Denizlispor – Gençlerbirliği 1:0 (kon.) | Alanyaspor – Gaziantep 1:0 (kon.) | Konyaspor – Fenerbahce 1:0 (kon.)
konec
Konyaspor
1:0 (1:0)
Fenerbahce Istanbul
Sobota 14.03.2020, 18:00 • Torku Arena, Konya • Turecká Superliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu šestadvacátého kola turecké Superligy. Od osmnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Konyasporem a Fenerbahce!
     
    Fenerbahce Istanbul

    Hosté byli ještě na konci ledna ve vyrovnaném boji o první místo. V předchozích šesti ligových duelech však nevyhráli a k tomu špatně započali také semifinálový dvojzápas poháru, v němž prohráli s Trabzonsporem 1:2. Přesně před týdnem Fenerbahce zachraňovalo v nastavení druhé půle alespoň bod za domácí remízu 2:2 s Denizlisporem. V tabulce Superligy zůstalo sedmé a jen na čtvrtý Sivasspor ztrácí devět bodů. Nejlepším střelcem je se třinácti góly kosovský reprezentant Vedat Muriqi. Dočasný nástupce odvolaného trenéra Ersuna Yanala nemůže počítat hned se čtyřmi vykartovanými hráči, mezi kterými je o stabilní stavební kámen Ozan Tufan. Zdravotní problémy navíc mají další ofenzivní opory Max Kruse a Garry Rodrigues.
     
    Konyaspor

    Domácí čekají na ligové vítězství už o sedmnáctého ledna. Zároveň ale prohráli jen dvakrát z následných sedmi zápasů, když postupně remizovali s Antalyasporem, Denizlisporem, Kayserisporem, Kasımpaşou a naposledy také v poměru 1:1 s Malatyasporem. Svěřenci Bülenta Korkmaze jsou v tabulce patnácti, přičemž mají stejně bodů jako v sestupovém pásmu se nacházející Kasımpaşa. Mužstvo Konyasporu má nejslabší ofenzivu v celé soutěži. Největší podíl na dvaceti vstřelených gólech má ugandský útočník Farouk Miya, jenž nasázel pět branek. Naposledy se však trefil zkraje listopadu a předchozích pět duelů navíc kvůli zranění neodehrál. Zdravotní trable řeší také slovenský legionář Róber Mak, jenž nedávno přišel z ruského Petrohradu.
     
    Vzájemné zápasy

    26.10.2019 Fenerbahce – Konyaspor 5:1
    16.02.2019 Fenerbahce – Konyaspor 1:1
    16.09.2018 Konyaspor – Fenerbahce 0:1
    19.05.2018 Fenerbahce – Konyaspor 3:2
    23.12.2017 Konyaspor – Fenerbahce 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Konyaspor: Taşkıran – Skubič, Ay, Demirok, Guilherme – Jönsson, Hadžiahmetović – Şahiner, Milošević, Šengelia – Bajić.
    Náhradníci: Atalay – Thuram, Daci, Findikli, Hurtado, Jevtović, Mak, Öztorun, Ali Turan, Uludağ.

    Fenerbahce Istanbul: Tekin – Isla, Jailson, Gustavo, Kaldırım – Belözoğlu, Tolga Ciğerci – Ekici, Zajc, G. Rodrigues – Muriqi.
    Náhradníci: Ersu, Çetin – Beyaz, Erdinç, Falette, Kadioglu, Sağlam, Türüç, Alptekin.

    Rozhodčí: Göçek – Ok, Sancaktar.
     
    -6
    Krásný sobotní večer vám přeji při sledování tureckého fotbalu! Zápas každou chvíli v Konyi začne, stejně jako v ostatních případech, i dnes to bude bez divácké podpory fanoušků.
     
    -1
    Začátek zápasu se o něco zpozdí, oba týmy si ani nepodaly ruce z bezpečnostních důvodů. Před utkáním ještě zodpovědná osoba dala kapitánům a rozhodčím na ruce gel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí zahájil dnešní zápas před prázdnými tribunami. Výkop má na starosti Konyaspor, který začal kombinovat na vlastní půlce u své branky.
     
