Jekatěrinburg – Novosibirsk 1:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 4:1 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
4:1 (0:0, 1:0, 3:1) Stav série: 3:2
Spartak Moskva
Úterý 10.03.2020, 17:30 • VTB Arena, Moskva • Play-off KHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům hokeje. Play-off KHL už je v plném proudu, dnes jsou na programu páté zápasy. My prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat pátý zápas série mezi týmy Dynamo Moskva a Spartak Moskva. Stav je 2:2 na zápasy.
     
    1. zápas série – 1:0

    První domácí zápas zvládli hokejisté Dynama Moskva velmi dobře, když zvítězili nad moskevským rivalem, a sice Spartakem 5:1. Hned úvodní branku zápasu dosáhl český útočník Dmitrij Jaškin a nastartoval tak motory Dynama, které na začátku třetí třetiny vedlo už 4:0. Hosté však v závěru snížili, ale poslední slovo v šedesáté minutě měli hráči Dynama, když přidali pátý gól a ujali se po výhře 5:1 vedení 1:0 na zápasy.
     
    2. zápas série – 2:0

    Také druhý domácí duel Dynamo zvládlo, ale bylo to už mnohem složitější, než tomu bylo v prvním vzájemném měření sil. Po druhé třetině totiž na ukazateli skóre svítil stav 1:1. Na začátku třetího dějství šli Spartakovci do vedení, ale Dynamo třemi přesnými zásahy najednou vedlo 4:2. Jiskru naděje vykřesal ještě Robin Hanzl, jeho branka už ale znamenala jen korekci ve skóre na konečných 4:3. Soupeř tak za stavu 2:0 chtěl minimálně jednou bodovat na půdě Spartaku.
     
    3. zápas série – 1:2

    V CSKA Areně, kde hrají svá utkání hráči Spartaku, to bylo znovu vyrovnané a po základní hrací době, která skončila 4:4, nebyl znám vítěz. Zápas tak musel dojít do možného nekonečného prodloužení, které nakonec trvalo jen necelých šestnáct minut. Kotljarevskij ho rozhodl svou přesnou střelou a zajistil tak Spartaku první sériový bod po výsledku 5:4pp a bylo sníženo na 1:2.
     
    4. zápas série – 2:2

    Čtvrtý duel v sérii mezi Spartakem a Dynamem začal lépe pro Spartak. Ten po druhé třetině vedl 3:0 a měl tak blízko ke srovnání série. Ovšem Dynamo ještě zabojovalo a snížilo na rozdíl jediné přesné trefy. Jenže už nemělo moc času a síly na to, aby si vynutilo prodloužení. Po těsném výsledku 3:2 tak Spartakovci vyrovnali sérii a ta se znovu stěhuje do moskevské VTB Areny, kde domácí budou chtít opět v sérii vést, ale to i hosté z moskevského Spartaku. Čeká nás další zajímavá bitva.
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS)

    Robin Hanzl (SPM)
    Július Hudáček (SPM)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Hietanen, Čajkovský, Ljamin, Mironov (A), Grigorjev, J. Zajcev, Ogurcov – Šipačov (C), A. Petersson, Jaškin – Brjukvin, Polygalov, Indrašis – Jefremov, Alexejev, Afinogenov – V. Kuljomin (A), Michajlov, Pankratov – Muranov.

    Spartak Moskva: Bespalov (Chomčenko) – Viklund, Hersley, I. Višněvskij, D. Višněvskij, Kutějkin (A), Trišin, Nikišin, D. Musin – Fjodorov, Nikoncev (C), R. Hanzl – Zubov (A), Karsums, Daugavinš – Malychin, A. Galimov, Chochlačov – Juňkov, Cyplakov, Kotljarevskij.

    Rozhodčí: Odins, Naumov – Lazarev, Šalagin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se ihned dostal na druhou stranu, kde se Hietanenovi nepovedlo zrovna přesně rozehrát.
     
