Kayserispor – Yeni Malatyaspor 2:1 (kon.) | Trabzonspor – Başakşehir 1:1 (kon.) | Galatasaray – Besiktas 0:0 (kon.)
konec
Galatasaray Istanbul
0:0 (0:0)
Besiktas Istanbul
Neděle 15.03.2020, 17:00 • Türk Telekom Stadyumu, Istanbul • Turecká Superliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (19:15:04)
     
    Istanbulské derby nemělo bez diváků potřebnou atmosféru. Ani hráči se bohužel nedokázali vybičovat k bůhvíjakému výkonu a remíza v poměru 0:0 je zřejmě zaslouženou tečkou za celým utkáním. Největší příležitost domácího celku si vypracoval Ömer Bayram a po něm dorážející Sufiján Fígúlí, jenže Karius prvnímu zakončení odolal a druhé nemusel vůbec řešit. Hosté nebyli tolik aktivní, přesto měli možná nejzajímavější možnost, to když po centru Buraka Yılmaze na zadní tyči vyplaval osamocený Georges-Kévin NKoudou, který si však předkopl míč příliš před sebe a zakončil tak pouze do skvěle postaveného Muslery. Brankáři slaví čistá konta, Besiktas se ziskem jednoho bodu posouvá na čtvrté místo před Alanyaspor a Galatasaray zůstává na dostřel Trabzonsporu a Basaksehiru, kteří mají momentálně blízko k zisku titulu.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:15.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rozehrávka nakrátko a následný padající list Ömera Bayrama, jenže ve vzduchu znovu zaúřadoval Domagoj Vida. Následný pas Mariana byl spíše z nouze ctnost, v pohodě ho vyboxoval Loris Karius.
     
    90+3
    Florin Andone u rohového praporku prohrál souboj s Domagojem Vidou, je z toho ale roh domácího celku.
     
    90+2
    Hosté se snažili rozjet do útoku, jenže jim chybí lepší myšlenka. Z protiakce zkoušel zahrozit Mario Lemina, místo toho poslal k zemi Alnaního.
     
    90+1
    Odchází také Radamel Falcao, kterého vystřídá jiný útočník – Florin Andone. Čtyřminutové nastavení si vyzkouší rovněž hostující Abdoulay Diaby, závěr zápasu ze střídačky bude sledovat Georges-Kévin NKoudou.
     
    90
    V útoku se zapomněl stoper Domagoj Vida, jenže ani Jean Michaël Seri už nemá síly na rozdávání. Jeho pomalý sprint zapříčinil, že hosté se zvládli vrátit a Sufiján Fígúlí se tak raději o přihrávku ani nepokusil.
     
    89
    A míč se zdržuje u půlící čáry, což za současného rozložení sil zřejmě více vyhovuje hostujícímu celku.
     
    88
    Střídá Henry Onyekuru, který nedokázal proměnit četnou řádku svých šancí. V posledních minutách se zkusí prosadit Emre Akbaba.
     
    88
    Další tlak domácích nevytěžil Sufiján Fígúlí. Jeho centr nedoletěl do nebezpečného prostoru, stejně tak ani následný reparát.
     
    87
    Burak Yılmaz zastavil faulem rychlý kontr soupeře a v dalším utkání Superligy si nezahraje. Dostává žlutou kartu.
     
    86
    A málem z rohu zapršelo. Fernando Muslera zvládl míč zachytit na přední tyči. O zakončení z voleje se pokusil Atiba Hutchinson.
     
    85
    Mariano neodhadl situaci a umožní tak rohový kop hostujícímu celku.
     
    84
    Hostující branka je pro Henryho Onyekurua prokletá. Skvěle obešel Domagoje Vidu, což nebývá snadný úkol. Jenže jeho rána letěla hodně vedle pravé tyče a neohrozila Kariuse.
     
    83
    Dlouho rozhodčímu trvalo, než foukl do píšťalky, nakonec ale nepovolený zákrok Buraka Yılmaze na Maria Leminu přece jen viděl.
     
