Žižkov – Táborsko 3:6 (kon.) | Slovácko – Třinec 1:0 (kon.) | Jablonec – Varnsdorf 2:1 (kon.)
Slavia – Jihlava 0:0 (zruš.) | Vyšehrad – Písek 5:0 (kon.) | Líšeň – Chrudim 1:0 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
3:6 (1:2)
FC SILON Táborsko
Úterý 19.05.2020, 11:00 • Střížkov • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Start první a druhé české soutěže je každým dnem blíže, příprava už tak pomalu začíná vrcholit. Žižkov tak dnes odehraje již čtvrtý přípravný duel, ve kterém se utká s třetiligovým Táborskem. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop sice obstaralo Táborsko, ale u míče už byly oba celky, jelikož zatím nikdo moc přesně nekombinuje.
     
    2
    Vozihnoj hrál při souboji rukou, i když rozhodčí si toho asi nevšimli, protože Žižkov získává jen autové vhazování.
     
    3
    Útočné snažení Viktorie nakonec ukončuje docela laciný faul, po kterém zas MAS bude moci hledat cestu dopředu.
     
    4
    O první střelecký pokus v zápase se pokusil Čapek, jenže ten zakončoval z moc velkého úhlu, takže míč skončil dřív mimo hrací plochu než u brány.
     
    5
    Táborsko se tlačí ke střele přes pravou stranu, kde se však po auto dost zahustil prostor, takže se k němu nemohlo dostat.
     
    6
    Žižkov má nyní mírné problémy s rozehrávkou, jelikož soupeře napadá až v jeho šestnáctce. TO se hostům nakonec vyplatilo, i když míč získali jen na chvíli.
     
    7
    Ani rozehrávka MASu teď nebyla nějak extra přesná, ale pro domácí to téměř žádnou výhodu neznamenalo. Také si totiž přihrávají dost nepřesně.
     
    8
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Pražský celek využívá svou první větší šanci a ihned se dostává do vedení! Na centr z pravé strany si dobře vyskočil DAVID BEZDIČKA, který z bezprostřední blízkosti překonal brankáře Táborska střelou k levé tyči.
    8. David BEZDIČKA - 1:0
     
    10
    Domácí stále nemají dost a po odkopu Hrubeše hledali cestu do další šance. Tentokrát je však zastavila defenziva jihočeského celku.
     
    10
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    Hosté nacházejí bleskovou odpověď, navíc skórují dost podobným způsobem jako předtím Žižkov! Schramhauser také odcentroval z pravé strany. Svým vzdušným pasem našel na hranici malého vápna PATRIKA VOLESKÉHO, který nemilosrdně hlavou poslal míč do sítě.
    10. Patrik VOLESKÝ - 1:1
     
    12
    Žižkov chtěl urychleně vedení zpět na svou stranu, ale svůj první roh nevyužil, jelikož centr zlikvidoval gólman Táborska.
     
    13
    Hra je nyní dost vyrovnaná, jelikož oba celky jsou povzbuzené ze svého prvního gólu. Hraje se také relativně v rychlém tempu.
     
    15
    Pražané rozehráli další roh, ale ani tentokrát nebyl úspěšný. Centr totiž skončil jen na hlavě jednoho z bránících hráčů, který míč uklidil do bezpečí.
     
    16
    Domácí to nyní zkusili pomocí dlouhého nákopu, který ale skončil jen u soupeřícího gólmana, který opět na chvíli uklidňuje hru.
     
    17
    Ani Žižkov nikam nespěchá a jen kombinuje na své polovině. Táborsko ani moc nenapadá, oba celky tak čerpají nějakou energii.
     
    18
    Hosté vystrašili Hrubeše dalším nebezpečným centrem, ale jeden z bránících hráčů zvládl míč srazit na rohový kop.
     
    19
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    Táborsko otáčí průběh zápasu! Hosté rozehráli rovnou dva rohy, po tom druhém tak míč zůstal v pokutovém území. Tam se do něj jako první opřel MATEJ DYBALA, který sice trefil jednoho z obránců, ale ten už nedokázal gólu zabránit.
    19. Matej DYBALA - 1:2
     
    21
    Jde vidět, že Žižkov rozhodně neočekával, že v prvních dvaceti minutách by dvakrát inkasoval. Hraje totiž hodně nervózně a marně hledá vyrovnávací branku.
     
