Anglie – Německo 4:2 (po pr.)
po prodl.
Anglie
4:2 (1:1)
Německo
Neděle 29.03.2020, 12:25 • Wembley Stadium (Londýn) • Mistrovství světa 1966 • Finále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! V době šířeného nového koronaviru se většina sportovních soutěží pozastavila či zrušila, proto si společně můžeme připomenout nejdůležitější sportovní milníky ve sportovní historii. Bezesporu jedním z nich bylo mistrovství světa ve fotbale z roku 1966. Tohoto turnaje se dohromady zúčastnilo šestnáct týmů, přičemž se vítězem stal hostitel celého mistrovství, kterým byla Anglie. Ta ve finálovém duelu změřila síly s nevyzpytatelným Německem. Tento duel v řádné hrací době nabídl čtyři branky, logicky se tak muselo do prodloužení, ve kterém uspěla právě Anglie, jenž získala zlaté medaile.
     
    Angličané v základní skupině ztratili body pouze v jediném případě, navíc se jim povedlo postoupit z první pozice. Ztráta bodů přišla hned v úvodu skupinových bojů, souboj proti Uruguayi branku nepřinesl, oba celky si tak rozdělily po bodu. Anglie si bodové zaváhání napravila v nadcházejícím souboji, tentokráte se utkala s Mexikem, které nakonec prohrálo výsledkem 0:2. Naprosto totožný výsledek se udál také v duelu proti Francii, Anglie si tak dohromady připsala pět získaných bodů, v té době totiž byly za výhru pouze dva body. Angličané se do vyřazovacích bojů probojovali z první pozice, čtvrtfinálovým soupeřem se stala Argentina. Tento duel sledovalo 90 000 diváků, kteří na jedinou branku tohoto zápasu čekali do osmdesáté minuty, kdy se prosadil Hurst. V semifinále čekalo Portugalsko, kterému se sice před koncem zápasu povedlo snížit na rozdíl jediné branky, nakonec však podlehlo výsledkem 1:2
     
    Fotbalisté Německa si ve skupinových duelech počínali hodně podobným způsobem, neboť rovněž dohromady získali pět bodů. Hned první duel nabídl naprosto jednostrannou záležitost, Německo v souboji proti Švýcarsku nasázelo hned pět branek, díky čemuž si zajistilo první dva body. do tabulky. Duel proti nevyzpytatelné Argentině pro změnu žádnou branku nepřinesl, Německu to ale příliš vadit nemuselo. Německu se povedlo naplno bodovat také v posledním skupinovém duelu, proti Španělsku sice od dvacáté minuty prohrávalo o jednu branku, avšak nakonec se mu pár minut před koncem zápasu povedlo otočit výsledkem na konečných 2:1. Německo rovněž postoupilo z první pozice, navíc čtvrtfinálový souboj proti Uruguayi nabídl celkem jednoznačný průběh. Německo totiž dokázalo vstřelit čtyři branky, navíc ani jednou neinkasovalo. Semifinálovým soupeřem se stal Sovětský svaz, který se musel smířit s bojem o bronz.
     
    Úvodní sestavy:

    Anglie: Banks – Cohen, J. Charlton, Moore, Wilson – Stiles, R. Charlton, Peters – Ball, Hurst, Hunt

    Německo: Tilkowski – Hottges, Schulz, Weber, Schnellinger – Beckenbauer, Haller, Overath – Seeler, Held, Emmerich

    Rozhodčí: Gottfried (Švýcarsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo tohoto zápasu si na starost vzalo Německo, které bude hrát zprava doleva.
     
    3
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Charlton, který ovšem trefil pouze jednoho z protihráčů u pokutového území. Poté jsme sledoval nákop směrem na Hursta.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal také brankář Tilkowski, kterému se povedlo výhozem rozehrát do strany na Webera, jenž po chvíli zkoušel dlouhým pasem najít Emmericha.
     
