Denizlispor – Gençlerbirliği 1:0 (kon.) | Alanyaspor – Gaziantep 1:0 (kon.) | Konyaspor – Fenerbahce 1:0 (kon.)
konec
Konyaspor
1:0 (1:0)
Fenerbahce Istanbul
Sobota 14.03.2020, 18:00 • Torku Arena, Konya • Turecká Superliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Ertuğrul Taşkıran (KOY) okatě natahoval hrací čas, až dostal žlutou kartu. Nahrával si s balonem o reklamní bannery za brankou.
     
    87
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Levan Šengelia, přichází Marko Jevtović. Dlouho natahované střídání do poslední chvíle, nakonec po urgenci hlavního sudího domácí vystřídali.
     
    84
    Hosté již veškerá svá střídání vyčerpali. Nyní přišla na slovo i žlutá karta na jejich straně, Garry Mendes Rodrigues (FEN) tvrdě nabral po ztrátě míče Hadžiahmetoviče a je taktéž napomínán.
     
    83
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Tolga Ciğerci, přichází Ferdi Kadioglu.
     
    81
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Deni Milošević, přichází Alper Uludağ.
    81. Střelu Zajce vykopl jeden z hráčů na brankové čáře
     
    81
    Ani tento závar před brankou domácích není gól! Pravděpodobně však pomeznímu rozhodčímu unikl ofsajd, který vlastně celou tuto akci započal. Po zmatcích ve vápně se nakonec ke střele dostal Miha Zajc, jehož úkol byl dostat míč do prázdné branky, neboť Ertuğrul Taşkıran seděl před ním na zemi. Jeden z domácích hráčů ale zastavil míč na brankové čáře!
     
    78
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Riad Bajić, přichází Ali Turan.
    77. Rodrigues jenom těsně minul zadní tyč
     
    77
    Garry Mendes Rodrigues měl na kopačce srovnání! Po přímočaré akci se dostal kapverdský záložník k zakončení z nadějné pozice, z úhlu mířil na zadní tyč, jeho pokus nicméně končí těsně vedle!
    76. Červená karta po 2. žluté
     
    76
    Ömer Ali Şahiner dnes zažívá nešťastný zápas a Konyaspor jde do devíti hráčů! Pravá strana doslova hoří a po Skubičovi se Sahiner stává dalším vyloučeným. Naprosto nezachytil náběh Erdince a zastavil ho zezadu zápasnickým chvatem, za což oprávněně přichází vyloučení po druhé žluté.
     
    69
    Chvíli trvalo, než se vše vyřešilo ke spokojenosti všech, po velkých protestech dostává žlutou kartu i domácí trenér Korkmaz.
    67. Červená karta po 2. žluté
     
    67
    Velké oslabení pro Konyaspor do závěrečných minut! Nejc Skubič zachytil nepovoleným způsobem náběh Denize Türüçe na střed hřiště, za což dostává druhou žlutou kartu!
     
    64
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Emre Belözoğlu, přichází Mevlüt Erdinç.
    61. Tolga Ciğerci neumístil hlavičku do branky
     
    61
    Fenerbahce se osmělilo a začíná domácím zle zatápět! Nyní to byl Tolga Ciğerci, který si vyskočil ve vápně na centr a směřoval balon hlavou do branky, jeho padavá hlavička ale končí jenom těsně mimo branku!
    58. Bajić druhý gól v zápase nepřidal
     
    58
    Nejc Skubič připravil pro Bajiće další šanci, kterou ale domácí útočník neproměňuje! Slovinský obránce se uvolnil na pravé straně a krásným centrem za obranu vybídl ke skórování autora jediného gólu. Ze skluzu ale Bajić neusměrnil míč do branky!
     
    54
    Ömer Ali Şahiner (KOY) na půli zašlápl nohu Jailsonovi, za což dostává taktéž žlutou kartu. Dnes je tedy napomínání v utkání poměrně požehnaně.
     