    01:05
    Poté se do protiútoku pouštěl hostující Chochlačov, který se po levém křídle dostal až za modrou čáru, odkud zkoušel ještě oslovit o něco lépe stojícího Kutějkina.
     
    02:03
    Dynamo se poprvé natlačilo před brankáře Jerjomenka, který ovšekm nemusel zasahovat. V krátkém časovém sledu je pískáno, jednalo se o ofsajd hostů.
     
    03:11
    Vhazovalo se tak opět ve středním pásmu. Domácí celek se ovšem neohroženým způsobem dostal do třetiny, kam se povedlo zavézt kotouč Pankratovovi.
     
    04:04
    U levého hrazení narazil neúnavně hrající Jaškin, který se totiž neprotáhl kolem protihráče. Domácí se ani tentokráte nedostali, o rozehrávku se stará Hersley.
     
    05:12
    K volnému touši se ještě dostal domácí Grigorjev, který ovšem neměl vhodnou podporu od svých spoluhráčů. Bespalov nemusel zasahovat, hra se totiž ihned obrací.
     
    06:14
    Jaškinovi se povedlo na pravém křídle převzít nahrávku od Peterssona, načež se sám rozhodl proniknout až k pravému kruhu, kde byl zastaven čistým zákokem.
     
    07:04
    Ještě při další útočné akci zůstala na ledové ploše první formace Dynama. Petersson pouze nahazoval za hostující branku, kde kotouč vybojoval zpět na hokejku Višněvskij.
     
    08:04
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vadim Šipačov – 2 min., faul loktem).
     
    09:12
    První branku měl na hokejce hostující Fjodorov, který pálil z velice dobré pozice. Jeho rána trefila pouze beton domácího brankáře, který tak podržel svůj celek.
     
    10:00
    Jerjomenko si poradil s prudkým nahozením z velké vzdálenosti, které raději ukryl do své lapačky. Naprosto opačně si počínal Bespalov, který byl donucen přerušit hru.
     
    11:11
    Předchozí přesilová hra Spartaku sice nebyla špatná, avšak nám nakonec nepřinesla branku. Na druhé straně se prodíral vpřed Jaškin, který však daleko nedojel.
     
    12:08
    Zatím nesledujeme zrovna pohlednou podívanou, oba celky se totiž snaží neudělat žádnou velkou chybu. Možná i proto zkoušel Čajkovský nahodil podél mantinelu.
     
    13:20
    Dynamo se na delší časový úsek dostalo na druhou stranu, kde se nakonec nedostalo ani k jednomu střeleckému pokusu. Ogurcov navíc zahrál pouze za cenu icingu.
     
    14:12
    Na druhé straně jsme sledovali nahození od modré čáry, a sice z hole obránce Kutějkina. Jeho pokus nakonec putoval vedle, Jerjomenko tak nemusel zasahovat.
     
    15:36
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další přerušení hry, tentokráte v podání hostujícího Spartaku Moskva. Opět se totiž jednalo o další zakázané uvolnění.
     
    16:11
    Aby toho nebylo málo, tak se puk pro změnu snesl vysoko nad branku, dokonce se lehce dotkl také ochranné sítě za brankou. Následovat bude další vhazování.
     
    17:28
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Ansel Galimov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:20
    Čajkovský přenechal do lepší pozice Hietanenovi, který ihned vracel puk proti hokejce slovenskému obránci, jehož dělovka ovšem trefila přímo prvního protihráče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina, která nám nakonec nepřinesla žádnou branku. Sledovali jsme totiž maximálně vyrovnanou podívanou, jenž se většinu času odehrávala ve středu hrací plochy. I přesto o něco aktivněji působilo domácí Dynamo, které se jen málokdy dostalo k vážnějšímu ohrožení branky. Na první trefu si tak budeme muset počkat!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří se jako první dostali směrem za branku soupeře, kde ovšem neustál souboj Petersson.
     
    21:02
    Do předbrankového prostoru si před malým momentem sjel právě Petersson, který se pokoušel nebezpečně tečovat touš, jenž nakonec dopadl kousek vedle.
     
