Tambov – Samara 3:0 (kon.)
konec
FC Tambov
3:0 (1:0)
FK Křídla Sovětů Samara
Pondělí 16.03.2020, 17:30 • Nižnij Novgorod Stadium, Nižnij Novgorod • Ruská Premier Liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům fotbalu. V současné době byla přerušena většina prestižních fotbalových lig kvůli šíření koronaviru. Některé soutěže jsou ale zatím ještě v plném proudu a nejinak je tomu i u ruské Premier Ligy. V dohrávce dvaadvacátého kola budeme sledovat duel mezi týmy FC Tambov a FK Křídla Sovětů Samara.
     
    FC Tambov

    Fotbalisté FC Tambov jsou v tabulce nejvyšší ruské soutěže na nelichotivém místě. Jsou totiž na patnácté pozici a ta zaručuje přímý sestup do druhé ruské ligy. Na své konto dosud zapsali dvaadvacet bodů a na pozici, která znamená záchranu mají ztrátu jediného bodu. Takže mají rozhodně šanci na záchranu. Ovšem, měli by sbírat bod za bodem, aby se vyšplhali o nějaký ten stupínek výše. V dnešním duelu proti Samaře tak mají za úkol plně bodovat. Uvidíme, zda se jim to podaří.
     
    FK Křídla Sovětů Samara

    Hosté ze Samary jsou na tom jen o něco lépe. Nacházejí se na čtrnáctém místě se shodným počtem dvaadvaceti bodů, lépe postaveni jsou jen díky lepšímu skóre. Tato pozice znamená ještě naději na záchranu v podobě zápasů o udržení, ale i hráči Samary se chtějí sestupovému pásmu i duelům o udržení vyhnout a proti Tambovu by rádi jakkoli bodovali, nejlépe však plně. Čeká nás zajímavý duel dvou sousedů v tabulce, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v rámci ligy utkaly v září loňského roku, tehdy Samara zvítězila na domácí půdě 2:0. Letos v únoru se hráči Tambova a Samary utkali znovu, a sice v ruském poháru. Tam zase vyhrál Tambov 4:1. Jak duel dopadne dnes, se musíme nechat překvapit.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Tambov: Šelija (C) – Kilin, Oyevole, Gricajenko, Filin, Šljakov – Kosťukov, Tetrašvili, Melkadze, Ciuperca – Obuchov
    Náhradníci: Čagrov – Takazov, Jurganov, Cardoso, Karasev, Chosonov, Fedčuk, Mamtov

    FK Křídla Sovětů Samara: Frolov – Aňukov (C), Karpov, Černov, Zeffane – Timofejev, Anton – Kabutov, Popovič, Glušenkov – Radonjić
    Náhradníci: Ryžikov, Ovsjannikov – Burlak, Čičerin, Kombarov, Polujachtov, Gatcan, Ivanov, Mijailović, Hadi, Těrehov, Golenkov

    Rozhodčí: Karasev – Demeško, Gavrilin (všichni RUS).
     
    K utkání je vše připraveno. Kvůli šíření nákazy koronoviru se utkání odehraje bez přítomnosti diváků. Rusko je tak zatím zemí, která ještě nesáhla k přerušení soutěže.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    U míče jsou hosté a hned ho museli zatáhnout před vlastního brankáře, který poté rozehrál akci, ale směrem před domácí branku se Tambov nedostal.
     
    1
    A znovu tak začíná útočnou akci od vlastního gólmana a pokusí se tak poprvé projít na polovinu svého soupeře.
     
    2
    Ani napodruhé to nevyšlo. Ovšem ani domácí celek se nedostal před soupeřovu bránu a opět míč berou hráči v bílých dresech, tedy ti ze Samary.
     
    2
    Timofejev dostal přihrávku na hranici pokutového území, jeho následná střela končí v moci brankáře Georgije Šeliji a okamžitě ho odkopává až na druhý konec hřiště.
     