    1
    Po levém křídle zahájil útok Ömer Ali Şahiner, jeho běh s míčem ale moc dlouho netrval. Míč přechází do moci Fenerbahce, to také obehrává vysunutou obranu na své půlce.
     
    2
    Faul na Zajce ve středovém kruhu, Fenerbahce tak pokračuje v útoku. Rychlá rozehrávka dala na chvíli možnost průniku přes levou stranu, ale obrana domácích vše dostoupila.
     
    3
    Dlouhý nákop křížem na rozběhnutého křídelníka Jailsona našel právě hráčovu nohu. Jailson následně vrátil míč pod sebe na Gustava, který si došel pro faul.
     
    4
    Trestňák směřující do vápna domácí obrana pokryla a vysunula hostující hráče až ke své vlastní brance.
     
    4
    Hosté stále hrají na své půlce a snaží se najít efektivní cestu do útoku. Začátek zápasu se však odehrává dle očekávání, Istanbulští diktují tempo hry a Konya se brání.
     
    5
    Tolga Ciğerci nabízel hru opět do křídel, odkud přišla přihrávka na sbíhajícího Rodriguese na střed. Hostující záložník byl ale dobře stíněn a přihrávku nedostal.
     
    6
    Mauricio Isla neuspěl v souboji u brankové čáry, zahrál jako poslední míč předtím, než hrací předmět opustil. Výkop tak provede domácí brankář Ertuğrul Taşkıran.
     
    7
    Vedat Muriqi si až moc snadno odstavil obránce domácích u postranní čáry a stahoval si míč na osu, odkud by mohl lépe pálit, leč narazil na posledního hráče, kterého měl před sebou.
     
    7
    Emre Belözoğlu dostal mírný šlapáček na půlící čáře v rozbíhajícím se brejku, rozhodčí však nechává pokračovat hru dále. Odkop budou mít domácí.
     
    8
    Další faul od domácích, tentokrát Skubić trochu nešetrně přebrousil Rodriguese. Fenerbahce nicméně z trestňáku nedokázalo nic vytěžit a urodil se brejk, Levan Šengelia ale balon předržel a pod tlakem zahrál do autu.
     
    9
    Guilherme přejmul míč na půlce a rozjel rychlý protiútok, jehož zakončovatelem měl být Ömer Ali Şahiner. Centr byl však nepřesný a Istanbulští tohle v pohodě ubránili.
     
    10
    Selim Ay (KOY) dostává jako první žlutou kartu v zápase. Musel hasit špatnou nahrávku dozadu od svého spoluhráče a rozběhnutého Muriqiho podrazil.
    10. Žlutá karta
     
    12
    Poklidné tempo doprovází tento zápas, tentokrát dostane příležitost přímého kopu i Konyaspor. Miha Zajc při skluzu dojel Miloševiće a zhruba z 30 metrů mohou domácí rozehrávat.
     
    13
    Dloubáček za obranu byl naprosto neúspěšný, Mauricio Isla náběh Guilhermeho zachytil a domácí hráč se ani k míči vůbec nedostal.
     
    14
    Emre Belözoğlu zastavil u střídaček Bajiće, který už se nadechoval ke křižné přihrávce na protější volné křídlo. Kapitán Fenerbahce tak nyní podržel svůj tým.
     
    16
    Konyaspor byl nyní blizoučko gólu, hraje se však dále! Centr z pravé strany od Skubiče našel ve vápně zcela volný Ömer Ali Şahiner, který poslal míč na hranici brankové čáry, kde zasahoval již Harun Tekin.
     
    17
    Po konzultaci s VAR gól není uznán, dle hlavního rozhodčího míč nepřešel zcela brankovou čáru! Hrajeme tedy dále za stavu 0:0.
    17. Byl to gól, nebo skvělý zásah Tekina?
     
    19
    Fenerbahce je na hraně sedmdesátiprocentního držení míče, herně však nijak neoslňuje a domácí branku prakticky nijak neohrozilo. Domácí působí o něco nebezpečněji, vyjma gólu/nególu ze 16. minuty ale taktéž nepředvedli nic.
     
