Rizespor – Denizlispor 2:2 (kon.) | Sivasspor – Kayserispor 0:2 (kon.) | Başakşehir – Galatasaray 1:1 (kon.)
Gaziantep – Antalyaspor 1:1 (kon.)
konec
Sivasspor
0:2 (0:1)
Kayserispor
Neděle 28.06.2020, 17:30 • Eylül Stadyumu, Sivas • Turecká Superliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    Sivasspor: Samassa – Goiano, Appindangoyé, Osmanpaşa, Çiftçi – Yandaş, Aksoy, Claudemir – Kılınç, M. Yatabaré, Fernando.
    Náhradníci: M. Yıldırım – Camara, Koné, Papp, Erdal, Djerlek, Yeşilyurt, Cofie, Yardımcı, Škuletić.

    Kayserispor: Lung – Ângelo, Săpunaru, B. Rienstra – Henrique, Campanharo, H. H. Acar, Dja Djedjé – Kravec, B. Mensah, Mešanović.
    Náhradníci: Çipe – Šitum, Şahin, Kula, Subaşı, Demir, Miguel Lopes, Uzun, Taşdemir, Aktas.

    Rozhodčí: Kalkavan – Sesigüzel, Sancaktar.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Prvního nepovoleného zákroku se dopustil hostující Hasan Hüseyin Acar. Při vedení míče zašlápl kopačku Claudemira, který se na zemi svíjí ve velkých bolestech.
     
    2
    Aaron Appindangoyé zvolil rozehrávku na jistotu a domácí se snaží propracovat postupnou kombinací. Hasan Hüseyin Acar přispěchal s obranným zákrokem a chystá se úvodní roh zápasu.
     
    3
    Mert Hakan Yandaş ještě posunul baner s reklamou, aby měl více prostoru k rozběhu. Centrem od rohového praporku pak našel hlavu Fernanda, který ale zády k brance nemohl zakončit přesně. Míč v nízké rychlosti přelétl břevno a skončil na brance.
     
    4
    A další nepříjemný šlapák na středu. Tentokrát byl postiženým hráčem Pedro Henrique, protože si ale sudí nepovoleného zákroku nevšiml, věnoval míč zpátky Sivassporu.
     
    5
    Po nepřesném nákopu má dostatek času na rozehrávku od branky Silviu Lung.
     
    6
    Dvojice faulů v krátkém čase. Na zemi skončil Brice Dja Djedjé a po něm i Muris Mešanović, který působil více než deset let na českém území.
     
    6
    No a Caner Osmanpaşa dokonce vidí za svůj zákrok na Mešanoviče žlutou kartu.
     
    7
    Obrovskou příležitost spálil Mustapha Yatabaré, který dostal skvělou průnikovou přihrávku do běhu, třebaže zřejmě stál v těsném ofsajdu. Skvělým zákrokem ho zastavil Silviu Lung.
     
    8
    A po následném rohu duní levá tyč branky Kayserisporu. Emre Kılınç si doběhl pro odražený balon po rohovém kopu a skvěle mířenou ranou označkoval brankovou konstrukci.
     
    9
    Po přihrávce Henriqueho pálil z levé strany Bernard Mensah. Poprvé se musel předvést také Mamadou Samassa.
     
    10
    Byla nařízena penalta ve prospěch Sivassporu. Chvíli poté, co se hvizdu v šestnáctce po diskutabilním zákroku nedočkali hosté, stáhl k zemi Ben Rienstra útočníka Mustaphu Yatabarého. Sudí byl tentokrát nekompromisní.
    10. Penaltová situace.
     
    12
    K penaltovému puntíku se postavil Mert Hakan Yandaş, ale neotevírá skóre zápasu. Tak špatně kopnutá penalta se jen tak nevidí. Snaha o Panenkovu parádičku skončila míčem nad horním břevnem.
    12. Neproměněná penalta.
     
    13
    Bernard Mensah fauloval na obranné polovině hřiště a za podražení Emre Kılınçe dostává žlutou kartu. Rozhodčí drží přísný metr.
     
    15
    Centr z pravé strany se absolutně nevyvedl Yandaşovi, který je zřejmě rozhozený z neproměněné penalty.
     
    16
    Domácí jsou stále aktivnější, dva centry zkusil do vápna propašovat Uğur Çiftçi, ale záživnější práci obraně obstaral až Fernando, jehož střelu na poslední chvíli odvrátil Hasan Hüseyin Acar.
     
