Česko – Itálie 0:2 (kon.)
konec
Česko
0:2 (0:1)
Itálie
Úterý 21.04.2020, 13:00 • AOL Arena, Hamburg • Mistrovství světa 2006
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec přineslo vítězství italské reprezentace, které se povedlo zvítězit výsledkem 2:0. Druhý poločas byl ovlivněn vyloučením Jana Poláka, který odešel předčasně do sprch už v koncovce prvního poločasu. Českému výběru se snaha nedala upřít, jenomže útočné výpady pokaždé končily na připravené obraně soupeře. Itálie si navíc schovala druhý přesný zásah do koncovky druhého poločasu, trefa v podání Inzaghiho znamenala postup do vyřazovacích bojů, naopak česká reprezentace s tímto turnajem loučí. (14:27:36)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:16.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dnešní utkání se spíše už jen dohrává, ani jeden z celků se nikam bezhlavě netlačí. Italové navíc vykřesali další autové vhazování, a sice z vlastní obranné poloviny.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná se ještě bude nastavovat. V tomto okamžiku se balón nachází u brankáře Buffona.
     
    88
    Ještě jedna standardní situace pro českou reprezentaci. Zlepšený rohový kop rozehrál z levé strany Nedvěd, jehož centr se ovšem snesl do rukavic brankáře Buffona.
    87. INZAGHI - 0:2
     
    87
    Itálie právě vstřelila branku!
    Český celek se s tímto turnajem loučí už ve skupinové fázi! Definitivní zlom nad tímto zápasem udělal FILIPPO INZAGHI, který běžel sám na branku od poloviny hrací plochy. Před českým brankářem to zkusil hokejovým blafákem, na který Petr Čech nedosáhl. Následovala trefa do prázdné branky, Itálie tak může oslavovat postup do vyřazovacích bojů.
     
    86
    Útočným faulem si navíc pomohl Totti, který tak nemohl pokračovat v akci svého celku. Češi tak chvíli kombinaci na vlastní polovině, poté došlo k přenesení hry.
     
    85
    Čech si hned dvakrát vyměnil míč s vedle stojícím Rozehnalem, načež to sám zkoušel dlouhým pasem na druhou stranu, kde ovšem Štajner ve vzduchu neuspěl.
     
    84
    To jsou věci! Odražený míč i tentokráte hrál ve prospěch Inzaghiho, který měl před sebou poloprázdnou branku, jenomže hlavičku poslal vedle branky.
     
    83
    Hodně nevybíravým zákrokem se prezentoval vracející se Barone, který u postranní lajny sestřelil jednoho z protihráčů. Nedvěd tak bude rozehrávat volný kop.
     
    82
    Lobem to zkoušel Totti, který si ovšem na pozorného Čecha nepřišel. Následovala rychlá rozehrávka do strany, po které se Grygera dostal na útočnou polovinu.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba deset minut, v posledních minutách jsem neviděli nic moc nebezpečného. Před malým momentem rozehrával od branky Čech.
     
    80
    Jankulovski zcela očividně nestíhal Baroneho, který dokázal podržet míč na kopačkách. Centrovaná nabídka navíc nebyla ideální, směřovala pouze k protihráči.
     
    79
    Česká obrana nyní včas vystoupila, díky čemuž znemožnila únik v podání Inzaghiho. Jednalo se o zhruba metrový ofajd, což potvrdil také opakovaný záběr.
     
    78
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Radoslav Kováč, přichází Marek Heinz.
     
    74
    Gattuso nakonec bude moci pokračovat v tomto duelu, po krátké prodlevě se opět pokračuje ve hře. Z ochozů se ozývá pískot, divákům se nelíbí Gattusův návrat na hřiště.
     
    73
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Mauro Camoranesi, přichází Simone Barone.
     
    72
    Na zeleném pažitu zůstal ležet italský středopolař Gattuso, který zřejmě má zdravotní problémy. Vypadá to, že se jedná o vážnější zranění, možná se bude muset střídat.
     
    71
    Česká reprezentace měla posléze k dispozici rohový kop z pravé strany, který ovšem nebyl nebezpečný. Aby toho nebylo málo, tak Rosický neprošel přes hradbu těl.
     
    70
    Po delší době se připomněl také český celek, který ohrozil Buffonovu branku. Hezká zadovka velice přesně našla Nedvěda, jehož ránu pravačkou Buffon vyrazil.
    69. Inzaghi mířil vedle branky.
     
