On-line galavečer Házenkář sezóny 2019/2020 (kon.)
konec
On-line galavečer Házenkář sezóny 2019/2020

Úterý 09.06.2020, 20:00Házenkář sezóny
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:00.
     
    Krásný úterní večer přeji všem házenkářským příznivcům! Letošní sezonu ovlivnil koronavirus, a tak pomyslnou tečku za nedohraným ročníkem napíše galavečer Házenkář sezony 2019/2020, avšak samozřejmě v on-line formě.

    Kromě korunovace Házenkáře a Házenkářky sezony 2019/2020 nás čeká mnoho dalších aktivit, vyhlásí se nejlepší hráči nejvyšších soutěží, představí i nový reprezentační dres, zkrátka náplň programu je velice bohatá. Začátek je naplánován na 20:00, příjemnou zábavu!
     
    Ještě jednou vás vítám u sledování online přenosu z házenkářského galavečeru! Moderátorem dnešního přenosu bude Jiří Kalemba, známý sportovní komentátor ČT Sport.
     
    Hned na začátek nám je servírováno podomácké akustické medley od Queenů v podání Kristýny Miky a její sestry, Martiny Salčákové. Ona i Kristýna byla rodným jménem Salčáková, avšak nedávno se provdala za jiného házenkáře, Ondřeje Miku.
     
    Ve studiu je přítomen i prezident ČSH, Jaroslav Chvalný. Ten prozrazuje možnosti řešení situace hned na začátku pandemie. „V prvních dnech jsme hlavně řešili, kdy začneme znova. Postupem času ale náš optimismus vyprchal a museli jsme přejít do stádia, kdy jsme byli nuceni rušit zbytek sezony, včetně reprezentačních akcí.“
     
    Jinak ale nedohranou sezonu hodnotí Chvalný dobře, především na reprezentačním poli, ať už účast na mužském Euru, nebo nadějně rozehranou kvalifikaci žen. Jenom připomínám, že kvalifikace byly bez náhrady zrušeny a na nadcházející akce (MS, ME) postoupily reprezentace dle předchozích výsledků. Česko nechybí ani na jedné.

    Spokojenost panuje i s klubovou scénou, Karviná a Dukla postoupily mezi poslední osmičku Vyzývacího poháru, Most se dostal poprvé do ženské Ligy mistrů.
     
    Po rozhovoru s prezidentem svazu přichází prostor pro videa fanoušků, kteří při pauze nezaháleli a zlepšoval se ve svých házenkářských dovednostech. A videa to jsou vskutku originální!
     
    První důležitý bod dnešního večera je tu. Bude se vyhlašovat Talent sezony, jak v mužské, tak ženské sekci!
     
    V ženské kategorii si tento titul odnese Adéla Stříšková z Mostu. Ve 24 zápasech na domácí půdě nastřílela 57 gólů. Navíc nastoupila i v Lize mistrů, dle jejích slov se jí splnil dětský sen. A co se budoucnosti týče, v Mostě je zatím spokojená a nemá potřebu klub nějak měnit.

    Talentem sezony v mužích je Jaroslav Trkovský, který obléká dres severočeských Lovosic. Jeho rozlet zastavilo zranění, i tak ale za 13 zápasů v extralize nastřílel 87 branek. Trkovskému zranění dokonce znemožnilo i odcestovat na reprezentační sraz, kam byl pozván.
     
    Přesunujeme se do dalšího bodu programu, tentokrát to je vyhlašování nejlepší hráčky a osobnosti sezony 2019/2020.
     
    Hostem ve studiu bude Hana Kvášová, loňská nejlepší hráčka ženské házené. Ta na úvod prozrazuje, že doma při karanténě nastolila pořádek, přemalovala byt a rozhodně se tak nenudila.
     
    Písku se nakonec těsně nepovedlo poskočit do českého play-off, čímž se nepovedlo splnit sezonní cíl. „Věřily jsme si na to, že bychom mohly do play-off postoupit. Ale ztratily jsme zbytečně některé zápasy a v závěru to bylo velké zklamání,“ netajila zklamání Kvášová.
     
    Kvášová prozrazuje, že je náročné skloubit házenkářský a osobní život, zvláště s rodinou. Zatímco tedy dříve pro ni byl trénink utrpení, v poslední době je to příjemná úleva a rekreace od rodičovských povinností.
     
    Příští sezonu už jedna z nejlepších střelkyň ligy nebude hrát v Písku, ale přesunuje se na štaci do Francie. Sama doufá v postupné naučení francouzštiny, pomoci jí k tomu může video Matěje Rupperta, které bylo zhotoveno speciálně pro tento večer.
     
