Sheffield Utd. – Arsenal 1:2 (kon.) | Leicester – Chelsea 0:1 (kon.) | Newcastle – Manchester City 0:2 (kon.)
konec
Leicester City
0:1 (0:0)
Chelsea FC
Neděle 28.06.2020, 17:00 • King Power Stadium, Leicester • FA Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera. (19:03:26)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:7.
     
    Je dobojováno, Chelsea se po Manchesteru United a Arsenalu stává třetím semifinalistou letošního ročníku FA Cupu. Blues v dnešním utkání porazili Leicester 1:0. Do vedení se mohli dostat už v prvním poločase, jenže Pulisice skvěle vychytal Schmeichel. Pokud se první půle dala považovat za vyrovnanou, po přestávce určovali tempo hlavně svěřenci Franka Lamparda. Zaslouženého gólu se dočkali ve třiašedesáté minutě, když přesně zamířil Ross Barkley. Foxes si v závěru vypracovali urputný tlak, ale na vyrovnání už nedosáhli.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Chvíli po Caballerově výkopu byli domácí zpět v útoku. Zmohli se ale jen na nepovedený centr Jamese Justina, se kterým si argentinský gólman snadno poradil.
     
    90+2
    Foxes hrají vabank, veškeré zbylé síly vrhají do ofenzivy. Albrightonův pas dolétl až ke Grayovi, po jehož sklepnutí zakončil vedle branky Wilfred Ndidi.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se nastavují čtyři minuty.
     
    90
    Hosté se nakonec nedostali jen k jednomu rohu, ale hned ke dvěma. Kanté s Kovačićem u praporku získali pro své spoluhráče několik cenných vteřinek.
    89. Barkley mohl rozhodnout, ale Lišky udržel ve hře Schmeichel.
     
    89
    Mohlo být rozhodnuto! Po Ndidiho chybě ve středu hřiště se hosté vydali do protiakce. Barkley si narazil s Loftusem-Cheekem a poté vyslal tvrdou pumelici, kterou parádně zneškodnil Schmeichel.
     
    88
    Hosté čelí velkému tlaku ze strany Leicesteru. Do šestnáctky Blues přilétlo během posledních okamžiků několik nebezpečný centrů, ale Chelsea odolává.
     
    86
    O chvíli později prolétl do vápna Blues další balon. Caballero jej promáchl a na zadní tyči hlavičkoval Söyüncü, který trefil pouze bránícího Azpilicuetu.
     
    85
    Foxes zahrávali standardní situaci z pravé strany. Tielemansův centr si v pokutovém území našel Rüdiger a s klidem odhlavičkoval balon do bezpečí.
     
    84
    Albrighton pod tlakem sáhl pouze k odkopu. Za míčem se rozhodl vydat Jamie Vardy, který alespoň donutil Caballera k rychlému startu na kraj pokutového území.
     
    83
    Kanté zvedl hlavu a zkusil přenést hru na pravou stranu, kde si nabíhal Azpilicueta. Španělský obránce dělal vše, co bylo v jeho silách, ale na balon už nedosáhl.
     
    82
    Střelec zatím jediné branky tohoto utkání Barkley se odhodlal k dalšímu pokusu. Tentokráte napřáhl zpoza vápna a balon se zastavil až na tribuně za brankou.
     
    80
    Ben Chilwell si to namířil středem pole až k zakončení. Jeho přízemní rána doprostřed branky ale Caballera neprověřila, argentinský veterán si připsal jednoduchý zákrok.
     
    79
    Lišky v posledních minutách přeci jen utahují smyčku a snaží se o vyrovnání nepříznivě se vyvíjejícího skóre. Naopak Chelsea se hodně zatáhla a ve zbytku utkání bude spoléhat především na brejky.
     
    78
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Willian, přichází Pedro.
     
    77
    S touto akcí šlo určitě naložit daleko lépe. Tielemans narazil z první pro Bena Chilwella, který se snažil nachystat si balon k centru, ale místo toho si jej nešťastně ukopl do zámezí.
     
    76
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Barnes, přichází Gray.
     
    74
    Choudhury se zamotal s míčem na kopačce v nebezpečné vzdálenosti od vlastního vápna. Zezadu na něj tlačil Willian, domácímu záložníkovi ale stačil přispěchat na pomoc Justin.
     
    73
    Rychlonohý Harvey Barnes kousek před šestnáctkou odevzdal míč Vardymu, jehož nepříliš razantní střelu z otočky s přehledem zablokoval dobře postavený Kurt Zouma.
     