    3
    Jevgenij Šljakov si podél pravé postranní čáry naběhl k rohu vápna, ale k následné střele se vůbec nedostal. Obrana hostů tak balon zachytila a má ho ve své moci.
     
    5
    Nebezpečí před Frolovem, zblízka na něho poslal přízemní střelu Dejan Radonjić, avšak tu zastavil jeden z hráčů Tambova a poslal okamžitě do bezpečí.
     
    6
    Dalekonosnou přihrávku nezachytil Popovič, ale Kosťukov ji poslal za postranní čáru a hosté u míče zůstanou. Budou zahrávat autové vhazování.
     
    6
    Popovič se pak natahoval nohou po míči před pokutovým územím, avšak jeho úmysl zmařila obrana Tambova, která ho pak získala na svou stranu.
     
    7
    Domácí nepřesně rozehráli akci na území hostů a znovu ztrácejí balon a rychle se vrací na druhou stranu, neboť hosté okamžitě odvrací hru ze své poloviny pryče.
     
    8
    Standardní situaci z levé strany zahráli hráči Samary, obrana Tambova ale zakročila a odhlavičkovala míč mimo ohrožení Šeliji.
     
    9
    Aňukov to myslel dobře na pravé straně, okamžitě nacentroval míč před vápno, kde ho ale daleko odkopl jeden z hráčů Tambova.
     
    10
    Michail Kosťukov efektní patičkou uvnitř pokutového území poslal míč na branku soupeře, ale tohle byla pro Frolova lahůdka a brankář hostů zakročil úspěšně.
     
    11
    Hosté jsou zatím, co se vhazování týče, lepším týmem, na branku soupeře však ještě nevystřelili. Zatímco domácí už jednu střelu mají.
     
    12
    Georgi Melkadze vyslal směrem na hostující branku nebezpečnou střelu, kterou rukavicemi do bezpečí vyškrábl znovu hostující brankář Frolov!
    12. Melkadzeho zajímavá střela, kterou brankář hostů vyškrábl mimo.
     
    13
    A stejný hráč se poté dostal k další střele před brankou Samary a opět musel do zákroku Frolov.
     
    15
    Nyní byli na řadě zase hosté, kteří se proháčkovali na území Tambova, ale jejich akce byla příliš uspěchaná a nebylo z toho téměř nic.
     
    16
    Hra je zatím svižná, oba týmy se snaží o pěkné kombinace, ale brankáři na obou stranách jsou ve svých brankovištích zatím pozorní a drží čistá konta.
     
    16
    Domácí odvrátili akci hostů na rohový kop a pro Samaru je to už třetí tato standardní situace.
     
    17
    Hosté ji však nezahráli dobře a okamžitě se k míči dostal Šelija, jenž ho následně pak odkopl daleko od své branky.
     
    18
    Volný přímý kop zahrávali domácí hráči, kteří dostali míč přes zeď hostů, následně pak ho ale zblízka nedopravili do branky soupeře. Frolov zapsal pozorný zákrok.
     
    20
    Melkadze byl opět před brankou Samary aktivní a hosté se tam museli mít na pozoru a další jeho pokus zneškodnit.
     
    20
    Zajímavá střela Radonjiće, jenž si naběhl k hranice velkého vápna a z levé strany pak míč poslal jen těsně vedle pravé tyče z pohledu domácího brankáře Šeliji.
     
    21
    Hráči Samary se déle drželi na polovině Tambova, po několika přihrávkách pak ale nedošlo k žádnému nebezpečnému zakončení.
     
    23
    Alexandr Aňukov z voleje napálil míč před velké vápno, nikdo z jeho spoluhráčů si na něj ale nenaběhl. Rázem tak skončila další hostující akce.
     
    24
    Georgij Šelija od své branky odkopl míč až před tu soupeřovu, ale jeho spoluhráči před Frolovem jeho branku neohrozili.
     
