Denizlispor – Gençlerbirliği 1:0 (kon.) | Alanyaspor – Gaziantep 1:0 (kon.) | Konyaspor – Fenerbahce 1:0 (kon.)
konec
Konyaspor
1:0 (1:0)
Fenerbahce Istanbul
Sobota 14.03.2020, 18:00 • Torku Arena, Konya • Turecká Superliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to dnes, zřejmě na delší dobu, vše. Doufejme, že se situace okolo koronaviru zlepší a opět vám budeme moci na Onlajnech přinášet všechny významné soutěže, jak tomu bylo doposud. Turecká liga však pokračuje dále, zítra od 17:00 se hraje ostře sledované derby mezi Galatasarayem a Besiktasem, avšak také bez diváků.

    Přeji vám pohodový konec víkendu, studentům pak pohodové nucené prázdniny a přežijte nouzový stav ve zdraví, není potřeba šílet okolo nákupů v obchodech. Carpe diem! (20:10:34)
     
    Dnešní utkání bylo hráno bez diváků.
     
    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 3:9. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:10.
     
    Až v 26. kole Konyaspor dosáhl na páté vítězství v sezoně! To se zrodilo v 41. minutě, kdy balon dolétl k Riadu Bajićovi, jehož tvrdá střela skončila v síti. Jinak to nebyl pohledný zápas, zato to byl tuhý boj z obou stran. Fenerbahce bylo oproti prvnímu poločasu nebezpečnější, postupem času to ale přecházelo do frustrace a platonického náporu na branku Konyasporu. Domácí nezvládali však ukočírovat své emoce a dohrávali v devíti lidech, během úvodních 21 minut v druhém poločase se vykartoval Nejc Skubič, o devět minut později jej následoval nešťastník Ömer Ali Şahiner. V devíti však domácí předvedli heroický výkon, všechny centry dokázali ubránit, což v kombinaci s několika neproměněnými šancemi hostů nakonec dospělo ke konečnímu výsledku, tedy 1:0. Istanbulští tak prohráli už sedmý zápas v řadě a nachází se ve skutečně krizi.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Garry Mendes Rodrigues vůbec nezahrál centr mířící na něj a Konyaspor má prakticky míč zadarmo. Teď už zbývají do konce nastavení sekundy.
     
    90+5
    Deniz Türüç musel vracet míč na Gustava k rohovému praporku. Gustavo vybídl ke střele dobře postaveného Zajce, jeho kroucený pokus ale končí zase na tribuně a Konyaspor už cítí, že by to mohl zvládnout.
     
    90+4
    Islův centr vybral hlavičkou Ay a s pomocí spoluhráčů tlačí míč co nejdále od branky. Fenerbahce už je ve velké křeči a všechno to hraje trošku na náhodu.
     
    90+3
    Garry Mendes Rodrigues se nechal snadno připravit o míč Turanem, hosté ale drží polovinu a jejich nápor na obranu vrcholí.
     
    90+3
    Roh pro hosty. Za branami stadionu se fandí o 106, jak se říká, hlasy fanoušků doléhají až na hrací plochu.
     
    90+2
    Hasan Ali Kaldırım centroval křížem na pravou stranu, opět ale šel do vzduchu Ertuğrul Taşkıran, ten míč sebral a hned zalehl.
     
    90+1
    Další střelu z nouze vyslal z těžké pozice Deniz Türüç, opět ale poslal míč vysoko nad branku. Konyaspor míří za důležitým vítězstvím, ještě je ale do konce zápasu poměrně dlouhá doba.
     
    90+1
    Ještě se bude hrát šest minut navíc!
     
    90
    Luiz Gustavo se rozhodl střílet někde z 25 metrů. Pokus mu ale rozhodně nesedl a napálený míč končí opět až na tribuně. Tohle byl prakticky zahozený útok.
     
    89
    Ertuğrul Taşkıran vystoupal do vzduchu a lapil přetažený centr na zadní tyč. Pomaličku se nám blíží závěr zápasu, kolik ještě bude nastaveno?
     
    89
    Garry Mendes Rodrigues se sice po levém křídle dostal za obranu, jeho zpětná nahrávka na penaltu ale našla jenom Guilhermeho, který okamžitě odkopává balon na roh.
     
    88
    Ertuğrul Taşkıran (KOY) okatě natahoval hrací čas, až dostal žlutou kartu. Nahrával si s balonem o reklamní bannery za brankou.
     
    87
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Levan Šengelia, přichází Marko Jevtović. Dlouho natahované střídání do poslední chvíle, nakonec po urgenci hlavního sudího domácí vystřídali.
     
    86
    Ani Vedat Muriqi neohrozil přímo gólmana Taskirana. Sice si naběhl na centr do otevřeného prostoru, míč však poslal vedle tyče.

    Tomáš Kalas

    Branky: 41. Bajić

    Karty:   10. Ay (KOY), 30. Demirok (KOY), 46. Skubič (KOY), 54. Şahiner (KOY), 69. Korkmaz (KOY), 88. Taşkıran (KOY) – 39. Kaldırım (FEN), 84. G. Rodrigues (FEN)   67. Skubič (KOY), 76. Şahiner (KOY)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 3:9. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:10.
    Konyaspor: Taşkıran – Skubič, Ay, Demirok, Guilherme – Jönsson, Hadžiahmetović – Şahiner, Milošević (81. Uludağ), Šengelia (87. Jevtović) – Bajić (78. Ali Turan).
    Náhradníci: Atalay – Thuram, Daci, Findikli, Hurtado, Jevtović, Mak, Öztorun, Ali Turan, Uludağ.

    Fenerbahce Istanbul: Tekin – Isla, Jailson, Gustavo, Kaldırım – Belözoğlu (64. Erdinç), Tolga Ciğerci (83. Kadioglu) – Ekici (46. Türüç), Zajc, G. Rodrigues – Muriqi.
    Náhradníci: Ersu, Çetin – Beyaz, Erdinç, Falette, Kadioglu, Sağlam, Türüç, Alptekin.

    Rozhodčí: Göçek – Ok, Sancaktar

    Diváci: hráno bez diváků
    bahis siteleri