Brazílie – Německo 2:0 (kon.)
konec
Brazílie
2:0 (0:0)
Německo
Sobota 18.04.2020, 14:00 • International Stadium, Jokohama • Mistrovství světa 2002 • Finále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z finále Mistrovství světa 2002 mezi Brazílií a Německem.
     
    Německo

    Německo předvádělo na turnaji od úvodního zápasu skvělé výkony. Hned při své premiéře rozstřílelo Saudskou Arábii vysoko 8:0. Ve druhém skupinovém zápase sice remizovalo s Irskem 1:1, ale v závěrečném vystoupení ve skupině přehrálo 2:0 Kamerun. Ve vyřazovacích bojích se Němci blýskli skvělou defenzivou. V osmifinále porazili Paraguay 1:0, ve čtvrtfinále si stejným výsledkem poradili s USA a v semifinále opět přehráli 1:0 domácí překvapení Jižní Koreu.
     
    Brazílie

    Brazílie se na asijském kontinentu představila v tom nejlepším světle. Ve skupině přehrála Turecko, Kostariku i Čínu a zajistila si postup do vyžazovací fáze. V osmifinále přehrála Belgii hladce 2:0. Ve čtvrtfinále se Brazilci nadřeli o něco více, když přehráli Anglii 2:1. V semifinále si pak vítězstvím 1:0 zajistili postup do finálového duelu. Nejlepším střelcem celého turnaje se navíc stal Ronaldo.
     
    Úvodní sestavy:

    Brazílie: Marcos – Lúcio, Edmilson, Roque – Cafu, Gilberto Silva, Kléberson, Roberto Carlos – Rivaldo, Ronaldinho, Ronaldo

    Německo: Kahn – Linke, Ramelow, Metzeider – Frings, Hamann, Schneider, Jeremies, Bode – Klose, Neuville

    Rozhodčí: Collina – Lundberg, Sharp.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Brazílie bude hrát ve žlutém, zatímco Němci obléknou bílé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Brazílie obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Jihoameričané se ihned vydali do útoku, ale Rivaldo na vysoký nákop na hranici velkého vápna nedosáhl.
     
    2
    Brankář Oliver Kahn zvolil dlouhý nákop na pravou stranu hrací plochy, ale obraně Brazílie skvěle vypomohl Ronaldinho, který následně prošel dopředu a vybojoval roh.
     
    3
    Brazílie zahrávala první rohový kop dnešního utkání. Ronaldinho hledal přetaženým centrem Ronalda, jenže vynikající střelec z těžké pozice nedokázal zakončit.
     
    4
    Linke vhazoval na levé straně hrací plochy. Za jeho pobídkou se hnal Miroslav Klose, nicméně důrazní zadáci Brazílie mu nedali ani metr prostoru.
     
    5
    Cafu obdržel vynikající přihrávku do běhu na pravou stranu hrací plochy, odkud pohotově odcentroval do velkého vápna, kam spěchal Ronaldo, ale Kahn si hravě došel pro míč.
     
    6
    Hned v úvodních minutách přichází první žlutá karta dnešního utkání. Za svůj faul ji dostává Roque.
     
    7
    Němci se nyní snaží uklidnit hru postupnou rozehrávkou na vlastní polovině hrací plochy. Nikdo ve žlutém brazilském dresu rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    8
    Roque si hned v úvodních minutách dnešního souboje začíná zahrávat. Brazilský středopolař dojel otáčejícího se Kloseho a může být rád, že nevyfasoval druhou žlutou kartu.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Klose (Německo).
     
    10
    Schneider kouzlil s míčem u nohy na pravé straně hrací plochy, jenže po rychlé přešlapovačce už neměl dostatek prostoru k odcentrování do velkého vápna.
     
    11
    Také Miroslav Klose je v úvodu finálového duelu pořádně nahecovaný. Německý útočník svedl hlavičkový souboj s Rivaldem a dopustil se faulu.
     
    12
    Hra je přrušena! Edmilson zůstává po předchozím souboji ležet na trávníku a podle všeho bude pokračovat ošetření. Uvidíme, zda bude nadále pokračovat.
     
