Gabriel Török - Ivan Bartek Bartek (kon.) | Nikolas Krivák - Marco Novák Novák (kon.)
Kamil Cibinski - Jakub Kadáš Cibinski (kon.) | Pavol Langer - Simon Michálek Langer (kon.)
Lucia Krajčovič - Alena Gondašová Krajčovič (kon.) | Denis Tripšanský - Michal Zátorský Tripšanský (kon.)
Ronald Paradeiser - Denis Farkaš Paradeiser (kon.) | Lucie Szabová - Paula Marčišová Szabová (kon.)
Vlasto Čepo - Erik Tlkanec Čepo (kon.) | Samuel Krištofič - Lukáš Eliáš Krištofič (kon.)
konec
Gabriel Török - Ivan Bartek

Bartek

Sobota 06.06.2020, 19:24Oktagon Underground
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utkává značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Tři z nich už jsou minulostí. Některé turnaje by měly být doprovázeny takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. V pořadí již třetí podnik začíná tuto sobotu od 19:100. Půjde o slovenské duely, jejichž ozdobou by měl být ženský zápas mezi Samuelem Krištofičem a Lukášem Eliášem.
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    PYRAMIDA DO 100 KILOGRAMŮ
    TÖRÖK vs. BARTEK

    Gabriel Török


    Gabriel Török má velké zkušenosti z MMA, jenomže v tomto bojovém odvětví se mu zrovna nedaří. Dohromady totiž nastoupil do osmi duelů, přičemž vítězství slavil pouze v jediném případě. Gabriel Török tak má na svém kontě hned sedm porážek v řadě, z jediné výhry se radoval před více než jedenácti lety. Naposledy zápasil pod taktovkou organizace CFH, jenomže duel s Tomášem Peleškou prohrál už ve druhé minutě na heel hook.

    Ivan Bartek

    Kickboxer Ivan Bartek by měl mít v tomto duelu značnou výhodu. Ve své kariéře totiž přidal řadu úspěchů právě v kickboxu, kde například zápasil s Vasilem Ducárem, se kterým ovšem pocítil hořkost porážky. Poslední vítězství ovšem přišlo před necelými šesti lety, na činském turnaji v Kunlunu se mu povedlo porazit Pengsena Jina. Rodák z Nového Mesta nad Váhom by mohl sázet na dlouhé ruce, sám totiž měří 190 centimetrů.
     
    Začalo 1. kolo
     
    0:20
    Začali jsme celkem aktivně, přičemž jsme se ihned dostali k prvnímu klinči. V něm má zatím navrch Gabriel Török, který tlačí soupeře k pletivu.
     
    0:39
    Bartek však vyslal dvě nepříjemná kolena, které navíc skončily na vytyčeném cíli. Tentýž bojovník se posléze pokusil o naskočeného supermana.
     
    1:12
    Posléze jsme sledovali hned tři ostré low kicky, kterým se prezentoval Ivan Bartek. Gabriel Török si poté nepohlídal pravý hák, který se mu nepovedlo vykrýt.
     
    1:47
    Gabriel Török se opět dostal do těžké obrany u pletiva, přičemž schytal celou řadů úderů. Bartek je zatím nesmírně efektivní a navíc také přesný.
     
    2:13
    Török byl poprvé počítán, avšak se rozhodl pokračovat v duelu. V krátkém časovém sledu byl podruhé počítán, tentokráte se však nepostavil zpět na nohy, což znamenalo konec zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    První zápas čtvrtého vydání Oktagonu Underground měl hodně krátké trvání. Ivan Bartek si v něm počínal naprosto dominantním způsobem, o svém vítězství rozhodl po necelých dvou minutách. Gabriel Török byl nejprve poprvé počítán, v krátkém časovém sledu však i podruhé, tentokráte se však nerozhodl pokračovat v boji, což znamenalo konec zápasu.
     
    Vítěz: Ivan Bartek (TKO) (19:29:17)

    David Suchý

    bahis siteleri