    17
    Dobrý signál po rohu mířil na přední tyč, ale Fatih Aksoy se pouze může držet za hlavu. Balon z voleje netrefil ideálně.
     
    17
    I když Mustapha Yatabaré dělal všechno proto, aby dalekonosný centr zastihl na hrací ploše, nepovedlo se. Pro Sivasspor je to každopádně škoda, obrana hostů nebyla zformovaná.
     
    19
    Po ztrátě míče se dopředu hnal Bernard Mensah. Hostující záložník vedl míč perfektně z levé na pravou stranu, jeho střelu ale zablokoval vracející se Caner Osmanpaşa. Kayserispor má aspoň roh.
     
    19
    Jenže hrozivá exekuce rohového kopu málem znovu nabídla možnost kontrovat na druhé straně. Vpřed se hnal Mert Hakan Yandaş, jenže jeho přihrávka mířila pouze na paty Yatabarého.
     
    20
    Do křídla dostal skvělou přihrávku Marcelo Goiano od Emreho Kılınçe. Bohužel pro domácí míč nedoputoval až do šestnáctky. Zasloužil se o to pozorný Pedro Henrique.
     
    21
    A znovu Pedro Henrique vystoupil proti vzdušné přihrávce. Domácím patří aut.
     
    22
    Odkop Bena Rienstry do autu měl nežádoucí vedlejší účinek. Záložník Kayserisporu si zřejmě přivodil svalové zranění a je v péči lékařů.
     
    24
    Sivasspor sportovně vrací míč brankáři Lungovi. Po ošetření Rienstry se pokračuje ve hře.
     
    25
    Hosté se opět dopustili hodně zbytečné ztráty těsně za půlkou. I když byl rychlý kontr pozastaven, po přihrávce Goiana se ke střele pravou nohou vytočil Mert Hakan Yandaş. Jeho dělovka nenašla cíl.
     
    26
    Domácím se nepovedlo dobývání branky soupeře a Pedro Henrique poté zahrál rukou po nepovedené přihrávce Goiany. Rozehrávka patří znovu domácím, kteří ždímají soupeře jako ručník, byť bez výraznějšího množství zakončení.
     
    27
    Rienstra po dalším přerušení hry zůstává na zemi. Jeho zranění je zjevně příliš vážně na to, aby pokračoval.
     
    28
    A přichází očekávané střídání. Ben Rienstra po dalším odkopu padl bolestí k zemi a pomalu ze hřiště odkráčel kolem postranní čáry. Šanci dostává Yasir Subaşı.
     
    29
    Aaron Appindangoyé dostal míč do běhu od brankáře Mamadoua Samassy, sám ale vpřed nespěchá.
     
    30
    Dalším rychlým vpádem do zálohy domácího celku se prezentoval Pedro Henrique. Z postupné kombinace ale nebezpečí nevznikne, v ofsajdu byl nachytán Mešanovič po přihrávce Brice Dja Djedjého.
     
    31
    Mešanovič se rychle dostal zpátky k útočné aktivitě, skvěle ho ale ve vápně zakřižoval Aaron Appindangoyé. Hosté se ujmou rohového kopu.
     
    32
    Bernard Mensah mířil zajímavý centr rovnou na hlavu Arťoma Kravce, jenže míč hodně rotoval a po kontraktu s hlavou hostujícího útočníka minul bližší tyč o několik metrů.
     
    33
    Domácí působí beznadějným dojmem. Což o to, kombinují parádně, ovšem se zakončením je to horší. Přízemní přihrávku Uğura Çiftçiho špatně přijal Fernando a jeho zbrklé zakončení skončilo vedle levé tyče.
     
    34
    Pedro Henrique si sbíhal na střed vápna, kde přihrával Bernard Mensah. Na poslední chvíli přišel o míč, což vyústilo ve faul Gustava Campanhara na středu hřiště.
     
    35
    Chvíli na to se provinil i Claudemir, rozhodně se nehraje bez důrazu.
     
    37
    Rozhodčí už měl série prohřešků dost a žlutou kartu tak vidí Aksoy, který stáhl k zemi Pedra Henriquea, co se řítil směrem k bráně domácích.
     
    38
    Kayserispor se po dalším faulu na Kravce uchýlil k postupné kombinaci. Domácí si následně hodně zkomplikovali rozehru, Aaron Appindangoyé byl rád, že balon dostal aspoň k postranní čáře.
     