    82
    Marcelo Saracchi pro změnu centroval na zadní tyč, kde byl připravený na odkop Caner Erkin. To ale znovu vede k útoku Galatasaraye.
     
    80
    Domácí utahují šrouby, pořád ale nedostatečně. Ömer Bayram vedl další akci přes Marcela Saracchiho, jeho centrovaný míč zachytil Loris Karius už za brankovou čárou a dopřeje si odkop.
    78. Bayram neprostřelil Kariuse, dorážka Fígúlího skončila mimo.
     
    78
    A ani teď se nedaří prolomit bezgólový stav. Ömer Bayram zůstal úplně sám na levé straně hřiště, Loris Karius jeho jedovku vyrazil a z dorážky se neprosadil ani Sufiján Fígúlí. Ten totiž mířil jen těsně vedle zařízení.
     
    77
    Jean Michaël Seri centroval tak trochu na náhodu, propadnutý míč ale málem napálil Radamel Falcao. Vše končí odkopem Jeremaina Lense.
     
    76
    Postavení mimo hru zastavuje další snahu hostující Besiktase. Poslední čtvrt hodinu mají týmy k tomu, aby prolomily současný stav.
     
    75
    Jeremain Lens se snažil za každou cenu zastavit Ömera Bayrama a dostává žlutou kartu. Standardka se kopat nebude, neboť domácí zakončili svou akci v ponechané výhodě právě nepřesvědčivou Saracchiho střelou.
     
    74
    Na vzdálenější tyč pálil Marcelo Saracchi, přízemní rána ale neměla rychlost a zalehl ji Loris Karius.
    73. Karius nedokázal vyboxovat centrovaný míč a věnoval tak velkou šanci Onyekuruovi. Ten následně trefil jen levou nohu brankáře hostí.
     
    73
    Velmi zazmatkoval Loris Karius při boxování míče, ovšem Henry Onyekuru ze skvělého místa trefil jeho levou nohu. Míč se pak ještě odrážel od hlavy Radamela Falcaa, to už ale zvládli bránící hráči Besiktase vyřešit.
     
    72
    A chvíli po tom se dějí věci. Caner Erkin nejprve jen o kousek nenašel kopačky nabíhajících hráčů na hranici malého vápna, na druhé straně pak Henry Onyekuru hned nadvakrát neúspěšně centroval do nebezpečného prostoru.
     
    71
    Ani jeden z celků zatím neprojevil výraznější snahu urvat tři body na svou stranu. Mario Lemina ukončil svou pouť u Atiby Hutchinsona.
     
    70
    Podobnou roli na druhé straně zastává Henry Onyekuru a ani on nedokázal přihrávku zpracovat před postranní čarou.
     
    69
    Muhammad Alnaní si vyměnil míč s Ljajićem a znovu pokračovali příhrou na levou stranu, kde operuje rychlý Georges-Kévin NKoudou. K úspěchu mu ale stále něco schází, tentokrát nezastihl míč na hrací ploše.
     
    68
    Georges-Kévin NKoudou se zatáhl hodně dozadu, a zvládl tak zastavit centr Marcãa Teixeiry.
     
    67
    Kevin-Prince Boateng už obléká klubovou bundu, zřejmě jeho poslední nepovedená akce definitivně přesvědčila trenéry k tomu, aby ho stáhli ze hřiště. Šanci zkusí využít Adem Ljajić.
     
    66
    Ne, jakoby ztráta fanoušků skutečně týmům absolutně nevyhovovala. Georges-Kévin NKoudou měl zase hromadu prostoru, jenže přetaženým centrem trefil maximálně prázdné sedačky za bránou Muslery.
     
    65
    Radamel Falcao dobře viděl Marcela Saracchiho, tomu ale centr absolutně nevyšel. Balón i se štěstím odvrátil střídající Jeremain Lens a na druhé straně se efektní patičkou připomenul Burak Yılmaz. Protiútok zazdil Kevin-Prince Boateng svou hodně pomalou přihrávkou.
     
