Başakşehir – Gaziantep 3:1 (kon.) | Kayserispor – Göztepe 1:0 (kon.)
konec
Istanbul Başakşehir FK
3:1 (0:0)
Gazişehir Gaziantep F.K.
Pondělí 02.03.2020, 18:00 • Başakşehir Fatih Terim Stadium, Istanbul • Turecká Superliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Turecká Superliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Istanbul Başakşehir FK a Gazişehir Gaziantep F.K..
     
    Istanbul Başakşehir FK

    Fotbalisté Başakşehiru se po třiadvaceti odehraných zápasech nacházejí na průběžné čtvrté pozici tabulky, což by v konečném důsledku znamenalo základní skupinu Evropské ligy. Başakşehir ztrácí na vedoucí Trabzonspor pouhé dva body, jenomže domácí celek tohoto zápas má dnešní utkání k dobru. To znamená, že pakliže Başakşehir zvítězí, dostane se do čela tabulky. Istanbulský celek navíc z posledních čtyř ligových duelů dokázal hned třikrát vyhrát, navíc poslední porážka přišla před více než měsícem, kdy Başakşehir nestačil na domácí Fenerbahce.
     
    Gazişehir Gaziantep F.K.

    Na opačné straně stojí Gaziantep, který si rovněž v tomto ročníku nevede vůbec špatně. Gaziantep v tuto chvíli okupuje devátou pozici tabulky, což znamená přesný prostředek. Gaziantep ztrácí na pohárové pozice už patnáct bodů, naopak na sestupové pásmo má náskok jedenácti bodů. Hostující tým tohoto zápasu z posledních pěti duelů prohrál ve dvou případech, naposledy se mu ale povedlo uhrát cenný bod na hřišti Göztepe, kde remizoval výsledkem 1:1. Gaziantep je až třináctým nejlepším venkovním celkem, což se zajisté pokusí dnes změnit.
     
    Úvodní sestavy:

    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Škrtel, Epureanu, Clichy – Tekdemir, Kahveci – Višća, Aleksić, Elia – Crivelli.
    Náhradníci: Babacan – Ba, Behich, Ponck, Gulbrandsen, Inler, Okechukwu, Özcan, Topal, Uçar.

    Gazişehir Gaziantep F.K.: Güvenç (C) – Ceylan, Djilobodji, Kana-Biyik, Tosca, Júnior Morais – Maxim, A. Sousa, Vural – Twumasi, Kayode.
    Náhradníci: Yılmaz – Aktaş, S. Diarra, Uğurlu, Chibsah, Olkowski, Özer, Pawlowski, Soyalp, Zengin.

    Rozhodčí: Küçük – Dedeş, Takpak.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se poprvé k míči dostal domácí brankář Günok, kterému se povedlo roztáhnout hru do strany, kde se nacházel Caicara.
     
    4
    Gaziantep se málem dostal do vedení! V pokutovém území si Twumasi dokázal naskočit na vzdušnou nabídku, avšak poté trefil pouze tyč.
     
    5
    Başakşehiru se ani další útočná akce zrovna moc nepovedla, v ofsajdovém postavení se totiž nacházel Elia, což potvrdil také následný opakovaný záběr.
     
    6
    I na opačné straně jsme se dočkali střeleckého pokusu, avšak ten putoval daleko vedle hostující branky. Güvenc tak bude moci rozehrávat od své branky.
     
    7
    Na vlastní polovině se dokázal zorientovat hostující Maxim, který navíc otřel míč o nohu protihráče. To znamená, že na řadu přijde autové vhazování.
     
    8
    Toho se z levé strany ujal Maranhao, který si prostřednictvím autového vhazování nakonec vybral Vurala, jenž v tísni okamžitě vracel zpět na kopačku.
     
    9
    Následně si to po levém křídle namířil k pokutovému území zkušený Clichy, který se pokoušel o centr. Do dráhy letu míče se ale připletl Djilobodji.
     
    10
    Başakşehir přesto mohl zahrávat první rohový kop. Vzdušná nabídka se snášela k hranici malého vápna, kde se povedlo zakročit Maranhaovi.
     
    11
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval domácí Caicara, který byl v souboji o míč příliš pozdě. Gaziantep si vybojoval celkem nadějnou standardní situaci.
     