    22
    Domácí posílají aut rovnou do šestnáctky, ale k ničemu to nevedlo. Táborsko nechce o těsné vedení přijít.
     
    23
    Ani další nákop Viktorie nebyl nějak nebezpečný, protože míč skončil jen na pomezní čárou. Hra se ale přece jen nastěhovala na polovinu Táborska.
     
    24
    Žižkov z toho však opět nic nevytěžil, vzápětí navíc hosté okamžitě zamířili do protiútoku. Ani ten ale nebyl úspěšný.
     
    26
    Všechny tři góly vlastně padly po centru. Na to se domácí pokouší navázat, ale MAS prozatím vzdušný prostor před svou bránou moc dobře střeží.
     
    27
    Žižkov se opět stahuje na svou polovinu, kde uklidňuje hru. Přitom pomalu kombinuje směrem dopředu.
     
    28
    Táborsko začíná aktivně napadat až na své polovině. Tam se domácí docela zasekli, protože se poté museli vrátit až ke svému gólmanovi.
     
    29
    Viktorie se sice nyní přiblížila až k soupeřící šestnáctce, ale tam zase zaúřadovala pozorná defenziva, která získala odkop pro svého gólmana.
     
    30
    Máme za sebou první třetinu dnešního duelu, po které Táborsko překvapivě vede nad Žižkovem. Uvidíme, jak se utkání dál vyvrbí.
     
    32
    Tusjak se pokoušel o stylovou přihrávku patičkou, ale ta mu moc nevyšla, čímž daroval míč soupeře. Ten se s ním ale moc dlouho neohřál.
     
    33
    Hra se po delší době přesouvá k žižkovské bráně, kde domácí vhazují. Viktorie to však bude mít s rozehrávkou extrémně složité, protože hosté jsou dobře vysunutí.
     
    34
    Táborsko nakonec díky dobrému napadání získalo autové vhazování, po kterém se může pokoušet o další branku. Částečně mu jde ale i to, aby se do konce první půle už nemuselo moc bránit.
     
    35
    Po dalším rohu MASu přišlo nebezpečné zakončení, které ale skončilo jen nad horní tyčí. Po delší době tak rozehrává Hrubeš.
     
    37
    Žižkov se stále pokouší o to, aby v prvním poločase alespoň srovnal stav zápasu. Bezdička se tak na hranici šestnáctky chystal k další ráně, ale tu mu nakonec nedovolili obránci.
     
    38
    Antl byl u levé postranní čáry faulován, čímž získal pro své spoluhráče nadějnou standardní situaci, ze které ale může přijít jen centr.
     
    39
    Vzdušný pas sice nenašel žádného žižkovského hráče, ale hosté zvládli uklidit míč jen na roh, takže nebezpečí pro ně stále nekončí.
     
    40
    Domácí se raději opět stáhnou ke svému gólmanovi, nechtějí riskovat žádnou třetí branku. Rychle se však vrací dopředu.
     
    42
    Táborsko na útočné polovině donutilo soupeře ještě k jednomu faulu, díky kterému mohlo ještě zaútočit. Jejich snažení však ukončil Hrubeš.
     
    44
    Žižkov se stále marně pokouší o vyrovnávací trefu, nyní alespoň získal rohový kop, což je jedna z posledních šancí na skórování v první polovině.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas jde nakonec docela překvapivě ve prospěch třetiligového Táborska, které však mělo horší začátek, protože docela rychle inkasovalo. Hosté se ale postarali o rychlé vyrovnání a vzápětí dokonce otočili stav zápasu. Těsné vedení 2:1 tak drží od devatenácté minuty, tak uvidíme, jak dlouho ještě toto skóre bude platit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Bezdička, přichází Szotkowski.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Urbanec, přichází Martan.
     
    46
    Po krátké pauze se nám rozbíhá druhá půle. Tu začíná aktivněji Žižkov, který se pokouší o co nejrychlejší vyrovnání, aby pak mohl hrát v klidu.
     
