Liverpool – Atlético 2:3 (po pr.) | PSG – Dortmund 2:0 (kon.)
po prodl.
Liverpool FC
2:3 (1:0)
Atlético Madrid
Středa 11.03.2020, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    To byl zápas! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Atlética Madrid, které svého soupeře porazilo poměrem 3:2, díky čemuž si zajistilo postup do čtvrtfinále. Druhý poločas nám sice rozhodující branku nepřinesl, nicméně během prvního prodloužení jsme se dočkali dalších tří přesných zásahů. Liverpool se díky aktivitě dostal do dvoubrankového vedení, což by mu na postup stačilo. Atlético však dokázal využít obrovské chyby brankáře Adriána, díky čemuž se vrátilo zpět do postupové pozice. Aby toho nebylo málo, tak se španělský celek dokonce dostal k vyrovnání, hrdinou tohoto zápasu se tak stal střídající Marcos Llorente, který zařídil obě branky svého celku. V koncovce zápasu padla ještě jedna branka, o ní se postaral Morata.

    Atlético Madrid tedy postupuje, jenomže špatné informace přicházejí z Itálie. Obránce Juventusu Daniele Rugani byl pozitivně testován na koronavirus, budoucnost Ligy mistrů v tomto ročníku tak visí ve vzduchu. (23:34:41)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 12:6. Střely mimo: 15:4. Rohy: 16:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 18:16.
     
    120+2
    Konec zápasu.
    120+1. Álvaro MORATA - 2:3
     
    120+1
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Atlético Madrid nakonec zvrátilo výsledek ve svůj vlastní prospěch, čímž pečetí postup do čtvrtfinále! Fantastickým způsobem to udělala dvojice Llorente – Morata, přičemž druhý jmenovaný vyfasoval nahrávku do běhu. Rána levačkou byla pro Adriána příliš přesná, míč tak opět skončil za domácím brankářem!
     
    120
    Druhé prodloužení bude nastaveno o dvě minuty.
     
    120
    Žlutou kartu dostává Saúl Ñíguez (Atlético Madrid).
     
    119
    Morata v akci také o několik vteřinek později. U postranní lajny ho dohrál Alexander-Arnold, navíc oba hráči tak vyfasovali žluté karty. Jedná se o první dvě žluté karty tohoto zápasu.
     
    118
    Atlético se navíc dokázalo přiblížit k opačnému pokutovému území, kde Morata vybojoval rohový kop. Španělský útočník poté výstižným gestem vyburcoval kotel Atlética Madrid.
     
    116
    Mané nejprve přišel o míč, jenomže poté zabojoval, díky čemuž si ho vybojoval zpět. Sám se poté dostal do zakončení, jenomže to nebylo vůbec nebezpečné.
     
    115
    Aby toho nebylo málo, tak van Dijk fauloval v souboji Felipeho, což španělskému celku rozhodně vyhovuje. Oblak svůj odkop od branky určitě trochu protáhne.
     
    114
    Van Dijkovi se nepovedlo nahrát zrovna nejpřesněji, nicméně Alexander-Arnold přesto zachytil míč před postranní lajnou. Atlético Madrid se zatáhlo do hlubokého bloku.
     
    113
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Takumi Minamino.
     
    113
    Oblak odkopával směrem na Moratu, který překvapivě uspěl. Střed hrací plochy si ovšem dokázali domácí hráči pokrýt, jenomže Morata vybojoval volný kop.
     
    112
    Salahova nahrávka směrem na Milnera byla příliš čitelná, jenomže Atlético Madrid se daleko s míčem nedostalo, což vedlo ke střeleckému pokusu od Hendersona.
     
    111
    Reds dokonce zahrávali rohový kop, jenomže ten se stočil směrem z hrací plochy. Van Dijkova hlavička tak byla zbytečná, i přesto se Oblak prezentoval skvělým zákrokem.
     
    110
    Celý stadion se dožadoval odpískání pokutového kopu, jenomže pád v podání Maného nebyl posouzen jako faul. Liverpool se přesto drží na útočné polovině.
     
    109
    Renan Lodi neustál souboj s Firminem, jenomže o nedovolený zákrok se nejednalo. Liverpool tak zahrával rohový kop, který si na malém vápně našel právě Lodi.
     
    108
    Uvnitř pokutového území číhal Salah, který ještě předal lépe postavenému Manému. Ten okamžitým centrem do malého vápna hledal své kolegy, které ale nenašel.

    David Suchý

    Branky: 43. Wijnaldum (Oxlade-Chamberlain), 94. Firmino – 97. M. Llorente (Félix), 105+1. M. Llorente (Morata), 120+1. Morata (M. Llorente)

    Karty:   119. Alexander-Arnold (LIV) – 119. Morata (ATM), 120. Saúl Ñíguez (ATM)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 12:6. Střely mimo: 15:4. Rohy: 16:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 18:16.
    Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – J. Henderson (C) (106. Fabinho), Wijnaldum (106. Origi), Oxlade-Chamberlain (82. Milner) – M. Salah, Firmino (113. Minamino), Mané.
    Náhradníci: Lonergan – Fabinho, Lallana, Milner, Matip, Minamino, Origi.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier (91. Vrsaljko), Savić, Felipe, Lodi – Koke (C), Saúl Ñíguez, Partey, Á. Correa (106. J. Giménez) – D. Costa (56. M. Llorente), Félix (103. Morata).
    Náhradníci: Adán – Carrasco, J. Giménez, Lemar, M. Llorente, Morata, Vrsaljko.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (všichni Nizozemsko)
    18.02.2020
    Atlético - Liverpool 1:0

    Branky: 4. Saúl Ñíguez

    Karty:   45. Á. Correa (ATM) – 41. Mané (LIV), 59. Joe Gomez (LIV), 88. Klopp (LIV)

    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:13.
    bahis siteleri