    5
    Do zajímavé střelecké pozice se na opačné straně dostal útočník Held, který to zkoušel levou nohou, jenomže jeho pokus byl dost nepřesný. Banks bude moci vykopávat.
     
    6
    Held to pro změnu zkoušel přes levou stranu, kde místo střely ještě nahrával pod sebe na Emmericha, jehož zakončení bylo nepřesné. Míč se stočil ven z hrací plochy.
     
    7
    Sám na sebe to chtěl vzít Moore, který si ovšem ukopl míč daleko od nohy. Poté se k němu dostal pozorný brankář Tilkowski, jenž ho prudce poslal směrem k Seelerovi.
     
    8
    Zablokována střela v podání Seelera skončila na protihráči, od kterého se míč odrazil do zámezí. Na pořadu dne byl první rohový kop, který odvracel Charlton.
     
    9
    Na opačné straně se do protiútoku vydal Beckenbauer, který to zkoušel centrem pravou nohou. Jeho vzdušná nabídka ovšem našla pozorného brankáře Tilkowskiho.
     
    10
    Další kolmice pro změnu směřovala směrem k Heldovi, který na míč nedosáhl. Ještě předtím bylo pískáno, to znamená, že Německo zahrává standardní situaci.
     
    11
    Anglie celkem svižným způsobem přešla na útočnou polovinu, odkud to pravačkou zkoušel Peters, jehož pokus ovšem proletěl daleko vedle branky, následovat bude odkop.
     
    12
    Německo právě vstřelilo branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli čekat vůbec dlouho! Do pokutového území totiž přiletěl nadýchaný bochánek, který sice našel hlavu protihráče, avšak ten ho odvracel přímo na kopačku HELMUTA HALLERA, jenž nesmírně přesnou střelou zamířil mimo dosah brankáře Bankse, který na tento projektil nedosáhl.
    12. HALLER - 0:1
     
    13
    Německo se tak díky své první vyložené šanci dostalo do rychlého vedení, na tahu tak je dnešní soupeř. Anglie ovšem po rozehrávce celkem rychle přišla o míč.
     
    14
    Naopak jsme sledovali další vzdušnou nabídku směrem do pokutového území, kterou ovšem nedokázal hravě odklidit Cohen, jenž přihrál na kopačku Peterse.
     
    15
    Až nyní jsme sledovali další pokus směrem na Bankse, který si zákrok nepřipíše. Rána v podání Peterse skončila na protihráči, posléze se neujal ani další centr od Stilese.
     
    16
    Brankář Tilkowski se tak postaral o prudký odkop od své branky, který doputoval daleko na opačnou stranu. Ve vzdušném souboji se navíc prosadil kolega Emmerich.
     
    17
    Německo rozehrávalo další volný kop, který nebyl rozehrán zrovna nejlepším způsobem. Následně Moore zkoušel vysunout Hursta, což se ale v tomto případě nepovedlo.
     
    18
    Anglie právě vstřelila branku!
    Zničehonic tu máme vyrovnávací branku, tento finálový duel tak začíná opět od začátku! Anglie totiž rozehrála standardní situaci urychleným způsobem, uvnitř malého vápna měl hodně času na hlavičkový pokus GEOFF HURST, kterému se povedlo zamířit přesně mimo dosah stojícího brankáře Tilkowskiho.
    18. HURST - 1:1
     
    19
    Tilkowski se v krátkém časovém sledu opět dostal k míči, který tentokráte po zemi vyhodil směrem na Overatha, jenž celkem v poklidu přešel s míčem na druhou stranu.
     
    20
    Obrannou povinnost si splnil obránce Charlton, který na jistotu poslal míč směrem za postranní lajnu. To znamená, že se autového vhazování ujme obránce Hottges.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, zatím sledujeme hodně vyrovnanou podívanou. Německo se málem dostalo zpět do vedení, Weber hlavičkoval do náruče Bankse.
     
