Michal Ondo - David Písek 2:7 (kon.) | Vítězslav Sedlák - Michal Šmejda 7:5 (kon.)
Daniel Barbořák - Ondřej Kysilka 7:1 (kon.) | Alexander Mašek - Adam Gawlas 4:7 (kon.)
konec
Vítězslav Sedlák - Michal Šmejda
Tipsport Premier League 2020

7:5

Středa 27.05.2020, 20:40Šipky – Tipsport Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer u nové šipkařské soutěže. Koronavirus zastavil takřka veškeré sportovní klání a tak se špička českých šipek utká z tepla svých domovů v prvním ročníku Tipsport Premier League. Společně se podíváme na utkání závěrečného 16. kola.
     
    Formát soutěže

    Hráči se v první fázi, která obsahuje devět kol, utkají každý s každým na šest vítězných legů. Po devíti kolech poslední dva hráči z tabulky vypadávají.

    Ve druhé fázi se zbývající osmička opět utká každý s každým, tentokrát na sedm vítězných legů a výsledky z první fáze se těmto hráčům započítávají do tabulky. Nejlepší čtyřka poté postoupí do finálového večera.

    Závěrečné play-off se odehraje v jeden večer, kdy se v semifinále utká první se čtvrtým a druhý se třetím. Vítězové se poté utkají o titul vítěze Tipsport Premier League 2020. Zápasy se odehrají na deset vítězných legů.
     
    V dnešním večeru půjde již pouze o jediné místo v semifnále, o které se na dálku střetnou Michal Šmejda a Daniel Barbořák. Lépe je na tom druhý jmenovaný, který má devět bodů, zatímco Michal Šmejda o jeden méně.

    Postup do semifinále už mají jistý Adam Gawlas, Vítězslav Sedlák a Alexander Mašek.
     
    Michal Šmejda musí bezpodmínečně vyhrát, pokud chce postoupit do semifinále. Ani to mu ale nemusí stačit, musel by následně věřit v zaváhání Daniela Barbořáka. Sedlákovi v zápase prakticky o nic nejde, semifinále má jisté.
     
    Zápas začal.
     
    Rozstřel na střed ovládl Michal Šmejda, ten tím pádem začínal. Jeho součet tří šipek měl hodnotu 140, Sedlák zahájil 60 body.
     
    Kandidát na postup do semifinále využívá výhody podání, jako první se dostal na uzavíratelnou pozici, potřebuje hodit 118 bodů. Sedlákovi zbývá ještě 161.
     
    0:1
    První leg se Šmejdovi vydařil na výbornou! Těžkých 118 zavřel na třetí šipku a v klíčovém duelu se ujímá vedení!
     
    Oba šipkaři vstoupili do druhého legu shodným bodovým ziskem 140. Od začátku vidíme, že budeme sledovat opravdu velmi zajímavé střetnutí.
     
    Vítězslav Sedlák kroutí hlavou, přesto se dokázal dostat do pozice, kdy může leg ukončit, proto musí hodit 101. Šmejda potřebuje 85.
     
    1:1
    Sedlák se ale nenechal rozhodit a 101 zavřel na třetí šipku! Máme vyrovnáno, Šmejdovi se napoprvé nepodařilo dosáhnout brejku.
     
    Teď se musí Michal pokusit opět udržet svůj servis. A začíná lépe než soupeř i proto, že Sedlákovi jedna šipka spadla na zem.
     
    Znovu velmi dramatická koncovka legu. Zatímco Šmejdovi zbývá 158, tak Sedlák musí hodit ještě 127 bodů.
     
    1:2
    Michal Šmejda si nejprve výborně nahrál, načež dobře předpokládal, že se soupeři nepodaří v těžké situaci zavřít. Následně si úspěšnou třetí šipkou vzal vedení zpátky na svou stranu.
     
    První tři šipky čtvrtého legu vyšly lépe Sedlákovi, jenže Šmejda vzápětí hodil 180, čímž skóre zase vyrovnal.
     
    Na příjmu může jako první zavírat Michal Šmejda! Musí ovšem dobře sehrát 120, neboť jeho konkurentovi zbývá po 180 hodit D2.
     
    1:3
    Je tu první brejk! Šmejda se nenechal rozhodit a šipky hodil přesně tak, jak potřeboval. Takhle se bojuje o postup do semifinále!
     
    Tentokráte spadla šipka na zem Šmejdovi, jenž si zadělal při podání na problémy. A ty ještě prohloubil, neboť posléze zapsal jen 22 bodů.
     
