest do konce utkání, vysoká hůl).
     
    52:03
    Jaroslav Fišer trefil hokejkou do obličeje v rohu hřiště Mikuláše Hovorku, který zřejmě utržil krvavé zranění. Rozhodčí přistoupí k udělení dalšího vyššího trestu.
     
    51:02
    Jan Bureš dokázal vyvést kotouč ze střední třetiny až do útočného pásma. Puk poté sešívaný bek předal Šimonu Slavíčkovi, jemuž se povedla efektní klička, avšak následné zakončení již nikoliv.
     
    48:27
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jiří Háva – 5 min. + osobní trest do konce utkání, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jan Srdínko – 5 min. + osobní trest do konce utkání, hrubost).
     
    48:27
    Po zásahu brankáře Zelenky se strhla před litvínovskou brankou potyčka. Jiří Háva poměřil svalstvo s Janem Srdínkem. Rohovnická vložka i pod dozorem asistenta trenéra A-týmu Slavie Srdínkem starším skončila remízou.
     
    48:10
    Tvrdou Hávovu ránu příklepem kryje Petr Pánek.
     
    46:51
    Slavia právě vstřelila branku!
    Další branka domácího celku. Brankář Zelenka nyní neviděl vinou hloučku hráčů před brankou. Toho využil DOMINIK ŠTÍBR, jehož nahození zapadlo přesně k tyči – 4:1. Asistence: Mikuláš Hovorka a Maxim Havrda.
     
    46:21
    Petr Pánek znovu přerušuje hru. Sešívaný brankář si může do statistik zapsat další úspěšný zákrok.
     
    45:25
    Do akce se dostal po delší době také brankář Petr Pánek, který zachytil nahození obránce Bártka. Slavia ale zatím pevně drží náskok.
     
    45:01
    Lepší vstup Slavie do třetí třetiny zatím rozhoduje o tom, že Pražané vedou o dvě branky. Litvínov ve třetí části nehraje příliš dobře a chybí mu na ledě větší pohyb.
     
    43:53
    Martin Petrák připravil zpětnou přihrávkou parádní pozici pro Jaroslava Brože, ten nemířil vůbec špatně, ale brankář Zelenka vytasil svou lapačku a připsal si výborný zákrok!
     
    42:42
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí tým vyhrál vhazování na obránce DOMINIKA NĚMEČKA, který se dokázal skrytou střelou od levého mantinelu prosadit – 3:1. Asistence: Tomáš Labuzík.
     
    42:26
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí tým se dostává do vedení. MARTIN PETRÁK ujel litvínovským bekům a perfektním forhendovým blafákem překonal Zelenku – 2:1. Asistence: Jaroslav Brož a Šimon Slavíček.
     
    42:15
    Daniel Jouza se snažil protlačit k Pánkovi, proti však byl obránce Mareček, který vyčistil prostor před vlastním brankářem.
     
    41:29
    Slavia i nadále svírala Litvínov v jeho vlastním pásmu. Sešívaní si ale další střeleckou pozici nevytvořili. Hosté otáčejí hru a s pukem na hokejkách se dostávají do středního pásma.
     
    40:21
    Slavia vletěla do třetí třetiny a ihned mohla vstřelit branku. Spolupráce Havrdy s Hasilem téměř nesla ovoce. Hasilovo zakončení si dokázal pohlídat brankář Zelenka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Slavia dokázala ve dvaadvacáté minutě po přesném zásahu Maxima Havrdy srovnat stav zápasu. Více ze hry měl poté Litvínov, ale ani několik zajímavých pokusů na další branku nestačilo. Třetí část začně přibližně ve 12:30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:01
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    38:34
    Další příležitost si vypracoval Stehlík, který přebruslil sešívané zadáky. Bekhendový pokus litvínovského útočníka skončil pouze na Pánkově betonu.
     
    37:41
    Robert Bártek si sjel do předbrankového prostoru k tvrdé střele. Ta však skončila pouze na chráničích sešívaného obránce.
     
    37:01
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Prokop Limanovský – 2 min., napadení).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jan Bureš – 2 min., hrubost).
     
    35:51
    Havrda se ihned po vypršení trestu zapojil do hry a vybídl pěknou žabičkou k zakončení Hasila. Ten však dostal puk na dlouhou hůl a bekhendem nedokázal trefit Zelenkovu branku.
     
    35:33
    Domácí v plném počtu.
     
    35:11
    Slávisté se dobře zkonsolidovali a nyní již brání velice dobře. Slavia znovu vyhazuje kotouč do bezpečí.
     
    34:14
    Hostující celek nebyl daleko od vedoucí branky. Petr Pánek se ale dokázal v brankovišti roztáhnout a puk za svá záda nepustil. Se svou dorážkou nebyl úspěšný ani Marek Berka.
     