    25
    Záložník Charlton si dokázal za pokutovým územím najít prostor ke střele levou nohou, avšak ta nebyla vůbec dobře umístěna. Brankář Banks si připsal další snadný zákrok.
     
    26
    Neúnavným způsobem se dostával k padajícímu míči Hunt, jenomže jako první se k němu dostal brankář Tilkowski, jehož rychlá rozehrávka málem slavila úspěch.
     
    27
    Hlavní sudí si všiml dalšího nedovoleného zákroku, po kterém se na zeleném pažitu ocitl Emmerich. Německo rozehrálo urychleně, ve vzduchu ale kraloval Cohen.
     
    28
    Hodně šikovně to provedl Moore, který si na levém křídle všiml naprosto osamoceného Peterse. Druhý jmenovaný hledal kolegy uvnitř vápna, kde ovšem zakročil Schnellinger.
     
    29
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Moore, jehož pokus levou nohou vyletěl vysoko nad branku soupeře. Tilkowski se za míčem ohlédl, sám bude moci vykopávat.
     
    30
    Po pravém křídle to zkoušel Haller, který se ovšem daleko nedostal. Čistým způsobem si navíc počínal jeden z protihráčů, kterému se ovšem nepovedlo založit protiakci.
     
    31
    Je za námi více než třetina zápasu, v posledních minutách jsme neviděli nic moc zajímavého. Anglie se v tomto okamžiku pokusila o centr, který byl opět zablokován.
     
    32
    Uvnitř pokutového území si obrannou povinnost splnil Moore, který odvracel daleko ven ze šestnáctky. Německo se začíná trápit, naopak soupeř je o něco aktivnější.
     
    33
    To nebylo vůbec špatné! Na vzdušnou nabídku si totiž dokázal naskočit Hurst, který hlavičkoval směrem k levé tyči, kam se fantastickým způsobem vrhl také Tilkowski.
    33. Tilkowski podržel svůj celek.
     
    34
    U středového kruhu to náramně zvládl obránce Moore, který navíc přesně roztáhl hru směrem na Peterse. Jeho celek si vybojoval autové vhazování, které si vzal na starost Wilson.
     
    35
    Beckenbauer dokázal roztáhnout hru směrem na Helda, který se ovšem nedostal přes dvojici protihráčů. Německo to zvládlo, poté si ale situaci zkomplikoval zadák Cohen.
     
    36
    Pro Němce se jednalo o signál k rozehrávce rohového kopu, který ovšem nebyl nebezpečný. Banks mohl rozehrávat od své branky, zkoušel to vysokým nákopem.
     
    37
    Nepřesnou narážečku předvedl Peters, který našel pouze protihráče. Tím byl Hunt, jenž se dostával přes posledního obránce, jenomže ten sáhl k výstavnímu skluzu.
     
    38
    Do útočení se zapojil také defenzivně laděný Cohen, který se ovšem nedostal kolem Beckenbauera. Druhý jmenovaný hráč odehrál míč do zámezí, bude se vhazovat.
     
    39
    Další šance pro Anglii! Hrací předmět totiž propadl přesně k Huntovi, který to zkoušel dělovkou levou nohou, se kterou si brankář Tilkowski poradil.
     
    40
    Fantastickou kolmici navíc vymyslel Charlton, kterému se málem povedlo najít Balla. Důležitý zákrok ale předvedl obránce Weber, jenž odehrál míč do bezpečí.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    K hezké ráně z velké vzdálenosti napřáhl Seeler, který po delší době prověřil připravenost brankáře Bankse. Ten vyrazil míč na rohový kop, dočkáme se další branky?
     
    44
    Held rozehrál jednu z posledních standardních situací v prvním dějství. Volný kop byl nakonec rozehrán po zemi, následný centr ovšem žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem atraktivní podívanou. Jako první se do vedení dostalo Německo, avšak postupem času začala mít navrch Anglie, jenž se celkem rychle dostala k vyrovnávací brance. Nechybělo mnoho a druhý jmenovaný celek se mohl dostat do vedení, avšak do konce prvního poločasu jsme žádnou další změnu skóre už neviděli. Uvidíme tedy, co nám přinese druhé dějství.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzala na starost Anglie, jenž bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    O provedení autového vhazování se postaral Wilson, který si všiml volného kolegy Peterse, jenž mu ihned vracel. Anglie se v úvodu poločasu drží na hracím předmětu.
     