    12
    K rozehrávce se nakonec postavil Sousa, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Jeho rána směřovala do zdi, která míč odvrátila do bezpečí.
     
    13
    Také domácí celek měl k dispozic autové vhazování, se kterým se vracel zpět na obrannou polovinu. Do kombinace se navíc zapojil také zadák Škrtel.
     
    14
    Başakşehiru se povedlo roztáhnout hru k levé autové lajně, kde se Clichy pokoušel prohodit nahrávku směrem na Aleksiće, který byl vzorně ubráněn.
     
    15
    Zničehonic se do velké šance natlačil domácí útočník Crivelli, který se dostal až před hostujícího brankáře, jenomže Güvenc dokázal včas zasáhnout.
     
    16
    Domácí hráči mají v posledních minutách mnohem více ze hry, tentokráte jejich kombinaci narušila špatná nahrávka, kterou dokázal zachytit Kana-Biyik.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Gaziantep se v posledních minutách pouze brání, k balónu se tak moc nedostává.
     
    22
    Směrem dopředu si to chtěl namířit hostující Ceylan, avšak u postranní lajny narazil do jednoho z protihráčů, který navíc vybojoval autové vhazování.
     
    23
    Do rozehrávky se povedlo vložit nohu také hostujícímu Vuralovi, který ovšem nezachytil míč na hrací ploše. Clichy si tak vyzkouší další autové vhazování.
     
    24
    Sledovali jsme centr z levé strany, který ovšem doputoval pouze do rukavic pozorného brankáře Güvence, jenž výhozem vyhodil míč do volného prostoru.
     
    25
    Na brankáře Güvence směřovala malá domů, načež hostující brankář schoval míč do rukavic. Dle sudího v tom byl úmysl, následuje nepřímý volný kop.
    25. Malá domů v podání Gaziantepu.
     
    26
    Rozehrávalo se kousek od penaltového puntíku, nakonec jsme sledovali nahrávku proti noze na Aleksiće, který trefil pouze jednoho z protihráčů.
     
    27
    Domácí hráči měli posléze k dispozici rohový kop, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Aktivita Başakşehiru pokračovala, vše ale skončilo dalším ofsajdem.
     
    28
    Gaziantep se po delší době dostal na útočnou polovinu, kde se Ceylanovi povedlo zachránit míč před postranní lajnou, poté ho včas dostoupil domácí Kahveci.
     
    31
    Domácí hráči se opět nastěhovali do pokutového území soupeře, kde se k prudké nabídce dostal Višcá, který svým centrem trefil pouze protihráče do nohy.
     
    32
    Posléze si k hranici pokutového území seběhl domácí Kahveci, avšak ani jeho rána nenašla kýžený cíl. Güvenc tak nemusel ani v tomto případě zasahovat.
     
    33
    Je za námi více než třetina hry, na první branku stále čekáme. Başakşehir působí mnohem aktivnějším dojmem, naopak brankář Günok je téměř bez práce.
     
    34
    Hlavní sudí si všiml nedovoleného zákroku ze strany napadajícího Alekšiće, který místo míče trefil pouze protihráče. Gaziantep se rozhodl rozehrát po zemi.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Martin Škrtel (Istanbul Başakşehir FK).
     
    39
    Gaziantep celkem dlouho pracoval s míčem na vlastní polovině, načež to důraznou nahrávkou zkoušel Djilobodji, po jehož nabídce fauloval za cenu žluté Škrtel.
     
    40
    Kousek od středového kruhu rozehrál volný kop záložník Maxim, který to zkoušel rozehrávkou po zemi na Kayodeho, jehož centr ale nebyl nebezpečný.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Zdravotní problémy měl hostující hráč, který nakonec musel ven z hrací plochy. Gaziantep tak bude nadcházející vteřiny hrát v početní nevýhodě.
     
    44
    Do protiútoku se vydal domácí Višcá, který nakonec technickou nabídkou zkoušel najít naběhnuvšího Eliu, před kterým na poslední chvíli zasáhl Kana-Biyik.
     