    72
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Pulisic, přichází Loftus-Cheek.
     
    71
    Willian se štěstím protlačil balon k Pulisicovi. Americký mladík se ještě snažil nahrát Abrahamovi, ale velmi dobré čtení hry předvedl vybíhající Schmeichel.
     
    69
    Opět tu máme krátkou přestávku, kterou nařizuje hlavní sudí Mike Dean. Brendan Rodgers velice zapáleně komunikuje se svými svěřenci, s jejichž výkonem zcela očividně není spokojen.
     
    68
    Domácí se snaží kombinovat a vyrazit směrem do útoku, ale aktivně napadající Blues jim hodně komplikují život. Pulisic vytlačil Justina až téměř k šestnáctce Leicesteru.
     
    66
    Další práce pro Schmeichela. Po sklepnutí od Pulisice znovu pálil Ross Barkley, gólman Foxes ale tentokráte číhal na správném místě a s přehledem zasáhl.
     
    65
    Vzhledem k průběhu posledních minut se Lampardova družina ujala vedení zcela zaslouženě. Nechme se překvapit, jak po přestávce zatím hodně nevýrazní domácí zareagují.
    63. BARKLEY - 0:1
     
    63
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Další šance Blues už končí vedoucím gólem tohoto utkání! Willian měl spoustu času k nasměrování svého centru, na který si v šestnáctce naběhl ROSS BARKLEY a střelou do protipohybu překonal marně se natahujícího Schmeichela.
     
    60
    Chelsea v posledních minutách stupňuje svůj tlak. Další náznak šance v podání hostí předvedl střídající Kovačić, který si narazil s Willianem a posléze trefil jen ve vápně blokujícího Evanse.
     
    57
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Praet a Pérez, přichází Albrighton a Choudhury.
     
    56
    Tammy Abraham se odpoutal od Evanse, posunul si míč na levačku a zakončil přesně ke vzdálenější tyči. Branka ale neplatí, anglickému útočníkovi je správně odpískán ofsajd.
     
    55
    Hosté signalizovali Ndidiho hru rukou. Zřejmě měli pravdu, ale hlavní sudí Mike Dean nechává hru pokračovat, což se fotbalistům Blues pochopitelně nezdá.
     
    54
    Za Evansovým nákopem se vydal Pérez, který tlačil na Emersona. Bývalý záložník Newcastlu to nakonec přehnal s důrazem a zcela jasně fauloval.
     
    53
    Chelsea se ale znovu rychle dostala k míči. Pulisic si na cestě do vápna narazil s Abrahamem a posléze zakončil jen do Schmeichela. Situaci ale přecházel ofsajd.
     
    52
    Zouma tvrdým, ale čistým zákrokem zastavil Tielemansův průnik. Francouzský stoper se poté unáhlil a místo k Abrahamovi pouze odevzdal balon soupeři.
     
    51
    Lišky to ale soupeři usnadňují. Söyüncü vyrobil další minelu v rozehrávce a nakonec mohl děkovat Evansovi, který nepustil důrazného Kovačiće ke střele.
     
    50
    Blues vstoupili do druhého poločasu daleko aktivněji než jejich soupeř. Zdá se, že tři střídání, které trenér Lampard připravil, dodala hostujícímu týmu energii.
     
    49
    Evans chybou v rozehrávce daroval soupeři rohový kop. Do vzduchu se vyšplhal Abraham, ale Schmeichel stačil balon vyboxovat mimo šestnáctku.
     
    48
    První akci Chelsea ve druhém poločase táhli Barkley s Willianem, jehož zpětná nahrávka byla pro anglického záložníka až příliš prudká a dlouhá.
     
    47
    Rüdiger zaváhal v rozehrávce a nabídl příležitost Jamiemu Vardymu, jehož pokus slabší levačkou ale nepředstavoval pro Caballera vážnější nebezpečí.
     
    46
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází James, přichází Azpilicueta.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Gilmour, přichází Barkley.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Mount, přichází Kovačić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí za bezbrankového stavu. Zatím sledujeme spíše taktickou partii, během níž si oba týmy především hlídají zadní vrátka a nechtějí udělat zbytečnou chybu. Viděli jsme po jedné slušné šanci na každé straně. Jako první zahrozil Leicester, když Tielemans ze střední vzdálenosti protáhl Caballera. Nedlouho poté měl vedoucí trefu na kopačce Pulisic, ale domácí skvělým zákrokem zachránil Schmeichel.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní sudí nastavuje pouze jednu minutu.
     
