Brazílie – Itálie 4:1 (kon.)
konec
Brazílie
4:1 (1:1)
Itálie
Čtvrtek 02.04.2020, 14:00 • Aztécký stadión, Mexico City • Mistrovství světa 1970 • Finále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní odpoledne! V době, kdy svět ochromila pandemie koronaviru si prostřednictvím historického textového přenosu připomeneme finále fotbalového mistrovství světa z roku 1970, v němž se Brazílie utkala s Itálií..
     
    Cesta Brazílie turnajem

    Brazílie na Mistrovství světa 1970 měla co napravovat. V roce 1966 totiž v Anglii úplně selhala a ačkoli v letech 1958 a 1962 slavila vítězství, tak na ostrovech se loučila se šampionátem už po základní skupině.

    V Mexiku Kanárci podobný šok nedopustili. Nejprve si hladce poradili s Československem, s nímž sice prohrávali, avšak čtyřmi góly zcela otočili vývoj střetnutí ve svůj prospěch. Následně sehráli Jihoameričané duel s obhájci zlata z Anglie, kde o výsledku rozhodl jediný gol, postaral se o něj Jairzinho. Poslední střetnutí skupiny svěřenci trenéra Zagalla sehráli proti Rumunsku, které zdolali 3:2.

    Mezi nejlepšími osmi se Brazílii postavilo do cesty Peru. To nesehrálo proti favoritovi vůbec špatný zápas, nakonec ovšem prohrálo 2:4. V semifinále se Kanárci utkali s Uruguayí. Po vyrovnaném prvním poločase přišly dva zásahy Brazilců v půli druhé, které je poslaly do boje o třetí titul z posledních čtyř šampionátů.
     
    Cesta Itálie turnajem

    Italové rozhodně neměli takové ambice jako finálový soupeř, avšak i oni si přijeli do Mexika spravit reputaci, neboť v Anglii rovněž vypadli už ve skupinové fázi, to když senzačně postoupila na jejich úkor Severní Korea.

    Mužstvo z Apeninského poloostrova zahájilo turnaj nejtěsnějším možným vítězstvím nad Švédskem, vzápětí přišla remíza 1:1 proti silné Uruguayi. Závěrečné utkání ve skupině svěřenci kouče Valcareggiho vůbec nezvládli, s Izraelem jen remizovali, přesto díky vítězství Švédska nad Uruguayí postoupili do vyřazovacích bojů z prvního místa.

    Čtvrtfinále Itálie sehrála proti domácímu Mexiku, s nímž si nebrala sebemenší servítky, nasázela mu čtyři kousky, inkasovala jen jednou, s přehledem tak postoupila mezi nejlepší čtyřku. Zde Valcareggiho družina sehrála nervydrásající bitvu s SRN. Po základní hrací době byl stav 1:1, v prodloužení padly hned čtyři branky, po dvou na každé straně. O finalistovi tedy rozhodly až penalty, v nichž prokázali přesnější mušku právě Italové.
     
    Úvodní sestavy:

    Brazílie: Félix – Carlos Alberto (C), Brito, Piazza, Everaldo – Clodoaldo, Gérson – Jairzinho, Tostão, Pelé, Rivellino
    Náhradníci: Ado, Leao – Marco Antonio, Baldochi, Fontana, Joel Camargo, Ze Maria, Paulo Cesar, Roberto, Edu, Dario

    Itálie: Albertosi – Burgnich, Rosato, Cera, Facchetti (C) – Bertini – De Sisti, Mazzola, Domenghini – Boninsegna, Riva
    Náhradníci: Zoff, Vieri – Poletti, Ferrante, Niccolai, Puia, Rivera, Juliano, Furino, Gori, Prati

    Rozhodčí: Glöckner (NĚM) – Scheurer (ŠVÝ), Coerezza (URU).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání o titul mistra světa bylo zahájeno! Brazílie hraje ve žlutých dresech, Italové navlékli dresy barvy modré. Favorit je jasný, jsou jimi jihoameričtí fotbalisté.
     
    3
    Krátce po startu zápasu se do samostatného úniku málem dostal Pelé. Brazilský forvard šikovně naběhl za obranu, Mario Bertini zareagoval na poslední chvíli.
     
    4
    Šance rovněž na straně Itálie! Z nějakých osmnácti metrů nebezpečně vypálil Gigi Riva, gólman Félix s velkým obtížemi vyboxoval balón nad břevno!
     