    21
    Opět Ömer Ali Şahiner, tentokrát průnikovou přihrávkou posílal do běhu Guilhermeho. Skluz obránce Fenerbahce ale tento pas zastavil a byl to poměrně klíčový zákrok, jinak by šel Guilherme sám na branku.
     
    22
    Vedat Muriqi dostal přihrávku do vápna, dostal se však při zpracování ze střeleckého úhlu, a proto hledal někoho pod sebou na penaltě, tam mu nikdo nenaběhl a míč přebírají hráči domácích.
     
    24
    Emre Belözoğlu nezvládl nahrávku na krátkou vzdálenost a znovu to před brankou Fenerbahce bylo poměrně nebezpečné! Levan Šengelia našel ve vápně nabíhajícího Sahinera, který v běhu usměrňoval hlavičkou míč na zadní tyč, ale minul!
     
    26
    Deni Milošević zpomalil na půlce hru, nikam se nechtěl hnát. Nabídl následně míč křížem na spoluhráče, mezitím si naběhl do otevřeného prostoru, kde v souboji šel na zem. Faul však rozhodčí nepíská.
     
    26
    A jenom o pár chvil později domácí hráč spáchal útočný faul, jeho zloba je tak tuplovaná. Soupeře však skutečně fauloval a odpískání přestupku bylo zcela na místě.
     
    27
    Střely na branku: 1 – 0
     
    27
    Vedat Muriqi šel po otočce okolo Ayea poměrně snadno na zem. Rozhodčí ale faul domácímu kapitánovi odpískal, Fenerbahce zahrává přímák z ostrého úhlu.
     
    29
    Hosté to však zahráli velmi špatně a centr odhlavičkoval bez problémů první stojící obránce Konyasporu pryč z vápna.
     
    30
    Nejc Skubič byl při průniku přes pravou stranu faulován, domácí tak zůstávají stále na míči.
     
    30
    Ugur Demirok (KOY) z frustrace po několika soubojích nekompromisně skluzem seslal na zem Zajce, za což dostává žlutou kartu. Oba stopeři Konyasporu jsou již tak pod hrozbou vyloučení.
    30. Žlutá karta
     
    32
    Nahrávku do prostoru dostával Emre Belözoğlu, zpracování měl již však na horší úrovni a místo průniku musel míč vracet zpátky na půlku. Hostům to zkrátka v přechodové fázi dře.
     
    33
    Do hry se zapojil po delší době i Harun Tekin, který centrem našel Zajce, kteréhož ve vzduchu zboural Guilherme. Pískán je tak další faul a zápas postupně nabírá grády na úrovni emocí.
     
    34
    Vedat Muriqi šel bezohledně loktem při vzdušném souboji do Demiroka, který se svíjí v bolestech na zemi. Žádá si ošetření a kosovskému útočníkovi je pískán útočný faul.
     
    36
    Ugur Demirok se odebírá na ošetření za postranní čáru, po chvilce uvede Ertuğrul Taşkıran, mimojiné bývalý gólman Fenerbahce, míč do hry.
     
    37
    Konyaspor přebírá s koncem poločasu iniciativu ve hře a rozhodně už to není takový propad v držení míče oproti svému soupeři.
     
    38
    Po chvilce zmatků ve vlastním vápně se ale nakonec hosté vrací k vlastní hře okolo soupeřova vápna. Kombinace byla zakončena střílenou nahrávkou na Muriqiho do vápna, tam byl ale hostující bijec zdvojen.
     
    39
    Hasan Ali Kaldırım (FEN) na půlce stáhl takticky za ruku Jönssona, za což dostává další žlutou, celkově je to třetí karta v zápase. Kaldirim bude navíc chybět v příštím zápase, právě za určitý počet karet.
     