    49
    Na hranici pokutového území to nekompromisním způsobem provedl Schulz, který odkopával až ke středovému kruhu, kde si horní končetinou pomohl Charlton.
     
    50
    Anglie opět bezpečně přešla směrem na útočnou polovinu, kde měl na levém křídle celkem dost prostoru k centru Wilson, jenomže jeho nabídka našla protihráče.
     
    51
    Z vlastní poloviny posléze rozehrával Moore, který si pro změnu všiml naběhnuvšího Hunta, jenž s velkým štěstím udržel balón před jedním z hladových protihráčů.
     
    52
    Na další centr si dokázal naskočit Peters, jenomže jeho pokus vyletěl vysoko nad branku. Tilkowski ani tentokráte nezasahoval, naopak mohl odkopávat od branky.
     
    53
    Po jednom ze soubojů se na zemi ocitl Seeler, čehož si všiml také švýcarský rozhodčí. Následné standardní situace se ujal Beckenbauer, jenž trefil protihráče.
     
    54
    K odraženému míči ovšem zavítal obránce Schulz, který ho ihned posílal zpět do malého vápna, ve kterém kraloval brankář Banks, kterému se povedlo rychle rozehrát.
     
    55
    Sledujeme festival centrovaných nabídek. O jednu z nich se na opačné straně postaral obránce Hottges, který nenašel nikoho ze spoluhráčů, nýbrž pouze Moorea.
     
    56
    Na dlouhou nohu to měl Beckenbauer, který ovšem dokázal udržet míč na své kopačce. Německo tak rozjelo další kombinaci, do které se zapojil také pozorný Seeler.
     
    57
    Nápor Německa navíc přinese další rohový kop, obrannou povinnost si totiž dokázal splnit zadák Charlton, od kterého se balón odrazil směrem za brankovou čáru.
     
    58
    Ani tato rozehrávka rohového kopu nepřinesla nic moc nebezpečného, naopak to vedlo k rychlému protiútoku soupeře, při kterém vybojoval další standardku Hunt.
     
    59
    A ta nebyla vůbec špatná. I tentokráte jsme sledovali celkem rychlou rozehrávku, na kterou si na hranici malého vápna dokázal naskočit Charlton, jenž mířil vedle.
     
    60
    Další zákrok si pro změnu připsal brankář Banks, který neměl se střelou z větší vzdálenosti sebemenší problém. Ihned poté přišel na řadu dlouhý odkop do bezpečí.
     
    61
    Je za námi více než hodina hry, druhý poločas zatím navazuje na ten první. Anglie se stále jeví o něco aktivnějším dojmem, avšak na jakoukoliv šanci stále čekáme.
     
    62
    Seeler přihrál pod sebe na Hottgese, který ihned centroval směrem do pokutového území. Emmerich se do hlavičky nedostal, před ním totiž včas zakročil Moore.
     
    63
    Na pořadu dne byl další rohový kop, o který se od levého praporku postaral Overath. Ten svůj centr zakroutil směrem od branky, Seeler ho vracel směrem na Beckenbauera.
     
    64
    Posledně jmenovaný hráč se nekompromisním způsobem opřel do kulatého nesmyslu, avšak ten vyletěl vysoko nad branku. Banks raději rozehrál urychleným způsobem.
     
    69
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok, tentokráte se strany Německa. Následná rozehrávka pouze proletěla pokutovým územím.
     
    70
    Další útočná snaha Anglie pro změnu skončila ofsajdovým postavením, ve kterém se nacházel Hunt. Německo ovšem rychle přišlo o míč, Charlton ale pálil vedlebranky.
     