    25
    A máme tu první žlutou kartu zápasu. Hostující Dmitrij Kabutov si vyskočil v souboji o míč a poté loktem zasáhl soupeře do krku. Sudí tak okamžitě tasí první žlutý kartónek.
     
    27
    Domácí se zdrželi na své polovině s míčem, poté ho rozehráli a hned přenesli hru před branku Samary, ale nakonec balon končí v zámezí a hosté zahrají další autové vhazování.
     
    28
    Hostům se nedaří projít před branku Šeliji, nepouštějí je k tomu domácí hráči.
     
    29
    Hlavička Denise Popoviče končí na dobrém zákroku Šeliji, jenž ho dostal do své moci a bude odkopávat od svého zařízení.
     
    30
    Třicet minut hry je za námi a stále jsme se nedočkali úvodní branky zápasu. Nicméně k vidění není vůbec špatný fotbal, ale ta přesná trefa tomu zatím chybí.
     
    32
    Nyní už se dostali hosté k další pěkné kombinaci před brankou Tambova, ale nakonec přízemní střela Radonjiće končí jen v moci obrany domácího celku.
     
    33
    Tambov právě vstřelil branku!
    Tak nyní se už skóre mění, a to na straně domácích. K odraženému míči se dostal uvnitř pokutového území GEORGI MELKADZE a přesně umístěnou střelou k tyči soupeřovy branky tak posílá Tambov do vedení – 1:0. Korunuje tak svou aktivitu v průběhu prvního poločasu.
    33. Georgi MELKADZE - 1:0
     
    35
    Hosté se snažili okamžitě o útok hned po rozehrání míče, ale před domácí brankou nevyslali žádnou střelou. Dokonce se jeden z hostů dožadoval penalty, ale obránce domácích rukou nezahrál.
     
    37
    Na druhé straně si nepřesně počínali také domácí a míč končí opět v moci hráčů v bílých dresech.
     
    39
    Melkadze po srážce se soupeřem zůstal ležet na hrací ploše s bolestivou grimasou. Doufejme, že bude dnes hodně agilní domácí hráč v pořádku.
     
    41
    Hosté si seběhli před velké vápno, o míč ale záhy přišli a domácí tak rychle otáčejí hru před soupeřovu bránu.
     
    42
    Střela Gricajenka končí jen vysoko nad brankou hostů a k míči se tak dostává brankář Frolov, který ho odkopne daleko od své branky.
     
    43
    Šljakov zahrál autové vhazování pro domácí celek, poté se ke střele dostal Michail Kosťukov, ale po ní zasáhl Frolov a dostal míč do rukavic.
    43. Kosťukovova pěkná střela.
     
    45
    Nad ráme řádné hrací doby se bude nastavovat ještě jedna minuta navíc.
     
    45+1
    Nikita Černov poslal k zemi nevybíravým zákrokem domácího hráče Kosťukova a dostává žlutou kartu. Pro zraněného hráče tak utkání končí a bude muset vystřídat.
     
    45+1
    Střídání v týmu FC Tambov: ze hřiště odchází Michail Kosťukov, přichází Arťom Fedčuk.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi a bylo rozhodně co vidět. Dlouho se však skóre neměnilo, ač k tomu oba celky neměly daleko. Nakonec se mezi tři tyče trefil Georgi Melkadze a poslal domácí celek do vedení. Uvidíme, co nám nabídne druhá část hry, která začne přibližně v 18:35.
     
    Střely na branku: 7 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Tambov: ze hřiště odchází Adesoye Oyevole, přichází Igor Jurganov.
     
    46
    Už třetí žlutou kartu mají na svém kontě hosté. Nyní ji od sudího dostal také Dejan Radonjić.
     
    47
    Hosté se dostali před branku domácích, ale jejich počínání tam nebylo úspěšné. K míči se tak dostávají domácí fotbalisté a otáčejí hru.
     