    45
    Nakonec se ještě k jedné střele dostal Vardy. Útočník Foxes využil Zoumova špatného postavení, naběhl si na hranici ofsajdového postavení a nakonec vypálil levačkou vedle vzdálenější tyče.
     
    44
    Ani jeden z týmů nechce ve zbývajícím průběhu prvního poločasu udělat zbytečnou chybu. Sledujeme spíše vyčkávací partii, do útoku se nikdo moc netlačí.
     
    43
    Leicester zůstal ještě chvíli zabydlen v bezprostřední blízkosti branky soupeře. Domácí se však zmohli jen na Justinův nedůrazný centr, který sebral ze vzduchu Caballero.
     
    42
    Chilwellův centr prolétl přes pokutové území až k Praetovi. Belgický záložník se snažil kombinovat s Pérezem, kterého všem pokryl tradičně spolehlivý Kanté.
     
    41
    Další nepřesnost v podání Billyho Gilmoura. V minulém kole FA Cupu skotský mladík oslnil výkonem proti Liverpoolu, ale dnes zatím nehraje příliš povedené utkání.
     
    40
    Z prvního poločasu zbývá odehrát ještě pět minut a dost možná se dočkáme i krátkého nastavení. Prosadí se někdo ještě před přestávkou, nebo vydrží bezbrankový stav?
     
    39
    Gilmour opět chyboval v rozehrávce. Své zaváhání ale stačil v rámci několika vteřin napravit, když vystihl Tielemansovu nahrávku pro Péreze.
     
    38
    Chvíli nato kopaly Lišky roh. Tielemansův hrubě nepovedený centr už na přední tyči s přehledem odvrátil dobře postavený Emerson Palmieri.
     
    37
    Praet dostal pod tlak Justina, který musel sáhnout k odkopu. Leicester ale nakonec díky Vardyho práci v souboji se Zoumou získal autové vhazování.
     
    36
    Schmeichel musel rychle z branky. Za skákajícím míčem se na kraj šestnáctky hnal Abraham, ovšem dánský veterán zareagoval o něco dříve.
     
    35
    Předchozí možností nabuzený Pulisic si troufl na průnik mezi třemi protivníky. O míč přišel po skluzu od Justina, kterého o pár metrů dále fauloval Abraham.
     
    34
    Další ofenzivní snažení svěřenců Brendana Rodgerse zastavil nedovolený zákrok Jamieho Vardyho, který při napadání jasně fauloval Antonia Rüdigera.
     
    33
    Na druhé straně se k zakončení se štěstím probojoval Harvey Barnes. Rána levačkou domácímu křídlu vůbec nevyšla, balon skončil až na tribuně za brankou.
     
    32
    S následným rohovým kopem už neměl Kasper Schmeichel tolik práce. Pulisicova zajímavá možnost ale budiž pro Leicester výstražným varováním.
    31. Pulisic měl na kopačce vedoucí gól, ale domácí podržel Schmeichel.
     
    31
    Asi jsem to zakřikl, protože teď se musel Schmeichel opravdu předvést! Defenziva Foxes poskytla až příliš volného prostoru Pulisicovi, jehož dělovku vytěsnil domácí gólman nad břevno.
     
    30
    Do rozehrávky Leicesteru se zapojil také Kasper Schmeichel. Chelsea směrem vpřed není moc nebezpečná a dánský brankář zatím čeká na pořádný zákrok.
     
    29
    Zouma stáhl k zemi Péreze, a Lišky tak kopaly standardní situaci. Chilwellovu nabídku si našel Evans, ale hlavička z dobré pozice mu vůbec nesedla.
     
    28
    Willian narýsoval zajímavou kolmici pro Masona Mounta. Mladičký Angličan se k míči nedostal, protože situaci velice dobře přečetl stoper Söyüncü.
     
    27
    Také James s Williamem měli problémy s odevzdáním balonu přesně na kopačky. Hosté by se směrem do útoku potřebovali trochu uklidnit, působí velice chaoticky.
     
    26
    Zpět k fotbalu. Emersonova patička ke Gilmourovi nedolétla, Chelsea se dostala zpět k míči jen díky okamžité nepřesnosti v podání Dennise Praeta.
     
    25
    Hlavní sudí Mike Dean dává pokyn k chvilkové přestávce. Hráči mají možnost se občerstvit a vyslechnout si aktuální postřehy od realizačního týmu.
     
    24
    Náznak šance také od Chelsea. Pulisic vyslal do pokutového území prudkou přihrávku, kterou přenechával Willian Abrahamovi, jenže anglickému mladíkovi znemožnil střelu Evans.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Söyüncü (Leicester City).
     