    13
    Schneider se krásnou kličkou uvolnil na pravé straně hrací plochy, jenže jeho centr na malé vápno obrana soupeře skvěle přečetla a Marcos schoval míč do rukavic.
     
    14
    Hamann napadal rozehrávku Brazílie na její polovině. Brankář Marcos si všiml jeho pohybu a dokázal před ním odkopnout míč daleko do bezpečí.
     
    15
    Rivaldo sprintoval za vysokým nákopem na hranici velkého vápna, ale obrana Německa si jeho pohyb bez problémů pohlídala a nechala míč proskákat do autu.
     
    16
    Miroslav Klose se natahoval po přihrávce na levé křídlo, jenže pobídka byla příliš prudká a talentovaný útočník už si nedokázal balón ideálně zpracovat.
     
    17
    Klose se znovu bil o odražený míč skutečně jako lev, jenže tentokrát k němu měl o kus dále než brazilský obránce. Německý hráč si navíc pomohl faulem.
     
    18
    Ramelow to přehnal při napadání brazilské rozehrávky s agresivitou a přišlápl kopačku Edmilsonovi. Rozhodčí měl střet přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    19
    Neskutečně aktivní Miroslav Klose si znovu našel skvělou pozici na malém vápně, kam přiletěl prudký centr z levé strany hrací plochy, ale obránce před ním na poslední chvíli odehrál míč na roh.
     
    20
    Roberto Carlos byl o něco později v souboji se Schneiderem na levé straně hrací plochy. Brazilský obránce s dynamitem v noze poslal svého soupeře do reklamní banerů.
     
    21
    Německo zahrávalo další přímý kop na polovině soupeře. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na přední tyč, odkud jej bez větších problémů odehrál Cafu.
     
    22
    Ronaldinho chytrou patičkou přehodil míč do běhu na Ronalda, který se řítil vpřed po levé straně hrací plochy, jenže Linke mu včasným skluzem zamezil v odcentrování.
     
    23
    První obrovská šance dnešního utkání! Ronaldinho narýsoval kolmici do velkého vápna, kam si naběhl právě Ronaldo, ale jeho dloubák kolem brankáře skončil vedle branky!
    23. Ronaldo v úvodní šanci
     
    24
    Oliver Kahn se musel zapojit do německé rozehrávky. Brankář německé reprezentace přenesl těžiště hry na pravou stranu, ale tam nebyl nikdo v bílém.
     
    25
    Bode kouzlil na levé straně, ale nakonec místo centru do pokutového území zvolil zpětnou přihrávku na spoluhráče z obrany. Německo chce držet míč.
     
    26
    Cafu prošel ve velké rychlosti s míčem u nohy na polovinu soupeře a chtěl chytrou pobídkou vybídnout Ronaldinha. Druhý jmenovaný byl ale dobře bráněn.
     
    27
    Miroslav Klose se sice dostal do zakončení, ale ještě před jeho ránou fauloval na polovině soupeře Schneider. Rozhodčí Collina proto přerušil hru.
     
    28
    Německo v posledních minutách o něco zvýšilo svou aktivitu a usadilo se na polovině svého soupeře. Bode vhazoval na levé straně hřiště, jenže odevzdal míč Brazilcům.
     
    29
    Schneider opět operoval na pravé straně hrací plochy, odkud vyprodukoval nádherný centr na malé vápno, jenže Miroslav Klose ve výskoku na pobídku nedosáhl.
     
    30
    Po půlhodině hry se do další zajímavé příležitosti dostal Ronaldo, který byl sice v dobré pozici, jenže jej bránil Linke. Ronaldo vypálil hodně slabě a Kahn si připsal důležitý zákrok!
     
    31
    Brazílii po předchozí akci znovu narostlo sebevědomí a fotbalisté ve žlutém už opět kombinují kolem velkého vápna. Roberto Carlos chtěl míč prostrčit na Ronaldinha, jenže trefil obránce.
     
    32
    Znovu byl v hlavní roli právě Roberto Carlos, který prudce odcentroval z levého křídla, nicméně vracející se Ramelow hodně krkolomně odehrál míč do bezpečí.
     
    33
    Bode si dal pozor na další brazilský nákop směřující na Rivalda. S vysokými míči za obranu si zatím obrana evropského celku ví rady.
     