    69
    Málem to bylo o dvě branky! Rozehnal při snaze o odkop trefil pouze Plašila, od kterého se míč odrazil přímo k Inzaghimu, který tváří v tvář Čechovi zamířil vedle.
     
    68
    I tentokráte režíroval kombinaci italské reprezentace středopolař Pirlo, který si dovolil roztáhnout hru na levou stranu, odkud to Materazzi zkoušel pasem na Inzaghiho.
     
    67
    Gattuso se díky své síle dostal až do zakončení, jenomže trefil před sebou stojícího protihráče. K odraženému míči se však dostal Totti, jenž nevyzrál na Čecha.
     
    66
    Buffon měl na odkop od branky hodně času, pro jistotu si vybral vedle stojícího kapitána Cannavara, který si dal na rozehrávce hodně záležet. Česko čeká na chybu.
     
    65
    Zničehonic se do zajímavé šance dostal Camoranesi, který si naskočil na přední tyči na rohový kop, jenomže následnou hlavičku poslal daleko vedle české branky.
     
    64
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Milan Baroš, přichází David Jarolím.
     
    63
    Jankulovski centroval směrem do pokutového území, kde si centr naskočil Baroš. Jeho hlavičkový pokus v tísni nebyl přesný, navíc směřoval vysoko nad.
     
    62
    Velice chytře to před malým momentem zamýšlel Pirlo, který se snažil prohodit nahrávku mezi protihráče, nicméně míč skončil pouze u jednoho z obránců.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, zatím jsme viděli jediný přesný zásah. Nutno dodat, že Česko hraje v početní nevýhodě, i přesto má na vyrovnání hodně času.
     
    60
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Alberto Gilardino, přichází Filippo Inzaghi.
     
    59
    Na druhé straně se Nedvědovi povedlo přenést hru na hruď Jankulovského. Češi se směrem dopředu celkem dost trápí, další nahrávka totiž skončila u protihráče.
     
    58
    Gilardino si musel dát pozor na dobře fungující obranu, která ho navíc vyrušila při zpracování neposedného míče. Italové se přesto udrželi na útočné polovině.
     
    57
    Po delší době se do kombinace zapojil také nenápadně hrající Baroš, který se dostal mezi přesilu protihráčů, navíc jeho následný centr skončil u italské obrany.
     
    56
    Následně se Štajnerovi povedlo nastartovat Nedvěda, který se prodral až před brankáře Buffona. Ten se zaskočit nenechal, střelu doprostřed branky dokázal vyrazit.
     
    55
    Totti je v úvodu druhého poločasu hodně aktivní, tentokráte to zkoušel zhruba ze třiceti metrů. Jeho rána pravou nohou nebyla špatná, Čech ji ovšem dokázal vytěsnit.
     
    54
    Na druhé straně se zrodil rychlý protiútok soupeře. Rozehnal navíc odehrál míč směrem na Perottu, kterému moc nechybělo, aby překonal zaskočeného Čecha.
     
    53
    Aktivita Česka přinesla zisk dalšího rohového kopu. Štajner zkoušel u penaltového puntíku najít Kováče, jenomže padající míč si jako první našel Zambrotta.
     
    52
    Český výběr se dožadoval nedovoleného zákroku, Materazzi totiž sváděl s Barošem hodně důrazný souboj, nakonec z toho bude "pouze" autové vhazování.
     
    51
    Celkem dost prostoru měl před sebou Totti, který to pochopitelně zkoušel směrem na branku. Jeho pokus nebyl zrovna přesný, směřoval přímo doprostřed.
     
    50
    Materazzi celkem v pohodě vyvezl míč na druhou stranu, kde velice přesně přenesl na Pirla. Druhý jmenovaný ještě hledal Tottiho, ten se však daleko nedostal.
     
    49
    Rozehrávky volného kopu se chopil Totti, kterému se nepovedlo najít nikoho ze svých spoluhráčů. Míč skončil daleko v zámezí, Čech se tak postará o další rozehrávku.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to středem hrací plochy zkoušel Gilardino, který ovšem neprošel přes Rosického. Následně si nedovoleně pomohl střídající Štajner.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Itálie, kteří budou pro změnu hrát směrem zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Karel Poborský, přichází Jiří Štajner.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl naprosto vyrovnanou podívanou. V úvodu tohoto zápasu byl o něco aktivnějším celkem ten český, nicméně několik střeleckých pokusů v italské brance neskončilo. Italové záhy přidali na aktivitě, výsledkem byla doposud jediná vstřelená branka, o kterou se postaral střídající Marco Materazzi, který udeřil po rohovém kopu. Zbytek prvního poločasu navázal na předchozí scénář, velký malér ale přišel před jeho koncem, druhou žlutou kartu totiž vyfasoval Jan Polák, pro kterého zápas skončil.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+2. Červená karta po 2. žluté
     