    47
    Jeden z hráčů Táborska si při souboji s protihráčem pomohl nedovoleným zákrokem, domácí tak budou moci v klidu rozehrát, i když hned jsou zase napadáni.
     
    48
    Další ofenziva domácích končí jen odkopem pro gólmana MASu, který samozřejmě nikam extra nespěchá.
     
    49
    Nyní si faul na soupeře vykoledoval Novák. Ten se však udál téměř u půlící čáry, takže to pro Žižkov moc velké nebezpečí neznamená.
     
    50
    Pavlík dostal moc dlouhý pas do běhu, který nestihl ani ve skluzu. Míč má tak opět brankář Táborska.
     
    51
    Po delší době jsme viděli něco nebezpečnější. Rydval dostal nadějnou přihrávku do šestnáctky, kterou sice dokázal hlavičkovat, ale pod tlakem poslal míč jen na sebe, takže s ním Hrubeš moc práce neměl.
     
    53
    Táborsko nyní udává tempo hry, což mu zcela vyhovuje. Pořád vede o jednu branku, vedení navíc může samozřejmě navýšit.
     
    54
    Pavlík si dobře vyměnil míč se spoluhráčem, díky čemuž se dostal k zakončení. To mu však vůbec nesedlo, protože šlo po zemí přímo do rukavic gólmana.
     
    55
    Po centru Szotkowskiho přišla další rána, tentokrát to byl volej. Domácí hráč ale nedokázal zakončit přesně, takže vyrovnání ani tentokrát nepřichází.
     
    56
    Žižkov nyní zničehonic ožil, protože se již potřetí v posledních dvou minutách dostal do soupeřícího vápna. Teď to přineslo alespoň rohový kop.
     
    57
    Tusjak odcentroval z velkého úhlu jen do boční sítě, stále se hostující brankář nemusel nějak extra činit. Nyní tak odkopává od své klece.
     
    58
    Po delší době zahrozil i MAS, za který zakončoval Musiol. Ten svou ránou však trefil jen bránícího hráče, který srazil míč na roh.
     
    59
    Za Hrubešem zvoní tyč! Bylo to po další hlavičce, které už málem rozhodla utkání, ale nakonec Žižkov pořád ztrácí jen jednu branku!
     
    60
    Domácí už mají jen poslední půlhodinu na vyrovnání. Navíc nejsou ani lepším týmem, Táborsko totiž nyní získává další roh.
     
    61
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    Možná je hotovo, protože Táborsko už vede o dvě branky! Žižkov v tomto zápase neumí bránit rohy, což tentokrát potvrdil PAVEL VANDAS. K němu od rohového praporku doletěl míč až k zadní tyči, kde dokázal i pod tlakem přesně zakončit.
    61. Pavel VANDAS - 1:3
     
    62
    Žižkov samozřejmě stále nic nevzdává, i když šance na vítězství už není zrovna velké. Nyní se může pokusit o snížení z rohového kopu.
     
    64
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    Hosté skórují počtvrté a vítězství mají na dosah! ABDALLAH SIMA dostal výborný pas do běhu, utekl tak celé žižkovské defenzivě a z pravé strany překonal Hrubeše prudkou střelou k bližší tyči.
    64. Abdallah SIMA - 1:4
     
    65
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Domácí ještě přece jen snižují, návrat do zápasu je tak stále možný! Jeden z žižkovských hráčů si všiml u vzdálenější tyče svého kapitána JAROSLAVA DIVIŠE, na kterého tak poslal přesný pas. Ten z velkého úhlu dokázal procpat míč do brány přes Pecháčka.
    65. Jaroslav DIVIŠ - 2:4
     
    69
    Viktorie ještě nikam moc nespěchá, i když času už moc nezbývá. Na vstřelení dvou branek už totiž mají jen dvacet minut.
     
    70
    Souboj na středu hřiště dopadl lépe pro Žižkov. Následný pas do běhu byl ale moc dlouhý, takže skončil jen u Pecháčka, který rychle rozehrál.
     
    71
    Szotkowski ztratil míč trestuhodně na středové čáře, což mohlo mít pro Žižkov fatální následky, naštěstí pro něj ale přišla jen vysoká střela.
     