    49
    Dlouhý nákop po standardní situaci hlavičkoval těsně před Frolovem Igor Jurganov, novic na hřišti však balon poslal jen nad břevno.
     
    50
    Dmitrij Kabutov pálil levačkou z voleje na levé straně, ale nakonec trefil jen boční síť domácí branky.
     
    51
    Hosté to znovu zkoušeli na polovině Tambova, jenž obrana domácích získala míč zpět na svou stranu. A okamžitě se tak domácí dostávají před Frolovovu branku.
     
    52
    Další snaha hráčů Samary o srovnání stavu, ale centr z levé strany jen prolétl kolem domácí branky a skončil v moci brankáře Šeliji.
     
    53
    Hráči Tambova nezastavili v rozletu hosty a ti se dostali před branku soupeře, ale hned zasáhla domácí obrana, která míč srazila do bezpečí.
     
    54
    Tambov právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového náskoku. Dalekonosný nákop hráče Tambova špatně zachytil hostující Černov a VLADIMIR OBUCHOV se pak hnal do samostatné akce. Vysunutého Frolova pak prostřelil mezi nohama – 2:0.
    54. Vladimir OBUCHOV - 2:0
     
    55
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Dejan Radonjić, přichází Jegor Golenkov.
     
    57
    Hosté šli hned do akce, ale před domácí brankou nezakončili. Hráči Tambova tak mohli znovu projít až na polovinu Samary.
     
    59
    Dmitrij Kabutov na levé straně malého vápna natahoval levačku, aby poté mohl ohrozit Šeliju. Jenže nakonec mu balon utekl a končil za zadní čárou. Odkop od domácí branky.
     
    60
    Prvním domácím hráčem, jenž inkasuje žlutou kartu, je po zákroku zezadu Georgi Melkadze.
     
    61
    Po hodině hry mají domácí hráči stále náskok o dvě branky, hostům se nedaří dostat se svému soupeři na dostřel jediného gólu.
     
    61
    Anton Kilin záhy taktéž fauloval a hlavní rozhodčí musí udělit další kartu.
     
    62
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Maxim Glušenkov, přichází Dmitrij Kombarov.
     
    63
    Na hranici velkého vápna si naběhl Denis Popovič, jeho přízemní svižná rána ale končí mimo tři tyče. Následuje tak odkop od domácí branky.
     
    65
    Na míč, který směřoval do domácího pokutového území si naběhl jeden z hráčů Tambova a před dotírajícími hosty ho nakonec raději poslal do zámezí. Autové vhazování zahrají fotbalisté Samary.
     
    65
    Ani hostující kapitán Aňukov neunikl karetnímu trestu, po faulu na soupeře se tak také musel postavit sudímu, který mu ji záhy ukázal.
     
    67
    Centr směřovaný před branku domácích odvrátili domácí obránci do bezpečí a balon tak končí až ve středu pole.
     
    69
    Nepřesná akce Tambova. Míč rychle sebrali hosté a drali se na druhou stranu, avšak skrze dobře postavené domácí hráče se ke střele vůbec nedostali.
     
    70
    Po dalším tlaku hostů se k míči dostali domácí a otočili hru. Obuchov však nakonec nepřihrál, neboť protihráč ho o balon obral.
     
    71
    Dmitrij Kabutov byl na pravé straně hodně aktivní, nicméně jeho pokus nakonec skončil jen na obraně Tambova a domácí celek otáčí hru.
     
    73
    Dmitrij Kombarov hlavou poslal míč o zem a ten si převzal jeho spoluhráč. Záhy však o něj Denis Popovič přišel.
     
    75
    Paul Anton se marně natahoval nohou na levé straně v blízkosti domácí branky, míč končí jen v zámezí.
     
    77
    A další pokus hostů, balon končí v moci domácích hráčů a ti se už stěhují na polovinu Samary.
     
    78
    Střídání v týmu FC Tambov: ze hřiště odchází Vladimir Obuchov, přichází Chasan Mamtov.
     
    79
    Další dobrá střela hostů, Mehdi Zeffane střílel z hranice velkého vápna, ale balon poslal jen vedle pravé tyče z pohledu domácího brankáře.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu. Hosté stále ztrácejí dva góly a budou mít už těžké se zápasem něco udělat.
     
