Gabriel Török - Ivan Bartek Bartek (kon.) | Nikolas Krivák - Marco Novák Novák (kon.)
Kamil Cibinski - Jakub Kadáš Cibinski (kon.) | Pavol Langer - Simon Michálek Langer (kon.)
Lucia Krajčovič - Alena Gondašová Krajčovič (kon.) | Denis Tripšanský - Michal Zátorský Tripšanský (kon.)
Ronald Paradeiser - Denis Farkaš Paradeiser (kon.) | Lucie Szabová - Paula Marčišová Szabová (kon.)
Vlasto Čepo - Erik Tlkanec Čepo (kon.) | Samuel Krištofič - Lukáš Eliáš Krištofič (kon.)
konec
Denis Tripšanský - Michal Zátorský

Tripšanský

Sobota 06.06.2020, 21:04Oktagon Underground
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utkává značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Tři z nich už jsou minulostí. Některé turnaje by měly být doprovázeny takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. V pořadí již třetí podnik začíná tuto sobotu od 19:100. Půjde o slovenské duely, jejichž ozdobou by měl být ženský zápas mezi Samuelem Krištofičem a Lukášem Eliášem.
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    PYRAMIDA DO 70 KILOGRAMŮ
    TRIPŠANSKÝ vs. ZÁTORSKÝ

    Denis Tripšanský


    Velkým favoritem tohoto zápasu bude Denis Tripšanský, který bude hájit barvy MMA. Tripšanský má v Oktagonu za sebou již šest duelů, nicméně pouze ve třech případech dokázal zvítězit. Hned první jeho zápas sice skončil porážkou, avšak nadcházející tři znamenaly výhru. Doposud jediná remíza se uskutečnila proti Tomáši Kvapilovi, naopak poslední porážka byla k vidění v souboji s Tomášem Le Sym.

    Michal Zátorský

    Zátorský je zástupcem Octagon Fighting Academy a zatím se profiloval hlavně v amatérském MMA. Zde prohrál kaj s Patrikem Hrubiznou, tak i Maxem Bursakem. V profi výsledcích má pouze jednu porážku a na guillotine choke proti Miroslavu Holubovi na East Pro Fight. Měl se také utkat s Jordym Bakkesem, tento fight však byl zrušen. V dnešním utkání je však dle sázkových kanceláří vysokým favoritem.
     
    Začalo 1. kolo
     
    0:15
    Začali jsme sérií kopanců, po které bleskovým způsobem vystartoval Zátorský. Ten ovšem útočil pouze do krytu, záhy nepřesně reagoval Tripšanský.
     
    0:48
    Parádní kombinace od Zátorského, avšak také v tomto případě pouze do dobře postaveného krytu. Michal Zátorský se v úvodu jeví aktivnějším dojmem.
     
    1:12
    Jenomže zničehonic se Denis Tripšanský rozhodl pro takedown, který nakonec byl úspěšný. Zatím sledujeme nesmírně vyrovnanou podívanou.
     
    1:48
    Dobrá pravá zadní, po které si troufl na nečekanou levačku, která proletěla kousek od jeho soupeřky. Vzápětí se však předvedl také Denis Tripšanský.
     
    2:22
    Další rychlý nástup od Zátorského, avšak Tripšanskému se povedlo včas uskočit. Druhý jmenovaný posléze schytal protaženou levačku.
     
    2:50
    Druhý takedown pro Tripšanského, což by v tomto kole mohlo být zlomové.
     
    Skončilo 1. kolo
     
    Začalo 2. kolo
     
    0:17
    Oba zápasníci nyní několikrát promáchli, poté však velice kvalitně nastoupil Denis Tripšanský, který trefil pravačku. Bylo to ovšem z ústupu.
     
    0:40
    Zátorský se pokoušel do svého soupeře naskočit, jenomže sám spadl na zem. Hlavní sudí mu dovolil se postavit, tento duel tak může pokračovat.
     
    1:11
    Nejprve povedený levý spodní hák od Tripšanského. O několik vteřinek později rychle vystartoval také Zátorský, který opět trefil levou zadní.
     
    1:39
    Aby toho nebylo málo, tak v polovině druhého kola přichází další takedown pro Tripšanského. Ten zatím velice dobře naplňuje předzápasovou strategii.
     
    2:17
    Opět jsme se dostali do výměny kopů, avšak ani z jedné strany se nejednalo o nic zásadního.
     
    2:44
    Koncovka druhého kola přinesla naskočené koleno od Tripšanského, se kterým si jeho dnešní protivník dokázal poradit.
     
    Skončilo 2. kolo
     
    Začalo 3. kolo
     
    0:25
    Hodně opatrný úvod třetího kola, což vyhovuje spíše Tripšanskému.
     
    0:44
    Aby toho nebylo málo, tak si Denis Tripšanský připisuje další výstavní takedown, který se rozhodně bude počítat. Zátorský musí za každou cenu zabrat.
     
    1:12
    Zátorský se snaží dávat do svých ran úplně vše, jenomže i další tvrdá levačka zamířila pouze do krytu Tripšanského.
     
    1:48
    Denis Tripšanský to dělá velice dobře, svého soupeře totiž nepouští k ničemu nebezpečnému. Naopak se mu povedl hned třetí takedown během jednoho kola.
     
    2:33
    Tripšanskému se povedlo soupeře podrazit na zem, takedown to zřejmě ale nebude. Zátorskému navíc vypadl chránič zubů, stejně tak tomu bylo u Tripšanského.
     
    Konec zápasu.
     
    Tento duel nabídl celkem atraktivní podívanou, která nakonec hrála ve prospěch Denise Tripšanského, kterému taktika vyšla naprosto dokonale. V tomto duelu totiž dominoval co se týče takedownů, navíc se v mnoha momentech jevil jako mnohem přesnější. Zátorský se nedokázal vypořádat s obranou proti takedownům, sám navíc nepředvedl nic moc zásadního, co by mu mělo stačit k vítězství.
     
    Vítěz: D. Tripšanský (21:17:20)

    David Suchý

    bahis siteleri