    Vedoucí šipkař si nahrál na 160, a to není vůbec jednoduchá pozice. Musí si pořádně vyhrát se šipkami, Sedlákovi zbývá 98.
     
    1:4
    Fantastický závěr Michala Šmejdy! Dvakrát trefil T20, načež nezaváhal ani při D20! Odskakuje už na 4:1, dočkal se i pochvaly od protihráče.
     
    Šmejda se pochopitelně pokusí podruhé za sebou sebrat sokovi podání. Začíná lépe jak Sedlák, když hodil 99, zatímco Sedlák 85.
     
    2:4
    Jenže Vítězslav Sedlák zpřesnil ruku a celý leg uzavřel během pouhých jedenácti šipek! Pochvala přišla tentokráte z druhé strany.
     
    Sedlák je viditelně při chuti, sedmý leg začal povedenými 95 body. Michal Šmejda zahájil na servisu šedesátkou.
     
    Oba na 170, může to být ještě více vyrovnané? Lépe je na tom Sedlák, ten si sehrál na 72, zatímco Šmejdovi zbývá 127.
     
    3:4
    Michal Šmejda prováhal velkou příležitost, nedokázal uzavřít 76. Na řadu přišel Sedlák, 42 bodů pro něj nebylo žádným problémem.
     
    Vedoucí hráč prochází menší herní krizí, do legu vstoupil slabými 29 body. Sedlák si udržuje standard, hodil 99.
     
    Víťa hraje s velkým přehledem, po devíti šipkách je na 140. Soupeře se nyní obávat nemusí, tomu scházejí čtyři stovky.
     
    4:4
    Třetí získaný leg v řadě v podání Sedláka znamená srovnání na 4:4! Už jistý semifinalista si sehrál na 50, kterých uzavřel třetí šipkou.
     
    Kdo půjde do vedení? To se dozvíme za několik málo minut. Vítězslav hodil rovnou stovku, Michal o dvacet bodů méně.
     
    Na Šmejdu s největší pravděpodobností dolehla tíha zápasu. Ačkoli je Sedlák na příjmu, tak si sehrál jako první na 86. Šmejda v případě zaváhání bude muset zavřít 134.
     
    4:5
    Velké drama v závěru devátého legu, ani jednomu z hráčů se nedařilo zavřít! Sedlák na devět šipek netrefil D1, nakonec Michal Šmejda zasáhl potřebných D5 a bere si zpět ztracené vedení!
     
    Šmejda si pořádně oddychl. To Vťa působí rozladěným dojmem, leg zahájil 59 body. Jeho soupeř zapsal 85.
     
    Oba šipkaři se zase trápili, avšak poté vykouzlil Sedlák 180, díky níž se dostal na 66 bodů! A má možnost zavírat jako první, Šmejdovi zbývá 113.
     
    5:5
    Opět srovnáno! Sedlákovi se nepodařilo zavřít na tři šipky, sehrál si na D8, a toto políčko vzápětí trefil hned první šipkou.
     
    Michal musí bojovat ze všech sil, důležité je si nyní udržet podání. A nezačíná úplně nejlépe, když na šest šipek nepřesáhl zatím ani stovku.
     
    Sedlák je blízko brejku! Parádně si sehrál na 140, přičemž ještě nemusí zavírat, protože jeho sok musí zapsat ještě 273 bodů.
     
    6:5
    Jistý semifinalista dělá velký krok směrem k vítězství! Sehrál si na D5, druhou šipkou pak celý leg úspěšně zavřel. Šmejda jde odvracet konec na příjem.
     
    Vítězslav Sedlák nezačal úplně ideálně, součet úvodních šipek ve dvanáctém legu činil 59 bodů. Jenže Šmejda začal ještě hůř, jedna šipka mu spadla na zem, takže je z toho jen 39 bodů.
     
    Zdá se býti jasno. Sedlákovi zbývá trefit 146 bodů, přičemž si může ještě v klidu sehrát do lepší pozice. Soupeři schází skoro tři stovky.
     
    7:5
    Vítězslav Sedlák poráží Michala Šmejdu, pro kterého tedy turnaj končí! Vítěz si skvěle sehrál na D16, přesnou třetí šipkou ukončil celé střetnutí.
     
    Konec zápasu.
     
    O postupující čtyřce do semifinále je jasno! Změnit její obsazení mohl už jen Michal Šmejda, který ale nestačil na Vítězslava Sedláka, po prohře 5:7 na turnaji skončil. Přitom vstoupil do zápasu lépe, vedl už 4:1, pak ale přišly horší hody, kterých jeho soupeř s přehledem využil a utkání otočil. (21:13:31)

    Milan Huppert

    bahis siteleri