Kayserispor – Yeni Malatyaspor 2:1 (kon.) | Trabzonspor – Başakşehir 1:1 (kon.) | Galatasaray – Besiktas 0:0 (kon.)
konec
Galatasaray Istanbul
0:0 (0:0)
Besiktas Istanbul
Neděle 15.03.2020, 17:00 • Türk Telekom Stadyumu, Istanbul • Turecká Superliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (19:15:04)
     
    Istanbulské derby nemělo bez diváků potřebnou atmosféru. Ani hráči se bohužel nedokázali vybičovat k bůhvíjakému výkonu a remíza v poměru 0:0 je zřejmě zaslouženou tečkou za celým utkáním. Největší příležitost domácího celku si vypracoval Ömer Bayram a po něm dorážející Sufiján Fígúlí, jenže Karius prvnímu zakončení odolal a druhé nemusel vůbec řešit. Hosté nebyli tolik aktivní, přesto měli možná nejzajímavější možnost, to když po centru Buraka Yılmaze na zadní tyči vyplaval osamocený Georges-Kévin NKoudou, který si však předkopl míč příliš před sebe a zakončil tak pouze do skvěle postaveného Muslery. Brankáři slaví čistá konta, Besiktas se ziskem jednoho bodu posouvá na čtvrté místo před Alanyaspor a Galatasaray zůstává na dostřel Trabzonsporu a Basaksehiru, kteří mají momentálně blízko k zisku titulu.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:15.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rozehrávka nakrátko a následný padající list Ömera Bayrama, jenže ve vzduchu znovu zaúřadoval Domagoj Vida. Následný pas Mariana byl spíše z nouze ctnost, v pohodě ho vyboxoval Loris Karius.
     
    90+3
    Florin Andone u rohového praporku prohrál souboj s Domagojem Vidou, je z toho ale roh domácího celku.
     
    90+2
    Hosté se snažili rozjet do útoku, jenže jim chybí lepší myšlenka. Z protiakce zkoušel zahrozit Mario Lemina, místo toho poslal k zemi Alnaního.
     
    90+1
    Odchází také Radamel Falcao, kterého vystřídá jiný útočník – Florin Andone. Čtyřminutové nastavení si vyzkouší rovněž hostující Abdoulay Diaby, závěr zápasu ze střídačky bude sledovat Georges-Kévin NKoudou.
     
    90
    V útoku se zapomněl stoper Domagoj Vida, jenže ani Jean Michaël Seri už nemá síly na rozdávání. Jeho pomalý sprint zapříčinil, že hosté se zvládli vrátit a Sufiján Fígúlí se tak raději o přihrávku ani nepokusil.
     
    89
    A míč se zdržuje u půlící čáry, což za současného rozložení sil zřejmě více vyhovuje hostujícímu celku.
     
    88
    Střídá Henry Onyekuru, který nedokázal proměnit četnou řádku svých šancí. V posledních minutách se zkusí prosadit Emre Akbaba.
     
    88
    Další tlak domácích nevytěžil Sufiján Fígúlí. Jeho centr nedoletěl do nebezpečného prostoru, stejně tak ani následný reparát.
     
    87
    Burak Yılmaz zastavil faulem rychlý kontr soupeře a v dalším utkání Superligy si nezahraje. Dostává žlutou kartu.
     
    86
    A málem z rohu zapršelo. Fernando Muslera zvládl míč zachytit na přední tyči. O zakončení z voleje se pokusil Atiba Hutchinson.
     
    85
    Mariano neodhadl situaci a umožní tak rohový kop hostujícímu celku.
     
    84
    Hostující branka je pro Henryho Onyekurua prokletá. Skvěle obešel Domagoje Vidu, což nebývá snadný úkol. Jenže jeho rána letěla hodně vedle pravé tyče a neohrozila Kariuse.
     
    83
    Dlouho rozhodčímu trvalo, než foukl do píšťalky, nakonec ale nepovolený zákrok Buraka Yılmaze na Maria Leminu přece jen viděl.
     
    82
    Marcelo Saracchi pro změnu centroval na zadní tyč, kde byl připravený na odkop Caner Erkin. To ale znovu vede k útoku Galatasaraye.
     
    80
    Domácí utahují šrouby, pořád ale nedostatečně. Ömer Bayram vedl další akci přes Marcela Saracchiho, jeho centrovaný míč zachytil Loris Karius už za brankovou čárou a dopřeje si odkop.

    Patrik Czepiec

    Branky:

    Karty:   22. Mariano (GAL) – 75. Lens (BES), 87. B. Yılmaz (BES)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:15.
    Galatasaray Istanbul: Muslera – Mariano, Donk, Marcão Teixeira, Saracchi – Seri, Lemina – Fígúlí, Bilhanda (46. Ö. Bayram), Onyekuru (88. Akbaba) – Falcao (90+1. Andone).
    Náhradníci: Kocuk – Akbaba, Çalık, Özbayraklı, Akgün, Inan, Antalyalı, Durmaz, Ö. Bayram, Andone.

    Besiktas Istanbul: Karius – Erkin, V. Ruiz, D. Vida, Gönül (63. Lens) – Hutchinson, Alnaní – NKoudou (90+1. Diaby), K-P. Boateng (67. Ljajić), Boyd – B. Yılmaz.
    Náhradníci: Yuvakuran – R. Yilmaz, Roco, Yalcın, Diaby, Uysal, Nayir, Lens, K. Yılmaz, Ljajić.

    Rozhodčí: Bitigen – Narinç, Şencan
    bahis siteleri