    45
    Domácí zahrávali standardní situaci, na kterou si naskočil Škrtel, který hlavou trefil pouze břevno!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám rozhodně nepřinesl atraktivní podívanou. Istanbul byl směrem dopředu aktivnější, avšak se za celou dobu dostal do jediné vyložené šance. To samé se dá říct také o Gaziantepu, který pro změnu ve své největší příležitosti trefil brankovou konstrukci. Doufejme, že druhý poločas bude atraktivnější.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Eljero Elia, přichází Demba Ba.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se o autové vhazování z levé strany postaral hostující Maranhao, kterému se ke spolupráci přihlásil kolega Kayode.
     
    49
    Třetí tyč tohoto zápasu! Domácí rozjeli celkem nenápadnou kombinaci, při které pronikl do pokutového území Višcá, jenž přízemním zakončením trefil tyč.
    49. Domácí trefili pouze tyč.
     
    50
    Başakşehir chvíli kombinoval na vlastní obranné polovině, načež se u středového kruhu nabídl ke spolupráci Tekdemir, kterému se povedlo přenést hru.
     
    51
    Istanbul Başakşehir právě vstřelil branku!
    Až nyní se domácí přeci jenom poprvé v tomto duelu střelecky prosadili! Do volného prostoru si totiž seběhl střídající Ba, který velice přesnou nahrávkou oslovil GAELA CLICHYHO, jenž se do míče opřel levou nohou. Güvenc byl na tento projektil krátký!
    51. Gaël CLICHY - 1:0
     
    52
    Na první branku tohoto zápasu jsme čekali necelých padesát minut, do kýženého vedení se dostali domácí, Gaziantep však má ještě hodně času.
     
    53
    Ihned po rozehrávce to chtěl vzít sám na sebe hostující Sousa, jenomže kolem sebe neměl vhodnou podporu spoluhráčů, proto jeho útočné snažení skončilo.
     
    54
    Başakşehir se prokousal zpět na útočnou polovinu, kde jsme z jeho strany dokonce sledovali akci po levém křídle, kam se včas vrátil také pozorný Ceylan.
     
    55
    Nekompromisním způsobem se rozhodl jednat Tosca, který odkopával daleko na opačnou stranu hrací plochy, kde se k míči dostal obránce Epureanu.
     
    56
    Do kombinace se zapojil také hostující brankář Güvenc, kterému se svým odkopem povedlo u postranní lajny najít volného Maranhaa, jenž ihned kombinoval.
     
    57
    Güvenc musel v tomto případě jednat urychleným způsobem, před napadajícím Crivellim se mu povedlo balón schovat do své náruče, což vedlo k výhozu.
     
    58
    Jenomže Gaziantep není směrem dopředu vůbec nebezpečný. Bylo tomu tak i po útočné akci Maxima, jehož nabídka skončila pouze u brankáře Günoka.
     
    59
    Günok v tomto případě mohl odkopávat od své branky, přičemž svůj odkop poslal na hlavu Ba. Ten svedl souboj s Djilobodjim, který byl mnohem úspěšnější.
     
    62
    Je za námi více než hodina hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. Başakşehir se dostal do kýženého vedení, v posledních minutách trochu přestal hrát.
     
    63
    Istanbul Başakşehir právě vstřelil branku!
    Zhruba po hodině hry tu máme druhou branku domácích! Tentokráte za pokutovým územím číhal IRFAN KAHVECI který si hodil míč na levou nohu a poté technickým zakončením nedal hostujícímu brankáři sebemenší šanci.
    63. İrfan Can Kahveci - 2:0
     
    66
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Olarenwaju Kayode, přichází Kenan Özer.
     
    67
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Güray Vural, přichází Souleymane Diarra.
     
    68
    Gaziantep se mohl dostat ke kontaktní brance. Uvnitř pokutového území měl totiž dost prostoru na zakončení hlavou Vural, který ale mířil pouze doprostřed.
     
    69
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází İrfan Can Kahveci, přichází Azubuike Okechukwu.
     
    72
    Ihned po rozehrávce se na druhou stranu dostal hostující Twumasi, který se pokusil vymyslet nahrávku směrem na Sousu, jenž se k míči nakonec nedostal.
     
    73
    Do pokutového území přesto přistál další centr, který si dokázal najít pozorný Epureanu, jenž prudkou nahrávkou na Tekdemira založit protiakci svého celku.
     
