Kladno – Kovo Praha 3:2 (po pr.)
po prodl.
HBC Kladno
3:2 (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
TJ Kovo Praha
Pátek 06.03.2020, 20:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • CROSSDOCK Extraliga
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (21:39:14)
     
    Byl to velmi zajímavé měření sil, které Kladno nemělo úplně pod kontrolou, protože Kovo nehrálo vůbec, vůbec špatně. Tenhle výsledek by mu mohl dát dobrý příslib do budoucna. Domácí potvrdili roli favorita, určitě však proti nim nestál žádný slabý soupeř. Na body se pořádně nadřeli.

    Střely na branku v prodloužení: 1:0
     
    Konec zápasu.
     
    45:48
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak prodloužení netrvalo nikterak dlouho. Kapitán MARTIN ŠPAČEK napřáhl skoro od červené čáry a propálil pozdě reagujícího Šťourala, který dnes jinak předvedl velmi sympatický výkon. Bez asistence.
     
    45:19
    Domácí v plném počtu.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ačkoli Kovo předvedlo v první třetině hodně matný výkon, v dalších dvou dějstvích se zlepšilo, dohnalo dvougólové manko a dočkalo se v Kladně prodloužení. To se bude hrát ve třech proti třem, respektive zkraje čtyři proti třem, neboť Šrámek je stále ne trestné lavici.

    Střely na branku ve 3. třetině: 7:8
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    44:36
    Kočka stál v brankovišti, rozhodčí tak vykázali hru do středního pásma. Už jen dvacet čtyři sekund zbývá do konce základní hrací doby.
     
    44:03
    Kočka v obrovské možnosti během této přesilovky! Na pravém kruhu se ocitl zela sám, svou pumelicí ale neprostřelil betony Čapka, který je secvakl včas.
     
    43:39
    Drak vypálil hodně ostře, jeho pokus byl zablokovaný. A přeletěl ochrannou síť a skončil hluboko za hrací plochou.
     
    43:19
    Oddechový čas pro hosty.
     
    43:19
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Šrámek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    43:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    42:36
    Kovo Praha právě vstřelilo branku!
    Kladno si prakticky po celé dvě třetiny koledovalo o tohle inkasování. A Čapka nyní propálil svou pumelicí z levé strany DANIEL DUŠÁK. Velké překvapení zde v Městské hokejbalové aréně je na světě. Asistence: Petr Ogurčák, Jiří Drak.
     
    41:10
    Kovu se čas neúprosně krátí, přitom Kladno nyní podniká ofenzivní kroky k tomu, aby pojistilo vedení. O výsledek se nicméně favorit tohoto souboje musí stále vehementně strachovat.
     
    40:49
    Hosté v plném počtu.
     
    40:12
    Domácí v plném počtu.
     
    39:03
    Barnošák byl zase blízko hattricku! Od mantinelu si seběhl do středu a bekhendem se snažil překonat ležícího Šťourala. Ten si poradil, ovšem v podstatě ani nevěděl, jak jeho pokus polapil.
     
    38:49
    Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Adam – 2 min., pozdní dohrání).
     
    38:39
    Barnošák ve spolupráci s Hnízdilem dostali míček do bezpečí. Nepříjemné momenty pro Kladno, které zase hraje o jednoho muže v poli méně.
     
    38:12
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Špaček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    Dnešní utkání sleduje 88 diváků.
     
    37:11
    Domácí se snaží na Šťourala nahazovat míčky, ten si ale zatím velmi dobře vede proti těmto pokusům. I obránci Kova pracují vzadu velmi dobře.
     
    36:30
    Hosté v plném počtu.
     
    35:48
    ... a další Dědičova rána! Kovo se úspěšně brání, ovšem s vypětím všech sil. Čekají nás ještě zajímavé minuty, určitě ano. Rozhodně tenhle zápas nevypadá jako souboj prvního s posledním.
     
    35:30
    Dědičovo chytré nahození se nakonec neujalo. Každopádně Kladno i nadále drží útočné pásmo...
     
    34:30
    Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Adam – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:42
    Domácí v plném počtu.
     
    33:00
    Tři minuty ze třetí třetiny jsou pryč. Zatím se vedení Kladna nezměnilo, na jak dlouho, to ukážou následující minuty. Zatím je situace hodně otevřená.
     
    31:56
    Po vyhraném vhazování se snažil Kamenář skórovat. Ale jeho střela se nakonec nesetkala s úspěchem. Nicméně opětovně domácí zvládají oslabení velmi dobře.
     
    31:42
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Barnošák – 2 min., napadení).
     
    31:24
    Barnošák se na pravé straně ocitl ve vyložené pozici, zcela sáma nikým nehlídán! Ale nabídku na hattrick odmítl. Šťoural ramenem míček vyrazil do bezpečí.
     
    30:29
    Mladý brankář Šťoural, který si jinak vede mezi třemi tyčemi velmi obstojně, nyní schoval míček pod svou lapačku před dotírajícími protihráči. Vhazovat se bude před jeho bránou.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Může to být ještě hodně zajímavé poslední dějství. Jestli se po první třetině zdálo, že Kladno v pohodě dokráčí k vítězství, pak nyní je situace trochu jiná. Poslední Kovo má určitě možnost svého soka na čele tabulky překvapit!