    71
    Banks tak mohl rozehrávat od své branky, v tomto případě to zkoušel rozehrávkou směrem do volného prostoru, kde se nacházel naprosto osamocený Wilson.
     
    72
    Německo má v posledních minutách problémy s přechodem směrem do útoku, ani další útočná snaha nepřinesla střelu, centrovanou nabídku totiž odklízel Schulz.
     
    73
    Po delší době se k míči dostal také německý brankář Tilkowski, který nikterak nezdržoval. Naopak urychleným odkopem zkoušel na druhé straně najít Helda.
     
    74
    Na dlouhou nohu to měl německý záložník Beckenbauer, který tak přišel o balón. Angličané se následně pustili do rychlého protiútoku, jenž skončil těsně před šestnáctkou.
     
    75
    Oba celky se snaží neudělat žádnou fatální chybu, což se i nadále daří. Na rozehrávce si proto dával hodně záležet obránce Charlton, který velice přesně našel Wilsona.
     
    76
    Druhý jmenovaný hráč se rychlostním způsobem probíjel přes levou stranu, kde se mu nakonec povedlo přes protihráče odcentrovat, jenomže našel pouze brankáře.
     
    77
    O vyvezení hracího předmět use následně postaral Weber, kterého dlouhou dobu nikdo nenapadal. To pochopitelně vedlo k naprosto přesné nahrávce na Emmericha.
     
    78
    Německo se po delší době dostalo k souvislejší pasáži s míčem na kopačkách. Navíc jsme viděli střelecký pokus, Schulz ale mířil přímo do náruče pozorného brankáře.
     
    78
    Anglie právě vstřelila branku!
    Necelých deset minut před koncem zápasu se Anglie poprvé v tomto duelu dostává do vedení! Po rohovém kopu se za pokutovým územím dostal k míči Hurst, který ho zkoušel napálit směrem na branku. Do dráhy letu balónu se ale připletl Hottges, od kterého se míč odrazil přesně k MARTINU PETERSOVI, jenž bez problémů propálil brankáře Tilkowského.
    78. PETERS - 2:1
     
    79
    Německo si zadělalo na pořádný problém, na vyrovnání totiž nemá zrovna moc času. Po rozehrávce se navíc v ofsajdu nacházel Held, rozehrávat tak bude Banks.
     
    80
    Hurst se pokoušel spolupracovat s Huntem, kterému se povedlo udržet před jedním z protihráčů. Posléze to na sebe vzal Ball, jenž byl zastaven čistým způsobem.
     
    81
    Angličané navíc zahrávali další nadějnou standardní situaci, která pouze prolétla pokutovým územím. Německo musí přidat, na případné vyrovnání má pouze deset minut.
     
    82
    Do protiútoku se pokoušel Peters, kterému se v lepší pozici povedlo najít kolegu Charltona, jehož střelecky pokus byl celkem dost nepřesný. Bude se odkopávat od branky.
     
    83
    Beckenbauer se postaral o zavezení míče na opačnou stranu, kde se mu velice přesnou nahrávkou povedlo najít Hallera, jenž posléze u pokutového území selhal.
     
    84
    Brankář Banks si připsal další pohodovou práci, i tentokráte se střela snesla přímo do jeho rukavic. Na druhé straně pro změnu zakončoval vysoko nad branku útočník Hurst.
     
    87
    Německo zahrálo celkem nadějnou standardní situaci, na kterou si navíc dokázal v dobré pozici naskočit obránce Weber, jehož hlavičkový pokus se snesl vedle.
     
    88
    Před koncem řádné hrací doby si ještě jednou pohrál s balónem brankář Tilkowski, který na jistotu rozehrál po zemi na vedle stojícího Schulze, jehož odkop byl nepovedený.
     