    73
    Gaziantep právě vstřelil branku!
    Ono by to přeci jenom mohlo být ještě zajímavé! Istanbulský celek se zničehonic dostal do hodně pasivní fáze, při které si nedokázal pokrýt nahrávku směrem na KENANA ÖZERA, jehož rána pravou nohou směřovala přesně k bližší tyči.
    73. Kenan ÖZER - 2:1
     
    74
    To snad už není možné! V tomto duelu jsme sledovali už čtvrté nastřelení brankové konstrukce, tentokráte se o to postaral domácí Višcá.
     
    75
    Gaziantep si nakonec vybojoval rohový kop z levé strany. Rozehrávka cvičeným signálem nebyla dobrá, našla totiž pouze rukavic domácího brankáře.
     
    76
    Už to vypadalo, že se Twumasimu povede nahrát do volného prostoru na naběhnuvšího Maranhaa, avšak nahrávka prvně jmenovaného byla nepřesná.
     
    76
    Istanbul Başakşehir právě vstřelil branku!
    Domácí si berou dvoubrankové vedení zpět! Po rychlém ataku totiž pronikl do pokutového území domácí Crivelli, kterému se pod sebou povedlo najít Aleksiće. Jeho ránu Güvenc vyrazil pouze před sebe, kde číhal DEMBA BA.
    76. Demba BA - 3:1
     
    77
    Na jistotu se navíc rozhodl jednat domácí Epureanu, který raději nahrával do moci domácího brankáře Günoka, jenž pro změnu odkopával na druhou stranu.
     
    78
    Gaziantep to bude mít po zbytek zápasu hodně složité, opět totiž prohrává o dvě branky. Navíc do konce tohoto utkání zbývá něco málo kolem deseti minut.
     
    79
    Také domácí celek si po delší době vyzkoušel rohový kop, jednalo se o dva rohy v krátkém časovém sledu, avšak ani jeden z nich nepřinesl nic vážnějšího.
     
    81
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází André Sousa, přichází Furkan Soyalp.
     
    82
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Danijel Aleksić, přichází Berkay Özcan.
     
    84
    Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba pět minut. Gaziantep se před malým momentem dostal do zakončení, nicméně Maximova rána směřovala vedle.
     
    86
    I tentokráte hlavní sudí celou situaci konzultoval s videorozhodčím, nakonec se sám poběží podívat na video!
     
    87
    Domácí se sice radovali ze čtvrtého zásahu, avšak ten nakonec neplatí. Özcanova rána sice byla výstavní, avšak brankáři v ofsajdovém postavení stínil Crivelli.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale nepředbíhejme, musíme totiž počítat s nastavením.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Již běží nastavený čas, nyní si domácí hráči vybojovali autové vhazování z levé strany, o které se postaral domácí obránce Clichy, který nikam nepospíchal.
     
    90+3
    Gaziantep si vybojoval jednu z posledních standardních situací.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 10:8. Střely mimo: 5:8. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 8:7.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Başakşehiru, který svého soupeře porazil výsledkem 3:1. Na všechny branky jsme museli čekat do druhého poločasu, hned v jeho úvodu se domácí dostali do dvoubrankového vedení. Gaziantep najednou začal hrát, což sice vedlo ke kontaktní brance, nicméně i přesto si domácí vzali vedení o dvě branky zpět. (19:57:42)

    David Suchý

    Branky: 51. Clichy (Ba), 63. Kahveci, 76. Ba – 73. Özer (Maxim)

    Karty:   38. Škrtel (IBS)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 10:8. Střely mimo: 5:8. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 8:7.
    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Škrtel, Epureanu, Clichy – Tekdemir (C), Kahveci (69. Okechukwu) – Višća, Aleksić (82. Özcan), Elia (46. Ba) – Crivelli.
    Náhradníci: Babacan – Ba, Behich, Ponck, Gulbrandsen, Inler, Okechukwu, Özcan, Topal, Uçar.

    Gazişehir Gaziantep F.K.: Güvenç (C) – Ceylan, Djilobodji, Kana-Biyik, Tosca, Júnior Morais – Maxim, A. Sousa (81. Soyalp), Vural (67. S. Diarra) – Twumasi, Kayode (66. Özer).
    Náhradníci: Yılmaz – Aktaş, S. Diarra, Uğurlu, Chibsah, Olkowski, Özer, Pawlowski, Soyalp, Zengin.

    Rozhodčí: Küçük – Dedeş, Takpak
    bahis siteleri