Trenčín – Pohronie 4:0 (kon.) | Senica – Sereď 1:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Nitra 2:1 (kon.)
Slovan Bratislava – Ružomberok 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – Michalovce 5:0 (kon.)
konec
AS Trenčín
4:0 (2:0)
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
Sobota 13.06.2020, 17:00 • Štadión pod Dubňom, Žilina (SVK) • Niké liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne. Po tříměsíční koronavirové přestávce se rozjíždí rovněž nejvyšší fotbalová soutěž na Slovensku! V rámci zkrácené nadstavby, konkrétně ve skupině o udržení, se spolu střetnou týmy AS Trenčín a FK Pohronie. Papírovým favoritem střetnutí bude Trenčín, a to i navzdory tomu, že nemůže využít vlastního stadionu.
     
    Do skupiny o udržení vstupuje Trenčín z prvního místa a se ziskem 27 bodů, které si přenesl ze základní části. Pohronie je na tom opačně, když celou tabulku s pouhými 16 body uzavírá. Tým, jenž se po pěti odehraných kolech nadstavby umísti na posledním místě, bude bojovat o zachování prvoligové příslušnosti proti vítězi druhé ligy.
     
    Trenčín sehrál před restartem soutěže přípravné utkání s Trnavou, kterou porazil vysoko 4:0. Připravovalo se i Pohronie, které nejprve zdolalo 3:1 Ružomberok, následně ale padlo 0:2 se Slovanem Bratislava. Ten může za jistých okolností již v neděli slavit titul.
     
    Z nařízení hlavního slovenského hygienika bude hrát Trenčín své domácí zápasy v rámci nadstavby na stadionu MFK Žilina. Do volného prodeje půjde pro každý zápas pouze sto vstupenek. Uzavřeny zůstanou občerstvovací zařízení, stejně tak VIP prostory či sektor hostů.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek (C), Križan, Kapuadi, Keston – Kadák, El Mahdioui, Roguljić – Bukari, van Kessel, Ghali.
    Náhradníci: Bergsen – Zubairu, Čataković, Corryn, Slávik, Ligeon, Tučný.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Hatok, Pavlík, Jacko, Župa – Blahút, Chríbik, Pellegrini (C), Mazan – Weir – Matić.
    Náhradníci: Luksch, Dovec – Meda, Gerebenits, Abrahám, Badolo, Fadera.

    Rozhodčí: Kružliak I. (SVK).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Trenčín vstoupil do zápasu aktivně a ihned se usadil na útočné polovině, kde se snaží rozvinout útočnou kombinaci.
     
    2
    Ghali dostal balon před velkým vápnem a navedl si ho na pravačku. Jeho střela byla sražena na rohový kop.
     
    3
    El Mahdioui ho ale rozehrál velmi špatně a hosté tak balon bez problémů odhlavičkovali z vlastní šestnáctky.
     
    4
    Odkop brankáře Jenča skončil na kopačkách fotbalistů Trenčína, kteří se vracejí na útočnou polovinu. Pohronie se stihlo zatáhnout.
     
    5
    Van Kessel si na pravém křídle vyměnil balon s Bukarim, nakonec ho stačil vypíchnout Župa. Bukari se následně provinil faulem.
     
    7
    Brankář Jenčo vyrazil střelu Kadáka k levé tyči z hranice šestnáctky a následně si poradil i s dorážkou Bukariho z opačné strany pokutového území.
     
    8
    Pohronie získalo přímý kop na polovině Trenčína. Centr Pellegriniho odvrátila domácí obrana do bezpečí. V hlavičkovém souboji se ovšem srazili Šulek s Pavlíkem a oba musí být ošetřeni.
     
    9
    Pavlík už je na nohou, Šulek však stále zůstává sedět na trávníku, a tak se pořád nehraje.
     
    10
    Zdá se, že oba hráči budou přeci jen v pořádku a budou pokračovat v utkání.
     
    11
    Jackův nákop na Matiče nebyl přesný a skončil v autu. Třenčín se následně octl pod tlakem vysoko napadajících hráčů hostujícího celku a o balon přišel.
     
