Regensburg – Norimberk 2:2 (kon.) | Fürth – Osnabrück 0:2 (kon.) | Aue – Darmstadt 1:3 (kon.)
Wiesbaden – Sandhausen 0:1 (kon.)
konec
SpVgg Greuther Fürth
0:2 (0:1)
VfL Osnabrück
Úterý 26.05.2020, 18:30 • Trolli Arena, Fürth • 2. německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše, děkuji za pozornost a příjemný večer Vám přeje Lukáš Mihal. (20:29:06)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 16:5. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:15.
     
    Favorizovaný Fürth tak dnes přichází o tři body, které měl téměř povinně získat, protože Osnabrück se z výhry neradoval dlouhých pět měsíců. V dnešním zápase však výborně bránil, což je vlastně hlavní důvod vítězství. Soupeře totiž nepustil do žádných výraznějších šancí, a když už Greuther něco vymyslel, zasáhl Philipp Kühn. Hosté naopak dokázali proměnit dva ze svých protiútoků, takže jim ani nevadilo, že jim rozhodčí neuznal třetí branku. Osnabrück se tak vzdaluje sestupovému pásmu a na Fürth dokonce ztrácí už jen čtyři body.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Julian Green si nyní vůbec nerozuměl se svým spoluhráčem, míč tak lacině poslal do autu. Tento moment tak dokonale vystihuje celý dnešní zápas z pohledu Fürthu.
     
    90+4
    Útočné snažení Greutheru však ukončuje Hans Nunoo Sarpei, který docela zbytečně fauloval protihráče. Mezitím už se nastavení pomalu chýlí ke konci.
     
    90+3
    Philipp Kühn posílá míč odkopem co nejdál od své klece. Fürth tak ještě hledá cestu do zakončení, ale dopředu už nikterak nespěchá.
     
    90+2
    Jeden z domácích hráčů dostal nadějný průnikový pas do běhu, ale nebezpečný centr zvládl vyslat až když se balón dostal za brankovou čáru.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+1
    Osnabrück chce zápas dohrát daleko od své brány, protože při rozehrávce napadá i Saschu Burcherta. Ten ale s rozehrávkou moc problémů neměl.
     
    90
    Fürth už je plně smířen s porážkou, ale pořád se musí soustředit, jelikož už nechce inkasovat potřetí. Hosté totiž mají výhodu rohového kopu.
     
    88
    Jeden z domácích obránců si dával na rozehrávce extrémně záležet, což mu sice trvalo dlouho, ale vyplatilo se to. Jeho spoluhráči se následně dostali až do šestnáctky Osnabrücku, kde trochu zahrozili, ale od gólu stejně byli daleko.
     
    87
    Philipp Kühn má míč opět ve své moci, s rozehrávkou samozřejmě nikam nespěchá. A i kdyby spěchal, tak domácí už rozhodně nestíhají vyrovnat.
     
    86
    Greuther stále nic nevzdává a usiluje alespoň o čestnou trefu, ale marně. Nyní se dokonce nemůže dostat ani přes půlící čáru.
     
    84
    Osnabrück si klidně kráčí za výhrou, míč drží daleko od své klece a soupeři nedává ani centimetr trávníku. Fürth vůbec neví jak na to má reagovat.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Niklas Schmidt (VfL Osnabrück).
     
    82
    Hosté další standardku rozehráli nakrátko, následně to z dálky zkusil Niklas Schmidt, ale jeho rána rozhodně nemohla skončit v síti.
     
    81
    VfL se konečně může uklidnit, jelikož po dlouhé době se Philipp Kühn dostal k odkopu. S ním samozřejmě co nejdéle váhá.
     
    80
    Hosté už přece jen měli ve vápnu problémy, a tak musel jeden z hráčů blokovat dost nebezpečnou střelu. Domácí se následně dožadují penalty kvůli možné ruce, ale nakonec se musí spokojit s rohem.
     
    79
    Fürth se snaží využít toho, že poslední branka soupeře se nepočítala, ale pořád se mu to nedaří. Nyní sice získal alespoň roh, ale ani ten nebyl nebezpečný.
     
