Olomouc – Jablonec 3:1 (kon.) | Slovácko – Liberec 0:0 (2:4 po pen.) | Plzeň – Mladá Boleslav 4:2 (kon.)
Sparta – Ostrava 5:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
3:1 (1:0)
FK Jablonec
Středa 04.03.2020, 17:00 • Andrův stadion, Olomouc • MOL Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Prvním semifinalistou MOL Cupu je olomoucká Sigma. Svěřenci kouče Látala si na domácí půdě poradili s Jabloncem v poměru 3:1. Hanáky poslal do vedení Martin Hála, který si výborně naběhl do vápna a zblízka propálil Hanuše.

    Zbylé góly padaly ve druhé půli. Na rozdíl dvou branek zvýšil střelou do pravého horního rohu Mojmír Chytil, třetí branku přidal v 69. minutě Lukáš Juliš, jenž si v šestnáctce počínal jako zkušený mazák. Jablonec se zmohl už jen na snížení, konečnou podobu výsledku dal po chybě Vepřeka střídající Dominik Pleštil.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:54:48)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 2:7.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Tak přeci jen ještě mohla přijít kontaktní branka! Jan Chramosta si naběhl na povedenou nahrávku Sýkory, tváří v tvář Mandousovi ale mířil nepřesně!
     
    90+2
    Jablonci se krátí čas, Sigma je každou vteřinou blíže postupu do semifinále MOL CUpu. Hosté viditelně zápas zabalili v hlavách, ani se již nesnaží napadat.
     
    90+1
    Parádní individuální akci ukázal divákům Šimon Falta. Střídající hráč si hodil balón mezi oba stopery, u míče byl ale později než včas vyběhnuvší Hanuš.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    88
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Galácticos snižují, do konce utkání ale moc času nezbývá! Při snaze o odvrácení centru Vepřek trestuhodně minul balón, který tak spadl k volnému DOMINIKU PLEŠTILOVI. Ten si nechal balón skočit a poté jej nekompromisně napálil nártem pod břevno.
     
    87
    Narážečka mezi Kubistou a Tomášem Pilíkem nebyla vůbec špatná. První jmenovaný následně hledal u lajny Holíka, před nímž Látal hlavičkoval do zámezí.
     
    86
    Mladičký Daněk je prvním držitelem žluté karty v domácím dresu. Při souboji s Plechatým až moc používal ruce, stopera pak i nevybíravě zasáhl loktem.
     
    85
    Po chybě v rozehrávce Jakuba Jugase domácí založili rychlý brejk. Kryštof Daněk si ale podle svých představ neporadil se zrpacávíním, toho okamžitě využil k zisku míče Pleštil.
     
    84
    Obrana Sigmy působí neprostupným dojmem. Prim v ní hraje Václav Jemelka, jenž sbírá jeden míč za druhým, tentokráte zastavil dobře myšlený pas na Chramostu.
     
    83
    Martin Hála se na středu nabídl Šimonu Faltovi, čehož si ovšem všiml i Jan Sýkora a přihrávku zastavil. Možný brejk zastavil zatažením soupeře za dres pablo González.
     
    82
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází David Houska, přichází Lukáš Greššák.
     
    81
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Kasper Hämäläinen, přichází Tomáš Pilík.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Za obranu nabíhal Šimon Falta, v poslední chvíli odvrátil balón alespoň do autu Jakub Jugas.
     
    79
    Skóre je pro Olomouc příznivé, a tak se Radek Látal rozhodl dát možnost i Kryštofovi Daňkovi. Ten si ve svých sedmnácti letech odbývá svůj debut v áčku.
     
    78
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Lukáš Juliš, přichází Kryštof Daněk.
     
    77
    Výborné čtení hry ukázal Aleš Mandous. Předpokládal, že Sýkora bude nahrávat středem, což se stalo. U míče byl o vteřinu dříve, než nabíhající Hämäläinen.

    Milan Huppert


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 24. Hála, 51. Chytil, 69. Juliš – 88. Pleštil

    Karty:   86. Daněk (OLO) – 71. Kubista (JAB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 2:7.
    SK Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Štěrba, Jemelka, Vepřek – Breite – Hála, Houska (K) (82. Greššák), Chytil (71. Falta), González – Juliš (78. Daněk)
    Náhradníci: Reichl – Sladký, Kerbr, Zahradníček, Greššák, Falta, Daněk

    FK Jablonec: Hanuš – Holík, Jugas, Plechatý, Krob – Kubista, Považanec – Matoušek (61. Pleštil), Hämäläinen (81. Pilík), Sýkora – Doležal (K) (70. Chramosta)
    Náhradníci: Hrubý – Hübschman, Pilík, Jeřábek, Chramosta, Pleštil, Peřina

    Rozhodčí: Julínek – Podaný, Novák

    Diváci: 2 945
    thejrc.org