    5
    Kapitán Kanárků Carlos Alberto si teď vůbec neporozuměl s Rivellinem. Spoluhráči adresoval pas za obranu, avšak útočník očekával nahrávku do nohy.
     
    6
    Obávaný Pelé o sobě dává vědět od prvních minut. Brazilská desítka si naběhla na přihrávku Clodoalda, nekompromisním skluzem jej následně poslal k zemi Rosato.
     
    7
    Exekuce standardní situace se chopil Rivellino. Zkusil to přímo na branku, jenže při střele podklouzl, Enrico Albertosi si připsal velmi snadný zákrok.
     
    8
    Skvělé oko ukázal Jairzinho, jenž vystihl rozehrávku italské obrany a hnal se směrem k bráně, poslední bránící Burgnich ovšem soka za záda nepustil! Skvělá práce pravého beka.
     
    9
    Kanárci rozehrávali další standardku z ideální palebné pozice. Znovu si balón vzal Rivellino, který tentokráte nepodklouzl, avšak míč napálil pouze na tribuny.
     
    10
    Míče si alespoň na malý moment užil i Félix. S velmi nepovedeným pokusem De Sistiho neměl žádné potíže, s přehledem balón schoval do koše.
     
    11
    Enrico Albertosi nechtěl riskovat. Vysoký centr Carlose Alberta se raději rozhodl boxovat nad břevno, chytit si jej netroufl.
     
    12
    Premiérový rohový kop se Brazíli hrubě nepovedl. Rivellino centroval na přední tyčku, kde však stál pouze italský obránce Pierlugi Cera.
     
    13
    Svěřenci kouče Zagalla od prvních minut potvrzují, že to oni dnes budou tahat za delší konec provazu. Taktika Itálie je jasná, bránit, a snažit se udeřit z brejku.
     
    14
    Jeden takový přišel. Po pravé straně se rozběhl Sandro Mazzola, jenže nedostalo se mu dostatečné podpory od spoluhráčů. V situaci jeden na jednoho na Brita nevyzrál.
     
    15
    Středopolař Gérson podklouzl a Evropané se tím pádem dostali do nadějné situace dvou proti dvěma. Gigi Riva to vzal na sebe, prudkou ránu do středu brány Félix pokryl.
     
    16
    Riva je bezesporu nejaktivnějším Italem dosavadního průběhu střetnutí. Nyní se elegantně protáhl přes Clodoalda. O totéž se pokusil proti Carlosi Albertovi, to už ale tvrdě narazil.
     
    17
    Hodně času a prostoru dostal na středu Angelo Domenghini. Dlouho se nerozmýšlel, dlouhým balónem hledal Boninsegnu. Ten se v hlavičkovém souboji nedostal k zakončení přes Piazzu.
     
    18
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Jihoameričané se po zásluze ujímají vedení! Po rychle rozehraném autu odcentroval Rivellino přesně na hlavu PELÉHO, jehož zakončení k bližší tyči Albertosi neměl šanci zastavit!
    18. PELÉ - 1:0
     
    19
    A Kanárci se okamžitě snažili vedení navýšit! Carlos Alberto z pozice pravého obránce sběhl až na křídlo, kde si zpracoval dlouhý pas Rivellina, vzápětí ovšem nepřesně hledal Tostãa.
     
    20
    Kličkovaná Pelého neměla dlouhého trvání. Dokázal se sice uvolnit přes dva soupeře, jenže ztratil na rychlosti, čehož na jedničku využil Facchetti.
     
    21
    Fotbalisté Itálie se řítili do rychlého protiútoku, který přibrzdil až Riva. Forvard to ale neudělal vůbec špatně, nahrávkou za obranu šikovně hledal Domenghiniho, kterého však výborně pohlídal Brito.
     
    22
    Zagallova družina pokračuje v kombinační hře, Evropané se drží zuby nehty. Zrychlit celou akci se pokusil Clodoaldo, balón odcentrovaný z jeho kopačky skončil v zámezí.
     
    23
    Brito si pořádně zahrával! Jako poslední hráč totiž trefil Rivu a měl velké štěstí, že gólman Félix včas vyrazil ze své branky, v opačném případě by šel italský útočník sám na branku.
     