    45+2
    Tak pozor, je tu obrovský problém pro Česko! Již se žlutou kartou hrající Jan Polák nevybíravě zajel do Tottiho, který skončil na zemi. Český hráč vyfasoval druhou žlutou kartu, tento duel pro něj končí.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    V posledních minutách skutečně nesledujeme zrovna strhující podívanou. Italové se snaží kombinovat na malém prostoru, český celek však velmi dobře napadá rozehrávku.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    Itálie zahrávala rohový kop z levé strany, navíc se jednalo o další nebezpečnou nabídku. Tentokráte k zakončení nedošlo, na zemi však stále leží Camoranesi.
     
    40
    Průniková nahrávka putovala na Gilardina, který měl málo prostoru na práci s míčem. Italský forvard se následně ocitl na zemi, dle sudího se ale o faul nejednalo.
     
    39
    Hlavní sudí si všiml dalšího nedovoleného zákroku, Česko mohlo rozehrávat z obranné poloviny. Rozehrávající Kováč navíc velice přesně přenesl na Plašila.
     
    38
    Na pravém křídle měl sice hodně prostoru k centru Grygera, nicméně jeho vzdušná nabídka byla naprosto nepřesná, míč tak prolétl pouze do rukavic brankáře Buffona.
     
    37
    Jankulovski si dal na přihrávce na Nedvěda hodně záležet, jenomže druhý jmenovaný hráč narazil do stojícího Camoranesiho, který zakročil čistým způsobem.
     
    36
    Zpětná nahrávka směřovala na kopačku Buffona, který se postaral o další prudký nákop ke středovému kruhu, kde si po chvíli pomohl nedovoleným zákrokem Kováč.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Jan Polák (Česko).
     
    34
    Je za námi více než třetina hry. Český výběr se i nadále pokouší o vyrovnávací branku, jenomže stále marným způsobem naráží na připravenou obranu soupeře.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Gennaro Gattuso (Itálie).
     
    29
    Středopolař Gattuso vyvezl míč ke středovému kruhu, načež to Pirlo zkoušel dalším dlouhým pasem. Tentokráte byl adresátem Zambrotta, který ale na míč nedosáhl.
     
    28
    Italští fanoušci jsou po vedoucí brance svého celku pochopitelně ve varu, avšak i český tábor má v hledišti velkou podporu. Doufejme, že se dočkáme vyrovnávací branky.
     
    27
    Ihned po rozehrávce jsme sledovali pohledný centr z kopačky Plašila, který překvapivě proletěl až na nohu Poborského, jehož rána z jedničky nebyla optimální.
    26. MATERAZZI - 0:1
     
    26
    Itálie právě vstřelila branku!
    Zničehonic tu máme úvodní branku tohoto zápasu, do kýženého vedení se dostává italská reprezentace. Nejprve se k zakončení dostal Gattuso, jenomže jeho střela směřovala pouze na horní síť branky. Italové si ovšem poté vybojovali rohový kop, na který si nejvýše do vzduchu naskočil střídající MARCO MATERAZZI, který důraznou hlavičkou překonal marně se natahujícího Petra Čecha.
     
    25
    Kousek od středového kruhu si nedovoleným zákrokem pomohl Polák, který zezadu poslal k zemi Camoranesiho. Italové rozehráli přenesením hry směrem na Grossa.
     
    24
    Rosického výpad směrem k pokutovém území zůstal bez podpory spoluhráčů, bude z toho alespoň autové vhazování, ke kterému se ovšem postaví Zambrotta.
     
    23
    Hráči v modrém kompletu to zkoušeli pasem směrem na naběhnuvšího Zambrottu, kterému se povedlo odcentrovat, jenomže svým centrem nikoho nenašel.
     
    22
    Na útočnou polovinu se vydal také Pirlo, který fantastickým způsobem dokázal u levé autové lajny najít Grossa, jenomže jeho zpracování neposedného míče nebylo dobré.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám zatím branku nepřinesla. Aktivita Česka je v posledních minutách minulostí, naopak otěže zápasu převzal soupeř.
     
    20
    Českému celku se ovšem autové vhazování zrovna moc nepovedlo, avšak horní končetinou si při zpracování pomohl Perrotta, hlavní sudí tuto situaci uviděl.
     