    89
    Německo právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné, Německu se v koncovce tohoto zápasu povedlo srovnat krok, zcela určitě tak půjdeme do prodloužení! Němci totiž rozehráli standardní situaci, kterou zablokoval jeden z protihráčů. V pokutovém území se strhl menší závar, ve kterém se dokázal zorientovat WOLFGANG WEBER, kterému se povedlo zamířit do odkryté anglické branky.
    89. WEBER - 2:2
     
    90
    Druhý poločas skončil.
     
    Je za námi také druhý poločas, který nám dlouhou dobu nabídl celkem vyrovnanou podívanou. Na třetí přesný zásah jsme čekali celkem dlouho, nakonec se poprvé do vedení dostala Anglie, jenž v závěru střežil svůj jednobrankový náskok. Německo přesto našlo recept na brankáře Bankse, krátce před koncem druhého poločasu dokázalo srovnat, díky čemuž dovedlo utkání do prodloužení.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    Úvodní rozehrávku prvního prodloužení si na starost vzalo Německo, které bude opět hrát zprava doleva. Uvidíme tedy, jak tento finálový duel dopadne.
     
    93
    Hned v úvodu prodloužení jsme sledovali hodně vysoký centr z kopačky Hottgese, který ovšem nenašel nikoho ze spoluhráčů, nýbrž pouze hlavu obránce Cohena.
     
    94
    Do otevřeného prostoru se na opačné straně dostával Ball, který to nakonec vzal sám na sebe. Za šestnáctkou si navedl míč na pravou nohu a poté prověřil brankáře.
     
    95
    Ball se navíc ujal rozehrávky rohového kopu z pravé strany, prostřednictvím kterého našel pouze prvního protihráče. Německo přečkalo drobný nápor, nyní může útočit.
     
    96
    V pokutovém území se dokázal zorientovat Peters, který pod sebou našel lépe postaveného Charltona. Jeho rána levou nohou dost možná skončila na brankové konstrukci.
     
    97
    Na opačné straně si hledal prostor k zakončení Emmerich, avšak bleskovým způsobem se k němu dostala smečka protihráčů, jenž ho obrala čistým způsobem.
     
    98
    Připravenost brankáře Bankse se pokusil zjistit záložník Beckenbauer, který pálil z dobrých třiceti metrů od branky. Jeho pokus se nakonec snesl výrazně vedle branky.
     
    99
    Nesledujeme nikterak strhující tempo, avšak i přesto o něco aktivněji působí hráči Anglie, kteří se při této akci daleko nedostali. Nyní má míč na kopačce německý útočník Held.
     
    101
    Anglie právě vstřelila branku!
    Aktivita anglické reprezentace přináší třetí branku, Německo tak bude muset opět pořádně zabrat! Na pravou stranu si totiž seběhl aktivně hrající Ball, kterému se povedlo v pokutovém území najít GEOFFA HURSTA. Ten z otočky pálil do břevna, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru. Dlouhou nebylo o regulérnosti branky jasno, až poté hlavní sudí ukázal na středový kruh, což se pochopitelně nelíbí německým hráčům.
    101. HURST - 3:2
     
    102
    Německo to ihned po rozehrávce zkoušelo dalším vysokým centrem směrem do opačného pokutového území, kde se ovšem nejvýše do vzduchu dostal zadák Schulz.
     
    103
    Poté s rozehrávkou vypomohl také brankář Banks, který na jistotu rozehrál na vedle stojícího Charltona. Anglie se nikam netlačí, první prodloužení zřejmě přežije bez inkasované branky.
     
    104
    Následovala celkem dlouhá kombinace, po které nepřesně nahrával obránce Schnellinger. I přesto se Německo dostalo do protiútoku, při kterém zasahoval Tilkowski.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    107
    Rozehrávku druhého prodloužení si tentokráte vzala na starost Anglie, která i nadále vede o jedinou branku. Tento výsledek je ale postupem času hodně ošemetný.
     
    108
    Přesné přenesení hry našlo na levém křídle Seelera, který se ovšem nedostal přes prvního protihráčů. Posléze se do útočeného výpadu zapojila také druhá reprezentace.
     