    24
    Dalekonosný projektil Sandra Mazolly nenadělal brankáři žádné starosti. Félix pouze očima kontroloval, jak kulatý nesmysl letí dobré dva metry vedle jeho pravé tyče.
     
    25
    Skvěle to udělal Pelé. Sám se ocitl proti třem, rozhodl se tedy hlavně pokrýt balón. Rosato ho následně nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    26
    Zajímavý signál, na jehož konci ovšem není druhý gól Brazílie. Rivellino si sice pěkně naběhl za obranu, avšak při snaze odcentrovat podklouzl. Bude se kopat od brány.
     
    27
    Přichází první žlutá karta zápasu a nutno podotknout, že zcela zasloužená. Tarcisio Burgnich totiž zezadu podrazil Pelého bez snahy hrát balón.
     
    28
    Rivellinovi se ve finále zatím vůbec nedaří. Na vině může být nervozita, každopádně Brazilec již poněkolikáté místo zajímavého centru jen pozdravil diváky.
     
    30
    Půl hodina střetnutí je za námi. Kanárci zatím potvrzují roli favorita, do vedení poslal Jihoameričany Pelé. Italové se snaží hrozit z brejků, avšak defenziva Brazilců zatím působí jistým dojmem.
     
    31
    Velká šance pro Itálii. Těsně za hranicí šestnáctky se faulu dopustil Wilson Piazza, jenž nepříjemně přišlápl Rivovi kotník. Forvard je v pořádku a už si staví balón na střelu.
     
    32
    Nakonec to byl skutečně Ginni Riva, který vzal exekuci přímého kopu na sebe. Snažil se balón zakroutit přes zeď, jenže dal mu malou výšku a trefil tak pouze Clodoalda.
     
    33
    Presink Evropanů teď nadělal soupeři obrovské problémy. Carlos Alberto zkazil přihrávku na střed. Giancarlo De Sisti neváhal a po zpracování okamžitě pálil těsně vedle pravé tyčky.
     
    34
    Už už se k další střele italského národního mužstva hnal Angelo Domenghini, v poslední možné chvíli ovšem fantastickým skluzem zastavil střelu stoper Brito.
     
    35
    S útočnou agresivitou to přehnal Pelé. V souboji proti Rosatovi si viditelně pomohl pravou rukou, což pozornosti hlavního rozhodčího neuniklo.
     
    36
    Rozehrávka na krátko se Itálii vůbec nevyplatila. Riva totiž s nahrávkou vůbec nepočítal, bez problémů jej přeskočil Everaldo. Centr Tostãa odklidil do zámezí Burgnich.
     
    37
    Itálie právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Obrovskou hrubku vyrobil na středu Everaldo. Jeho naivní patičku vystihl ROBERTO BONINSEGNA, jenž vyběhnuvšímu brankáři udělal kličku doleva a vzápětí s přehledem trefil odkrytou bránu.
    37. Roberto BONINSEGNA - 1:1
     
    38
    Kanárci se snažili o rychlou odpověď, leč neúspěšně. Rivellino se rozběhl za obranu, ovšem Sandro Mazzola ještě dokázal doskočit na vysoký míč, bude se vhazovat.
     
    39
    Gólman Albertosi děkuje obránci Burgnichovi a má proč. Obránce obětavým blokem zastavil prudké zakončení Clodoalda, které s největší pravděpodobností šlo mezi tři tyče.
     
    40
    Do konce poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou týmy do kabin za nerozhodného stavu?
     
    41
    U pravé lajny došlo k nebezpečnému střetu hlav Carlose Alberta a Gigiho Rivy. Oba zůstali několik sekund ležet na trávníku, naštěstí se oba po chvíli zvedli a jsou schopni pokračovat v utkání.
     
    42
    Gérson dostal až příliš volného prostoru, čehož středopolař využil ke střele z dvaceti metrů. Razance nechyběla, ale přesnost ano. Míč proletěl pořádný kus vedle levé tyče.
     
    43
    Italy pochopitelně vyrovnávací branka nakopla. Z osmnácti metrů se o ránu přihlásil Angelo Domenghini, Félix nadvakrát dokázal zkrotit tvrdou střelu.
     
    44
    Pěknou kombonaci středem hřiště ukázalo divákům duo Gérson, Clodoaldo. Nakonec druhý jmenovaný jemným obloučkem vyzval k zakončení Pelého, jenže ten byl v postavení mimo hru.
     