    19
    Itálie se v posledních minutách drží na míči, nicméně před malým momentem celkem zbytečnou nepřesnost udělal Grosso, který nedokázal najít volného Gattusa.
     
    18
    Italové si mají problém. Zkušený Nesta si přivodil zdravotní potíže, které mu nedovolí pokračovat v tomto duelu. Jeho místo na hrací ploše tak zaujal Marco Materazzi.
     
    17
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Alessandro Nesta, přichází Marco Materazzi.
    17. Nedvěd prověřil Buffona.
     
    17
    Nedvěd měl také v tomto případě celkem dost prostoru na zakončení, Buffon měl navíc velké problémy. Italský brankář si ovšem poradil i s následnou dorážkou.
     
    16
    Tentokráte se rozehrávky ujal Nedvěd, který centroval směrem k hranici malého vápna. Do vzduchu se natlačil urostlý Grosso, který odvrátil do bezpečnějšího prostoru.
     
    15
    V pokutovém území pracoval s míčem Baroš, který měl na zádech Nestu. Italský obránce dokázal špičkou kopačky zakročit, bude z toho další rohový kop pro Česko.
     
    14
    Sledovali jsme velice sympatickou ránu z kopačky Nedvěda, který to zkoušel pravačkou. Jeho zakončení nebylo pro Buffona překvapivé, stav se tak opět nemění.
     
    13
    Menší zdravotní problémy má Poborský, který se raději vydal k postranní lajně, kde se podrobuje léčení. Česká reprezentace tak chvíli bude hrát v početní nevýhodě.
     
    12
    Grygera to zkoušel dalším dlouhým pasem, který v tomto případě nebyl vůbec přesný. Tato nabídka se snesla daleko do zámezí, Buffon tak mohl rozehrát od branky.
     
    11
    Zničehonic se italská obrana nechala překonat obloučkem směrem na Baroše, kterému se sice nepovedlo ideálně zpracovat míč, přesto však poprvé zaměstnal Buffona.
     
    10
    Také Itálie zahrávala svůj první rohový kop, který se snášel směrem do malého vápna. Tam se nejvýše do vzduchu dostal Rozehnal, jenž dokázal zakročit.
     
    9
    Z vlastní poloviny mohl rozehrávat volný kop Jankulovski, který raději rozehrál po zemi na Nedvěda. Česko však přišlo o míč, se kterým nyní pracuje Camoranesi.
     
    8
    Vůbec poprvé v tomto duelu se k míči postavil Čech, který se postaral o dalekonosný odkop od své branky, jenž poslal daleko mimo dosah aktivního Baroše.
     
    7
    Italové měli k dispozici první standardní situaci tohoto zápasu. Rozehrávající Totti to neudělal moc dobře, svým centrem totiž našel prvního protihráče.
     
    6
    Poborský se chopil exekuce prvního rohového kopu, který poslal směrem k hranici malého vápna. Tam si naskakoval Grygera, avšak míč letěl daleko za něj.
     
    5
    Ve středu hrací plochy měl příliš málo času na práci s balónem Grosso, který se ho zbavil odpalem do zámezí. To znamená, že přijde na řadu autové vhazování.
     
    4
    Sledovali jsme centr k hranici pokutového území Itálie, kde se k míči dostal Baroš. Jednalo se o další nedovolený zákrok, po kterém se na zemi ocitl Perrotta.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu si nedovoleným způsobem pomáhal Baroš, který šel do souboje s Cannavarem rukama napřed. Hlavní sudí tak odhalil první faul zápasu.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hráči Česka, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Čech – Grygera, Rozehnal, Kováč, Jankulovski – Poborský, Rosický, Polák, Nedvěd, Plašil – Baroš
    Náhradníci: Blažek, Kinský – Mareš, Jiránek, Galásek, Sionko, Jarolím, Koller, Štajner, Heinz

    Itálie: Buffon – Grosso, Nesta, Cannavaro, Zambrotta – Pirlo, Gattuso, Perrotta, Camoranesi – Totti, Gilardino
    Náhradníci: Peruzzi, Amelia, Zaccardo, Barzagli, Oddo, Materazzi, Barone, Del Piero, Toni, Iaquinta, Inzaghi

    Rozhodčí: Archundia – Ramirez (oba Mexiko), Vergaca (Kanada).
     