    64
    Pod velký tlak se na středu hřiště dostal Mariano, a tak Galatasaray znovu raději zvolí postupnou souhru.
     
    63
    A střídání, které má zlepšit ofenzivu Besiktase. Jeremain Lens hraje častěji na pozici krajního záložníka, tentokrát se ale stáhne do obrany. Místo na lavičce zaujme Gökhan Gönül.
     
    61
    Mario Lemina zřejmě v souboji dvou devětadevadesátek zkoušel roztrhat dres Boatengovi. Rodákovi z Ghany rozhodně zaslouženě patří rozehrávka.
     
    60
    Henry Onyekuru se dostává do zajímavých pozic čím dál tím častěji. Teď ho skutečně za pět minut dvanáct zastavil Gökhan Gönül, který svým skluzem v pozici posledního bránícího hráče poměrně riskoval. Tentokrát mu to ale vyšlo.
     
    59
    Teď si nedokázal vybrat Henry Onyekuru, který volil přihrávku přesně mezi Radamela Falcaa a Sufijána Fígúlího. Z dobré možnosti tak opět nevzniká nic vážného.
     
    58
    A ještě žlutá karta pro asistenta trenéra Besiktase.
     
    57
    Muhammad Alnaní i Burak Yılmaz teď snesli své bědování na rozhodčího Bitigena, dožadovali se totiž odpískání faulu těsně před šestnáctkou. Na druhé straně Ömer Bayram zkoušel znovu nebezpečně přihrávat, přesto Henry Onyekuru jeho nabídku nezastihl před Kariusem.
    55. Muslera vychytal NKoudoua a podržel tak Galatasaray.
     
    55
    Tyler Boyd perfektně navedl míč středem, pak přihrál na pravou stranu, kde byl k centru připravený Burak Yılmaz. Jeho skákavý balón došel až na zadní tyč, Georges-Kévin NKoudou ale zazdil tutovku, a to hlavně díky parádního vyběhnutí Fernanda Muslery.
     
    53
    Centr z ideální pozice si nepochopitelně rozmyslel Mariano, naopak Ryan Donk zkusil vzdušný pas z velké dálky. Nebylo divu, že skončil za brankovou čarou. Odkop od Kariusovy brány.
     
    52
    Průnikový pas Jeana Michaëla Seriho se podařilo hostům velice rychle odvrátit, pak ale ještě středem postupoval Ömer Bayram, který zjevně stojí o zlepšení herního projevu jeho celku. Marcelo Saracchi po jeho přihrávce z levé strany neprošel.
     
    51
    Tentokrát je postiženým hráčem Tyler Boyd. Kopačky mu zblízka zkontroloval Marcão Teixeira.
    50. Po standardní situaci hlavičkoval těsně vedle brány domácí Radamel Falcao.
     
    50
    No a ze standardní situace centroval právě Ömer Bayram, nový hráč na hřišti. Rybičku těsně mimo branku poslal Radamel Falcao, který zůstal osamocen mezi stopery.
     
    50
    A zpátky na svou pozici míří Ryan Donk, nezdá se, že by nemohl pokračovat. Pak přichází faul Boyda.
     
    49
    Tak to byl nepříjemný střet. Burak Yılmaz trefil tělem Marcela Saracchiho, oba borci nakonec však vypadají v pořádku, na trávník nespěchají ani lékaři.
     
    48
    Na pozici stopera se nyní dostává Mario Lemina a bude čekat, až se do hry vrátí jedenáctý člen sestavy Galatasaraye.
     