    76
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Branimir Hrgota, přichází Kenny Prince Redondo.
    76. Neuznaná branka Gugganiga
     
    76
    Kevin Wolze našel z přímého kopu úplně volného Lukase Gugganiga, který si skvěle zpracoval míč a následně se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Po kontrole u videa však branka neplatí!
    74. Kühn pořád směřuje k čistému kontu
     
    74
    Na přece jen musel Philipp Kühn tasit dost důležitý zákrok! Centr z levé strany se totiž točil do sítě a brankář Osnabrücku ho jen tak tak vyrazil na brankové čáře!
     
    72
    Osnabrück začíná chytře získávat čas útočením, což se mu také dost vyplácí, protože už tak dvě minuty se o míč bojuje poblíž středové čáry.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Julian Green (SpVgg Greuther Fürth).
     
    70
    Sascha Burchert v pohodě zastavuje šanci soupeře, ale samozřejmě na nic nečeká a rychle rozehrává. Fürth už má jen dvacet minut na vyrovnání.
     
    69
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Jamie Leweling, přichází Marvin Stefaniak.
     
    69
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Paul Seguin, přichází Hans Nunoo Sarpei.
     
    68
    Osnabrück je viditelně zatažený na své půlce a už doufá, že aktuální stav udrží. Zatím se mu to vyplácí, protože jeho obrana je opravdu špičková.
     
    67
    Zápas se pořád hraje hodně tvrdě, další vzájemný souboj však rozhodčí neposoudil jako nedovolený. Nakonec tak jenom Philipp Kühn odkopává od své klece.
     
    66
    Sascha Burchert si v klidu vyběhne pro soupeřící nákop a rychle rozehraje. Přece jen Greuther už by měl začít trochu pospíchat, protože čas se mu každým okamžikem krátí.
     
    65
    Osnabrück se opět ubránil a ihned startoval protiútoku, což se mu však nepovedlo kvůli nepřesnému přenesení hry. Fürth ale nakonec fauloval, protože Anas Ouahim zůstává ležet na trávníku.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Anas Ouahim (VfL Osnabrück).
    63. Ceesay mohl rozhodnout, ale netrefil
     
    63
    Hosté byli blízko třetí trefy, která by už jim definitivně zajistila tři body! Assan Ceesay totiž překvapil soupeřící obránce, vystihl jejich přihrávku a s míčem se dostal až před Saschu Burcherta, kterého sice překonal, ale míč poslal jen vedle levou tyčku!
     
    62
    Střídání v týmu VfL Osnabrück: ze hřiště odchází Etienne Amenyido, přichází Felix Agu.
     
    61
    SpVgg sice opět prověřilo Philippa Kühna, ale ten se zákrokem rozhodně neměl žádný problémy a suverénně si kráčí pro čisté konto.
     
    60
    Greuther se z inkasované branky rychle oklepal a ihned se pokouší o snížení. Vepředu zatím vybojoval alespoň aut.
    58. Niklas SCHMIDT - 0:2
     
    58
    Osnabrück právě vstřelil branku!
    Hosté využívají snad svůj druhý útok v poločase a vypadá to pro ně skvěle, NIKLAS SCHMIDT navíc pět minut po svém příchodu do hry nejspíš ohrožuje. Tento hráč totiž dostal přihrávku poblíž hranice pokutového území, odkud to prostě zkusil. Udělal dobře, jelikož míč zaplul přesně k pravé tyčce.
     
    56
    Po souboji zůstává na zemi ležet Ulrich Taffertshofer, který nejspíš dostal loktem do obličeje. Nakonec to ale není nic vážného.
     
    55
    Osnabrück byl snad poprvé ve druhé půli v nějaké šanci. Do ní se dostal střídající Niklas Schmidt, kterému se však rána z voleje vůbec nepovedla, protože se nevešla ani mezi tři tyče.
     
    54
    Hosté opět bez větších potíží odklízí míč z nebezpečné zóny, jenže pořád ho nemají pod kontrolou. Fürth tedy jasně dominuje statistice zvané držení míče.
     
    53
    Střídání v týmu VfL Osnabrück: ze hřiště odchází David Blacha, přichází Niklas Schmidt.
     
    52
    V pokutovém území jsme viděli dost hraniční zákrok, penalta se ale nepíská. Domácí i přesto vzápětí získávají přímý kop.
     
    51
    Nyní už Philipp Kühn schoval míč do svých rukavic. Spoluhráče následně vybízel k rychlému protiútoku a míč vykopl až na druhou polovinu hřiště.
     
    50
    VfL je přece jen ve druhém poločase o něco málo nervóznější, jelikož muselo opět fauloval. Vzdušný prostor před bránou si však pořád velmi dobře střeží.
     
