Olomouc – Jablonec 3:1 (kon.) | Slovácko – Liberec 0:0 (2:4 po pen.) | Plzeň – Mladá Boleslav 4:2 (kon.)
Sparta – Ostrava 5:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
5:0 (1:0)
FC Baník Ostrava
Středa 04.03.2020, 18:00 • Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč • MOL Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Sparta na Letné v pohárovém čtvrtfinále deklasovala Baník Ostrava, se loučím a přeji hezký zbytek večera. (19:55:50)
     
    Zatímco sparťanští fotbalisté slaví se svými fanoušky první soutěžní vítězství v novém kalendářním roce, tak i ti hostující se se svými příznivci rozloučili velmi důstojně.
     
    Do střelecké statistiky se zapsalo hned pět různých sparťanů, v prvním poločase otevřel skóre Dávid Hancko, po změně stran pak na jeho trefu navázali Benjamin Tetteh, z penalty David Moberg Karlsson a v závěrečné čtvrthodině se prosadili i Martin Frýdek a Adam Hložek.
     
    Ve čtvrtfinále MOL Cupu Sparta na Letné převálcovala Baník pěti brankami, hosté za celý zápas Milana Heču nijak pořádně neohrozili, naopak sami po přestávce inkasovali jednu branku za druhou.

    Ostravští navíc dohrávali zápas v deseti, když byl po hodině hry vyloučen Ondřej Šašinka a jedinou otázkou závěrečné půlhodiny už byl jen počet domácích úspěšných zásahů.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nutno zmínit, že také fanoušci Baníku i za velmi nepříznivého stavu neustále fandí a podporují své hráče, pro něž je druhý poločas naprostým utrpením.
     
    90+1
    Sparťanské přihrávky v nastaveném čase doprovází skandovaný potlesk dobře naladěného obecenstva.
     
    90+1
    Rozhodčí Berka oddaluje závěrečný hvizd zcela rozhodnutého zápasu o dvě nastavené minuty.
     
    90
    Po Vindheimově přesném centru se v další příležitosti ocitl Ladislav Krejčí, jehož hlavička z takřka ideální pozice míjí branku!
     
    89
    Další podobná souhra domácích, tentokrát už Hanckova kolmice na Hložka u asistenta rozhodčího prošla a Adam Hložek mířil osamocen na Laštůvku, toho ale prostřelit nedokázal!
     
    88
    Ladislav Krejčí se zajímavým nákopem po ose hřiště pokusil vysunout do úniku Srdjana Plavšiće, tomu je máváno postavení mimo hru.
     
    87
    Po páté brance hra trochu ztratila spád, sparťané už výrazně zvolnili tempo a šetří síly před náročným programem, kdy v ligové soutěži hrají proti dvěma nejlepším týmům.
     
    85
    Tomáš Smola ve středu hřiště neuspěl v souboji s Hanckem, hostující útočník se po příchodu na hřiště ještě nijak neprosadil.
     
    83
    Rozhodčí Berka teď naopak možná ušetřil hosty druhé červené karty, neboť pronikajícího Hložka tvrdě trefil zezadu Pokorný bez šance odehrát míč. Arbitr ponechal Spartě výhodu, z niž už Pražané nedokázali nic vytěžit.
    81. HLOŽEK - 5:0
     
    81
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí příznivci se mohou popáté radovat! Na přesný centr Bořka Dočkala si naběhl ADAM HLOŽEK a hlavou zblízka překonal brankáře Laštůvku!

    Při Dočkalově centru rozhodčí pustili sporné postavení Libora Kozáka, jenž se do hry mohl zapojit pokusem o hlavičku, na kterou nedosáhl.
     
    81
    Srdjan Plavšić se po dravém průniku do pokutového území a srážce s Fillem dožadoval další penalty, rozhodčí Berka jeho volání nevyslyšel.
     
    80
    Sparťané si přihrávají ve středu hřiště a jen minimálně pouští soupeře k míči.
     
    79
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tetteh, přichází Kozák.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 20. Hancko, 53. Tetteh, 62. Karlsson (pen.), 76. Frýdek, 81. Hložek

    Karty:   35. Hložek (SPA), 61. Frýdek (SPA), 65. Krejčí (SPA) – 16. Potočný (OVA), 45+1. Šašinka (OVA), 59. Reiter (OVA), 61. Stronati (OVA)   60. Šašinka (OVA)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:0.
    AC Sparta Praha: Heča – Vindheim, Štetina, Hancko, Frýdek – Sáček (77. Trávník), Krejčí – Karlsson (69. Plavšić), Dočkal (K), Hložek – Tetteh (79. Kozák)
    Náhradníci: Bičík – Lischka, Hanousek, Trávník, Plavšić, Kozák, Kanga

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Stronati, Holzer – Azevedo (74. Smola), Kaloč, Jirásek (66. Fleišman), Potočný (46. Reiter) – Hrubý (K) – Šašinka
    Náhradníci: Budinský – Kuzmanović, Smola, Svozil, Procházka, Fleišman, Reiter

    Rozhodčí: Berka – Kubr, Flimmel

    Diváci: 9 097
    thejrc.org