    Střely na branku ve 2. třetině: 6:8
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:59
    Hosté v plném počtu.
     
    29:33
    Vypálil Barnošák a Dědič, ani jeden z nich ale napřímo neohrozil brankáře Šťourala. Kovo bude chtít přežít především ve zdraví.
     
    29:07
    Domácí v plném počtu.
     
    29:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    28:32
    Winter zpátky na hrací ploše, síly na obou stranách se tak vyrovnaly.
     
    28:10
    Po několika vyloučeních se nyní urodila přesilovka 4 na 3. Uvidíme, jestli domácí vsítí branku právě při této příležitosti. Pro klid na duši by ho rozhodně potřebovali.
     
    27:59
    Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Bureš – 2 min., hákování).
     
    27:11
    Trocha více emocí nyní na hrací ploše. Přece jenom už není dění na hrací ploše tak jednoznačné. Kovo začíná vystrkovat růžky, dost se přitvrdilo.
     
    27:07
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Dědič – 2 min., zdržování hry).
     
    26:32
    Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Winter – 2 min., podražení).
     
    25:55
    Tahle přesilovka zatím Kovu nevychází. Ba naopak, Kladno bylo dosud více času nastěhováno v útočném pásmu soupeře.
     
    25:06
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Malecha – 2 min., podražení).
     
    24:23
    Špačkova střela z levé strany minula hostující bránu. Kladno se díky předchozímu inkasovanému gólu snaží více. Přišlo totiž o pohodlný náskok.
     
    23:34
    Hnízdil se Soukupem se snažili překonat ležícího Šťourala, ovšem neúspěšně. Bušili do něj, co to šlo, mladý brankář Kova se ale nenechal jen tak lehce odstrčit.
     
    22:07
    Kovo Praha právě vstřelilo branku!
    Těsně po ukončení kladenského oslabení se hostům podařilo snížit. A nutno říci, že si to za svou aktivitu zasloužili. Čapka se podařilo překonat PETROVI OGURČÁKOVI, který ještě nedávno oblékal právě kladenský dres. Asistence: Jakub Plecitý, Samuel Kucharčík.
     
    21:40
    Dvakrát sr nyní domácím podařilo vyhodit míček do bezpečí. Oslabení zatím zvládají velmi dobře.
     
    21:03
    Kovo vytvořilo během své první přesilovky obvyklý deštník, jenže až po delší době vystřelilo.A to navíc pokus Adama byl zablokovaný.
     
    20:07
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Špaček – 2 min., pozdní dohrání).
     
    19:20
    Hraje se tvrdě, ale čistě – to je verdikt sudích, kteří zatím hru hodně pouští. Pořád jsme se jinak nedočkali absolutně žádného přerušení.
     
    18:10
    I úvod druhého dějství je bez přerušení. Kovo se každopádně nadechlo k dobrému náporu. Kladno má co dělat, aby se jejich útokům ubránilo.
     
    16:58
    Nyní se Procházkovi podařilo vyhodit míček do bezpečí. Před Čapkem vznikla slušná skrumáž, Kladn se ale nakonec dokázalo ubránit.
     
    15:50
    Největší možnost Kova! Kucharčík, teprve sedmnáctiletý forvard, přeběhl snad tři čtvrtě hřiště, dostal se až před Čapka, nicméně toho nepřekonal. Až do zakončení neudělal chybu.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Kladno mělo otěže této třetiny plně pod svou kontrolou. Díky Barnošákovi vsítilo dvě branky a poměrně snadno se ujalo vedení. Kovo bude muset hodně zabrat, aby s výsledkem ještě něco udělalo,na druhou stranu v útoku se snažilo a nějaké zajímavé ofenzivní výpady.

    Střely na branku v 1. třetině: 12:9
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:27
    Procházka s Hrabárem vyzkoušeli připravenost mladého Šťourala! Ten si nakonec dokázal poradit. Každopádně v závěru třetiny bylo Kovo pod velkým tlakem.
     
    14:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    13:00
    Kovo v ofenzívě zatím tápe. Gólman Čapek se zatím k nějakému zásadnějšímu zákroku nepropracoval. Kladno hraje navíc vzadu velmi zodpovědně.
     
    11:21
    Dědič vypálil od červené čáry, zamířil ovšem pouze mimo tři tyče. I nadále je Kladno v útoku kreativnějším týmem – ačkoli se hostům snaha rozhodně upřít nedá.
     
    10:26
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Gól číslo dva pro DOMINIKA BARNOŠÁKA, jehož střela k překvapení všech zapadla do brány. Šťoural tohle zakončení vůbec nečekal. Pro Kovo se situace nevyvíjí vůbec dobře. Asistence: Daniel Hnízdil, Martin Kohout.
     
    10:18
    Procházka se nyní se Schnaubeltem snažili něco vymyslet v útočném pásmu, nezaložili ho ovšem dle hokejbalových pravidel. A tak rozhodčí přerušili hru pro ofsajd.
     