    80
    Z rohového kopu zakončoval před Šelijou Kombarov, ale nebyl přesný.
     
    80
    Tambov právě vstřelil branku!
    A hned z následné protiakce dost možná domácí celek pečetí svou dnešní výhru. ANTON KILIN si naběhl na nákop a poté si hrudí zpracoval balon, který levačkou umístil k tyči Frolovovy branky – 3:0. Asistence: Georgij Šelija.
    80. Anton KILIN - 3:0
     
    83
    Hosté se sice dostali do zakončení před domácí brankou, ale obrana dokázala zakročit a hned dostala míč do bezpečí.
     
    86
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Arťom Timofejev, přichází Safaa Hadi.
     
    87
    Domácí jsou hodně aktivní, neustále. Nyní byl v těsné blízkosti branky hostů Gerogi Melkadze, avšak zblízka neprocedil míč mezi tři tyče.
     
    88
    Hráči Tambova pokazili rozehrávku a nedostali se do blízkosti hostující branky. Vzhledem k tomu, že v závěru utkání vedou o tři branky, je to asi nemusí mrzet.
     
    89
    Hned po chvilce to zkusili zase hosté, jejich přízemní pokus skončil pouze na pozorné obraně Tambova.
     
    90
    Alexandr Aňukov si nabíhal na levé straně na centr, ale nakonec míč nestihl a ten skončil za zadní čárou. Následovat tak bude odkop od branky Šeliji.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby se budou ještě nastavovat tři minuty navíc.
     
    90+2
    Šelija zakročil proti střele Hadiho, která mířila k tyči. Pozorný nákrok tak znamená, že Šelija nepřišel o čisté konto a hned míč rozehrává dopředu.
     
    90+3
    Zajímavá střela z pravé strany z kopačky Melkadzeho, po které se ohnal rukavicí hostující brankář.
     
    90+4
    Domácí pokračují v útoku, za chvíli už ale hlavní sudí zápas zcela jistě ukončí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec ve druhé půli přidali další dva góly a zapisují velmi důležité tři body v boji o záchranu ruské nejvyšší soutěže. Hosté se snažili o nějakou korekci skóre, ale brankáře Šeliju dnes ani jednou nepřekonali a ten tak zaznamenal čisté konto.
     
    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 3:13. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:15.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (19:27:19)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 33. Melkadze, 54. Obuchov, 80. Kilin (Šelija)

    Karty:   60. Melkadze (TAM), 61. Kilin (TAM) – 25. Kabutov (KSS), 45+1. Černov (KSS), 46. Radonjić (KSS), 65. Aňukov (KSS)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 3:13. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:15.
    FC Tambov: Šelija (C) – Kilin, Oyevole (46. Jurganov), Gricajenko, Filin, Šljakov – Kosťukov (45+1 Fedčuk), Tetrašvili, Melkadze, Ciuperca – Obuchov (78. Mamtov)
    Náhradníci: Čagrov – Takazov, Jurganov, Cardoso, Karasev, Chosonov, Fedčuk, Mamtov

    FK Křídla Sovětů Samara: Frolov – Aňukov (C), Karpov, Černov, Zeffane – Timofejev (86. Hadi), Anton – Kabutov, Popovič, Glušenkov (62. Kombarov) – Radonjić (55. Golenkov)
    Náhradníci: Ryžikov, Ovsjannikov – Burlak, Čičerin, Kombarov, Polujachtov, Gatcan, Ivanov, Mijailović, Hadi, Těrehov, Golenkov

    Rozhodčí: Karasev – Demeško, Gavrilin (všichni RUS)
    bahis siteleri