    22
    Emersonova zpětná přihrávka málem znamenala pohromu pro hosty. Zouma měl co dělat, aby na hranici šestnáctky odkopl balon před dotírajícím Vardym.
     
    21
    Následovaly hned dva rohové kopy v podání domácího mužstva. Tielemansova nabídka na malé vápno se stala snadnou kořistí pro Caballera, který vyboxoval balon do bezpečí.
    20. Tielemansův pokus vytěsnil Caballero na roh.
     
    20
    Gilmourovu riskantní rozehrávku vystihl Tielemans. Belgický reprezentant si navedl balon na levačku a nepříjemnou ranou donutil Caballera ke složitějšímu zákroku.
     
    19
    Justin předčil v hlavičkovém souboji Pulisice. Vypadalo to na další rychlý kontr Lišek, jenže Pérez si u postranní lajny neporadil s Emersonem.
     
    18
    Kurt Zouma opět váhal s rozehrávkou až příliš dlouho. Neodbytný Ayoze Pérez vybojoval balon pro Praeta, za jehož centrem se marně natahoval Vardy.
     
    17
    Vardy se vydal za načechraným nákopem od Chilwella. Reece James si anglického kanonýra pohlídal a nechal míč doskákat až mimo hrací plochu.
     
    16
    Standardní situaci jsme viděli i na druhé straně hřiště. I Schmeichel musel sáhnout k zákroku, ovšem Abrahamova hlavička postrádala razanci i přesnost, a nepředstavovala tak výrazné nebezpečí.
     
    14
    Přímý kop Lišek si vzal na starost Chilwell. Anglický reprezentant sáhl po centru a poslal balon na hlavu Ndidiho, proti němuž s přehledem zasáhl Caballero.
     
    13
    Vardy přenechal balon Justinovi. Tím bylo zahájeno chvilkové obléhání branky Willyho Caballera, které utnul nedovolený zákrok Jamese na Barnese.
     
    12
    Abraham a Söyüncü absolvovali sprinterský souboj za Caballerovým dlouhým výkop, k balonu se však nakonec jako první přiřítil Kasper Schmeichel.
     
    11
    Mount hledal vpravo číhajícího Williana, balon ale znovu skončil v autu. Jenže sudí viděli teč někoho z domácích hráčů, takže vhazovat budou Londýňané.
     
    10
    Barnes se ve snaze o obehrání Jamese zamotal ve vlastních kličkách. Talentovaného Angličana balon v úvodu utkání zrovna dvakrát neposlouchá.
     
    9
    Gilmourova průniková přihrávka našla Abrahama, ke kterého se zezadu okamžitě přilepil Evans. Chelsea byla posléze opět vytlačena na vlastní polovinu.
     
    8
    Svěřenci Franka Lamparda se zatím marně pokouší udržet na balonu. Zoumovo přenesení hry mělo nalézt Pulisice, místo toho ale uvidíme autové vhazování Foxes.
     
    7
    Youri Tielemans podnikl odvážné sólo až do pokutového území, tam si ale belgického záložníka tělem šikovně odstavil o poznání urostlejší Antonio Rüdiger.
     
    6
    Willian s Jamesem se po pravé straně neprosadili a druhý jmenovaný se proto rozhodl uklidnit hru přihrávkou až k brankáři Caballerovi, který kombinuje se Zoumou.
     
    5
    Lišky vstoupily do utkání o poznání aktivněji, naopak hosté působí zaskočeným dojmem. Rüdiger se dostal pod tlak napadajícího Barnese, ale stačil pro Blues získat alespoň aut.
     
    4
    Domácí podnikli zajímavý ofenzivní výpad. Ndidi roztáhl hru k Barnesovi, jehož centr nedokázal Caballero mimo vápno a s balonem si tak musel poradit až Zouma.
     
    3
    Caballerův dlouhý výkop si zpracoval Abraham hrudí. Poté se snažil rozehrát hru na pravou stranu, kde si sbíhal Willian, ovšem jeho záměr vystihl Ndidi.
     
    2
    Harvey Barnes se dostal k balonu a po přechodu do vápna jej předal Vardymu. Anglický kanonýr nestačil zareagovat a míč pořádně zpracovat, čehož využil Caballero.
     
