Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.) | Tisková konference FC Hradec Králové (kon.)
TK s kapitány Česka a Slovenska před Davis Cupem (kon.)
konec
Tisková konference FC Hradec Králové

Středa 04.03.2020, 12:00Tiskové konference
     
    Děkuji za pozornost a z Hradce Králové se loučím. (12:26:17)
     
    Tímto tisková konference končí.
     
    Rada: Já tady mám hostování do června, takže jsem úplně nepočítal, že do toho termínu se stihne stadion.
     
    Každý z Hradce by si na novém stadionu chtěl zahrát. Jde o to, jestli to bude teď, nebo za deset let, až se třeba vráti zpátky.
     
    Vlkanova: Myslím, že kdo tady hraje, ví, jak to se stadionem je. Víme, že to neovlivníme. My musíme hrát a asi nikdo nepočítal s tím, že to hnedka bude. Doufáme ale, že to bude co nejdřív.
     
    Frťala odlehčeně: Když jsem šel do Hradce, byla pozitivní informace, že se měl stadion stavět. Je to jako zlatokop, kterému řeknou, že je tam zlato. A když by po dvou letech odešel s tím, že tam není, tak bude zklamaný.
     
    Sabou: Kluci to vnímají. Myslím, že to na ně ale vliv nemá, stadion neřeší. Chtějí být úspěšní. Věřím, že to je na správné cestě. Babiš nebo město garantují, že stadion chtějí stavět. Jsem optimista, že tady stadion bude.
     
    Jak to vypadá se stadionem? Řeší se průtahy s jeho výstavbou v mužstvu?
     
    Sabou souhlasí: Mají to dobře poskládané. Je to náš rival, ale my se chceme dívat na sebe. Chtějí i stavět stadion a chtějí se pokusit o postup.
     
    Pardubice si na sebe upletly závazek. Z mého pohledu mě ale Pardubice nezajímají. Mě zajímá Hradec.
     
    Fotbal je nevyzpytatelný, říká Frťala. Postavení Pardubic není náhoda, ten klub se koncepčně buduje, tým vhodně posílil. Jsou úspěšní a my to musíme respektovat. Určitě je to pro nás motivace, že ten klub, se kterým nikdo nepočítal, je tam, kde je.
     
    Nemotivuje vás to, že Pardubice jsou první?
     
    Ne vždy si těch hráčů v republice vážíme, přitom to jsou profesionálové. Ubývají a bylo by špatné, kdyby odešli do Rakouska. Tenhle ročník je hodně těžký. A posilovaly také týmy, které jsou v pásmu sestupu. Co zápas, to bude těžké utkání.
     
    Druhá liga je tak fyzicky náročná, že je důležité, že jsme ve zdraví přežili přípravu. Soutěž bude hlavně atraktivní pro lidi. Mladí hráči se tady mají od koho učit, což je taky důležité. Osobností ubývá a je dobře, že je tady v lize máme.
     
    Frťala: Myslím, že vyrovnané čelo je dobré pro lidi a kvalitu soutěže. Druhá liga není procházka růžovým sadem a jsem rád, že to všichni vidí.
     
    Rozhodne přístup a když ho budeme mít správný, věřím, že jaro bude dobré.
     
    Sabou doplňuje: Týmu věřím, má kvalitu, cítím z něj sílu, ale všechno ukáže až jaro. Respektuju sílu soupeřů, horní šestka je silná. Za mě jsou velký favorit Pardubice, Brno určitě taky, Jihlava, Viktorka, my tam jsme. Mám pokoru a respekt k soupeřům, ale všechno záleží na nás.
     
    A jak to dopadne, nevím. Všichni bychom chtěli, aby to dopadlo pro Hradec co nejlíp. Přijdou karty, zranění, možná i výpadek formy. My musíme těmto věcem zkoušet předcházet. Příprava možná byla opticky neúspěšná, ale já bych to takto neviděl. Kluci si s tím musí poradit, tím vším jsme si prošli a získali hodně informací.
     
    Když je potřeba si něco vyříkat, kluci si to vyříkají, když pochválit, pochválí se. Když jsem sem přišel, kabina byla trochu zakletá. Tohle je předpoklad pro to, aby kluci vytvořili dobrou partu.
     
    Frťala: Každý tým, který v posledních letech postupoval, měl nějaké dvě tři osobnosti, rozdílové hráče. Kteří tým uklidní, zvednou prapor v rozhodujících momentech. Mládí je důležité, ale v těchhle situacích rozhodují i zkušenosti. Myslím, že máme typologicky vhodně poskládaný tým. Nejdůležitější je kabina a duch v ní, a ten je tady bezproblémový.

    Martin Voltr

    bahis siteleri