Rizespor – Denizlispor 2:2 (kon.) | Sivasspor – Kayserispor 0:2 (kon.) | Başakşehir – Galatasaray 1:1 (kon.)
Gaziantep – Antalyaspor 1:1 (kon.)
konec
Sivasspor
0:2 (0:1)
Kayserispor
Neděle 28.06.2020, 17:30 • Eylül Stadyumu, Sivas • Turecká Superliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Domácí zatlačili svého soupeře a po odraženém centru vystřelil Erdoğan Yeşilyurt. Jeho pokus konečky prstů vytáhnul brankář Silviu Lung. Bude se rozehrávat od rohového praporku.
     
    89
    Také krajní bek Miguel Lopes bude dohrávat pod hrozbou vyloučení. Za taktický faul těsně před vápnem dostává žlutou kartu.
    83. Bernard MENSAH - 0:2
     
    83
    Kayserispor právě vstřelil branku!
    Druhá penalta v utkání už končí úspěchem. BERNARD MENSAH zvolil pomalý rozběh, moc dobře ale věděl, co dělá. Brankář skočil předčasně a Mensah tak v pohodě zamířil k pravé tyči. Přízemní rána končí v síti a hosté vedou už 0:2.
    81. Penaltová situace.
     
    81
    Byla nařízena penalta ve prospěch Kayserisporu. Zákrok na Mešanoviče byl po rozhodnutí VARu přehodnocen a rozhodčí ukazuje na střed pokutového území. Podle opakovaných záběrů se nicméně zdálo, že Mešanovič byl stažen k zemi ještě za čarou označující velké vápno.
     
    79
    Další změnu přichystal domácí celek. Obránce Uğur Çiftçi uvolňuje místo ve prospěch záložníka Armina Djerleka ve snaze otevřít hru.
     
    77
    Jediný dosavadní střelec zápasu odchází na zasloužený odpočinek. Hasan Hüseyin Acar šikovně využil zaváhání soupeřova brankáře a vyslouží si pochvalu. Na hřiště přichází Miguel Lopes.
     
    76
    Další provinění má na svědomí Claudemir. Jenže trvalo to pár vteřin a míče se znovu ujme Sivasspor, neboť příliš důrazný byl také Yasir Subaşı. Ten navíc dostává žluté napomenutí.
     
    73
    Nervózní pasáž končí strkanicí mezi Erdalem a Mešanovičem, kterému v žilách proudí horká bosenská krev. Oba fotbalisté si ze vzájemné potyčky odnášejí žlutý kartónek.
     
    70
    A festival střídání pokračuje. Ze hřiště se pakuje Mert Hakan Yandaş, který zahodil možnost otevřít skóre utkání mizerně provedenou penaltou. Společně s ním trávník opustí i Mustapha Yatabaré. Nové síly přinesou Erdoğan Yeşilyurt a Petar Škuletić.
     
    69
    Útočník Arťom Kravec má pro dnešek splněno. Na gólu svého týmu sice zásluhu nenese, ale se současným stavem může být spokojený. Na plac míří Mario Šitum.
     
    60
    Překvapivé rozhodnutí kouče domácího týmu. Fernando ve druhém poločase začal hrozit povedenými výpady, přesto ho teď trenérský štáb Sivasspor stahuje ze hřiště. Na jeho místo nastoupí Arouna Koné.
     
    46
    Domácí se poprvé v utkání rozhodli střídat. Hned na úvod druhé půle vyběhne na trávník Erdal, který vyměnil neaktivního Fatiha Aksoye.
    45+3. Hasan Hüseyin Acar - 0:1
     
    45+3
    Kayserispor právě vstřelil branku!
    Jenže o připravenosti se nedá hovořit v případě brankáře Sivassporu. Hasan Huseyin Acar už poněkolikáté v první půli vystřelil z úctyhodné dálky a Mamadoua Samassu nachytal na švestkách. Rána sice měla klesající tendenci, ale brankář domácího celku ji celou dobu viděl a u tohoto gólu nemůže mít v žádném případě čisté svědomí. Laciná chyba v závěru půle bere domácím vítr z plachet, do této chvíle byli jednoznačně lepším týmem. Asistence: Pedro Henrique.
     
    37
    Rozhodčí už měl série prohřešků dost a žlutou kartu tak vidí Aksoy, který stáhl k zemi Pedra Henriquea, co se řítil směrem k bráně domácích.
     
    28
    A přichází očekávané střídání. Ben Rienstra po dalším odkopu padl bolestí k zemi a pomalu ze hřiště odkráčel kolem postranní čáry. Šanci dostává Yasir Subaşı.
     
    13
    Bernard Mensah fauloval na obranné polovině hřiště a za podražení Emre Kılınçe dostává žlutou kartu. Rozhodčí drží přísný metr.
    12. Neproměněná penalta.
     
    12
    K penaltovému puntíku se postavil Mert Hakan Yandaş, ale neotevírá skóre zápasu. Tak špatně kopnutá penalta se jen tak nevidí. Snaha o Panenkovu parádičku skončila míčem nad horním břevnem.
    10. Penaltová situace.
     
    10
    Byla nařízena penalta ve prospěch Sivassporu. Chvíli poté, co se hvizdu v šestnáctce po diskutabilním zákroku nedočkali hosté, stáhl k zemi Ben Rienstra útočníka Mustaphu Yatabarého. Sudí byl tentokrát nekompromisní.
     
    8
    A po následném rohu duní levá tyč branky Kayserisporu. Emre Kılınç si doběhl pro odražený balon po rohovém kopu a skvěle mířenou ranou označkoval brankovou konstrukci.
     
    7
    Obrovskou příležitost spálil Mustapha Yatabaré, který dostal skvělou průnikovou přihrávku do běhu, třebaže zřejmě stál v těsném ofsajdu. Skvělým zákrokem ho zastavil Silviu Lung.
     
    6
    No a Caner Osmanpaşa dokonce vidí za svůj zákrok na Mešanoviče žlutou kartu.

    Patrik Czepiec

    Branky: 45+3. H. H. Acar (Henrique), 83. B. Mensah (pen.)

    Karty:   6. Osmanpaşa (SIV), 37. Aksoy (SIV), 73. Erdal (SIV) – 13. B. Mensah (KAY), 73. Mešanović (KAY), 76. Subaşı (KAY), 89. Miguel Lopes (KAY)

    Neproměněná penalta: 12. Yandaş (SIV), mimo


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 11:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:16.
    Sivasspor: Samassa – Goiano, Appindangoyé, Osmanpaşa, Çiftçi (79. Djerlek) – Yandaş (70. Yeşilyurt), Aksoy (46. Erdal), Claudemir – Kılınç, M. Yatabaré (70. Škuletić), Fernando (60. Koné).
    Náhradníci: M. Yıldırım – Camara, Koné, Papp, Erdal, Djerlek, Yeşilyurt, Cofie, Yardımcı, Škuletić.

    Kayserispor: Lung – Ângelo, Săpunaru, B. Rienstra (28. Subaşı) – Henrique, Campanharo, H. H. Acar (77. Miguel Lopes), Dja Djedjé – Kravec (69. Šitum), B. Mensah, Mešanović.
    Náhradníci: Çipe – Šitum, Şahin, Kula, Subaşı, Demir, Miguel Lopes, Uzun, Taşdemir, Aktas.

    Rozhodčí: Kalkavan – Sesigüzel, Sancaktar
    bahis siteleri