    41
    Konyaspor právě vstřelil branku! Tentokrát už gól Konyasporu platit bezeporu bude! Skubič směřoval z pravé strany centr na střed pole. Nejvýše do vzduchu se ale vyšrouboval Jailson, který ale nešťastně odhlavičkoval míč přímo na nohu RIADA BAJIĆE. Bosenský útočník se s ničím nepáral, z poměrně uctivé vzdálenosti jej napálil z první a přesně umístil k tyči Tekinovy branky – 1:0! Bez asistence.
    41. Riad BAJIĆ - 1:0
     
    43
    Tohle muselo být hodně nepříjemné. Guilherme sbíral přetažený centr ve vápně a z ostrého úhlu jej posílal na branku. Jenže z první pořádnou bombou napálil do obličeje bránícího Jailsona, který hned šel k zemi. Ihned je signalizována nutnost ošetření.
    43. Jailson dostal „čenichovku“ od Guilhermeho
     
    45
    Máme tu oznámení nastavení, které bude činit 120 sekund.
     
    45+1
    Fenerbahce se v závěru půle snaží tlačit hru dopředu a ještě srovnat. Ale Konyaspor dobře brání, což v kombinaci s poměrně laxní hrou v útoku nedává moc šancí na úspěch.
     
    45+2
    Muriqi při hrátkách s balonem odtancoval až za postranní čáru a domácí budou v samotném závěru vhazovat.
     
    45+3
    Garry Mendes Rodrigues ještě v závěru předvedl výpad po levé straně, nemohl ale nahrát pod sebe díky bránícím obráncům. V kombinaci s obranným skluzem Aye je z toho nakonec odkop od domácí branky.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Pohodová a poměrně nezáživná první půle si nakonec střelce gólu našla. Fenerbahce mělo sice převahu na držení balonu, jenže to bylo tak všechno. Za celou první půli ani jednou nevystřelilo na branku, zatímco Konyaspor se činil. Několika povedenými protiútoky větral hostující obranu a radoval se už v 16. minutě z hlavičky Ömera Ali Şahinera, jeho zásah však nebyl uznán, neboť míč těsně nepřešel dle VARu brankovou čáru. Nakonec se však domácí ale mohli radovat, když v 41. minutě prostřelil z voleje gólmana Tekina Riad Bajić. Fenerbahce nepředvedlo vůbec nic, a pokud chce pomýšlet na body, musí svůj výkon do druhé půle o mnoho zlepšit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Mehmet Ekici, přichází Deniz Türüç.
     
    46
    Poločasové střídání zahajuje druhou půli, trenér Fenerbahce se snaží dát impulz svému týmu. Obraz hry je od prvních sekund půle podobný, opět to jsou hosté, kteří mají převahu na držení míče.
     
    46
    A začneme i se žlutou kartou. Nejc Skubič (KOY) u postranní čáry nakopl Rodriguese do stehna v rámci souboje, za což vidí žlutou barvu. Tři ze čtyř obránců domácích jsou tak pod „zámkem“.
     
    48
    Riad Bajić po pravém křídle postupoval přes hřiště, zbavil se dvou obránců a z úhlu nahrával před branku, pozorný ale byl gólman Tekin, který vyběhl a nahrávku zlikvidoval nohou.
     
    48
    Hosté na tom základě pak vytvořili brejk 4 na 3, vlivem nepřeností se ale zakopali až k rohovému praporku, kde si vybojovali vhazování.
     
    49
    Miha Zajc se po vhazování vyšrouboval do vzduchu nejvýše a z penaltového puntíku hlavičkoval na branku obloučkem, jeho pokus skončil na vrchní síti domácí branky.
     
    50
    Fenerbahce ožilo a v útoku si začíná vytvářet solidní šance. Tentokrát to byla technická střela Rodriguese, která byla sražena na rohový kop. Hosté budou zahrávat vůbec první roh v zápase.
     
    51
    Konyaspor se dostal pod tlak a Istanbulští jsou útočnějším týmem. Jenže z přemíry snahy Tolga Ciğerci fauloval obránce domácích Guilhermeho. Kromě útočného faulu je nutné ošetření domácího hráče.
     
    52
    Tolga Ciğerci se sice narodil v Německu a reprezentoval tamní fotbal do 19 let na mezinárodní úrovni, poté se však přesunul do Turecka, aby nejprve získal turecké občanství a následně za reprezentaci odehrál tři zápasy.
     