    73
    Domácí začínají další útok ze své půle. Tentokrát to zkouší pomocí pomalé kombinace, nechtějí riskovat, i když to bude muset za chvilku přijít, protože toho času už opravdu není moc.
     
    74
    Tolno prosprintoval celou žižkovskou polovinu, s míčem se dostal až před samotného Hrubeše. Ten však proti němu vyběhl a vypíchl mu míč z kopaček!
     
    75
    Vstupujeme do poslední čtvrthodiny, Táborsko je na tom jednoznačně líp. Drží dvoubrankové vedení, navíc hraje i o něco lépe než jeho druholigový protivník.
     
    77
    Viktorie se stále více času musí bránit, takže to s ní vypadá bledě. Další útočné snažení navíc hned zastavuje ofsajd.
     
    79
    Táborsko ještě střídá, ale toto střídání asi zbytek zápasu nějak extra neovlivní. Žižkov totiž vypadá jako by už byl s porážkou smířený.
     
    80
    Pecháček ještě raději schoval soupeřící nákop do svých rukavic, moc nebezpečné to ale nebylo.
     
    81
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    PAVEL VANDAS je prvním dvoubrankovým střelcem dnešního gólově bohatého duelu! Neměl to vůbec složité, protože centr před bránu mířil na Simu, který však raději přihrál zkušenému střelci, který už si tak věděl rady.
    81. Pavel VANDAS - 2:5
     
    83
    Žižkov už spíše vyhlíží závěrečný hvizd, protože už nechce dostat víc gólů. Pět branek už je pro něj dost ponižující.
     
    84
    Táborsko už také nikam nespěchá, nyní kombinuje jen kolem půlící čáry a vyčkává na nějaký náběh svých forvardů.
     
    85
    Viktoria má pořád velké problémy s rozehrávkou, které mohl potrestat Musiol. Ten byl úplně sám před Hrubešem, ale zakončil jen těsně vedle levé tyče, i když se nakonec ukázalo, že tam míč nakonec srazil jeden z obránců!
     
    86
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    86. - 2:6
     
    87
    Žižkov už marně vyhlíží závěrečný hvizd, protože mu dnes vůbec nic nevychází. Dostat šest branek v jednom utkání už je tak i trochu smůla.
     
    89
    Tolno ještě mohl přidat sedmý hřebíček do rakve Žižkova, protože se dostal do úniku. Ten zkoušel vyřešit lobem, ale ten skončil až za bránou.
     
    89
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Na konečných 3:6 nakonec upravuje MAREK SZOTKOWSKI, který po přihrávce v klidu zasunul míč do odkryté sítě.
    89. Marek SZOTKOWSKI - 3:6
     
    90
    Konec zápasu.
     
    V dnešním přípravném duelu jsme se dočkali dost nečekaného výsledku. Táborsko totiž vyprášilo Žižkov rovnou šesti góly, branek navíc mohlo být dokonce víc. Žižkov sice začal lépe, ale MAS se rychle postaral o obrat a od té doby už utkání kontroval. Ve druhém poločase si navíc dělal se soupeřem co chtěl, nakonec se ukazatel skóre zastavil na 3:6.
     
    To je ode mne pro dnešek, vše děkuji za pozornost a zase někdy na počtenou! (12:59:26)

    Lukáš Mihal

    Branky: 8. Bezdička, 65. Diviš, 89. Szotkowski – 10. Voleský, 19. Dybala, 61. Vandas, 64. Sima, 81. Vandas


    FK Viktoria Žižkov: Hrubeš – Pavlík, Březina, Petrlák, Tusjak – Halgoš, Urbanec (46. Martan), Antl – Bezdička (46. Szotkowski), Čapek, Diviš.
    Náhradníci: Soukup – Szotkowski, Majka, Martan, Pařízek.

    FC SILON Táborsko: Pecháček – Brabec, Dybala, Icha, Nemergut, Petr, Schramhauser, Studnička, Uzlík, Voleský, Vozihnoj.
    Náhradníci: Hájek, Jáša, Kučera, Navrátil, Penc, Tolno, Vandas, Sima.
    bahis siteleri