    12
    Pohronie v posledních minutách vyrovnalo hru. Nyní jsou to hosté, kdo je usazen na útočné polovině a rozjíždí postupný útok.
     
    13
    Střelu ale hosté nevyprodukovali, naopak se museli vrátit zpět na vlastní půlku.
     
    14
    El Mahdiouiho nákop na van Kessela odhlavičkoval obránce Pohronie a okamžitě přišel nákop na opačnou stranu na Matiče. Ten ale pas nedokázal zpracovat.
     
    15
    Keston získal balon ve středu pole a rozběhl se do otevřené obrany hostů. Spolu s ním se ale dobře vrátil Hatok, který mu míč vypíchl.
     
    16
    Pohronie se nyní ubránilo za cenu dalekého odkopu. Postupný útok tak může znovu vymýšlet Trenčín.
     
    18
    Kadák si zpracoval pas za obranu od El Mahdiouiho a mohl běžet sám na brankáře Jenča. Obránce Hatok ale dokázal na poslední chvíli odkopnout míč do ruky Kadáka, čehož si rozhodčí všimli.
     
    19
    Tentokrát mohl jít po dobré kolmici za obranu sám na brankáře van Kessel. Útočník Trenčína ale se svou možností naložil katastrofálně, když z poměrně velké dálky vystřelil přímo na připraveného gólmana Jenča.
     
    20
    Šulek zblokoval centr vyslaný z pravé strany na rohový kop. Ten rozehrál Pellegrini centrem na zadní tyč, Šulek ale dokázal před nabíhajícím Pavlíkem odvrátit balon do bezpečí.
     
    21
    Hostující nákop končí jen u brankáře Šemrince. Právě od něho začíná další postupný útok domácího celku.
     
    22
    Weir získal balon na vlastní polovině, nepřesnou přihrávkou ho ale poslal přímo do autu. Trenčín se tak prakticky zadarmo nastěhoval na polovinu soupeře.
     
    23
    Ghali si navedl balon na pravačku a vystřelil před hranicí šestnáctky, jeho rána ale zamířila vysoko nad branku.
     
    24
    El Mahdioui šlápl na nohu pronikajícímu Chríbikovi. Přímý kop pro Pohronie.
     
    25
    Pellegriniho nákop domácí zastavili a okamžitě vyrazili do rychlého protiútoku. Bukari hledal nákopem za obranu Ghaliho, před ním však dokázali obránci Pohronie balon odhlavičkovat.
     
    26
    Trenčínští přešli do postupné kombinace, kterou však zakončil velmi nepřesným centrem z levé strany Ghali.
     
    27
    Trenčín právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají skóre! Šulek vysunul krásnou kolmou přihrávkou za obranu Bukariho, který z pravé strany šestnáctky naservíroval balon před odkrytou branku ABUBAKAROVI GHALIMU. Ten už neměl problém zblízka zakončit do sítě.
     
    29
    Trenčín ani po vstřeleném gólu nepolevuje. Bukari pronikl z pravého křídla do pokutového území, jeho střelu však nakonec zablokoval skluzem do autu obránce Pavlík.
     
    30
    Kapuadi poslal balon na Ghaliho, toho ovšem od míče odtlačil tělem Hatok. Nakonec se balon dostal až do moci brankáře Jenča, který hned vykopl na opačnou stranu hřiště.
     
    31
    Na polovině Trenčína byl jen osamocený Matič, který navíc prohrál vzdušný souboj. Za obranu Pohronie si následně zabíhal van Kessel, je ale máván ofsajd.
     
    32
    Matič dobrým napadáním donutil Kapuadiho zacouvat až před vlastní pokutové území. Tam už si obránce Trenčína pomohl malou domů na Šemrince.
     
    33
    Šulek se znovu srazil hlavou s protihráčem, kterým byl tentokrát Mazan. Záložník Pohronie už je na nohou, zatímco kapitán Trenčína je ještě v péči lékařů.
     
    34
    I nyní se však Šulek vrací po ošetření do hry. Ta se zasekla ve středu pole, kde ani jeden z týmů nedokáže získat kontrolu nad míčem.
     