    53
    Garry Mendes Rodrigues se nerozvážně zbavil balonu, který získal po obranném zákroku na Skubiče. Konyaspor proto podniká další útok, poměrně zbrklá kombinace končí nepřesnou nahrávkou na Šengeliu. Domácí však na míči i nadále zůstávají.
     
    54
    Ömer Ali Şahiner (KOY) na půli zašlápl nohu Jailsonovi, za což dostává taktéž žlutou kartu. Dnes je tedy napomínání v utkání poměrně požehnaně.
     
    56
    Hosté opět přebrali míč a iniciativu ve hře, vzdušná nahrávka na Islu, který se uvolňoval na pravém křídle, ale postrádala větší razanci. Obrana Konyi toto odvrací.
     
    57
    Garry Mendes Rodrigues si vzal míč do parády a rozhodl se vystřelit, skoro však udělal díru do plachty na tribuně, která překrývá prázdná místa v oblasti domácího kotle.
     
    58
    Jailson nepřešel přes Sahinera u postranní čáry a domácí si navíc vybojovali vhazování.
     
    58
    Nejc Skubič připravil pro Bajiće další šanci, kterou ale domácí útočník neproměňuje! Slovinský obránce se uvolnil na pravé straně a krásným centrem za obranu vybídl ke skórování autora jediného gólu. Ze skluzu ale Bajić neusměrnil míč do branky!
    58. Bajić druhý gól v zápase nepřidal
     
    60
    Zápas pravděpodobně končí pro Ömera Ali Şahinera, který po krátké intervenci týmových masérů opouští hřiště na nosítkách a vypadá to na problém se stehenním svalem.
     
    61
    Fenerbahce se osmělilo a začíná domácím zle zatápět! Nyní to byl Tolga Ciğerci, který si vyskočil ve vápně na centr a směřoval balon hlavou do branky, jeho padavá hlavička ale končí jenom těsně mimo branku!
    61. Tolga Ciğerci neumístil hlavičku do branky
     
    64
    Konyaspor se pomaličku dostává pod tlak, který se stupňuje. Fenerbahce cítí, že má šanci vyrovnat.
     
    64
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Emre Belözoğlu, přichází Mevlüt Erdinç.
     
    66
    Ugur Demirok si došel pro útočný faul na jeho osobu a Zajc tak odchází s prázdnou. Konyaspor nikam nespěchá, pozitivní zprávou je i návrat Sahinera do hry.
     
    67
    Velké oslabení pro Konyaspor do závěrečných minut! Nejc Skubič zachytil nepovoleným způsobem náběh Denize Türüçe na střed hřiště, za což dostává druhou žlutou kartu!
    67. Červená karta po 2. žluté
     
    69
    Chvíli trvalo, než se vše vyřešilo ke spokojenosti všech, po velkých protestech dostává žlutou kartu i domácí trenér Korkmaz.
     
    70
    Domácí jsou tak v deseti a čeká je ještě velmi náročný závěr zápasu. Hosté zase obléhají útočnou polovinu, opět se ale nedokáží propracovat ke střele.
     
    71
    Muriqi šel opět do souboje jako tank, pískána mu je další nepovolená hra. Konyaspor s rozehrávkou moc nepospíchá a tahá čas, to je naprosto jasné.
     
    72
    Obraz hry je stále neměnný. Fenerbahce hledá cestu k brance Konyasporu, domácí se však obětavě brání a chtějí získat všechny tři body.
     
    73
    Jailson v náběhu nezachytil přihrávku na jeho stranu, balon tak prošel až do zámezí. Domácí tak měli čas na rozehrávku, ale šli na to velice zbrkle a jenom pár sekund po provedení vhazování je to opět celek z hlavního města, který hraje s míčem.
     
    74
    Levan Šengelia přečetl záměr rozehrávajícího Erdince a sám protáhl hrací předmět středem, až se dostal před vápno soupeře. Měl ještě podporu Bajiće, nicméně proti třem obráncům Fenerbahce to neslavilo větší úspěch.
     