    49
    Následný centr však bez problémů vyboxoval Philipp Kühn, který klidně míč mohl chytat do náruče, ale zvolil přece jen jistější možnost.
     
    48
    Osnabrück se s míčem dlouho neohřál, ale v obraně je i nadále stoprocentní, i když Konstantin Engel si proti Julianu Greenovi pomohl nedovoleně.
     
    47
    Ve druhé půli zatím drží míč jenom Fürth, který však při přiblížení k soupeřící šestnáctce lacině fauloval. Hříšníkem je Branimir Hrgota.
     
    46
    Střídání v týmu VfL Osnabrück: ze hřiště odchází Maurice Trapp, přichází Konstantin Engel.
     
    46
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Timothy Tillman, přichází Julian Green.
     
    46
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Maximilian Wittek, přichází Daniel Keita-Ruel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    K první půli se nic nastavovat nebude, tudíž Osnabrück po ní drží těsné jednobrankové vedení. Většinu času byl lepší Fürth, ale ten paradoxně inkasoval rovnou v deváté minutě, protože hosté využili protiútok. I pak byli domácí aktivnější, ale o vyrovnání se pokoušeli marně. V závěru poločasu pak začal útočit Osnabrück, ale ani on nedokázal tlaku využít. I přesto vstupuje do druhé půle v lepším rozpoložení.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    V závěru poločasu jsou pod tlakem domácí, kteří už opravdu vyhlíží přestávku jako smilování. V kabině si toho musí opravdu hodně říct.
     
    44
    VfL pořád tlačí soupeře, nyní ještě rozehrává roh. Od rohového praporku přišla přihrávka nakrátko, což bylo špatné rozhodnutí, protože žádný centr následně nepřišel.
     
    43
    Domácí nakonec ještě faulovali, což znamená ještě jednu standardku. I obrana Greutheru však kromě jediné chyby působí dost jistě.
     
    42
    Anas Ouahim nyní dobře získal míč, díky čemuž může společně se spoluhráči zamířit do protiútoku. Časem ale svůj postup zpomalují a u soupeřícího vápna se uchylují ke klidné kombinaci.
     
    41
    Fürth už nikam moc nespěchá, ale spíš vyčkává na první přestávku, protože opravdu neví jak se přes obranu soupeře dostat.
     
    40
    Na druhé straně hřiště musel rychlý protiútok zastavovat Philipp Kühn, který zatím působí dost jistým dojmem, jelikož nepředvedl žádnou velkou hrubku.
     
    39
    Hra se už poměrně začíná vyrovnávat, jelikož Osnabrück hledal cestu do zakončení přes pravou stranu. Po autu mu však byl míč rychle sebrán.
     
    37
    Nyní pro změnu končí na zemi Ulrich Taffertshofer, který je na hlavního sudího naštvaný kvůli tomu, že soupeři neukázal kartu. Nakonec se však musí spokojit s poklidnou rozehrávkou.
     
    36
    Bryan Henning po dost bolestivém skluzu zůstává ležet na zemi a potřebuje se chvilku vydýchat. Nic vážného to naštěstí není.
     
    35
    Assan Ceesay byl sám před gólmanem, ale při zakončení upadl, kvůli čemuž jeho rána nebyla nikterak nebezpečná. I přesto se trochu dožadoval penalty, ale rozhodčí mu hned naznačil, že žádná nebude.
     
    34
    Greuther se pořád snaží dostat skrz soupeřící defenzivu, leč je to pořád marné. Osnabrück brání svou šestnáctku v devíti hráčích.
     
    33
    Moritz Heyer dobře pohlídal soupeřící centr, míč dokonce zvládl uklidit i do autu. Domácí se sice i potom dostali do vápna, ale Timothy Tillman nedokázal branku ohrozit.
     
    32
    Etienne Amenyido spěchal za nakopnutým míčem. Sice u něho nebyl první, ale dostal pod tlak soupeře, který tak špatně přihrál. Jeho zaváhání tak musel řešit až Sascha Burchert, který chytil nepříjemný centr z levé strany.
     
    30
    Po první třetině dnešního duelu Osnabrück pořád drží hubené vedení, ale pokud bude Fürth pořád tak útočit, tak by se měl vyrovnání určitě dočkat.
     