    45
    V závěru první půle ještě inkasuje žlutou kartu Rivellino. Brazilský útočník byl faulován jako první, jenže následně se ohnal a kopačkou trefil do lýtka Rosata.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Skončil první poločas finále Mistrovství světa 1970, v němž byla Brazílie v souboji proti Itálii aktivnějším týmem, avšak oba týmy vstřelily po jedné brance. Do vedení se v 18. minutě dostali Kanárci, po přesném centru Rivellina uklidil balón do sítě Pelé. Vyrovnání Valcareggiho svěřenců přišlo v 37. minutě, kdy obrovskou hrubu Everalda využil Roberto Boninsegna. Ten udělal gólmanovi kličku a posléze uklidil balón do prázdné brány.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Rozehrávka druhého poločasu patřila Brazilcům. Ani jeden z trenérů neudělal o přestávce žádnou změnu, oba věří původním sestavám.
     
    48
    Narážečka mezi Mazzolou a Boninsegnou nevyšla úplně podle představ. Doposud jediný střelec Italů totiž přecenil rychlostní schopnosti spoluhráče, pas mu adresoval až moc do běhu.
     
    49
    Pelé se rval srdnatě, avšak k balónu se dostat nedokázal. Hlavičkou se pokusil si balón zpracovat, od kulatého nesmyslu soka odstavil Rosato.
     
    50
    Co chybělo! Za obranu si z pravé strany naběhl Carlos Alberto. Přízemním centrem hledal na zadní tyči Pelého, jemuž chybělo k dostihnutí balónu pár centimetrů!
    50. Pelé ve skluzu neumístil míč do odkryté brány
     
    51
    Tvrdě, ale čistě Everaldo narazil do Boninsegny. Útočník s atakem od soupeře vůbec nepočítal, okamžitě šel k zemi. Píšťalka rozhodčího se ale neozývá, skutečně šlo o běžný souboj.
     
    52
    Pelé je pořádně nažhavený. Tentokráte se vehementně dožadoval odpískání pokutového kopu po údajné ruce Rosata, ovšem stoper si zpracoval míč na hruď.
     
    53
    Krkolomným způsobem se Jairzinho snažil udržet míč na kopačkách. nepodařilo se mu to, avšak vybojoval alespoň autové vhazování, když šikovně trefil do nohy bránícího Facchettiho.
     
    54
    Teď už se píská. Gérson se na středu elegantně prodral přes De Sistiho, jenž ve skluzu netrefil balón, ale pouze protihráče.
     
    55
    Rivellino z přímého kopu nečekaně vypálil a byla to pořádná rána! Z dobrých 25 metrů mířil do pravého horního rohu, Albertosi zasáhl na poslední chvíli.
     
    56
    Chvilku to vypadalo na penaltu, podle hlavního rozhodčího Glöcknera ale došlo k faulu ještě před šestnáctkou. Rozhodnutí nezmění ani početný hlouček protestujících Brazilců.
     
    57
    Tentokráte se exekuce chopil Pelé. Z nadějné pozice si Kanárci nedokázali vzít ztracené vedení, ve zdi zblokoval technické zakončení dobře vyskočivší Burgnich.
     
    58
    Do rychlého brejku vyrazil po pravé straně Mario Bertini. Brankáře se snažil překvapit střelou na přední tyč a nejspíše by se mu to povedlo, pokud by netrefil jen boční síť.
     
    59
    Byl pod velkým tlakem, přesto se Gigi Riva dostal ke střele. Ta však pro Félixe neznamenala vůbec žádné nebezpečí, neboť šla vysoko nad horní tyč.
     
    60
    S přibývajícím časem Italové soupeři přestávají stačit. Uchylují se tedy k nedovoleným zákrokům. Tvrdým skluzem poslal Rivellina k zemi Bertini a může být rád, že neinkasoval žlutou kartu.
     
    61
    Chvilka oddechu pro Evropany přichází poté, co Tostão z jedničky vypálil hodně nepřesně. Enrico Albertosi pochopitelně s rozehrávkou nespěchá.
     
    62
    Další faul. Giancarlo De Sisti si mizerně zpracoval míč, čehož využil k jeho zisku Everaldo. Ital následně soka zatáhl za dres, čímž mu znemožnil pokračovat v pohybu.
     