    Soupiska Itálie:

    Brankáři:
    Gianluigi Buffon (Juventus Turín), Angelo Peruzzi (Lazio Řím),
    Marco Amelia (Livorno),

    Obránci:
    Cristian Zaccardo (Palermo), Alessandro Nesta (AC Milán), Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta (oba Juventus Turín), Marco Materazzi (Inter
    Milán), Fabio Grosso (Palermo), Massimo Oddo (Lazio Řím), Andrea Barzagli
    (Palermo),

    Záložníci:
    Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso (oba AC Milán), Daniele De Rossi, Simone Perrotta (oba AS Řím), Mauro Camoranesi (Juventus Turín), Simone Barone (Palermo)

    Útočníci: Luca Toni (Fiorentina), Alessandro Del Piero (Juventus Turín), Francesco Totti (AS Řím), Alberto Gilardino, Filippo Inzaghi (oba AC Milán), Vincenzo Iaquinta (Udine).
     
    Soupiska Česka:

    Brankáři:
    Petr Čech (Chelsea Londýn), Jaromír Blažek (Sparta Praha), Antonín Kinský (Saturn Ramenskoje)

    Obránci: Zdeněk Grygera (Ajax Amsterdam), David Rozehnal (Paříž St.Germain), Tomáš Ujfaluši (AC Fiorentina), Marek Jankulovski (AC Milán), Martin Jiránek, Radoslav Kováč (oba Spartak Moskva), Pavel Mareš (Zenit Petrohrad)

    Záložníci: Karel Poborský (České Budějovice), Tomáš Galásek (Ajax Amsterdam), Pavel Nedvěd (Juventus Turín), Tomáš Rosický (Borussia Dortmund), Jaroslav Plašil (AS Monaco), David Jarolím (Hamburger SV), Jan Polák (1.FC Norimberk), Libor Sionko (Austria Vídeň)

    Útočníci: Milan Baroš (Aston Villa), Jan Koller (Borussia Dortmund), Vratislav Lokvenc (RB Salzburg), Jiří Štajner (Hannover), Marek Heinz (Galatasaray Istanbul).
     
    Situace ve skupině:

    Skupina E nabídla čtveřici celků – Itálie, Ghana, Česko, USA. Favoritem na postup pochopitelně byl prvně jmenovaný celek, nicméně o druhý postupové flek měl být velký boj. Česko vstoupilo do skupinové fáze velice dobře, hned v prvním duelu dokázalo porazit USA poměrem 3:0, přičemž se o dvě trefy postaral Tomáš Rosický. V následném duelu proti Ghaně se českému celku zas tak moc nedařilo, africkému mužstvu totiž podlehl poměrem 0:2. Česká reprezentace tak má před tímto posledním duelem na svém kontě tři body, na postup se tak ještě pořádně nadře. Na opačné straně stojí favorizovaná Itálie, která dle předpokladů zvládla hned první duel, ve kterém porazila Ghanu výsledkem 2:0. Překvapivá dělba bodů se odehrála v souboji proti USA, tentokráte se v tomto duelu zrodil výsledek 1:1. Italové tak mají před tímto zápasem na svém kontě čtyři body, což zatím stačí k prvnímu místu.
     
    Hezké odpoledne u dalšího dílu seriálu historických přenosů z mistrovství světa v kopané. V roce 2006 se na šampionát zatím naposledy probojovali čeští fotbalisté a ve svém třetí utkání v základní skupině změřili síly s favorizovanou Itálií. Jedno je jisté, pakliže český celek chce postoupit do vyřazovacích bojů, bude muset za každou cenu bodovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 26. Materazzi, 87. Inzaghi

    Karty:   35. Polák (CZE) – 31. Gattuso (ITA)   45+2. Polák (CZE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:16.
    Česko: Čech – Grygera, Rozehnal, Kováč, Jankulovski – Poborský, Rosický, Polák, Nedvěd (C), Plašil – Baroš
    Náhradníci: Blažek, Kinský – Mareš, Jiránek, Galásek, Sionko, Jarolím, Koller, Štajner, Heinz

    Itálie: Buffon – Grosso, Nesta, Cannavaro (C), Zambrotta – Pirlo, Gattuso, Perrotta, Camoranesi – Totti, Gilardino
    Náhradníci: Peruzzi, Amelia, Zaccardo, Barzagli, Oddo, Materazzi, Barone, Del Piero, Toni, Iaquinta, Inzaghi

    Rozhodčí: Archundia – Ramirez (oba Mexiko), Vergaca (Kanada)

    Diváci: 50 000
    bahis siteleri