    29
    Jde vidět, že dlouhá přestávka měla na oba celky alespoň nějaký dopad. Domácím se třeba nyní vůbec nepovedlo přenesení hry, protože míč skončil jen za postranní čárou.
     
    28
    Po delší době se lehce protáhl Philipp Kühn, který si bez problémů poradil s přízemním zakončením Sebastiana Ernsta, který tak na gól rozhodně nemohl pomýšlet.
     
    27
    Na vidění je opravdu spoustu nedovolených zákroků, což opět potvrdil jeden z domácích fotbalistů. VfL tak může v klidu hrát na své půlce.
     
    26
    Anas Ouahim skvěle přebral míč a už spěchal do úniku, ale jeden z bránících hráčů se k němu skvěle vrátil a nedal mu žádnou šanci na zakončení.
     
    24
    Sascha Burchert nyní musí svým spoluhráčům s rozehrávkou, což nedělá zrovna rád. Jde vidět, že je přitom trochu nervózní, protože Branimira Hrgotu svou přihrávkou dostal do nepříjemné situace, kterou musel řešit faulem.
     
    23
    Anas Ouahim předvedl při napadání velké nasazení, protože skvěle vystihl přihrávku, čímž donutil Paula Jaeckela k faulu. Osnabrück tak může po delší době zaútočit.
     
    22
    Po faulu Mauriceho Trappa domácí rozehráli další standardku, ale zase bez úspěchu. Hosté stále skvěle brání vzdušný prostor před vlastní klecí.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Maurice Trapp (VfL Osnabrück).
     
    20
    VfL pořád hrozí jen z rychlých protiútoku. Nyní byl na vidění další z nich, ale Etiennemu Amenyidovi se moc nepovedla hlavička, protože skončila jen nad horní tyčkou.
     
    19
    Fürthu už dochází pára, protože hru úmyslně zpomaluje. Vzápětí to skončil pomocí nákopu, ale ten skončil jen v rukavicích brankáře, který rychle rozehrál nakrátko.
     
    18
    Po opravdu dlouhé době je pod tlakem také SpVgg, které docela pokazilo rozehrávku. Hosté však tohoto zaváhání nedokázali využít, takže museli zastavovat útok, což úspěšně zvládli, protože nyní vhazují.
     
    17
    Po šestém rohu už konečně přišla nějaká hlavička, o kterou se postaral kapitán Marco Caligiuri. Zakončení se mu však moc nepovedlo, protože skončilo hodně daleko od brány.
     
    16
    Maurice Trapp zvládl další centr uklidit jen na roh, který však hosté zatím bez problémů brání, což platí i po rohovém kopu s pořadovým číslem pět.
     
    15
    V prvních patnácti minutách hry je jednoznačně aktivnější Fürth, který Osnabrück pevně svírá na jeho půlce. Paradoxně ale sám inkasoval, takže nyní usiluje o vyrovnání.
     
    14
    Branimir Hrgota nakonec nedokázal přesně odcentrovat, míč poslal jen do zámezí. Míč tak jde k Philippu Kühnovi, který s rozehrávkou vůbec nespěchá.
     
    13
    Fürth pořád udržuje soupeře pod nemalým tlakem. O míč se tak skoro pořád bojuje v rohu hrací plochy.
     
    12
    Domácí nedokázali využít ani další rohový kop, i když zase zakončili. Ani Timothy Tillman však soupeřícího gólmana výrazně neohrozil.
     
    11
    Osnabrück pořád většinu času tráví na své polovině, kde se pokouší o úspěšnou rozehrávku. Greuther se pokouší o rychlou odpověď za pomocí aktivního napadání.
    9. David BLACHA - 0:1
     
    9
    Osnabrück právě vstřelil branku!
    Hosté sice hráli většinu času pod tlakem, ale z rychlého protiútoku se dostávají do vedení! Etienne Amenyido se skvěle uvolnil přes protihráče, díky čemuž se dostal až k přihrávce do malého vápna. Tam si dobře naběhl DAVID BLACHA, který už tak bez problémů uklidil míč do sítě.
     
    8
    Philipp Kühn nerozehrál moc přesně, protože soupeře se okamžitě natlačil zpět do útoku. Tam také zakončil, ale střela skončila jen vedle pravé tyčky.
     
    7
    Další útočné snažení domácích už přerušuje nedovolený zákrok, tudíž Philipp Kühn bude rozehrávat z hranice pokutového území.
     