    47
    Ryan Donk má zřejmě menší problémy a na chvíli se stahuje mimo hrací plochu.
     
    46
    A domácí skutečně reagují na nepřesvědčivý výkon v prvním poločase. Júnis Bilhanda dnes dohrál, nahradil jej Ömer Bayram, u nějž se čekal start už v základní sestavě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky 1. poločasu

    Střely na branku:
    1:0
    Střely mimo branku: 2:0
    Rohy: 3:3
    Ofsajdy: 1:2
    Fauly: 8:8
    Držení míče: 61 % : 39 %
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka příliš atraktivních situací nenabídla. Vcelku jasně o tom vypovídá i statistika střel na branku, jelikož o jediné zakončení se v tomto směru postaral Galatasaray. Sufiján Fígúlí byl ale od gólu na míle daleko. To Besiktasi se v 27. minutě povedlo balón dostat do sítě, útočník Burak Yılmaz stál ale v ofsajdu. Zejména poslední čtvrthodinka hry žádné vzrušení nepřinesla. Uvidíme, jestli se něco změní po poradě obou týmu v kabině. Momentálně je stav 0:0.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+2. Domácí Seri se pokusil z přímého kopu zaskočit Kariuse. Míč prolétl vedle vzdálenější tyče.
     
    45+2
    Jean Michaël Seri překvapivě zkusil zakončit krouceným míčem na zadní tyč. Nebyl až tak daleko od gólu, třebaže Loris Karius svým skokem situaci kontroloval.
     
    45+1
    A zase až přílišný důraz Buraka Yilmaze, na zem se skácel Mario Lemina. Míč půjde v samotném závěru přímo do pokutového území.
     
    45+1
    Tyler Boyd umožní po svém zákroku soupeři autové vhazování nedaleko vápna.
     
    45+1
    Nastavuje se jediná minuta, probíhá kombinace domácího celku.
     
    45
    S bolestivou grimasou provádí kotouly na hrací ploše Muhammad Alnaní, ale rozhodně nejde o simulování. Jean Michaël Seri mu kolíky pořádně projel achilovku.
     
    44
    Ve chvíli, kdy se Burak Yılmaz vrací zpátky na hrací plochu, se na své spoluhráče zlobí Henry Onyekuru. Přesnost – to je to, co teď schází na straně Galatasaraye.
     
    43
    Hosté po delší době zahrozili, ale odražený míč za postranní čáru rozhodčí přisuzuje znovu Galatasarayi. Ze hřiště na malý moment odchází Burak Yılmaz, který zřejmě utrpěl nějaký krvavý šrám na svém prstu.
     
    42
    Ryan Donk vedl míč sebevědomě středem a poté našel hlavu Sufijána Fígúlího. Ten se pokoušel o sklepnutí před šestnáctku, jenže tam se nikdo z domácích hráčů zrovna nenachomýtl.
     
    41
    Tyler Boyd ukazuje, že umí zahrát i dozadu. Marcelo Saracchi chtěl posílat expres do vápna, ale americký útočník skluzem jeho snahu odmítl.
     
    40
    Aut na útočné polovině Galatasaraye znovu míří spíše k půlící čáře. Domácí upustili od své aktivity a hosté se k ní zatím ani nedostali. Výsledkem je řada nepřesných kombinací a nedotažených akcí.
     
    38
    Do obranné řady se stáhl Júnis Bilhanda, který v poslední době tak často nenastupoval. Soupeře teď poslal k zemi nepovoleným způsobem, hraje Besiktas.
     
    37
    Těžko soudit, jestli se teď Marcelo Saracchi pokoušel o centr, nebo lob Lorise Kariuse. Na každý pád mu jeho úmysl vůbec nevyšel a balón třímá gólman hostujícího celku.
     
    36
    Teč, kterou měl na svědomí Marcelo Saracchi, znamenala další Erkinův roh. Na přední tyč sbíhal Domagoj Vida, ale také Fernando Muslera, který perfektně vyboxoval míč od bezpečí.
     
    35
    Do hlavičky se nemohl opřít Mariano, neboť jeho rovnováhu rozhodil Georges-Kévin NKoudou. Standardní situace z obranné poloviny patří Galatasarayi.
     
    34
    Hráči Galatasaraye skvěle kombinovali u středové čáry, jenže Júnis Bilhanda nakonec nezvládl pokračovat. Jeho reklamace nepovoleného zákroku u rozhodčího neprošla.
     