    34
    Metzeider se jako blesk z čistého nebe zjevil v pokutovém území, jenže místo zakončení si ještě vylepšoval pozici a sám sebe připravil o možnost vypálit.
     
    35
    Cafu vykouzlil fantastický dloubák za obranu Německa, jenže Ronaldo jeho úmysl tentokrát nepochopil a vůbec se za míčem nerozběhl.
     
    36
    Na opačnou stranu pelášil po levém křídle rychlonohý Miroslav Klose. Do cesty se mu na poslední chvíli postavil Edmilson, od jehož paty se míč odrazil na roh.
     
    37
    Další německý pokus o útočnou akci zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal právě Miroslav Klose. Ofsajd.
     
    38
    Roberto Carlos se hlásil o přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže do cesty se mu na poslední chvíli postavil obránce, který brazilské hvězdě zamezil v odcentrování.
     
    39
    Frings se skvěle vrátil na vlastní polovinu a obětavým skluzem zastavil přihrávku směřující na pravou stranu. Hráči Německa mohou uklidnit rozehrávku.
     
    40
    Rivaldo si na polovině hrací plochy skvěle pokryl míč tělem a dotírající soupeř jej musel zastavit jen za cenu nedovoleného zákroku. Kanárci mohou pokračovat v útočném snažení.
     
    41
    Cafu dostal přihrávku na pravou stranu, efektně si míč zpracoval hrudníkem, jenže důrazný Linke mu nedal ani metr prostoru zadarmo a obral jej o odcentrování.
     
    42
    Kléberson se zjevil v zajímavé střelecké pozici a dlouho se nerozmýšlel. Jeho zakončení bylo sice tvrdé, jenže postrádalo přesnost a skončilo na tribuně.
     
    43
    Ronaldo se chtěl protáhnout do velkého vápna z levého křídla hrací plochy, nicméně jeho centr vnějším nártem trefil nohu hned prvního obránce v bílém dresu.
     
    44
    Ramelow kouzlil v blízkosti rohového praporku a po jedné z kliček se dokonce poroučel k zemi. Rozhodčí měl střet přímo před očima a faul neodpískal.
     
    45
    Další obrovská šance Brazílie! Kléberson znovu vypálil ze střední vzdálenosti, ale jeho krásnou technickou střelu zastavilo břevno!
    45. Klébersonova technická střela
     
    45+1
    A ještě jedna možnost! Roberto Carlos skvělým centrem vyřadil ze hry celou německou obranu, našel Ronalda, ale jeho ránu skvěle vykopl Kahn!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce finálového souboje jsme se branky nedočkali. O něco aktivnější byla Brazílie. Do první šance se dostal Ronaldo, ale jeho technické zakončení prolétlo kolem zadní tyče. V závěru poločasu pak Kléberson technickou střelou orazítkoval horní tyč. V nastavení se mezi střelce mohl zapsat Ronaldo, ale Kahn zatím drží Německo ve hře o mistrovský titul.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Německo obstaralo výkop do druhého poločasu finálového utkání. Pokud chtějí Němci pomýšlet na prvenství, budou muset zlepšit výkon z prvního poločasu.
     
    47
    Němci se dočkali své první šance hned v úvodu druhého poločasu! Na centr od rohového praporku si naskočil Jeremies, ale jeho prudkou hlavičku zablokoval nohou obránce.
     
    48
    Ramelow nakopl míč na polovinu Brazílie, nicméně stoper Edmilson ustál souboj s Klosem a hlavou odehrál míč na levou stranu hrací plochy.
     
    49
    Hvězdný Ronaldo se z levého křídla dral do pokutového území a místo zakončení zkusil centr vnějším nártem. Jeho pobídku však zablokoval obránce.
     
    50
    Německo málem otevřelo skóre dnešního souboje! Neuville se ujal rozehrávky přímého kopu z úctyhodné vzdálenosti a jeho parádní dělovku vyškrábl gólman konečky prstů na tyč!
    50. Neuville a jeho krásný přímý kop
     
    51
    Frings opět prošel po pravé straně do blízkosti velkého vápna, odkud poslal centr na značku pokutového kopu, ale obránce Edmilson míč odehrál do bezpečí.
     