    09:44
    První třetina má opravdu jen málo přerušení. Právě nyní došlo k tomu případu, za chvilku se bude vhazovat před kladenskou bránou.
     
    08:49
    Kupf se ocitl ve velmi dobré pozici! Jenže jeho pokus byl snad pouze zablokovaný. A tak Čapek nakonec nemusel zasahovat. Každopádně Kovo hledá v některých případech skulinky v soupeřově obraně velmi dobře.
     
    07:41
    Hosté v plném počtu.
     
    07:29
    Pliml nahazoval na bránu, jeho střela skončila vedle. Už jen pár vteřin zbývá do kladenské početní výhody, která zatím není vůbec povedená.
     
    06:27
    Více jak třetina kladenské přesilovky je pryč. A domácí si zatím žádnou velkou šanci nevytvořili.
     
    05:41
    Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Ogurčák – 2 min., napadení).
     
    05:27
    Kladno právě vstřelilo branku!
    DOMINIK BARNOŠÁK objel branku soupeře a následně bekhendem překonal mezi kruhy Šťourala, který na jeho střelu nedobře zareagoval. Očekávaný průběh zde na Kladně, které je v tomto klání jasným favoritem. Asistence: Vít Kamenář.
     
    04:12
    Kucharčík si seběhl na červenou čáru a odtud vypálil. Čapek ale neměl jediný problém tuhle střelu zlikvidovat.
     
    03:15
    Až nyní rozhodčí museli přerušit hru. Kladno se dopustilo zakázaného uvolnění.
     
    03:00
    Už tři minuty se hraje bez přerušení. Oba týmy se zatím po zimní přestávce na hrací ploše především oťukávají a zkoušejí, jakou že to mají vůbec formu.
     
    01:25
    Schnaubelt se ocitl sám před hostující brankou! Ale se svou kličkou nevyzrál. Šťoural si s tímhle pokusem poradil.
     
    00:55
    Kucharčík se dostal na pravé straně k zakončení, to ale bylo honě slabé. Kladenská defenzíva si poradil. Na druhé straně těsně předtím se ani po Schnaubeltově nahození nic moc nestalo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Kladno: Čapek (Pulec) – Dědič, Haisman, Hrabár, Soukup, Pliml, Kamenář, Důras, Zdrůbecký, Kužel – Špaček, Šrámek, Pražák, Schnaubelt, Prokop, Procházka, Barnošák, Hnízdil, Kohout, Malecha

    TJ Kovo Praha: Šťoural (Lain) – Nýdl, J. Bureš, Drak, Dušák, Plecitý, Bydžovský, Votýpka – Ogurčák, Kucharčík, Šimon, Winter, Adam, Kočka, Pátek, Kupf, Wurdák, Matoušek

    Rozhodčí: Koskuba, Šulo.
     
    Domácí trenér Drahomír Kadlec byl spokojený s celkovou zimní přípravou svého týmu. A své svěřence pochválil. "Kluci k tomu přistoupili neskutečně. Vážně to odfárali, jak mohli, já před nimi smekám," říkal v rozhovoru pro oficiální klubové stránky. "Makalo se a do toho byla dobrá zábava,“ dodal.
     
    Na podzim si vedly oba celky zcela odlišně. Zatímco Středočeši ze třinácti odehraných utkání hned desetkrát vyhráli po normální hrací obě, přičemž na druhou Plzeň disponují dvoubodovým náskokem a navíc mají dva zápasy k dobru, Pražané vydolovali všudy všeho jen čtyři body. Opravdu stěží se dá očekávat, že by mohli na Kladně nějakým způsobem překvapit, ačkoli zimní přestávka mohla v kabině Kova udělat změny k lepšímu, neboť novým trenérem se stal Michal Hnízdil za Petra Ogurčáka – mimochodem oba dva působící ještě nedávno právě v kladenských barvách.
     
    Třemi zápasy na přelomu února a března odstartovala jarní části základní části hokejbalové extraligy, v páteční předehrávce ale na sebe tentokráte narazí dva týmy, pro něž bude nynější duel premiérovým v roce 2020. A favorit v něm bude zcela jasný, vedoucí Kladno totiž přivítá poslední Kovo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 6. Barnošák (Kamenář), 11. Barnošák (Hnízdil, Kohout), 46. Špaček – 23. Ogurčák (Plecitý, Kucharčík), 43. Dušák (Ogurčák, Drak)


    HBC Kladno: Čapek (Pulec) – Dědič, Haisman, Hrabár, Soukup, Pliml, Kamenář, Důras, Zdrůbecký, Kužel – Špaček, Šrámek, Pražák, Schnaubelt, Prokop, Procházka, Barnošák, Hnízdil, Kohout, Malecha
    TJ Kovo Praha: Šťoural (Lain) – Nýdl, J. Bureš, Drak, Dušák, Plecitý, Bydžovský, Votýpka – Ogurčák, Kucharčík, Šimon, Winter, Adam, Kočka, Pátek, Kupf, Wurdák, Matoušek

    Rozhodčí: Koskuba, Šulo

    Diváci: 88