    33
    Píská se ofsajd. Henry Onyekuru dlouho čekal na průnikovou přihrávku a nakonec nedokázal svůj pohyb sladit s obrannou linií hostujícího Besiktase.
     
    32
    Tradiční rozesílatel centrů Caner Erkin od postranní čáry našel Atibu Hutchinsona, který pálil z velmi neortodoxní pozice vedle.
     
    31
    Do ruky Marcela Saracchiho nakopl míč Tyler Boyd. A to ho svým způsobem zachránilo, domácí celek se už tlačil k nebezpečnému zakončení.
     
    31
    A také Jean Michaël Seri si teď vyzkouší vlhkost místního trávníku, na který ho uzemnil Muhammad Alnaní. Hosté nehrají zrovna čistě, zároveň se však nejedná o žádné brutální zákroky.
     
    30
    První střelu na branku vyslal Sufiján Fígúlí, jenže balón z hranice vápna netrefil vůbec ideálně a na středu branky připravený Loris Karius zvládl snadnou situaci.
     
    29
    Radamel Falcao se rychle sbírá ze země a Galatasaray se okamžitě tlačí do rychlého útoku.
     
    28
    Ruku si u rozhodčího vymodlil Atiba Hutchinson, nutno ale podotknout, že Mario Lemina skutečně svou horní končetinu do hry zapojil.
    27. Burak Yilmaz chytrým zakončením totálně zaskočil domácího gólmana Musleru. Gól ale nakonec neplatil pro ofsajd útočníka Besiktase.
     
    27
    Burak Yılmaz prokázal velký cit pro zakončení, když z ostrého úhlu nachytal Musleru a trefil úplně volný prostor na přední tyči. Problém byl v tom, že už předtím se nacházel v ofsajdové pozici. Rozhodnutí pomezního sudího nezměnil ani VAR.
     
    26
    Stále čekáme na první střelu zápasu, Alnaní se snaží na středu hřiště kombinovat s Canerem Erkinem.
     
    25
    Z následného útoku se opět nepřesným centrem prezentoval z pravé strany nabíhající Mariano. Zatím Besiktas nemá výraznější problémy odvracet jeho zásilky.
     
    25
    A šlapák Alnaního na vlastní kůži poznal Sufiján Fígúlí, to je další možnost pro domácí.
    Pohled na prázdné tribuny, před kterými se hraje derby istanbulských rivalů.
     
    24
    Na znamení nevinnosti sice Burak Yılmaz zvedal ruce, jenže ještě předtím je zapojil do souboje a tak si domácí znovu dopřejí rozehrávku od vlastní svatyně.
     
    23
    Caner Erkin poslal na zadní tyč poměrně přetažený míč, ale Gökhan Gönül prodloužil pouze na střed vápna, kde už stál zaparkovaný Ryan Donk. Z následného rohu nevzniklo výraznější nebezpečí pro bránu Galatasaraye.
     
    22
    Na útočném výletě si dobře počínal Víctor Ruiz, Mariano ho zastavil pouze za cenu faulu, za který si odnese žlutou kartu.
     
    22
    Málokdy vídaný moment. Caner Erkin pokazil aut, který je tak přisouzen domácím.
     
    21
    Caner Erkin využil odraženého míče a okamžitě nabídl na levé straně prostor pro Georgese-Kévina NKoudoua. Jeho rychlé nohy ale neplatily na Mariana, který se prezentoval stěžejním obranným zákrokem.
     
    20
    Na středu hřiště si nedobrovolně ustlal Atiba Hutchinson, defenzivní záložník hostům vybojoval rozehrávku.
     
    19
    Přece jen přišlo zaváhání Júnise Bilhanda, jenže Kevin-Prince Boateng i přes dobrý záměr nepředvedl ideální pas. Georges-Kévin NKoudou v dobré rychlosti, ale bez míče.
     