    22:06
    Navíc si do velice nadějné pozice pro zakončení sjel obránce Mironov, který to zkoušel prudkým zakončením ke vzdálenější tyči, puk nakonec směřoval vedle branky Spartaku.
     
    23:09
    Před modrou čárou se povedlo zachytit kotouč Trišinovi, který ho ihned odehrál směrem k zadnímu hrazení. Tam se ovšem v souboji nedokázal prosadit Malychin.
     
    24:21
    Nečekanou práci měl brankář Jerjomenko, který však dokázal podržet puk u svého betonu, což vedlo ke přerušení. Vhazovat se bude opět před brankou Dynama.
     
    25:10
    Do protiútoku se chystal vyrazit Chochlačov, který ovšem nechal puk za sebou. Toho ihned dokázal využít pozorný obránce Ljamin, který založil rychlou protiakci.
     
    25:10
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexandr Chochlačov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    26:08
    Kuljomin dokázal ustát souboj za brankou, načež se obtočil kolem své osy, přičemž se pokoušel dotlačit puk za hostujícího brankáře Bespalova, jehož beton byl na svém místě.
     
    27:09
    Dynamo operovalo v útočném pásmu, kde to šikovným zakončením od levého kruhu zkoušel Brjukvin, jehož rána zápěstím skončila pouze na lapačce brankáře.
     
    28:15
    Zničehonic se až před brankáře dokázal proháčkovat Afinogenov, který ovšem z velké blízkosti úplně minul branku. Bespalov měl v tomto případě značné štěstí.
     
    29:02
    Následně to na opačné straně na sebe vzal Zubov, který pro změnu zkoušel štěstí z mezikruží, jenomže tam narazil na protihráče, jenž zasáhl čistým způsobem.
     
    30:00
    Je za námi přesná polovina zápasu, zatím na první branku tohoto duelu stále čekáme. Spartak v posledních minutách přidal na aktivitě, avšak na Jerjomenka si nepřišel.
     
    31:04
    Do nadějného přečíslení se dostal Nikoncev, který avšak úplně zapomněl vystřelit. Dobrý obranný zákrok navíc odvedl Čajkovský, jenž pomohl Jerjomenkovovi.
     
    32:09
    Hostující kapitán Nikoncev se pro změnu probíjel po levém křídle, kde byl zastaven dalším dobrým zákrokem. Směrem dopředu to vyzkoušel také domácí Zajcev.
     
    33:20
    Šťastný odraz nakonec hrál do karet domácímu hráči, který byl sám před Bespalovem. Hostující brankář si po delší době připsal hodně těžký zákrok.
     
    33:56
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Michail Grigorjev – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    34:20
    Téměř ihned po vhazování jsme sledovali trpělivou kombinaci hráčů Spartaku, kteří obléhali pásmo soupeře. Zatím sledujeme přesilovkovou souhru bez zakončení.
     
    35:14
    Hra byla v krátkém časovém sledu opět přerušena, tentokráte se touš dostal na jednu ze střídaček. Spartaku Moskva se tato přesilová hra zatím moc nedaří.
     
    36:50
    Dynamu se ani v tomto případě nepovedlo udržet puk na opačné straně, v souboji u hrazení se nakonec k němu dostal pozorný Viklund, který ho stačil vyvézt vpřed.
     
    37:40
    Po delší době si práci připsal také hostující brankář Bespalov, který raději schoval kotouč ve své výstroji. To znamená, že se opět bude vhazovat po jeho levici.
     