    39
    Pedro Henrique hýří pohybem. Po dalším tanci z levé strany centroval do vápna. Skvěle zasáhl Aaron Appindangoyé.
     
    40
    Útočník Mustapha Yatabaré vyčkával na přední tyči, aby pomohl s ubráněním rohového kopu. Míč odvrátil do autu, hosté se drží na útočné polovině.
     
    41
    Dobrý záměr měl sice Cristian Săpunaru, avšak jeho centr neměl šanci stihnout Pedro Henrique, který tak svému spoluhráči pouze věnoval nepříjemný pohled za zpackanou přihrávku.
     
    42
    Yasir Subaşı rozběhl akci, ale pak jako kdyby se zalekl svého soupeře. Po dalším centru na Pedra Henriqueho se zpoza zad záložníka Kayserisporu vynořil Marcelo Goiano a odkopl míč do bezpečí.
     
    43
    Další neúspěšný průnikový pas. Nepovedla se ani následná snaha Claudemira.
     
    45+1
    Hasan Acar pálil z prostoru před pokutovým územím po předávce Merta Hakana Yandaşe. Rána mu ale nesedla podle představ a skončila nad bránou.
     
    45+2
    Mnohem zajímavěji se na druhé straně hřiště prezentoval Fatih Aksoy. Pravou nohou našel na středu připraveného brankáře.
     
    45+3
    Kayserispor právě vstřelil branku!
    Jenže o připravenosti se nedá hovořit v případě brankáře Sivassporu. Hasan Huseyin Acar už poněkolikáté v první půli vystřelil z úctyhodné dálky a Mamadoua Samassu nachytal na švestkách. Rána sice měla klesající tendenci, ale brankář domácího celku ji celou dobu viděl a u tohoto gólu nemůže mít v žádném případě čisté svědomí. Laciná chyba v závěru půle bere domácím vítr z plachet, do této chvíle byli jednoznačně lepším týmem. Asistence: Pedro Henrique.
    45+3. Hasan Hüseyin Acar - 0:1
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí se poprvé v utkání rozhodli střídat. Hned na úvod druhé půle vyběhne na trávník Erdal, který vyměnil neaktivního Fatiha Aksoye.
     
    47
    Hned v úvodu je k vidění podobný obraz hry, jako v prvním poločase. Domácí se snaží utahovat zámek, ale nedaří se jim procpat míč do vápna. Ke střele se nedostal ani Yatabaré, ani Fernando, který u rozhodčího reklamoval šlapák v pokutovém území. Tentokrát se ale penalta nepíská.
     
    48
    Mert Hakan Yandaş skončil na trávníku a na protiakci vyrazil Pedro Henrique. Ve vápně přízemní přihrávkou hledal Murise Mušanoviče, který se ale na rozdíl od jiného exslávisty Milana Škody dnes zatím neprosadil. To platí i poté, co se v pokutovém území s míčem vůbec nepotkal.
     
    50
    Fernando předvedl úchvatnou individuální akci, které k dokonalosti chyběl jen gól. Záložník Sivassporu nachytal tři soupeře, kolem Subasiho ale neprošel.
     
    51
    Na druhé straně se rovněž krásným průnikem připomenul Mensah. Akci zakončil utaženou střelou mířenou na zadní tyč, kde ale brankář Samassa nakonec skákal zbytečně. Střela minula bránu.
     
    52
    Na zemi skončil právě Mensah, kterého před vápnem atakoval nově příchozí Erdal.
     
    53
    Pedro Henrique asi nejvýrazněji dokáže zavařit obraně Sivassporu. Jeho tanečky však nedoprovází přesný centr.
     
    54
    Zákrok má Silviu Lung. Zpoza vápna zkusil štěstí Ziya Erdal, jeho střela šla ale po zemi a brankář hostí ji zastihl u levé tyče.
     
    54
    Následuje nepovedený rohový kop, Kayserispor se může zklidnit po zásahu Silviu Lunga.
     
    56
    Faulu se nyní dopustil Emre Kılınç. Dobrá práce Gustava Campanhara, který soupeře k míči nepustil.
     
    57
    První vážnější šanci v utkání dostal Muris Mešanovič. Jeho střela levou nohou ze středu vápna nicméně nabrala razanci a skončila vysoko nad horní tyčí. Centr někdejšímu hráči Mladé Boleslavi věnoval agilní Pedro Henrique.
     