    75
    V rozhárané hře se dokázali Konyasporští dostat na útočnou polovinu a chvíli hrát s míčem, ale během chvíle se to přesunulo do zajetých kolejí.
     
    76
    Ömer Ali Şahiner dnes zažívá nešťastný zápas a Konyaspor jde do devíti hráčů! Pravá strana doslova hoří a po Skubičovi se Sahiner stává dalším vyloučeným. Naprosto nezachytil náběh Erdince a zastavil ho zezadu zápasnickým chvatem, za což oprávněně přichází vyloučení po druhé žluté.
    76. Červená karta po 2. žluté
     
    77
    Garry Mendes Rodrigues měl na kopačce srovnání! Po přímočaré akci se dostal kapverdský záložník k zakončení z nadějné pozice, z úhlu mířil na zadní tyč, jeho pokus nicméně končí těsně vedle!
    77. Rodrigues jenom těsně minul zadní tyč
     
    78
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Riad Bajić, přichází Ali Turan.
     
    80
    Domácí už to všechno vsadili na jednu kartu. Urputná obrana a odkopávané balony až na půlku soupeře. Teď to je o tom, jestli Fenerbahce dokáže dát gól.
     
    81
    Ani tento závar před brankou domácích není gól! Pravděpodobně však pomeznímu rozhodčímu unikl ofsajd, který vlastně celou tuto akci započal. Po zmatcích ve vápně se nakonec ke střele dostal Miha Zajc, jehož úkol byl dostat míč do prázdné branky, neboť Ertuğrul Taşkıran seděl před ním na zemi. Jeden z domácích hráčů ale zastavil míč na brankové čáře!
    81. Střelu Zajce vykopl jeden z hráčů na brankové čáře
     
    81
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Deni Milošević, přichází Alper Uludağ.
     
    83
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Tolga Ciğerci, přichází Ferdi Kadioglu.
     
    84
    Hosté již veškerá svá střídání vyčerpali. Nyní přišla na slovo i žlutá karta na jejich straně, Garry Mendes Rodrigues (FEN) tvrdě nabral po ztrátě míče Hadžiahmetoviče a je taktéž napomínán.
     
    85
    Domácí odkopávají znovu za půlku, tentokrát neuspěl v souboji 1 na 1 Miha Zajc. Na straně hostí to začíná být veliká křeč.
     
    86
    Ani Vedat Muriqi neohrozil přímo gólmana Taskirana. Sice si naběhl na centr do otevřeného prostoru, míč však poslal vedle tyče.
     
    87
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Levan Šengelia, přichází Marko Jevtović. Dlouho natahované střídání do poslední chvíle, nakonec po urgenci hlavního sudího domácí vystřídali.
     
    88
    Ertuğrul Taşkıran (KOY) okatě natahoval hrací čas, až dostal žlutou kartu. Nahrával si s balonem o reklamní bannery za brankou.
     
    89
    Garry Mendes Rodrigues se sice po levém křídle dostal za obranu, jeho zpětná nahrávka na penaltu ale našla jenom Guilhermeho, který okamžitě odkopává balon na roh.
     
    89
    Ertuğrul Taşkıran vystoupal do vzduchu a lapil přetažený centr na zadní tyč. Pomaličku se nám blíží závěr zápasu, kolik ještě bude nastaveno?
     
    90
    Luiz Gustavo se rozhodl střílet někde z 25 metrů. Pokus mu ale rozhodně nesedl a napálený míč končí opět až na tribuně. Tohle byl prakticky zahozený útok.
     
    90+1
    Ještě se bude hrát šest minut navíc!
     
    90+1
    Další střelu z nouze vyslal z těžké pozice Deniz Türüç, opět ale poslal míč vysoko nad branku. Konyaspor míří za důležitým vítězstvím, ještě je ale do konce zápasu poměrně dlouhá doba.
     
    90+2
    Hasan Ali Kaldırım centroval křížem na pravou stranu, opět ale šel do vzduchu Ertuğrul Taşkıran, ten míč sebral a hned zalehl.
     