    109
    Dnes aktivně hrající Beckenbauer nejprve přešel přes prvního protihráče, načež to zkoušel směrem na anglickou branku. Banks si ovšem připsal další snadný zákrok.
     
    110
    Do akce se dostal také pomezní sudí, jenž si všiml dalšího ofsajdového postavení, ve kterém se tentokráte nacházel Held. Anglie tak má na rozehrávku dost prostoru.
     
    111
    Hodně slaboučký pokus vyprodukoval Overath, který nikterak vážně neprověřil brankáře Tilkowskiho. Ten navíc rychle rozehrál, na levé straně se mu nabídl Hottges.
     
    112
    Už to vypadalo, že by se k nahrávce mohl dostat Peters, jenomže na poslední chvíli tento úmysl přečetl pozorný Schnellinger, který odpálil míč daleko do bezpečí.
     
    113
    Prudký odkop z kopačky Cohena nebyl vůbec přesný, naopak směřoval daleko mimo hrací plochu. Hottges tak spěchal pro míč, který ihned poslal směrem na hřiště.
     
    114
    Pomalu a jistě se nám blíž konec druhého prodloužení, Německo se stále nemůže dostat k žádnému výraznějšímu náporu. Nepovedlo se to ani po centru od Webera.
     
    115
    Ba naopak táhl rychlou protiakci německé reprezentace Beckenbauer, který se snažil o načasování nahrávky směrem na Helda, avšak ten měl nahrávku na paty.
     
    116
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Německo, které raději rozehrálo po zemi. Beckenbauer to přesto zkoušel centrem levou nohou, avšak ten si dokázal najít Charlton.
     
    117
    Nebezpečným pokusem se na opačné straně prezentoval Ball, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho rána nakonec nebyla přesná, Tilkowski rychle rozehrál od branky.
     
    119
    Moc času už nezbývá. Německo se konečně dokázalo usadit na polovině soupeře, kde ovšem kombinuje daleko od anglické branky. Banks proto nemá žádnou práci.
     
    120
    Anglie právě vstřelila branku!
    O osudu tohoto finálového duelu je definitivně rozhodnuto! Německu totiž nevyšla jedna z posledních útočných akcí, to samé se ovšem nedalo říct o Anglii, která díky dalekonosnému nákopu přešla do přečíslení. To nakonec na sebe vzal GEOFF HURST, jenž si navedl míč na levou nohu a poté nechytatelným způsobem zamířil do bližší šibenice branky.
    120. HURST - 4:2
     
    120
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Tento finálový duel nakonec nabídl nesmírně napínavou záležitost, která nakonec končí úspěchem Anglie, jenž v tomto utkání působila o něco aktivnějším dojmem a po zásluze zvítězila výsledkem 4:2, Německo sice díky brance z koncovky zápasu dovedlo tento duel do prodloužení, to se ovšem povedlo soupeři, který skóroval hned dvakrát. Němci se v závěru druhého prodloužení snažili s výsledkem něco udělat, místo vyrovnání však přišel závěrečný útok Anglie, která pečetila své vítězství na tomto turnaji. Hrdinou tohoto zápasu se stal forvard Geoff Hurst, jenž si připsal hattrick! (13:44:35)

    David Suchý

    Branky: 18. Hurst, 78. Peters, 101. Hurst, 120. Hurst – 12. Haller, 89. Weber


    Anglie: Banks – 2 Cohen, 5 J. Charlton,6 Moore, 3 Wilson – 4 Stiles,9 R. Charlton, 16 Peters –7 Ball, 10 Hurst, 21 Hunt
    Německo: Tilkowski – 2 Hottges, 5 Schulz, 6 Weber, 3 Schnellinger – 4 Beckenbauer, 8 Haller, 12 Overath – 9 Seeler, 10 Held, 11 Emmerich

    Rozhodčí: Gottfried (Švýcarsko)
    bahis siteleri