    38:00
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Krátce před koncem druhé třetiny se domácí hráči dostávají do vedení! Fantastickým způsobem to udělal Jaškin, který šikovně objel branku, načež u druhé konstrukce dokázal najít naprosto volného VADIMA ŠIPAČOVA, jehož zakončení směřovalo přesně za brankáře Bespalova.
    Asistence: Dmitrij Jaškin, André Petersson.
    38:00 Vadim ŠIPAČOV - 1:0
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je za námi také druhá třetina, která nám přinesla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Šipačov. Tato perioda tak trochu navázala na tu předchozí, neboť jsme sledovali hokej s naprostým minimem vyložených šancí. Možná o trochu nebezpečnější byl Spartak, který si zatím na brankáře Jerjomenka ani jednou nepřišel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se ihned snažil nastěhovat na druhou stranu, jenomže Hanzl vystavil své kolegy do ofsajdu.
     
    41:07
    Na druhé straně si nepřesně počínal forvard Petersson, jehož nahrávka našla pouze hokejku protihráče. Bespalov posléze podržel svůj celek proti střele z úhlu.
     
    42:08
    Spartak si poradil s napadající smečkou protihráčů, avšak mu celkem dlouhou dobu trval přechod za modrou čáru. K puku se navíc dostal také brankář Jerjomenko.
     
    43:04
    Za brankou před malým momentem operoval Juňkov, kterému se nepovedlo udržet puk před napadající smečkou protihráčů, jenž navíc vyrazila kupředu.
     
    44:06
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí kapitán Šipačov, jenomže sudí vylučovat nebude. Nápor Dynama pokračoval, Bespalov si poradil proti ráně od levého kruhu.
     
    45:12
    Domácí celek se dokázal usadit na druhé straně, jenomže Zajcevovi uskočil puk směrem do středního pásma. Spartak se tak dostal z náporu, avšak k puku stále ne.
     
    45:30
    Spartak Moskva se sice dočkal vyrovnávací branky, avšak ta po přezkoumání videa nakonec neplatí. Jednalo se o postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    46:24
    Neskutečné! Domácí obrana nyní nechala napospas osudu brankáře Jerjomenka, před kterým se zjevil Nikoncev, který nedostal puk až do branky.
     
    47:04
    V krátkém časovém sledu dokázalo zahrozit také Dynamo, jenomže Bespalov si prostředek branky dokázal pohlídat. Poslední minuty ale patří hostujícímu celku.
     
    47:38
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Místo vyrovnání tu máme druhou branku domácího celku! U pravého kruhu měl celkem dost prostoru Alexejev, který bekhendovou nahrávkou našel u opačného kruhu MAXIMA AFINOGENOVA, jehož přízemní zakončení z jedničky směřovalo až za Bespalova.
    Asistence: Andrej Alexejev.
    47:38 Maxim AFINOGENOV - 2:0
     
    48:06
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vadim Šipačov – 2 min., vysoká hůl).
     
    49:23
    Se Spartakem to v tuto chvíli opravdu nevypadá zrovna nejlépe, necelých deset minut před koncem zápasu prohrává o dvě branky, což značí hodně těžké sousto.
     
    49:43
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vjačeslav Kuljomin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Martinš Karsums – 2 min., držení hole).
     
    50:11
    Až nyní se Spartak dočkal celkem povedené souhry, přičemž na konci této kombinace byl Fjodorov, který ovšem nepřekonal přesouvajícího se brankáře.
     
    51:22
    Vypadalo to na další vyloučení, avšak to se nakonec neděje. Jeden z hráčů Spartaku totiž vyhodil puk ven z hrací plochy, po krátké domluvě se vylučovat nebude.
     
    54:24
    V posledních minutách sledujeme celkem plynulou podívanou. Spartaku se opět povedlo zaměstnat brankáře Jerjomenka, který raději podržel hrací předmět pod sebou.
     
    55:21
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Semjon Pankratov – 2 min., držení).
     
    56:09
    Z velice dobré pozice před malým momentem zakončoval Hanzl, který o vlásek minul branku. Spartak Moskva má velký tlak, neboť to zkouší bez brankáře Bespalova.
     
    56:50
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Dmitrij Jaškin – 2 min., sekání).
     
    56:58
    Necelé čtyři minuty před koncem tohoto zápasu probíhá poslední komerční přestávka. Spartak stále marně usiluje nad vyrovnávací brankou, čas se mu ale krátí.
     