    63
    V předklonu stojící Tostão přihrál míč Rivellinovi, jenž se do balónu opřel z první a jeho dělovka div že nerozlomila břevno! Pár centimetrů dělilo Kanárky od druhého gólu.
    63. Rivellinova tvrdá rána skončila na břevně
     
    64
    Pelé mohl nahrávat, sobecky ale vzal celou situaci na sebe. Šanci si vytvořit nedokázal, avšak vybojoval další přímý kop, faulem se provinil pro změnu Cera.
     
    65
    Znovu to na sebe vzal Rivellino. Míč ovšem podkopl, což mělo za následek velmi nepřesnou ránu, ta pozdravila snad jen diváky sedící na tribuně.
     
    66
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Zagalla znovu vedou! Za šestnáctkou se chopil míče GÉRSON. Středopolař se s balónem nepáral, vypálil a křižnou ránou se neomylně trefil k pravé tyči. Svůj první gól na turnaji si nemohl načasovat na lepší dobu.
    66. GÉRSON - 2:1
     
    67
    Na polovině hřiště došlo ke kontaktu mezi Everaldem a Boninsegnou. Brazilský hráč se v bolestech svíjí na zemi, jenže rozhodčí, zdá se, souboj neviděli, a proto Itala netrestají.
     
    68
    Gérson je při chuti. Nyní si na sebe vzal pořádně velké sousto, z třiceti metrů Albertosiho neměl šanci překvapit, navíc mířil nepřesně.
     
    69
    Probouzejí se i fanoušci na Aztéckém stadiónu. Brazilci mají v hledišti pochopitelně převahu, Italové to přeci jen mají do Mexika o něco dál.
     
    70
    S útočnou agresivitou to přehnal Angelo Domenchini. K balónu se přes Brita chtěl dostat za použitím všemožných prostředů, kopnutí do kotníku však rozhodčí forvardovi neodpustil.
     
    71
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Jihoameričané dělají důležitý krok směrem k zisku titulu! Dlouhý nákop Gérsona Pelé skvěle sklepl na JAIRZINHA. Útočník si míč zpracoval a špičkou kopačky dokázal přehodit padajícího Albertosiho!
    71. JAIRZINHO - 3:1
     
    72
    Kanárci nemají dost. Po sérii několika přihrávek vypálil z hranice šestnáctky Rivellino. Rána šla přímo doprostřed, brankář neměl moc práce.
     
    73
    Italové se pochopitelně musejí začít tlačit více dopředu. Roberto Boninsegna se odvážně snažil projít přes stoperskou dvojici, jenže na pozičně výborně postaveného Brita nevyzrál.
     
    74
    Přichází první střídání. Z důvodu zranění nemůže dále pokračovat Mario Bertini. Středopolař přenechává své místo Antoniovi Julianovi.
     
    75
    Do konce základní hrací doby zbývá poslední čtvrthodina. Brazílie je velmi blízko zisku třetího titulu mistrů světa. Navázali by tak na prvenství z let 1958 a 1962.
     
    76
    Kanárci začali více zdržovat. Stopeři nyní využili toho, že soupeř nepresuje, několikrát zahráli malou domů na Félixe. Ten se míče dočkal po hodně dlouhé době.
     
    77
    Dění finálového klání opět probíhá na polovině Evropanů. Pelé krásným pasem uvolnil na levé straně Rivellina, jenž z první mířil těsně nad břevno.
     
    78
    Parádní obranný zákrok předvedl stoper Brito. Roberto Boninsegna se už chystal proniknout do pokutového území, když mu pod nohy přijel soupeř. Opravdu ukázkový obranný skluz.
     
    79
    Definitivní razítko na vítězství Zagallových svěřenců mohl dát Pelé, který se po krásné kombinaci objevil sám před brankářem. Albertosi střelci skvěle zmenšil úhel a pokus mířící k levé tyči lapil!
    79. Pelé tváří v tvář gólmanovi neuspěl
     
    80
    Gini Riva udělal ze dvou protihráčů kužely. Posléze z pravé lajny odcentroval do pokutového území, kde se Angelo Domenghini přes Piazzu neprosadil.
     
    81
    Skvělé zpracování předvedl Rivellino. Útočník si poradil s prudkým pasem Gérsona a vzápětí hledal na penaltě Pelého, ten na míč těsně nedosáhl.
     