    35
    Roguljič přihrával nepřesně na rozběhnutého Ghaliho. Na opačné straně se pokoušel o individuální průnik Blahút, balon si ale příliš předkopl.
     
    36
    Po nepřesné rozehrávce Trenčíne se k balonu získal Weir, na hranici šestnáctky ale ani nepřihrál, ani nevystřelil, a tak o míč přišel.
     
    37
    Križan se zranil při obranném zákroku. Momentálně leží na zemi a žádá si ošetření.
     
    38
    Ani v jeho případě se ale nejedná o nic vážného. Hra pokračuje rychlou akcí Pohronie, na konci které získali hosté rohový kop.
     
    38
    Trenčín právě vstřelil branku!
    Pellegriniho centr odvrátil Šulek a Bukari se s míčem rozběhl do otevřené obrany Pohronie. Přihrávkou za Hatoka poté vysunul do samostatného úniku GINA VAN KESSELA, který si balon potáhl do šestnáctky a z pravé strany střelou k bližší tyči překonal brankáře Jenča.
     
    40
    Weirův centr z pravé strany byl sražen na rohový kop. I tentokrát si obrana Trenčína s následným centrem poradila. Pohronie zatím směrem dopředu nepředvedlo prakticky nic.
     
    41
    Hosté se snažili alespoň o postupný útok, ani jím se ale na dostřel trenčínské klece nedostali. Zmar potvrdil i Župa, který míč nakopl přímo do autu.
     
    42
    Trenčín přešel rychle na polovinu hostů. Van Kessel pasem z pravého křídla hledal za obranou Pohronie rozběhnutého Ghaliho. Proti tomu ale včas vyběhl brankář Jenčo.
     
    43
    Blahút z pravé strany přihrával na osu hřiště Mazanovi, kterému těsně před hranicí šestnáctky přišlápl nohu Roguljič. Pohronie má k dispozici přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    44
    Pellegrini zakroutil krásnou technickou střelu z přímého kopu do břevna trenčínské svatyně! Následná dorážka Blahúta byla slabá, a tak ji Šemrinec bez problémů chytil.
     
    45
    Obránci Trenčína kombinují s balonem na vlastní polovině. Domácí se snaží úvodní dějství v klidu dohrát.
     
    45+1
    Sudí Kružliak nastaví první poločas o dvě minuty.
     
    45+1
    Trenčínští se pěknou kombinací na jeden dotyk dostali až k šestnáctce Pohronie, tam ale Ghali o balon přišel. Následný protiútok zastavil taktickým faulem na Pellegriniho Roguljič.
     
    45+2
    Blahút průnikem z pravého křídla vybojoval pro svůj celek v závěru půle roh. Pellegrini centroval na zadní tyč, Pavlík však v záklonu nedokázal vrátit míč před branku.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Trenčín byl v prvním poločasu aktivnějším celkem a po zásluze vede 2:0. O góly favorita se postarali ve 27. minutě Ghali a o jedenáct minut později van Kessel. Pohronie zahrozilo až těsně před přestávkou, kdy Pellegrini zakroutil přímý kop do břevna. Jinak ale byli hosté směrem vpřed bezzubí.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba týmy nastoupily do druhého poločasu beze změn v sestavách.
     
    47
    Domácí si pohodlně přihrávali balon na vlastní polovině. Vše ukončil až útočný faul Matiče na Križana.
     
    48
    Hosté se nastěhovali na útočnou polovinu. Mazanův centr z levé strany odhlavičkoval Kapuadi, prvně jmenovaný si dal následně repete, i s tímto pasem si ale Trenčín poradil.
     
    49
    Trenčín přešel po Mazanově ztrátě do protiútoku. Bukariho centr z pravé strany odhlavičkoval do autu Jacko.
     
    50
    Šulek našel vhazováním Roguljiče, ten ale z hranice šestnáctky mířil jen do náručí připraveného Jenča.
     
    51
    Trenčín právě vstřelil branku!
    Tentokrát už ale končí balon v síti! Keston vyhrál na levém křídle sprinterský souboj s Hatokem a pronikl do vápna. Z ostrého úhlu potom vystřelil na Jenča, který balon dokázal vyrazit, avšak přímo na dobíhajícího ANTEHO ROGULJIČE, jenž bez problémů dorážel do odkryté branky hostů.
     
