Nizozemsko – Slovensko 2:1 (kon.)
konec
Nizozemsko
2:1 (1:0)
Slovensko
Neděle 26.04.2020, 13:00 • Moses Mabhida Stadium, Durban • Mistrovství světa 2010 • Osmifinále
     
    Je konec! Sympatické počínání slovenské reprezentace na tomto turnaji končí v osmifinále, dnešní duel totiž vyšel lépe Nizozemsku, které zvítězilo poměrem 2:1. Slovensko se celkem dlouhou dobu směrem dopředu hledalo, největší šance ale přišly zhruba po hodině hry, avšak žádná neskončila za brankářem Stekelenburgem. V koncovce zápasu nejprve došlo k navýšení náskoku Nizozemska na rozdíl dvou branek, ve čtvrté minutě nastaveného času však přišla kontaktní branka Slovenska, která ale padla příliš pozdě. To znamená, že se postupujícím do čtvrtfinálových bojů stává Nizozemsko. (14:26:19)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:9. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:19.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. VITTEK - 2:1
     
    90+4
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je tu kontaktní branka, která ale přichází příliš pozdě! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil RÓBERT VITTEK, kterému se povedlo poslat míč přesně k levé tyči. Po vstřelení této branky došlo ke konečnému hvizdu, tento zápas tak končí!
    90+3. Penaltový zákrok.
     
    90+3
    Tak pozor! Stekelenburg totiž v pokutovém území fauloval Jakubka, bude z toho pokutový kop pro Slovensko.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Nizozemsku se daří držet míč daleko od branky, centrovaná nabídka z kopačky Kuijta ale byla velice nepřesná. Mucha se tak postaral o bleskový odkop od branky.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, šance na postup se pro Slovensko zmenšují. Zcela určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Marek Hamšík, přichází Martin Jakubko.
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Radoslav Zabavník, přichází Marek Sapara.
     
    86
    Navíc se k další ráně dostal střídající Elia, který si uvnitř pokutového území našel prostor ke střele, kterou ovšem poslal pouze do rukavic připraveného brankáře.
     
    85
    Pro slovenskou reprezentaci se jedná o obrovskou ránu, zhruba pět minut před koncem zápasu prohrává už o dva přesné zásahy, což značí velice složitý úkol k postupu.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Martin Škrtel (Slovensko).
    84. SNEIDJER - 2:0
     
    84
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Zdá, se že je o postupujícím do čtvrtfinále definitivně rozhodnuto, Nizozemsko totiž odskakuje na rozdíl dvou branek! Nizozemsko totiž rozehrálo volný kop rychlým způsobem, vzdušná nabídka směrovala k hranici pokutového území, kam se vydal také brankář Mucha. Jako první se k míči dostal Kuijt, který si brankáře obhodil, sám poté přihrával na lépe postaveného WESLEYHO SNEIJDERA, který zamířil do prázdné branky.
     
    83
    Sneijder to měl sice na dlouhou nohu, avšak se mu přesto povedlo oklamat dotírajícího Weisse, který na míč nedosáhl. Krátce poté si ale nedovoleně počínal Elia.
     
    82
    Hamšík si poradil se skákavou nahrávkou, po které v přehuštěném prostoru přenechal míč na Stocha, který u postranní lajny otřel míč o napadajícího protihráče.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Nizozemsko se přibližuje k postupu do čtvrtfinále. Slovensko má na vyrovnání ještě hodně času.

    David Suchý

    Branky: 18. Robben, 84. Sneidjer – 90+4. Vittek (pen.)

    Karty:   31. Robben (NED), 90+3. Stekelenburg (NED) – 40. Kucka (SVK), 72. Kopúnek (SVK), 84. Škrtel (SVK)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:9. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:19.
    Nizozemsko: Stekelenburg – van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, van Bronckhorst (C) – Kuijt, van Bommel, de Jong, Robben – Sneijder, van Persie
    Náhradníci: Vorm, Boschker – Boulahrouz, Ooijer, Braafheid, de Zeeuw, Schaars, Afellay, van der Vaart, Elia, Babel, Huntelaar

    Slovensko: Mucha – Pekarík, Škrtel, Ďurica, Zabavník – Weiss ml., Kucka, Hamšík (C), Stoch – Jendrišek, Vittek
    Náhradníci: Perniš, Kuciak – Čech, Saláta, Petráš, Štrba, Kozák, Sapara, Kopúnek, Šesták, Hološko, Jakubko

    Rozhodčí: Undiano – Martinez, Jimenez

    Diváci: 61962
    bahis siteleri