    1
    Rozhodčí Mike Dean dal pokyn k zahájení třetího čtvrtfinále letošního ročníku FA Cupu, pojďme na to! Rozehrávky se ujali fotbalisté Chelsea, kteří nastupují v bílých dresech, naopak svěřenci trenéra Rodgerse budou hrát v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Leicester City: Schmeichel (C) – Justin, Evans, Söyüncü, Chilwell – Praet, Ndidi, Tielemans – Pérez, Vardy, Barnes
    Náhradníci: Ward – Morgan, Bennett, Fuchs, Choudhury, Mendy, Gray, Albrighton, Iheanacho.

    Chelsea FC: Caballero – James, Zouma, Rüdiger, Emerson – Kanté, Gilmour – Willian (C), Mount, Pulisic – Abraham
    Náhradníci: Arrizabalaga – Alonso, Azpilicueta, Jorginho, Barkley, Loftus-Cheek, Kovačić, Pedro, Giroud.

    Rozhodčí: Mike Dean – Richard West, Harry Lennard.
     
    Poslední vzájemné utkání

    1. 2. 2020 – Leicester City – Chelsea FC 2:2

    Branky: 54. Barnes (Tielemans), 64. Chilwell (Tielemans) – 46. Rüdiger (Mount), 71. Rüdiger (Mount)

    Leicester City: Schmeichel (C) – Pereira, Söyüncü, Evans, Chilwell – Choudhury – Pérez, Maddison, Tielemans (80. Praet), Barnes – Vardy (80. Iheanacho)

    Chelsea FC: Caballero – James, Christensen, Rüdiger, Azpilicueta (C) – Kanté, Jorginho (74. Kovačić), Mount – Hudson-Odoi, Abraham (83. Barkley), Pedro (74. Willian)
    Chelsea po sezoně opustí zkušený Pedro. Španělský fotbalista bude nově hájit barvy AS Řím.
     
    Chelsea FC

    Blues drží v ligové tabulce čtvrtou příčku a na svého dnešního soupeře ztrácí jediný bod. Po návratu anglického fotbalu nejprve otočili utkání s Aston Villou a ve čtvrtek si svěřenci Franka Lamparda vyšlápli na Manchester City. Po výhře 2:1 tak úřadujícím šampionům definitivně zhatili naděje na obhajobu titulu, ze kterého se po dlouhých třiceti letech raduje Liverpool. Také Chelsea prochází aktuálním ročníkem FA Cupu bez výraznějších problémů. Po výhrách nad druholigovými Nottinghamem a Hull City si v osmifinále poradila také se svěřenci Jürgena Kloppa, které po trefách Barkleyho a Williana přehrála 2:0.
    Podle španělských médií by Leicester mohl v blízké době posílit portugalský reprezentant William Carvalho.
     
    Leicester City

    Foxes prožívají zdařilou sezonu. V tabulce Premier League drží třetí místo a jsou na cestě do základní skupiny Ligy mistrů. Svěřenci trenéra Rodgerse po skončení koronavirové pauzy zatím nevyhráli. V lize odehráli dvě utkání, ovšem proti Watfordu i Brightonu získali pouze bod za remízu. Co se FA Cupu týče, Leicester si oproti loňskému ročníku, kdy překvapivě vypadl už ve třetím kole s Newportem, výrazně polepšil. Na letošní cestě do čtvrtfinále Lišky ještě neinkasovaly. Nad Wiganem zvítězili 2:0, s Brentfordem a Birminghamem si poradili poměrem 1:0. Vyzrají i na londýnskou Chelsea?
     
    Příjemný nedělní podvečer všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Sezona 2019/20 se pomalu chýlí ke svému konci, anglický FA Cup má dnes na programu zbývající tři čtvrtfinálová klání. Společně se budeme věnovat atraktivnímu souboji mezi Leicesterem a Chelsea. Začínáme v 17:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 63. Barkley

    Karty:   23. Söyüncü (LEC)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:7.
    Leicester City: Schmeichel (C) – Justin, Evans, Söyüncü, Chilwell – Praet (57. Choudhury), Ndidi, Tielemans – Pérez (57. Albrighton), Vardy, Barnes (76. Gray)
    Náhradníci: Ward – Morgan, Bennett, Fuchs, Choudhury, Mendy, Gray, Albrighton, Iheanacho

    Chelsea FC: Caballero – James (46. Azpilicueta), Zouma, Rüdiger, Emerson – Kanté, Gilmour (46. Barkley) – Willian (C) (78. Pedro), Mount (46. Kovačić), Pulisic (72. Loftus-Cheek) – Abraham
    Náhradníci: Arrizabalaga – Alonso, Azpilicueta, Jorginho, Barkley, Loftus-Cheek, Kovačić, Pedro, Giroud

    Rozhodčí: Mike Dean – Richard West, Harry Lennard
    bahis siteleri