    59
    Fernando byl faulován na křídle Djédjém. Rozehra bude patřit Sivassporu.
     
    60
    Překvapivé rozhodnutí kouče domácího týmu. Fernando ve druhém poločase začal hrozit povedenými výpady, přesto ho teď trenérský štáb Sivasspor stahuje ze hřiště. Na jeho místo nastoupí Arouna Koné.
     
    61
    Centr Uğura Çiftçiho neprošel do vápna, rozhodčí ale viděl zásah rukou v podání Brice Dja Djedjého.
     
    61
    Z následné rozehrávky mohlo zapršet. Hlavičkou zakončoval střídající Arouna Koné, jenže minul pravou tyč. Přímý kop zprostředkoval Emre Kilinc.
     
    65
    Fauloval Hasan Hüseyin Acar. Na trávníku si chvíli poležel Mert Hakan Yandaş.
     
    68
    Zajímavou možnost Pedra Henriqueho zlikvidoval dobře postavený Mamadou Samassa, který již nedopustil podobnou chybu jako v závěru poločasu.
     
    68
    A na opačné straně hřiště měl šanci Mert Hakan Yandaş. Pro změnu bránu pravou nohou vůbec netrefil. Rozehrávat může Silviu Lung.
     
    69
    Útočník Arťom Kravec má pro dnešek splněno. Na gólu svého týmu sice zásluhu nenese, ale se současným stavem může být spokojený. Na plac míří Mario Šitum.
     
    70
    A festival střídání pokračuje. Ze hřiště se pakuje Mert Hakan Yandaş, který zahodil možnost otevřít skóre utkání mizerně provedenou penaltou. Společně s ním trávník opustí i Mustapha Yatabaré. Nové síly přinesou Erdoğan Yeşilyurt a Petar Škuletić.
     
    72
    Série faulů. Nejprve se provinil Škuletić a chvíli na to i Gustavo Campanharo.
     
    73
    Nervózní pasáž končí strkanicí mezi Erdalem a Mešanovičem, kterému v žilách proudí horká bosenská krev. Oba fotbalisté si ze vzájemné potyčky odnášejí žlutý kartónek.
     
    76
    Další provinění má na svědomí Claudemir. Jenže trvalo to pár vteřin a míče se znovu ujme Sivasspor, neboť příliš důrazný byl také Yasir Subaşı. Ten navíc dostává žluté napomenutí.
     
    77
    Jediný dosavadní střelec zápasu odchází na zasloužený odpočinek. Hasan Hüseyin Acar šikovně využil zaváhání soupeřova brankáře a vyslouží si pochvalu. Na hřiště přichází Miguel Lopes.
     
    78
    Přímý kop z levé strany rozehrál rovnou na bránu Erdoğan Yeşilyurt. Nebo se o to alespoň snažil. Míč ale netrefil čistě a ten zamířil na tribunu stadionu v Sivasu.
     
    79
    Další změnu přichystal domácí celek. Obránce Uğur Çiftçi uvolňuje místo ve prospěch záložníka Armina Djerleka ve snaze otevřít hru.
     
    80
    Rozhodčí po jednom ze soubojů ukazuje hrajte dál, totéž ale nemohl udělat po zákroku Erdala. Mešanovič vybojoval zajímavou pozici na centr.
     
    81
    Byla nařízena penalta ve prospěch Kayserisporu. Zákrok na Mešanoviče byl po rozhodnutí VARu přehodnocen a rozhodčí ukazuje na střed pokutového území. Podle opakovaných záběrů se nicméně zdálo, že Mešanovič byl stažen k zemi ještě za čarou označující velké vápno.
    81. Penaltová situace.
     
    83
    Kayserispor právě vstřelil branku!
    Druhá penalta v utkání už končí úspěchem. BERNARD MENSAH zvolil pomalý rozběh, moc dobře ale věděl, co dělá. Brankář skočil předčasně a Mensah tak v pohodě zamířil k pravé tyči. Přízemní rána končí v síti a hosté vedou už 0:2.
    83. Bernard MENSAH - 0:2
     
    86
    Faulu se dopustil Brice Dja Djedjé a Sivasspor se může znovu vrhnout vpřed. Caner Osmanpaşa byl postiženým hráčem.
     
    87
    Marcelo Goiano mířil svůj centr na střed pokutového území, jenže obranná linie Kayserisporu už pracuje v šesti mužích. Miguel Lopes vyšplhal do vzduchu a hlavou míč poslal do bezpečné vzdálenosti.
     