    90+3
    Roh pro hosty. Za branami stadionu se fandí o 106, jak se říká, hlasy fanoušků doléhají až na hrací plochu.
     
    90+3
    Garry Mendes Rodrigues se nechal snadno připravit o míč Turanem, hosté ale drží polovinu a jejich nápor na obranu vrcholí.
     
    90+4
    Islův centr vybral hlavičkou Ay a s pomocí spoluhráčů tlačí míč co nejdále od branky. Fenerbahce už je ve velké křeči a všechno to hraje trošku na náhodu.
     
    90+5
    Deniz Türüç musel vracet míč na Gustava k rohovému praporku. Gustavo vybídl ke střele dobře postaveného Zajce, jeho kroucený pokus ale končí zase na tribuně a Konyaspor už cítí, že by to mohl zvládnout.
     
    90+6
    Garry Mendes Rodrigues vůbec nezahrál centr mířící na něj a Konyaspor má prakticky míč zadarmo. Teď už zbývají do konce nastavení sekundy.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Až v 26. kole Konyaspor dosáhl na páté vítězství v sezoně! To se zrodilo v 41. minutě, kdy balon dolétl k Riadu Bajićovi, jehož tvrdá střela skončila v síti. Jinak to nebyl pohledný zápas, zato to byl tuhý boj z obou stran. Fenerbahce bylo oproti prvnímu poločasu nebezpečnější, postupem času to ale přecházelo do frustrace a platonického náporu na branku Konyasporu. Domácí nezvládali však ukočírovat své emoce a dohrávali v devíti lidech, během úvodních 21 minut v druhém poločase se vykartoval Nejc Skubič, o devět minut později jej následoval nešťastník Ömer Ali Şahiner. V devíti však domácí předvedli heroický výkon, všechny centry dokázali ubránit, což v kombinaci s několika neproměněnými šancemi hostů nakonec dospělo ke konečnímu výsledku, tedy 1:0. Istanbulští tak prohráli už sedmý zápas v řadě a nachází se ve skutečně krizi.
     
    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 3:9. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:10.
     
    Dnešní utkání bylo hráno bez diváků.
     
    Z mé strany je to dnes, zřejmě na delší dobu, vše. Doufejme, že se situace okolo koronaviru zlepší a opět vám budeme moci na Onlajnech přinášet všechny významné soutěže, jak tomu bylo doposud. Turecká liga však pokračuje dále, zítra od 17:00 se hraje ostře sledované derby mezi Galatasarayem a Besiktasem, avšak také bez diváků.

    Přeji vám pohodový konec víkendu, studentům pak pohodové nucené prázdniny a přežijte nouzový stav ve zdraví, není potřeba šílet okolo nákupů v obchodech. Carpe diem! (20:10:34)

    Tomáš Kalas

    Branky: 41. Bajić

    Karty:   10. Ay (KOY), 30. Demirok (KOY), 46. Skubič (KOY), 54. Şahiner (KOY), 69. Korkmaz (KOY), 88. Taşkıran (KOY) – 39. Kaldırım (FEN), 84. G. Rodrigues (FEN)   67. Skubič (KOY), 76. Şahiner (KOY)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 3:9. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:10.
    Konyaspor: Taşkıran – Skubič, Ay, Demirok, Guilherme – Jönsson, Hadžiahmetović – Şahiner, Milošević (81. Uludağ), Šengelia (87. Jevtović) – Bajić (78. Ali Turan).
    Náhradníci: Atalay – Thuram, Daci, Findikli, Hurtado, Jevtović, Mak, Öztorun, Ali Turan, Uludağ.

    Fenerbahce Istanbul: Tekin – Isla, Jailson, Gustavo, Kaldırım – Belözoğlu (64. Erdinç), Tolga Ciğerci (83. Kadioglu) – Ekici (46. Türüç), Zajc, G. Rodrigues – Muriqi.
    Náhradníci: Ersu, Çetin – Beyaz, Erdinç, Falette, Kadioglu, Sağlam, Türüç, Alptekin.

    Rozhodčí: Göçek – Ok, Sancaktar

    Diváci: hráno bez diváků
    bahis siteleri