    52
    Schneider zahrával další rohový kop Německa. Jeho nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, kam si naběhl Klose, ale Brazilci mu nedovolili hlavičkovat.
     
    53
    Lúcio zvládl skvěle svou defenzivní práci na hranici velkého vápna. Brazilský stoper se natlačil před rozběhnutého Kloseho, který jej faulem poslal k zemi.
     
    54
    Ronaldo se skvělou zasekávačkou na hranici pokutového území chtěl zbavit obránce, jenže Ramelow jeho úmysl přečetl a špičkou kopačky srazil míč na roh.
     
    55
    Po rohovém kopu už to pro Brazílii vypadalo hodně dobře, jenže rozhodčí Collina viděl v souboji na malém vápně útočný faul Gilberta Silvy.
     
    56
    Klose si krásně obhodil jednoho z obránců, jenže při následném sprintu do pokutového území zapomněl balón za sebou. Na mladého útočníka zřejmě působí i tlak utkání.
     
    57
    Schneider si naběhl na Kloseho přihrávku a bez váhání se do míče položil nártem. Jeho rána ale nabrala moc velkou výšku a skončila vysoko nad břevnem.
     
    58
    Lúcio zastavil další vysokou přihrávku za obranu Brazílie a uklidnil rozehrávku jihoamerické reprezentace. Hráčům ve žlutém ale nyní schází pohyb.
     
    59
    Frings rozkmital své hbité nohy po pravém křídle, ale obětavý Ronaldinho se vrátil na vlastní polovinu a včasným skluzem vybojoval vhazování pro Brazílii.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní branku finálového duelu. Německo je sice po změně stran mnohem aktivnější, ale oba brankáři stále drží čisté konto.
     
    61
    Cafu dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže byl u pobídky hodně pozdě a vracející se obránce už mu nedovolil odcentrovat. Brazílie bude jen vhazovat.
     
    62
    Rivaldo si chytře nadhodil míč v blízkosti velkého vápna a balón spadl na ruku obránce Linkeho. Rozhodčí Collina nařídil přímý kop pro Brazílii ze skvělé pozice.
     
    63
    K rozehrávce přímého kopu se postavil Ronaldo, který vsadil na technické zakončení, ale trefil jen čtyřčlennou německou zeď.
     
    64
    Aktivní Ronaldinho si pokryl míč na polovině Německa a vnějším nártem hledal rozběhnutého Ronalda. Stopeři Německa jeho úmysl přečetli a míč nepustili za svá záda.
     
    65
    Ronaldinho poslal krásnou skákavou přihrávku na hranici velkého vápna, odkud pohotově vypálil Cafu, jenže jeho dělovka pravou nohou proskákala kolem zadní tyčky.
     
    67
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Brazílie se dostává do vedení! Rivaldo napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území. Jeho dělovka Kahnovi vypadla z rukavic. Za míčem však pokračoval RONALDO, který dorážkou otevřel skóre!
    67. RONALDO - 1:0
     
    69
    Rivaldo se dral za přihrávkou na pravou stranu hrací plochy, jenže byl u míče o něco později a dopustil se útočného faulu.
     
    70
    Frings prošel po pravém křídle do blízkosti velkého vápna. Německý záložník se chtěl dostat až do šestnáctky, ale dopustil se faulu.
     
    71
    Brazilský brankář Marcos si po delší době sáhl na míč. Ze střední vzdálenosti totiž zakončil Hamann, ale pro gólmana Brazílie nebylo jeho zakončení nebezpečné.
     
    72
    Frings tentokrát poslal vysoký centr na hranici velkého vápna, jenže dobře postavený Lúcio jeho pobídku bez problémů odhlavičkoval ven z pokutového území.
     
    73
    Německo zahrávalo další rohový kop. Centrovaný míč se tentokrát stáčel přímo do branky, ale brankář Marcos vyrazil na malé vápno a míč bez problémů vyboxoval.
     
    74
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Klose, přichází Bierhoff.
     
    75
    Lúcio si z pozice stopera udělal výlet na opačnou polovinu hrací plochy. Ve velké rychlosti se pokusil odcentrovat, jenže v pádu našel jen jediného německého obránce.
     