    57:03
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tak ono to bude ještě hodně zajímavé! Spartak totiž hrál přesilovou hru 6 na 3, přičemž se k puku dostal PATRIK HERSLEY. Jeho dělovka nakonec směřovala přesně mimo dosah brankáře Jerjomenka, jenž byl navíc v pohybu na opačnou stranu. Spartaku navíc bude přesilová hra pokračovat!
    Asistence: Kaspars Daugavinš, Andrej Kutějkin.
    57:03 Patrik HERSLEY - 2:1
     
    57:47
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí trefou do prázdné branky rozhodující o vítězi tohoto zápasu! Spartak sice kombinoval v pásmu, jenomže po jedné z nepřesností to přes celou hrací plochu zkoušel domácí IGOR POLYGOV, jenž zamířil přesně do prázdné branky.
    Bez asistence.
    57:47 Igor POLYGALOV - 3:1
     
    59:21
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí navíc přidávají další trefu do prázdné branky! Hosté se nemohli prokousat do útočného pásma, naopak u středového kruhu se k volnému kotouči dostal DMITRIJ JAŠKIN, který tak zamířil do prázdné branky.
    Bez asistence.
    59:21 Dmitrij JAŠKIN - 4:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dynama, které svého soupeře porazilo poměrem 4:1. Spartaku se povedlo vyrovnat výsledek, jenomže regulérnost branky muselo potvrdit video, což rozhodl o pravém opaku. Dynamo tak stále vedlo o jednu branku, o několik vteřinek později se samo dostalo do dvoubrankového vedení. Spartak se ovšem v závěru utkání dostal do velkého tlaku, který přinesl pouze kontaktní branku, avšak domácí přidali další dvě trefy do prázdné branky.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 30:36.
    Zblokované střely – 13:13.
    Vyloučení – 6:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 1/6.
    Vhazování – 33:31
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS) 1+1, 7 střel, čas na ledě 19:09

    Robin Hanzl (SPM) 0+0, 3 střely, čas na ledě 22:04
    Július Hudáček (SPM) nechytal (19:56:11)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 38. Šipačov (Jaškin, A. Petersson), 48. Afinogenov (Alexejev), 58. Polygalov, 60. Jaškin – 58. Hersley (Daugavinš, Kutějkin)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Hietanen, Čajkovský, Ljamin, Mironov (A), Grigorjev, J. Zajcev, Ogurcov – Šipačov (C), A. Petersson, Jaškin – Brjukvin, Polygalov, Indrašis – Jefremov, Alexejev, Afinogenov – V. Kuljomin (A), Michajlov, Pankratov – Muranov.
    Spartak Moskva: Bespalov (Chomčenko) – Viklund, Hersley, I. Višněvskij, D. Višněvskij, Kutějkin (A), Trišin, Nikišin, D. Musin – Fjodorov, Nikoncev (C), R. Hanzl – Zubov (A), Karsums, Daugavinš – Malychin, A. Galimov, Chochlačov – Juňkov, Cyplakov, Kotljarevskij.

    Rozhodčí: Odins, Naumov – Lazarev, Šalagin

    Diváci: 7112
    Dynamo Moskva 4 2 Spartak Moskva
    #1 Pondělí 02.03.2020 • 17:30
    Dynamo Moskva - Spartak Moskva 5:1
    #2 Středa 04.03.2020 • 17:30
    Dynamo Moskva - Spartak Moskva 4:3
    #3 Pátek 06.03.2020 • 17:30
    Spartak Moskva - Dynamo Moskva 5:4 po prodl.
    #4 Neděle 08.03.2020 • 15:00
    Spartak Moskva - Dynamo Moskva 3:2
    #5 Úterý 10.03.2020 • 17:30
    Dynamo Moskva - Spartak Moskva 4:1
    #6 Čtvrtek 12.03.2020 • 17:30
    Spartak Moskva - Dynamo Moskva 2:3 po prodl.
    bahis siteleri