    53
    Trenčín získal balon a hýčká si ho na vlastní polovině. Favorit má nahráno, už se nikam hnát nepotřebuje.
     
    54
    Ghali se snažil vysunout na levé straně van Kessela, rychlonohý trenčínský útočník ale nedokázal přihrávku zpracovat. Pohronie však o chvíli později zadarmo darovalo balon zpět domácím.
     
    55
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází James Weir, přichází Cédric Badolo.
     
    56
    Trenčín právě vstřelil branku!
    Z duelu se pomalu stává exhibice. Van Kessel se dostal před Jenča, který jeho přihrávku jemně zasáhl, ne však vyrazil. K míči se tak nakonec dostal OSMAN BUKARI, u kterého celá akce de facto začala. Ten měl před sebou odkrytou branku a tudíž i snadný úkol.
     
    58
    Pohronie začíná vypadat rezignovaně. Po faulu Hatoka má balon opět Trenčín, který bude zahrávat standardku.
     
    59
    Roguljič pálil z nějakých pětadvaceti metrů nad Jenčovu branku. Následně hosté podruhé střídají.
     
    60
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází Lukáš Pellegrini, přichází Roland Gerebenits.
     
    61
    Střídající Gerebenits se ihned pokusil zrychlit hru nákopem na Matiče, k míči se ale jako první dostal brankář Šemrinec.
     
    62
    Při náběhu na Mazanovu kolmici se provinil faulem Matič, čímž útok Pohronie skončil. Na opačnou stranu se následně hnal Bukari, po jehož přihrávce střílel před šestnáctkou kapitán Šulek. Tentokrát však jen nad branku.
     
    63
    Průnik Blahúta utnul Keston. Pohronie má k dispozici rohový kop.
     
    64
    Centr letěl na přední tyč na Pavlíka, tomu se ale hlavička vůbec nepovedla. Míč jen nadzdvihl výrazně mimo Šemrincovu bránu.
     
    65
    Roguljić výborně vysunul do otevřené obrany Bukariho, kterému ještě nabíhal na opačné straně van Kessel. Bukari vzal tentokrát zakončení na sebe a střelou z pravé strany šestnáctky mířil přímo do míst, v nichž stál Jenčo.
     
    66
    Ojedinělá šance hostů. Z nějakých 25 metrů vypálil pod břevno Mazan a Šemrinec se musel blýsknout výborným zákrokem, když jeho pokus vyrazil nad branku.
     
    67
    Pohronie si na nedostatek rohových kopů nemůže stěžovat, vůbec z nich ale nedokáže branku Trenčína ohrozit. Podobně dopadl i ten poslední, když Gerebenitsův centr na zadní tyč nedokázal zasáhnout Chríbik a míč se tak stočil pouze do zámezí.
     
    68
    Bukari znovu prošel hostující obranou jako nůž máslem a přihrával z pravé strany van Kesselovi. Tomu balon odskočil od nohy.
     
    69
    Gerebenits si dravým průnikem skrz střed hřiště vykoledoval faul. Pohronie má k dispozici přímý kop ze zhruba třiceti metrů.
     
    70
    Mazanova dělovka z přímého kopu mířila přímo na střed branky. Tam Šemrinec vyboxoval střelu do bezpečí.
     
    71
    Šulek se znovu ocitl na trávníku a tentokrát už bude muset střídat. Pro kapitána Trenčína skončil dnešní duel neslavně.
     
    72
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází Kojo Matić, přichází Patrik Abrahám.
     
    73
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Martin Šulek, přichází Adrián Slávik.
     
    73
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Jakub Kadák, přichází Hamza Čataković.
     
    73
    Patrik Abrahám si vykoledoval ihned po příchodu na hřiště žlutou kartu a může být rád, že není jiné barvy. Za jeho zásah vysokou nohou do břicha Kestona mohlo klidně přijít i vyloučení.
     
    74
    Trenčín je usazen na polovině Pohronie a s přehledem kontroluje hru. Hosté jsou zatažení hluboko v obraně, momentálně brání pokutové území.
     