    6
    Do své první větší šance v utkání se dostává také Fürth. Po rohovém kopu se tak míč odrazil k Paulu Seguinovi, který však mířil jen vysoko nad bránu.
     
    3
    Žlutou kartu dostává David Raum (SpVgg Greuther Fürth).
     
    1
    Do útoku jako první vyrazil Osnabrück, Assan Ceesay dokonce vypálil na bránu. Rána však byla pomalá a letěla po zemi, takže s ní Sascha Burchert moc problémů neměl.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SpVgg Greuther Fürth: Burchert – Meyerhöfer, Jaeckel, M. Caligiuri (C), Wittek – Ernst, Seguin, Raum – Leweling, Hrgota, Tillman.
    Náhradníci: Funk – Sauer, Stefaniak, Green, Beijmo, Redondo, Sarpei, Bauer, Keita-Ruel.

    VfL Osnabrück: Kühn – Heyer, Gugganig, Trapp – Henning, U. Taffertshofer, Blacha (C), Wolze – Ouahim – Amenyido, Ceesay.
    Náhradníci: Körber – Farrona-Pulido, Ajdini, Schmidt, Engel, Klaas, Heider, Agu, Álvarez.

    Rozhodčí: Reichel – Osmanagic, Endriß.
     
    VfL Osnabrück
    Osnabrück je na tom v porovnání se svým dnešním soupeřem o dost hůř, navíc se už dlouhých pět měsíců neradoval z výhry. Tu poslední si připsal 15.12. proti Drážďanům. Pak VfL zaznamenalo jen čtyři remízy a šest proher. Asi hlavě kvůli tomu je v tabulce až na třináctém místě a ještě bude muset zabojovat o to, aby se v druhé nejvyšší německé soutěži udrželo. Osnabrück má totiž jen dvoubodový náskok na Wehen, který by aktuálně sestupoval. Dnešním hostům se navíc ani nepovedli první zápasy po dlouhé pauze, nejprve alespoň remizovali s Bielefeldem, ale pak jasně padli s Hannoverem. Uvidíme, jestli dnes konečně po dlouhé době najdou tři body.

    Poslední tři utkání
    Osnabrück vs. Hannover – 2:4
    Bielefeld vs. Osnabrück – 1:1
    Osnabrück vs. Wehen – 2:6
     
    SpVgg Greuther Fürth
    Fürth se drží téměř přesně ve středu tabulky, takže o sestup už se teoreticky nemusí strachovat, i když vlastně na barážovou příčku má jen devítibodový náskok, což není zas tak moc. Avšak podobně je na tom i s postupem, protože na play off o Bundesligu ztrácí osm bodů. Po obnovení sezony si Greuther zatím připsal cenou remízu s Hamburkem, proti Osnabrücku by si však rád určitě připsal plný bodový zisk, tak uvidíme, jestli se mu to povede.

    Poslední tři utkání
    Fürth vs. Hamburk – 2:2
    Kiel vs. Fürth – 1:1
    Fürth vs. Stuttgard – 2:0
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Kromě nejvyšší německé soutěže můžete společně s námi samozřejmě sledovat i 2. Bundesligu, kde se společně se mnou zaměříme konkrétně na duel mezi Fürthem a Osnabrückem. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Lukáš Mihal

    Branky: 9. Blacha, 58. Schmidt

    Karty:   3. Raum (FRT), 71. Green (FRT) – 21. Trapp (OSN), 64. Ouahim (OSN), 83. Schmidt (OSN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 16:5. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:15.
    SpVgg Greuther Fürth: Burchert – Meyerhöfer, Jaeckel, M. Caligiuri (C), Wittek (46. Keita-Ruel) – Ernst, Seguin (69. Sarpei), Raum – Leweling (69. Stefaniak), Hrgota (76. Redondo), Tillman (46. Green).
    Náhradníci: Funk – Sauer, Stefaniak, Green, Beijmo, Redondo, Sarpei, Bauer, Keita-Ruel.

    VfL Osnabrück: Kühn – Heyer, Gugganig, Trapp (46. Engel) – Henning, U. Taffertshofer, Blacha (C) (53. Schmidt), Wolze – Ouahim – Amenyido (62. Agu), Ceesay.
    Náhradníci: Körber – Farrona-Pulido, Ajdini, Schmidt, Engel, Klaas, Heider, Agu, Álvarez.

    Rozhodčí: Reichel – Osmanagic, Endriß
    bahis siteleri