    46
    A začneme i se žlutou kartou. Nejc Skubič (KOY) u postranní čáry nakopl Rodriguese do stehna v rámci souboje, za což vidí žlutou barvu. Tři ze čtyř obránců domácích jsou tak pod „zámkem“.
     
    46
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Mehmet Ekici, přichází Deniz Türüç.
    41. Riad BAJIĆ - 1:0
     
    41
    Konyaspor právě vstřelil branku! Tentokrát už gól Konyasporu platit bezeporu bude! Skubič směřoval z pravé strany centr na střed pole. Nejvýše do vzduchu se ale vyšrouboval Jailson, který ale nešťastně odhlavičkoval míč přímo na nohu RIADA BAJIĆE. Bosenský útočník se s ničím nepáral, z poměrně uctivé vzdálenosti jej napálil z první a přesně umístil k tyči Tekinovy branky – 1:0! Bez asistence.
     
    39
    Hasan Ali Kaldırım (FEN) na půlce stáhl takticky za ruku Jönssona, za což dostává další žlutou, celkově je to třetí karta v zápase. Kaldirim bude navíc chybět v příštím zápase, právě za určitý počet karet.
    30. Žlutá karta
     
    30
    Ugur Demirok (KOY) z frustrace po několika soubojích nekompromisně skluzem seslal na zem Zajce, za což dostává žlutou kartu. Oba stopeři Konyasporu jsou již tak pod hrozbou vyloučení.
     
    24
    Emre Belözoğlu nezvládl nahrávku na krátkou vzdálenost a znovu to před brankou Fenerbahce bylo poměrně nebezpečné! Levan Šengelia našel ve vápně nabíhajícího Sahinera, který v běhu usměrňoval hlavičkou míč na zadní tyč, ale minul!
    17. Byl to gól, nebo skvělý zásah Tekina?
     
    17
    Po konzultaci s VAR gól není uznán, dle hlavního rozhodčího míč nepřešel zcela brankovou čáru! Hrajeme tedy dále za stavu 0:0.
     
    16
    Konyaspor byl nyní blizoučko gólu, hraje se však dále! Centr z pravé strany od Skubiče našel ve vápně zcela volný Ömer Ali Şahiner, který poslal míč na hranici brankové čáry, kde zasahoval již Harun Tekin.
    10. Žlutá karta
     
    10
    Selim Ay (KOY) dostává jako první žlutou kartu v zápase. Musel hasit špatnou nahrávku dozadu od svého spoluhráče a rozběhnutého Muriqiho podrazil.

    Tomáš Kalas

    Branky: 41. Bajić

    Karty:   10. Ay (KOY), 30. Demirok (KOY), 46. Skubič (KOY), 54. Şahiner (KOY), 69. Korkmaz (KOY), 88. Taşkıran (KOY) – 39. Kaldırım (FEN), 84. G. Rodrigues (FEN)   67. Skubič (KOY), 76. Şahiner (KOY)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 3:9. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:10.
    Konyaspor: Taşkıran – Skubič, Ay, Demirok, Guilherme – Jönsson, Hadžiahmetović – Şahiner, Milošević (81. Uludağ), Šengelia (87. Jevtović) – Bajić (78. Ali Turan).
    Náhradníci: Atalay – Thuram, Daci, Findikli, Hurtado, Jevtović, Mak, Öztorun, Ali Turan, Uludağ.

    Fenerbahce Istanbul: Tekin – Isla, Jailson, Gustavo, Kaldırım – Belözoğlu (64. Erdinç), Tolga Ciğerci (83. Kadioglu) – Ekici (46. Türüç), Zajc, G. Rodrigues – Muriqi.
    Náhradníci: Ersu, Çetin – Beyaz, Erdinç, Falette, Kadioglu, Sağlam, Türüç, Alptekin.

    Rozhodčí: Göçek – Ok, Sancaktar

    Diváci: hráno bez diváků
    bahis siteleri