    75
    Van Kessel si na pravém křídle nabíhal na přihrávku, balon mu ale odskočil do autu. Nevydařená ovšem byla i následná rozehrávka Pohronie, které o míč rychle přišlo.
     
    76
    Bukari se pokusil projít středem obrany Pohronie, balon mu ale při kličce odskočil od nohy. Následně dostal zmíněný hráč křeč, a tak se chvíli nehraje.
     
    78
    Zápas už se v podstatě jen dohrává. Pohronie má sice aktuálně míč na kopačkách, akcím hostů ale schází přímočarost.
     
    78
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Osman Bukari, přichází Adam Tučný.
     
    79
    Po autovém vhazování na útočné polovině vystřelil ze střední vzdálenosti Mazan. Jeho pokus se jen velmi pomalu dokutálel vedle pravé tyče Šemrincovy branky.
     
    80
    Keston si dal pozor na průnik Gerebenitse. Hosté po odkopu domácího brankáře získali balon, hrají s ním ale na vlastní polovině.
     
    82
    Střídající Badolo si naběhl na centr z pravé strany za obranu Trenčína a zasáhl balon skluzem. Jeho zakončení ale dokázal Šemrinec fantastickým zákrokem vyrazit.
     
    83
    Tentokrát vyboxoval trenčínský gólman centr z rohového kopu. Zároveň byl Šemrinec faulován, a tak budou rozehrávat domácí.
     
    84
    Badolo trefil obránce Križana, od něhož se míč odrazil zpět k hostům. Ti pokračují v kombinaci před trenčínskou šestnáctkou.
     
    86
    Pohronie má v závěru zápasu územní převahu a pokouší se vsítit alespoň čestný gól. Nutno říci, že Trenčín značně polevil ve svém napadání.
     
    87
    K nebezpečným střelám se hosté příliš nedostávají. Trenčín dobře vykrývá volné prostory a nepouští Pohronie na dostřel.
     
    88
    Za hru rukou vyfasoval žluté napomenutí domácí El Mahdioui. Pohronie bude zahrávat přímý kop zpoza vápna.
     
    89
    Mazan z něj trefil jen zeď, odražený míč následně získali domácí fotbalisté. Ti si s ním přihrávají na vlastní polovině.
     
    90
    Nastavovat se bude jen jedna minuta nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Trenčín přidal po změně stran další dva rychlé góly a zaznamenává po dlouhé koronavirové pauze vysoké vítězství v poměru 4:0. Pod něj se trefami podepsali Ghali, van Kessel, Roguljič a Bukari. Hosté měli v každém poločase jednu velkou možnost, Pellegrini ale mířil do břevna, Badolovo zakončení skluzem pak zlikvidoval bezchybný Šemrinec.
     
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:21.
     
    Trenčín zůstane po výhře na vedoucí pozici skupiny o udržení, zatímco Pohronie setrvá na jejím chvostu. V příštím kole pojede Trenčín do Zlatých Moravců. Pohronie čeká další venkovní duel, soupeřem mu tentokrát bude Sereď.
     
    Z tohoto zápasu je to vše. Děkujeme za pozornost a užijte si zbytek víkendu. Na viděnou. (19:03:54)

    Filip Lefenda

    Branky: 27. Ghali, 38. van Kessel, 51. Roguljić, 56. Bukari

    Karty:   88. El Mahdioui (TRE) – 73. Abrahám (POH)


    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:21.
    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek (C) (73. Slávik), Križan, Kapuadi, Keston – Kadák (73. Čataković), El Mahdioui, Roguljić – Bukari (78. Tučný), van Kessel, Ghali.
    Náhradníci: Bergsen – Zubairu, Čataković, Corryn, Slávik, Ligeon, Tučný.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Hatok, Pavlík, Jacko, Župa – Blahút, Chríbik, Pellegrini (C) (60. Gerebenits), Mazan – Weir (55. Badolo) – Matić (72. Abrahám).
    Náhradníci: Luksch, Dovec – Meda, Gerebenits, Abrahám, Badolo, Fadera.

    Rozhodčí: Kružliak I. (SVK)
    bahis siteleri