    33:33
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Maxim Havrda – 2 min., sekání).
     
    33:17
    Matěj Hasil si pro sebe protečoval kolem obránce puk a ujížděl směrem k Zelenkovi. Obránce hostů se dostal do kontaktu se slávistickým forvardem, který nakonec pod tlakem nedokázal zakončit přesně.
     
    32:20
    Maxim Havrda se snažil nacentrovat kotouč směrem před brankoviště Zelenky, Janču ale puk trefil pouze do bruslí a sešívaný útočník ho nedokázal zpracovat.
     
    30:51
    Hosté jsou i nadále aktivnější a zamkli nyní Slavii v obranném pásmu. Sešívaní hokejisté se ale po několika krušných momentech dokázali osvobodit.
     
    29:33
    Daniel Jouza se ocitl před Pánkem. Jeho pokus ale nebyl příliš důrazný a litvínovský útočník si tak může trhat vlasy, protože tato pozice vypadala velice zajímavě.
     
    27:54
    Hra plyne dále bez větších příležitostí. Sešívaní nyní podnikli výpad a snažili se dostat do blízkosti Zelenkovy branky. Znovu nebyli úspěšní a hra se přelévá znovu na druhou stranu klužiště.
     
    25:28
    Daniel Jouza připravil palebnou pozici pro Marka Berku, ten však nechal znovu vyniknout brankáře Pánka. Slavia se nyní ale ocitá pod velkým litvínovským tlakem.
     
    24:23
    Litvínov vyhodil kotouč přes všechny čáry a píská se zakázané uvolnění. Brankář Zelenka bude zřejmě znovu v permanenci.
     
    23:01
    Další zákrok také pro brankáře Slavie Petra Pánka. Marek Berka najížděl od levého mantinelu směrem k Pánkovi, ten však dokázal zasáhnout a podržel kotouč v rukavici.
     
    22:34
    Slávisté se dostali do dalšího přečíslení. Tuto situaci se ale domácímu celku nepodařilo vyřešit. Následnou střelu Mikuláše Hovorky si pohlídal Ondřej Zelenka.
     
    21:30
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané sice přesilovku nevyužili, ale o malý moment později vyrovnávají stav. Janča našel výbornou přihrávkou zpoza branky v mezikruží MAXIMA HAVRDU, který rychlou střelou na vzdálenější tyč propálil brankáře Zelenku – 1:1. Asistence: Jakub Janča.
     
    21:09
    Hosté v plném počtu.
     
    20:41
    Sešívaní hokejisté pokračují v početní převaze. Domácí jsou nastěhováni před Zelenkou a připravují si palebnou pozici.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první část utkání osmého kola DHL Superpoháru a spokojenější zatím mohou být hosté, kteří se dostali po šťastné brance Marka Berky do vedení. Slavia se snažila vyrovnat, ale zatím jí není přáno. Druhá třetina začně přibližně v 11:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Mikuláš Hovorka ve spolupráci s Dominikem Němečkem nedokázali udržet útočné pásmo a píská se ofsajd. Slavia si tak bude muset znovu vybojovat pozice před Zelenkou.
     
    19:09
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Prokop Limanovský – 2 min., faul kolenem).
     
    18:28
    Na druhé straně se do rychlého kontru dostal Vojtěch Kysela, brankář Pánek si ale jeho zakončení dokázal pohlídat.
     
    18:01
    Martin Petrák je zatím velice aktivní. Nyní se dokázal obtočit zpoza branky a nastřelil břevno za Ondřejem Zelenkou. Kotouč se poté odrazil zpátky do hry.
     
    16:32
    Jaroslav Brož se pokusil vystřelit svižnou ránu mezi betony. Brankář Zelenka si ale pokryl prostor mezi vlastníma nohama a puk zachytil!
     
    16:32
    Jaroslav Brož se rychlým pohybem dostal před obránce Miškoviče a byl v zakončení faulován. Nařízeno je trestné střílení.
     
    14:45
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Kotouč nakonec skončil v síti. Brankář Pánek si nepohlídal bližší tyč a MAREK BERKA dokázal z bezprostřední blízkosti dostat kotouč až do sešívané svatyně – 0:1. Asistence: Jakub Kroupa a Daniel Jouza.
     
    13:57
    Slavia nyní zavřela Litvínov ve vlastním obranném pásmu, ale znovu z toho žádná palebná pozice pro domácí tým nevyplynula.
     
    12:06
    Dan Bartoš se prokousal do podobné pozice jako před malým momentem Petrák. Ani útočník Litvínova ale zakončit přesně nedokázal.
     
    11:24
    Všechno ale mohl změnit Martin Petrák, který se nikým neatakován dostal až do blízkosti Zelenky. Jak se nakonec ukázalo, probojoval se až příliš blízko a kličku dokázal Zelenka pokrýt.
     