    18
    A znovu typický obrázek úvodních 18 minut. Galatasaray kombinuje na vlastní polovině a nedává soupeři šanci získat míč.
     
    17
    Ve vzduchu úspěšný i Burak Yılmaz, jenže následný opakovaný pokus Seriho našel hlavu Ryana Donka. Loris Karius byl sice v dobré pozici, kdyby ale nizozemský fotbalista lépe zamířil, zřejmě už zvedal ruce k nebi. Takto je z toho pouze odkop od brány.
     
    16
    Mariano poslal přímku do vápna, kde stál připravený chorvatský stoper Domagoj Vida. Soupeři nabízí alespoň rohový kop.
     
    16
    Příliš důrazný byl ve vzdušném souboji Burak Yılmaz a rozehrávky se znovu zhostí domácí tým, který udává tempo utkání.
     
    15
    Radamel Falcao není typickým asistentem a znovu se to prokázalo. Henry Onyekuru měl dobrou rychlost, ale přihrávka byla přece jen ještě razantnější.
     
    14
    Klid na rozehrávku má Muslera, hrálo se na středu hřiště, nikdo ale dlouho nedokázal zkrotit skákavý balón.
     
    13
    Míč do obranné řady vrátil Muhammad Alnaní, jenže Víctor Ruiz se ukopl. Oba útočníci hostujícího celku mu věnovali vyčítavý pohled.
     
    12
    Mariano skončil na zemi v souboji s NKoudouem, sám pak svého protivníka z frustrace fauloval a vrací se zpátky na obrannou polovinu.
     
    11
    První práci má i Fernando Muslera, značně si ale ulehčil situaci, když včas vyběhl a skočil pod nohy sprintujícího Buraka Yılmaze.
     
    11
    Caner Erkin nabídl možnost k rychlému kontru, ve středu hřiště pracující Jean Michaël Seri pokazil následnou průnikovou přihrávku, která skončila právě na kopačkách Erkina.
     
    10
    Mrštný Georges-Kévin NKoudou prošel přímou linií do vápna, kde ještě hledal kopačky Atiby Hutchinsona. Skvěle zasáhl Ryan Donk.
     
    8
    Domácí reklamují penaltu po signálu, který rozehráli od rohového praporku. Ryan Donk dostal totiž při hlavičkovém pokusu pohlavek od brankáře Kariuse, rozhodčí má ale jasno a pokračuje se ve hře.
     
    7
    Úžasný balón dostal do běhu od pravé čáry Henry Onyekuru, jenže Gökhan Gönül na poslední chvíli vrhl své tělo proti ráně a dostal míč z nebezpečné pozice na rohový kop.
     
    6
    Na středu souboj, při kterém Kevin-Prince Boateng zasáhl do ramene Henryho Onyekurua, Ten se chvíli z trávníku musel sbírat, ale po rozehrávce domácího týmu může pokračovat ve hře.
     
    5
    Radamel Falcao si nedokázal najít prostor k zakončení, a tak se do míče z hranice vápna opřel Jean Michaël Seri. Jeho střelu přizvedl jeden z bránicích hráčů a Loris Karius čapnul merunu do rukavic.
     
    5
    Radamel Falcao narazil na blokujícího hráče a Galatasaray dostává v deštivém počasí možnost autového vhazování z pravé strany hrací plochy.
     
    4
    Jean Michaël Seri vybojoval míč na polovině soupeře, Mariano ale možná až zbytečně úzkostlivě přihrával zpátky na stopery.
     
    3
    No a Caner Erkin perfektně zakroutil míč na hranu malého vápna, Domagoj Vida využil svých centimetrů, ale hlavou nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    2
    Henry Onyekuru dostal míč od Marcãa Teixeiry ideálně na střed, jenže si neporadil se zpracováním. Druhý jmenovaný pak musel zastavit útok soupeře a odvrátil balón na roh.
     