    Teď se ale již přesuneme k vyhlášení. Nejlepší hráčkou MOL Ligy pro sezonu 2019/2020 se stává mostecká Dominika Zachová! Reprezentační křídlo patřilo k špičce ligových střelkyň a velkou měrou přispělo k prvnímu místu v MOL Lize.
     
    Dominiku Zachovou udělení ceny překvapilo. „Znamená to pro mě hodně, je to odměna za tu práci a dřinu. Nečekala jsem to a jsem za to moc ráda.“

    „Sezona byla letos krátká, ale z mé stránky byla povedená, to samé platí i o týmových výkonech. Liga mistrů byl pro nás splněný sen, i když to výsledkově moc nešlo. Ale všichni jsme byli vděční za to, kam jsme se dostali a proti komu hráli.“
     
    Osobností ženské nejvyšší soutěže pro letošní sezonu se stává ta, která sedí ve studiu jako host! Hana Kvášová byla zvolena a může si domů odnést květiny a plaketu. Loučení s českou házenou tak pro ní dopadlo asi nejlépe, jak mohlo.
     
    Přesunujeme se do mužské sekce, i tady se budou vyhlašovat stejné kategorie, jako u žen. Hostem ve studiu, ačkoliv jenom přes síť, bude Michal Brůna, loňský držitel ocenění Osobnosti extraligy.
     
    I na něj mířil dotaz ohledně předčasného konce sezony. „Mrzí nás, jak to letos skončilo, Karviná je v play-off historicky silná a věřili jsme si. Ale akceptovali jsme celou situaci a nezbylo nám to brát, jak to bylo.“
     
    Jeho největší favorit pro vyhlášení osobnosti je Tomáš Petržala, jeden z nejlepších ligových gólmanů hájící barvy pražské Dukly. Bude jeho tip správný?
     
    Jak již bylo zmíněno, Karviná měla hrát čtvrtfinále Vyzývacího poháru s Duklou. „Těšili jsme se na tu čtvrtfinálovou sérii v evropských pohárech, my jsme si věřili na Duklu a obráceně, rozhodně by to bylo zajímavé,“ říká Brůna.
     
    Příští sezonu si navíc velmi uznávaný hráč zkusí trenérské řemeslo u A-týmu Karviné. Sám ale potvrdil, že neplánuje návrat na hrací plochu, to pouze v případě, že by Karvinou stihla marodka.
     
    Házenkářem sezony v extralize byl vybrán Matěj Klíma, odchovanec z Ivančic! Poslední ročník hrál za pražskou Duklu a okusil dokonce i evropské mistrovství za národní tým.

    A Dukla si připíše double, neboť osobností extraligy se stává Tomáš Petržala, ten je již v Dukle dlouhých 13 let!
     
    Petržala trávil karanténu velice aktivně, navíc oslavil příchod druhého potomka a v tomto ohledu si tak rozhodně na vytížení stěžovat nemohl. Samotné ocenění ho velice těší, oceňuje však i svoji ženu a rodinu.
     
    Matěj Klíma má taktéž radost z ocenění, navíc vyzdvihuje i přínos Tomáše Petržaly k týmu. Petržala je navíc velice známý emotivním stylem, tým hecuje a v momentě, kdy se dostane „do rauše“, je těžké jej překonat.
     
    Play-off slibovalo letos pořádnou řežbu, týmy byly srovnané na pár bodech a postoupit mohl dále kdokoliv. Gólman Dukly se shoduje s Jiřím Kalembou, že by to bylo velice náročné a mohl by vypadnout kdokoliv.
     
    Povídání s hosty ve studiu je u konce a následuje známý Kahoot! kvíz. Tedy kvíz fungující online na bází internetového připojení.
     
    Kahoot! kvíz je za námi, od drobného zpestření se přesunujeme pomalu do závěru celého galavečera. Ještě předtím však spatří světlo světa video, které natočily české reprezentantky.
     
    Hostem ve studiu je tentokrát trenér žen Jan Bašný, který bude přihlížet tomu, kdo bude vyhlášen Házenkářkou sezony 2019/2020. Tentokrát to může být kdokoliv, i hráčka například z druhé ligy.
     
    Trenér Bašný prozrazuje koníček, který se naučil v době karantény. Naučil se péct chleba ve Francii, kde dlouhodobě žije. Nahradil tím tak výpadek zavřených obchodů, neboť on sám je milovníkem pečiva.
     