    82
    Stoper Brito jen pohlídal nepřesný pas Pierluigiho Cery. Boninsegna se ještě snažil balón dostihnout, jako první u něj však byl gólman Félix.
     
    83
    Giacinto Facchetti se snažil, jenže neměl kudy kulatý nesmysl propasírovat na Rivu skrze skvěle postaveného Everalda. Bek míč vybojoval a rozehrál na Clodoalda.
     
    84
    Trenér Ferruccio Valcareggi sahá k druhému střídání. Hrací plochu opouští jediný italský střelec Roberto Boninsegna, na poslední minuty nastupuje do hry Gianni Rivera.
     
    85
    Z velkého úhlu se brankáře pokusil překvapit Sandro Mazzola. Félix ovšem s podobnou variantou počítal a situaci si s přehledem pohlídal, míč trefil boční síť.
     
    86
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Pelé to udělal, jak nejlépe mohl. Počkal si, až CARLOS ALBERTO naběhne do pokutového území, a poté mu adresoval nahrávku. Kapitán Kanárků se do míče opřel z první a trefil se nechytatelně k levé tyči.
    86. Carlos ALBERTO - 4:1
     
    87
    Okamžitě po výkopu se hned pět hráčů Itálie rozběhlo do pokutového území, jenže vysoký nákop De Sistiho se stal kořistí Félixe.
     
    88
    Brito nikam nespěchá. Mohl vyslat do přečíslení Tostãa, místo toho ale míč podržel a poslal malou domů gólmanovi. Blíží se poslení minuta utkání.
     
    89
    Pověstného "bůra" mohl završit Rivellino, jenž dostal milimetrově přesnou nahrávku do pokutového území od Clodoalda. Při zakončení se ale divně překroutil, Albertosi nemusel zasahovat.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Vítězem Mistrovství světa 1970 se stává Brazílie! Kanárci ve finálovém utkání proti Itálii dominovali, výsledek 4:1 je toho jasným důkazem. Jihoameričané se dostali do vedení v 18. minutě, kdy se hlavou prosadil Pelé. Itálie na tento gól ještě našla odpověď, hrubku Everalda dokonale využil Roberto Boninsegna.

    Ve druhé půli už ale pálili pouze Brazilci. Vítěznou branku vstřelil v 66. minutě Gérson, pro něhož to byl vůbec první zásah na turnaji. Na rozdíl dvou gólů zvýšil po přiťuknutí Pelého útočník Jairzinho, konečnou podobu dal výsledku v 86. minutě kapitán Carlos Alberto.

    Brazílie v Mexiku získala třetí titul mistrů světa, předtím se totéž podařilo Kanárkům v letech 1958 a 1962, kde ve finále zdolali Československo. Kouč Mario Zagallo se tímto prvenstvím stává prvním mužem, který vyhrál mistrovství světa jako hráč (1962), i jako trenér (1970).
     
    Nejlepším střelcem turnaje se s 10 brankami stal Gerd Müller z NSR. Za hvězdy mistrovství světa jsou považováni Brazilci Pelé, Jairzinho a opět Gerd Müller ze Západního Německa. Nejlepším brankářem byl zvolen Uruguayec Ladislao Mazurkiewicz.
     
    Ode mě je to z historického fotbalového utkání vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (15:50:34)

    Milan Huppert

    Branky: 18. Pelé, 66. Gérson, 71. Jairzinho, 86. Alberto – 37. Boninsegna

    Karty:   45. Rivellino (BRA) – 27. Burgnich (ITA)


    Brazílie: Félix – Carlos Alberto (C), Brito, Piazza, Everaldo – Clodoaldo, Gérson – Jairzinho, Tostão, Pelé, Rivellino
    Náhradníci: Ado, Leao – Marco Antonio, Baldochi, Fontana, Joel Camargo, Ze Maria, Paulo Cesar, Roberto, Edu, Dario

    Itálie: Albertosi – Burgnich, Rosato, Cera, Facchetti (C) – Bertini (74. Juliano) – De Sisti, Mazzola, Domenghini – Boninsegna (84. Rivera), Riva
    Náhradníci: Zoff, Vieri – Poletti, Ferrante, Niccolai, Puia, Rivera, Juliano, Furino, Gori, Prati

    Rozhodčí: Glöckner (NĚM) – Scheurer (ŠVÝ), Coerezza (URU)

    Diváci: 107 412
    bahis siteleri