    10:21
    Taktovku nad hrou nyní přebrali Litvínovští, ale ani oni se nedokážou dostat do nějaké zajímavé šance. Na úvodní branku tedy stále čekáme.
     
    08:56
    Jaroslav Brož se snažil za brankou Litvínova spolupracovat se Slavíčkem, ale obránci hostujícího celku byli proti. Slavia poté ztratila útočné pásmo.
     
    07:30
    Daniel Jouza dokázal v rohu hřiště přejít přes obránce Bureše a nadále zaměstnával obranu Slavie. Ani přes napadání Labuzíka a Kižlina se sešívaní ke kotouči nedostali. Následnou střelu litvínovského beka od modré čáry si Pánek pohlídal.
     
    06:20
    Vojtěch Kysela ujel sešívané obraně a namířil si to přímo k Pánkově brance. Zakončení litvínovského forvarda ale skončilo pouze na zadním mantinelu.
     
    04:47
    Maxim Havrda po dobré individuální akci připravil pozici pro Hasila, ten však v předbrankovém prostoru pod tlakem obránce zakončit nedokázal. V podobné pozici se následně nepodařilo dorazit puk do branky ani Jakubu Jančovi.
     
    04:17
    Mikuláš Hovorka ztratil kotouč ve vlastním obranném pásmu. Daniel Jouza ale nebezpečně zakončit nedokázal. Brankář Pánek mohl zůstat v klidu.
     
    03:21
    Šimon Slavíček získal na delší časový úsek útočné pásmo pro Slavii. Domácí se ale do nadějné střelecké pozice zatím nedostali.
     
    02:25
    Pražané znovu jen posunuli kotouč do útočného pásma. Martin Petrák se snažil prosadit a získat puk, to se však sešívanému kapitánovi nepodařilo.
     
    01:37
    Hosté jsou zatím aktivnějším cekem a Slavia se k útočení nedostává. Naopak mohl úvodní branku duelu vstřelit Marek Berka, který si sice dokázal Pánka položit, avšak kličku nedovedl do úspěšného konce. Domácí brankář si připsal důležitý zákrok.
     
    00:39
    Nepřesnost v rozehrávce domácí Slavie. Sešívaní pouze vyhodili kotouč na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude znovu před Petrem Pánkem.
     
    00:27
    Jdeme do utkání. Úvodní buly vyhrál Litvínov a Slavia se ihned vydala napadat svého soupeře. Hosté se přesto procpali do útočné třetiny a Pánek musel poprvé zasahovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Pánek (Náhončík) – Matějka, Hovorka, Němeček, Štíbr, Bureš, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Havrda, Hasil, Slavíček, Brož, Křenek, Labuzík, Janča (A), Petrák (C)

    HC Litvínov: Zelenka (Pejsar) – Bártek, Hocelík, Kroupa, Jonák, Háva, Miškovič – Berka, Stehlík, Kysela, Limanovský, Bartoš, Jouza, Kovačič, Fišer (A), Dufek (C)

    Rozhodčí: Hucl – Svoboda, Šimán.
     
    První měření sil týmů v DHL Superpoháru skončilo takovým bodovým ziskem, jaký oba týmy drží do této chvíle v rámci celé skupiny. Litvínov se doma radoval po vítězné trefě Jakuba Kroupy v prodloužení 3:2.
     
    Oba celky mají již své jisté. Slavia ani Litvínov už nemůžou do boje o postup zasáhnout. Slávisté mají v tabulce jeden bod, hosté z Litvínova pouze o jeden více.
     
    Dobrý den všem hokejovým fanynkám a fanouškům! Zveme vás ke sledování textového přenosu ze zápasu osmého kola DHL Superpoháru. Domácí HC Slavia Praha přivítá na ledě v Edenu HC Litvínov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Martin Kamenik

    Branky a nahrávky: 22. Havrda (Janča), 43. Petrák (Brož, Slavíček), 43. Němeček (Labuzík), 47. Štíbr (Hovorka, Havrda) – 15. Berka (Kroupa, Jouza)


    HC Slavia Praha: Pánek (Náhončík) – Matějka, Hovorka, Němeček, Štíbr, Bureš, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Havrda, Hasil, Slavíček, Brož, Křenek, Labuzík, Janča (A), Petrák (C)
    HC Litvínov: Zelenka (Pejsar) – Bártek, Hocelík, Kroupa, Jonák, Háva, Miškovič – Berka, Stehlík, Kysela, Limanovský, Bartoš, Jouza, Kovačič, Fišer (A), Dufek (C)

    Rozhodčí: Hucl – Svoboda, Šimán

    Diváci: 76
    bahis siteleri