    Reprezentantky čekal důležitý souboj v kvalifikačních bojích, a to proti favoritovi ze Švédska. „Věřil jsem, že jeden zápas uděláme, ačkoliv na Švédky se nám dlouhodobě nedaří. Teoretická příprava byla výborná, mělo se hrát v Zubří a kvalifikace byla skvěle rozehraná. Škoda, že jsme si to nemohli uhrát na hřišti.“
     
    Zajímavostí může být, že z širšího kádru reprezentace, kde je 25 hráček, zhruba jedna třetina přestupuje do jiných klubů, jak prozradil dlouholetý kouč ženské reprezentace. Cílem ženské reprezentace na nadcházejícím šampionátu v roce 2021 je postup ze skupiny. Teď již ale jdeme na vyhlášení!
     
    Házenkářka sezony 2019/2020

    1. místo: Markéta Jeřábková
    2. místo: Iveta Korešová
    3. místo: Jana Knedlíková
     
    Nyní se přesunujeme k poslední kategorii, která zbývá vyhlásit, a tou je Házenkář sezony 2019/2020. K tomu si připravila mužská reprezentace poměrně nápadité a vtipné video.
     
    Hosty ve studiu budou pro tento moment Ondřej Zdráhala, kapitán reprezentace a Jan Filip, trenér reprezentace. Hlavní náplní rozhovoru je Euro 2020, které se dá označit za úspěšné.
     
    Jan Filip: „Zhodnotili jsme to velmi důkladně. Převládal postup ze skupiny, do budoucna je to příslib. Bohužel se nám nepovedlo postoupit z té vyšší skupiny, ačkoliv si myslíme, že jsme na to měli. Týmy jsou dnes vyrovnané a každý detail v zápasech rozhodl.“
     
    Ondřej Zdráhala: „Evropa je skutečně vyrovnaná, vždyť Francie a Dánsko vypadly už ve skupině. Máme prostor na najití toho, co chybělo k tomu postupu a možnost si to přenést na další MS.“
     
    Jan Filip: „Chceme mít tým stále postavený na zkušených hráčích, kteří budou doplňování mladými, které chceme také více zapojovat. Musí ale přesvědčit, ať už v extralize, nebo kdekoliv jinde. Poté samozřejmě jde o chycení té příležitosti. Hráč musí být ve správný moment na správném místě a nabídnutou šanci využít.“
     
    Ondřej Zdráhala o nadcházejícím MS z hlediska organizace: „Nechám se překvapit, egyptská federace to bere za významný milník své historie. Budeme se soustředit sami na sebe a věci okolo nás musíme zkrátka překonat.“
     
    Házenkář sezony 2019/2020

    1. místo – Martin Galia
    2. místo – Tomáš Babák
    2. místo* – Pavel Horák

    *stejný počet hlasů, jedná se o dělené druhé místo
     
    Galia prozrazuje, že „při dobré konstelaci hvězd“ bude ještě dva až tři roky chytat. Navíc chystá návrat ze Zabrze zpět do domovské Karviné. Česká extraliga by tím získala skutečně velkou osobnost.
     
    Všechny kategorie jsou tímto vyhlášené, program ale ještě nekončí. Nyní budou představeny nové reprezentační dresy.
     
    Nové dresy značky Kempa jsou představeny a slavnostním přípitkem bude historicky první online galavečer za námi!
     
    Slavnostní galavečer, i když letos v jiné podobě, je za námi. Symbolicky tak byla ukončena házenkářská sezona a fanoušci se jistě těší na další. Tímto se s vámi loučím a přeji pohodové léto. Maturantům pak úspěšné zvládnutí zkoušek (gratulace těm, co to již mají za sebou) a budu se někdy příště těšit u tohoto krásného sportu napočtenou! (21:45:33)

    Tomáš Kalas

    Házenkář sezony 2019/2020
    1. místo - Martin Galia (Górnik Zabrze)
    2. místo - Tomáš Babák (Bergisher HC)
    2. místo* - Pavel Horák (THW Kiel)

    *stejný počet hlasů, jedná se o dělené druhé místo
    Házenkářka sezony 2019/2020
    1. místo: Markéta Jeřábková (Érd HC)
    2. místo: Iveta Korešová (Thüringer HC)
    3. místo: Jana Knedlíková (ETO Audi KC Györ)
    Nejlepší hráč STRABAG RAIL Extraligy 2019/2020
    Matěj Klíma (HC Dukla Praha)
    Osobnost STRABAG RAIL Extraligy 2019/2020
    Tomáš Petržala (HC Dukla Praha)
    Nejlepší hráčka MOL Ligy 2019/2020
    Dominika Zachová (DHK Baník Most)
    Osobnost MOL Ligy 2019/2020
    Hana Kvášová (Sokol Písek)
    Talent sezony - ženy
    Adéla Stříšková (DHK Baník Most)
    Talent sezony - muži
    Jaroslav Trkovský (HK FCC Město Lovosice)
    bahis siteleri