    88
    Domácí měli znovu k dispozici rozehrávku. Po několika hlavičkových soubojích se míč dostal mimo pokutové území, avšak Sivasspor se zásluhou Emre Kılınçe vrátil před šestnáctku a Claudemir z krkolomné pozice vypálil relativně těsně vedle levé tyče.
     
    89
    Také krajní bek Miguel Lopes bude dohrávat pod hrozbou vyloučení. Za taktický faul těsně před vápnem dostává žlutou kartu.
     
    90
    Signál z přímého kopu vedl před kopačku Arouna Koného. Jeho pokus z ostrého úhlu po přiťuknutí Erdoğana Yeşilyurta zaplaval ve vzduchu a opustil hrací plochu.
     
    90+1
    Sivasspor sympaticky zápas nezabalil, jenže obranný val Kayserisporu je dnes bezchybný. Arouna Koné se nadvakrát otáčel ke střele, ani jeden z jeho pokusů ale nedošel až k bráně.
     
    90+2
    Hodně krátký centr Ziyay Erdala. Tohle není recept na úspěch.
     
    90+3
    Domácí zatlačili svého soupeře a po odraženém centru vystřelil Erdoğan Yeşilyurt. Jeho pokus konečky prstů vytáhnul brankář Silviu Lung. Bude se rozehrávat od rohového praporku.
     
    90+4
    Míč se odrazil až k Petaru Škuletićovi, kterého obrana zapomněla za svými zády. Ofsajd to přesto nebyl, avšak Škuletić se musel ke střele otáčet, a tak jeho pokus neměl potřebnou razanci. Další zákrok připisuje Lung.
     
    90+5
    Třu rohy v krátkém čase. Ten poslední po centru Erdoğana Yeşilyurta hlavou zakončoval Petar Škuletić, ovšem ani jemu dnes není dáno.
     
    90+6
    Srážka dvou hlav v pokutovém území. Kayserispor ušetří cenné vteřinky.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 11:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:16.
     
    Zápas rozhodla efektivita na obou stranách. Zatímco Sivasspor nedokázal přetavit jasnou herní převahu v gól a vinou Merta Hakana Yandaşe neproměnil ani penaltu, hosté vytěžili z minima maximum. První gól v závěru úvodní půle si za rámeček nedá brankář Mamadou Samassa, který nedokázal odrazit ránu klesající k pravé tyči z kopačky Hasana Hüseyina Acara. Sporné penalty se už v druhé půli dočkali také hosté, to když Muris Mešanović upadl na a možná i za hranicí pokutového území. Úspěšnou exekuci obstaral Bernard Mensah. Kayserispor tak odváží cennou výhru 0:2 proti třetímu celku tabulky. V záchranářských bojích mají tyto tři body cenu zlata.
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. Omluvte prosím technické problémy, které v průběhu utkání nastaly a způsobily výpadek komentáře. (19:35:00)

    Patrik Czepiec

    Branky: 45+3. H. H. Acar (Henrique), 83. B. Mensah (pen.)

    Karty:   6. Osmanpaşa (SIV), 37. Aksoy (SIV), 73. Erdal (SIV) – 13. B. Mensah (KAY), 73. Mešanović (KAY), 76. Subaşı (KAY), 89. Miguel Lopes (KAY)

    Neproměněná penalta: 12. Yandaş (SIV), mimo


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 11:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:16.
    Sivasspor: Samassa – Goiano, Appindangoyé, Osmanpaşa, Çiftçi (79. Djerlek) – Yandaş (70. Yeşilyurt), Aksoy (46. Erdal), Claudemir – Kılınç, M. Yatabaré (70. Škuletić), Fernando (60. Koné).
    Náhradníci: M. Yıldırım – Camara, Koné, Papp, Erdal, Djerlek, Yeşilyurt, Cofie, Yardımcı, Škuletić.

    Kayserispor: Lung – Ângelo, Săpunaru, B. Rienstra (28. Subaşı) – Henrique, Campanharo, H. H. Acar (77. Miguel Lopes), Dja Djedjé – Kravec (69. Šitum), B. Mensah, Mešanović.
    Náhradníci: Çipe – Šitum, Şahin, Kula, Subaşı, Demir, Miguel Lopes, Uzun, Taşdemir, Aktas.

    Rozhodčí: Kalkavan – Sesigüzel, Sancaktar
    bahis siteleri