    1
    Víctor Ruiz nedokázal odcentrovat míč přesně a Júnis Bilhanda zkoušel využít rychlého kontru. Jeho vzdušný pas do vápna ale nedopadl o moc lépe a hrají hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Galatasaray Istanbul: Muslera – Mariano, Donk, Marcão Teixeira, Saracchi – Seri, Lemina – Fígúlí, Bilhanda, Onyekuru – Falcao.
    Náhradníci: Kocuk – Akbaba, Çalık, Özbayraklı, Akgün, Inan, Antalyalı, Durmaz, Ö. Bayram, Andone.

    Besiktas Istanbul: Karius – Erkin, V. Ruiz, D. Vida, Gönül – Hutchinson, Alnaní – NKoudou, K-P. Boateng, Boyd – B. Yılmaz.
    Náhradníci: Yuvakuran – R. Yilmaz, Roco, Yalcın, Diaby, Uysal, Nayir, Lens, K. Yılmaz, Ljajić.

    Rozhodčí: Bitigen – Narinç, Şencan.
     
    BESIKTAS ISTANBUL
    6. místo, 25 zápasů, 43 bodů, skóre: 40:32


    Besiktas podobně jako Alanyaspor pomalu opouští naděje na pohárové umístění, dnešní potenciální vítězství by mu ji ale velmi rychle zase vrátilo. Porážka by sice tabulkový sešup neznamenala, neboť sedmé Fenerbahce už má 26. kolo za sebou, přesto ji hosté dnes nebudou chtít dopustit.

    Besiktas se v minulých duelech definitivně oklepal z krize mezi 15. a 26. lednem, kdy prohrál hned čtyři utkání v řadě. V následujících šesti partiích zaznamenal jedinou porážku, čtyři vítězství a jednu remízu. Dá se tedy tvrdit, že se potkávají úspěšné kluby nedávného období.
     
    GALATASARAY ISTANBUL
    3. místo, 25 zápasů, 49 bodů, skóre: 44:20


    Domácí Galatasaray se v případě vítězství dotáhne znovu na dostřel vedoucímu Trabzonsporu a Basaksehiru. Oba zmíněné celky mají po 53 bodech. Naopak porážka by byla velmi nepříjemná i v tom ohledu, že domácí by mohl na třetím místě vystřídat Sivasspor, který rovněž ještě 26. kolo neodehrál.

    Poslední zaváhání Galatasaraye přišlo na počátku února, když na půdě Alanyasporu padl v poměru 2:0. Od té doby počítal sérii pěti vítězství, kterou v posledním kole zastavil až Sivasspor, když ukopal v souboji s istanbulským celkem remízu 2:2.
     
    Krásné fotbalové odpoledne. Turecká Superliga zatím stále nezavřela své brány před hrozbou šíření koronaviru, a tak si můžeme dopřát další zápas 26. kola, a to mezi Galatasaray Istanbul a Besiktas Istanbul. Derby mezi týmy z hlavního města se nicméně bude hrát bez diváků.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Patrik Czepiec

    Branky:

    Karty:   22. Mariano (GAL) – 75. Lens (BES), 87. B. Yılmaz (BES)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:15.
    Galatasaray Istanbul: Muslera – Mariano, Donk, Marcão Teixeira, Saracchi – Seri, Lemina – Fígúlí, Bilhanda (46. Ö. Bayram), Onyekuru (88. Akbaba) – Falcao (90+1. Andone).
    Náhradníci: Kocuk – Akbaba, Çalık, Özbayraklı, Akgün, Inan, Antalyalı, Durmaz, Ö. Bayram, Andone.

    Besiktas Istanbul: Karius – Erkin, V. Ruiz, D. Vida, Gönül (63. Lens) – Hutchinson, Alnaní – NKoudou (90+1. Diaby), K-P. Boateng (67. Ljajić), Boyd – B. Yılmaz.
    Náhradníci: Yuvakuran – R. Yilmaz, Roco, Yalcın, Diaby, Uysal, Nayir, Lens, K. Yılmaz, Ljajić.

    Rozhodčí: Bitigen – Narinç, Şencan
    bahis siteleri