Česko – Rusko 1:0 (kon.)
konec
Česko
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Rusko
Pondělí 16.03.2020, 14:00 • Nagano (Big Hat) • OH Nagano 1998
Partner:
     
    Nejlepším brankářem tohoto turnaje byl vyhlášen Dominik Hašek, nejlepším obráncem Kanaďan Rob Blake a nejlepším útočníkem Rus Pavel Bure. (15:57:35)
     
    Stadionem zní česká hymna, následovat bude předávaní zlatých medailí. Tyto okamžiky musí těšit nejednoho hokejového fanouška!
     
    Dnešní utkání sledovalo 10 010 diváků.
    Bezprostřední radost po konci utkání.
     
    Fantazie, fantazie, fantazie! Česká hokejová reprezentace dokonala dílo, neboť si ve finálovém duelu dokázala poradit s favorizovaným Ruskem, k vítězství navíc stačila jediná branka. Český celek působil i ve třetí třetině mnohem aktivnějším dojmem, navíc nápor kolem padesáté minuty nakonec přinesla rozhodující branku, o kterou se postaral obránce Petr Svoboda. Rusové se v závěru zápasu pokoušeli o vyrovnání, nicméně velmi dobře fungující obrana našeho výběru nepřipustila žádné velké drama, naopak zkušeným způsobem dovedla zápas do vítězného konce.

    Zázraky se dějí, Češi získávají zlaté medaile z Olympijských her v Naganu!
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Rusko to zkouší v šesti!
     
    59:37
    Jašinova dělovka našla pouze lapačku brankáře Haška, který podruhé v tomto duelu vyhodil ven z hrací plochy. Vypadalo to na přesilovou hru pro Rusko, toto vyhození ale lehce tečoval Mironov, vylučovat se tak nebude.
     
    59:11
    Mironov dokázal udržet puk před modrou čárou, načež následovala předávka před Haška. Tam si hraničním zákrokem počínal Svoboda, sudí ale vylučovat nebudou.
     
    58:44
    Žamnov se rovněž neprodral kolem přesily protihráčů, ze strany českých hráčů přišel další odpal do opačného pásma. Konec třetí třetiny se pomalu a jistě blíží, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    58:30
    Oddechový čas pro Rusko.
     
    58:12
    Ruský trenér si krátce před koncem duelu troufl na změnu v sestavě. Fjodorova totiž poslal do prvné formace, té se ovšem nepovedlo přejít přes modrou čáru. Do konce zbývá necelé dvě minuty!
     
    57:46
    Ručinský zkušeně prodloužil tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Žitnik tak musel za pukem, následná předávka na Gusarova skončila pouze na hokejce jednoho z napadajících protihráčů.
     
    57:23
    Hraje se celkem dlouho bez přerušení, což vyhovuje spíše českému celku. Náš soupeř si zřejmě v případě přerušení vezme oddechový čas, během kterého budou následovat důležité taktické pokyny.
     
    56:15
    Nepřesná zadovka dokonce našla Haška, který přesně rozehrál. Rusko se nemůže dostat k náporu, naopak se o druhý zásah pokoušel Jágr, který ani tentokráte nemířil přesně.
     
    55:55
    Přetahovaná za brankou nakonec vyzněla pro Kovalenka, který byl přitlačen k hrazení. Češi si poradili i s tímto atakem, navíc se do protiútoku vydal Patera, který trefil pouze Mironova.
     
    55:06
    Dopitovi se povedlo zachytit neposedný kotouč, který předal za branku na Jágra. Proti němu číhala hned dvojice protihráčů, která ho dokázala čistým způsobem obrat o touš.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 49. Svoboda (Procházka, Patera)


    Česko: Hašek – Šmehlík, Šlégr, Hamrlík, Svoboda, Špaček, Kučera – Jágr, Růžička (C), Straka – Ručinský, Reichel, Lang – Moravec, Dopita, Beránek – Hejduk, Patera, M. Procházka
    Rusko: Štalenkov – Dmitrij Mironov, Gusarov, Boris Mironov, Kasparajtis, Juškevič, Žitnik, Gončar, Kravčuk – Pavel Bure (C), Žamnov, Kamenskij – Kovalenko, Jašin, Fjodorov – Valerij Bure, Němčinov, Krivokrasov – Morozov, Titov, Zelepukin

    Rozhodčí: McCreary (Kanada) – Scapinello (Kanada), Rönnmark (Švédsko)

    Diváci: 10 010
    bahis siteleri