    76
    Ronaldo dostal přihrávku k levé pomezní čáře, kde se chtěl zbavit obránce svižnou kličkou, ale německý hráč jej skluzem poslal k zemi. K překvapení všech aktérů nevytáhl Collina žlutou kartu.
     
    77
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Jeremies, přichází Asamoah.
     
    78
    Střídající Asamoah se ihned zapojil do souboje na polovině hrací plochy. Důrazný fotbalista ustál souboj s obráncem a přenesl hru na pravé křídlo.
     
    79
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Brazílie deset minut před koncem přidává druhou branku a výrazně se přibližuje k titulu! RONALD si křikl na spoluhráče, aby mu pustil přihrávku z pravé strany, krásně si poradil se zpracováním a střelou k tyči nedal Kahnovi šanci!
    79. RONALDO - 2:0
     
    81
    Německo už vrhá všechny své síly do útoku, jenže brazilská obrana zatím vypadá opravdu neprostupně. Cafu se vrátil do velkého vápna a odhlavičkoval centr z pravé strany.
     
    82
    Rivaldo hecuje své spoluhráče, aby stále nepolevovali a nadále pokračovali v aktivní hře. Německu už moc času na zvrácení nepříznivého stavu nezbývá.
     
    83
    Německo ještě mohlo snížit! Oliver Bierhoff si naběhl na přihrávku na značku pokutového kopu, odkud pohotově vypálil, ale brazilský brankář vytáhl další fantastický zákrok!
     
    84
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Bode, přichází Ziege.
     
    85
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Ronaldinho, přichází Juninho.
     
    86
    Brazilci si závěrečné minuty finálového utkání dokážou užívat. Obránci ve žlutém si vyměnovali krátké přihrávky a nedovolili Němcům získat míč.
     
    87
    Střídající Ziege vymyslel zajímavý centr do pokutového území. U vzdálenější tyče sice číhal Metzeider, ale k zakončení mu scházely dva kroky.
     
    88
    Oliver Kahn už se snaží urychlit německou rozehrávku pomocí dlouhých nákopů, jenže Němci nejsou schopni udržet míč na polovině Brazílie, která skvěle brání.
     
    89
    Střídající Juninho vystihl rozehrávku soupeře, místo postupu vpřed ještě hledal Rivalda, ale jeho přihrávka byla moc dlouhá a brankář Kahn míč odkopl.
     
    90
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Ronaldo, přichází Denílson.
     
    90+1
    Denílson ihned po svém příchodu na trávník ukázal svou technickou zdatnost, když se zbavil dvou soupeřů a dostal se až na hranici velkého vápna, kde přišel o míč.
     
    90+2
    Němci se pro změnu odhodlali k přechodu do útoku za pomoci přízemní kombinace. Nikdo v bílém dresu si ale netroufl na zakončení ze střední vzdálenosti.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Brazílie ovládla finálový duel s Německem výsledkem 2:0 a může slavit! V prvním poločase byli Kanárci mnohem lepším týmem, jenže Ronaldo ani Kléberson své šance nedokázali zužitkovat. Po změně stran naopak mohl otevřít skóre z přímého kopu Neuville, ale Marcos se štěstím vytěsnil jeho ránu na tyč. V 67. minutě se Brazílie dostala do vedení brankou Ronalda! Stejný hráč navíc o dvanáct minut později přidal druhou branku! Německo sice vrhlo všechny síly do útoku, ale recept na skvělou brazilskou obranu nenašlo.
     
    Sepp Blatter a Pelé předávají Brazilcům trojet pro světové šampióny! Za Brazílii přebírá pohár Cafu!
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:21.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:20:20)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 67. Ronaldo, 79. Ronaldo

    Karty:   6. Roque (BRA) – 9. Klose (GER)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:21.
    Brazílie: Marcos – Lúcio, Edmilson, Roque – Cafu, Gilberto Silva, Kléberson, Roberto Carlos – Rivaldo, Ronaldinho (85. Juninho), Ronaldo (90. Denílson)
    Německo: Kahn – Linke, Ramelow, Metzeider – Frings, Hamann, Schneider, Jeremies (77. Asamoah), Bode (84. Ziege) – Klose (74. Bierhoff), Neuville

    Rozhodčí: Collina – Lundberg, Sharp
    bahis siteleri